Скопие и Атина се споразумяха за името "Република Северна Македония"

Езикът ще е македонски, националността - македонска. В Македония ще има референдум за новото име и премиерът Заев призова гражданите "да уловят този шанс"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че сега ще се изсипят по няколко вагона рубли на съответните партии в Гърция и Македония, за да се направи опит да се попречи на това.

До момента от сума ти години само зелени гущери се наливат там и не сме видяли друг освен Сърбия и Гърция да проявява ни интерес ни смелост за да възтържествува правдата!

mISH0

Сега трябва да се преправят всички вицове, лафове и афоризми и да се актуализират с новото име. Иначе драгият читател ще се чуди за коя Македония иде реч.

Това че се съгласихме да има това име Северна е заради албанците които искат Възраждане на мюсюлманска велика Албания .

За разлика от гърците, които ги интерсува държават им и я бранят, нашите хич не им дреме, вместо да вземат да се споразумеят за българския диалект, сега ще признаваме и македонски език.

македонизма постигна своя успех и международно признаване! Външното ни министерство реагирало и какво промени с тази си реакция?! Нищо не променя, защото с тази призната и от останалите европейски държави договореност се къса жива плът от историята, езикът, културата и народът ни! Сега приветствате името и "новостите" за македонският език и народност, а утре ще си скубете косите заради посегателствата върху историята, бита и културата не само на хората от Югозападната част на държавата ни, но и върху цялата ни държава и държавност!

Майка ми е от Костурско, баща ми е от Свищов. Нека някой дойде и ми каже, че съм дете на смесен брак ... ако смее.

Това е изгодно за Македония. След време може да предяви претенции за присъединяване на южните и източните си територии.

Северна демек Пиринска Македония?!?

а ни ене участваме ли в това разбиране? половината макета си живеят на наша територия и никой за нищо не ни пита и зачита. с тоя надутр пуяк начело ни подметат както си искат даже такива измислени държавици като бюрм!

Браво, Бойко, добре го измисли името!

Kenn1111

как се създава изкуствеена наци националност и език?ми ето го примера.От нищо-нещо!

Политиците изнасилиха науката - измислиха македонски език - следващите поколения ще се чудят за произхода и развитието на този език

Изцепките на балканските хохли от Скопие тепърва предстоят.

Всичко върви по плана на чичо ви Сам: 1.Поставяне начело на ЗОРАН ЗОЕВ! 2.А сега в НАТО.3.Накрая както другите две членки на НАТО -гърци и турци,ще има същите проблеми между северна и южна/бивша БГ/ Македония... Какво ли мисли по въпроса зъболекарката джема грозданова - шеф на комисията за външна политика в НС???

...какво значи " са се разбрали" ?? Защо не е..РАЗБРАХМЕ СЕ ?! Целият македонски пъзел показа яловата ни външна политика - да угодим на съседите, но не и да се борим и да защитим нац.интерес. Сега от Външно реагират, ама късно.А наш Бойко си пада по прегръдки и целувки, толкова си може.Някак си е унизително за България. Гърците за пореден път показват, че си отстояват тяхното, докато ние МЪЛЧАХМЕ.НАСКОРО бившият ни посланик Ал. Йорданов каза най- после нещо умно - за всички съседи най- удачно би било името НОВА МАКЕДОНИЯ. Така от една страна името няма да засяга географски и исторически/ Илинденска Македония/ съседните държави, а от друга, ще е коректно, защото в исторически контекст, това е нова нация, създадена след 1944 г.

Значи Югозападна България вече ще се казва Северна Македония! Браво! И Дира, името е Северна Македония, а не Република Северна Македония! Има разлика, нали!

Ами част от Северна Македония е и българската област Македония. Ципрас каза ли кога българската област Македония ще влиза в границите на държавата "Северна Македония"? Ако не го е казал, скоро ще стане. И понеже е грък, няма да си плати за това на БГ-управниците - то че ние сме прецакани е ясно, ама този път и нашите управници пари няма да видят.

Византийците пак прецакаха макетата! Сега те ще се опитат да прецакат нас.

Ние русснаците ще направим всичко възможно да прецакаме това. Ако трябва до есента всички тролски къщи и русски пасольтсва ще обединим усилия. Македония по право е в Евразия!!!

А пък аз си мислех, че стават граждани на България след като ги гледам как се редят на опашки с/у нашето МО и чакат ли чакат. Оказало се, че опашката била защото не искат да са наши граждани, а на несъществуваща държава.

и когато на тия изметнали се българи албанците им поискат и втората половина от чукарите с езерцето, то тогава ще им помогнат ли гръците и сърболяшите, на които се кланят и им лижат трибуквието?!

Абе понеже гърците много искат да се уважава историята и много са точни и коректни и за това тук в Америка сиренто било гръцко, киселото мляко било гръцко, баницата и тя била гръцка. Малко са им двойни стандартите на гърците.

Гърците и защитават историята, имтересите и езика.А ние сме родоотстъпници, ако позволим българския диалект да бъде наричан макрдонски език.

Що, ти мислиш, че гърците нямат кисело мляко , баница и сирене ли?:)

Защото на всякъде прокламират, че това е изцяло тяхно нещо, което идва от Гърция.

"Защото на всякъде прокламират, че това е изцяло тяхно нещо, което идва от Гърция." Еми за американците е така. Има гърци още от началото на 20-ти век там, които произвеждат и продават типично кисело мляко. Кой тогава е чувал за българското кисело мляко? Кой?

Колкото ратифицираха истанбулската конвенция гърците , толкова ще ратифицират и това име на макетата . Това , че са си поприказвали , лошо няма , но не за сефте се случват подобни неща та ....

На "брата" македонец никога няма да му обърна гръб......и с ехидна усмивка ще добавя......ами не съм толкова глупав за да му имам доверие :))

Ама това с македонския език и македонската култура нещо не ми допада и не ми се нрави....

При подписването на Сан-Стефанският мирен договор ,Македония е влизала в пределите на България.Но Сан -Стефанският договор не се изпълнява,изпълнява се Берлинският договор,при който България губи доста земи.Най големият противник на България е бил Дизраели.България губи Македония.Гърция какво общо има с Македония.?Македонският език е сходен на българският.Македония е била в състава на Югославия.Югославия е разделена на 8,а били са обединени при Тито.Тито не е случаен.Това е същият Тито от Библията -Посланието на апостол Павел към Тита.

като малък ток ли те е удрял или си си падал на главата?

Тито е бащата на Тита с големите тити

ООО жив бил, в засада... Еееей тарикатчеее!!!!

Тъпотията на господин Георги Димитров и приятели!

най-приемливото име щеше да бъде Албано-България или Българо-Албания. Хем отговаря на реалността, хем гърците щяха да са доволни.

Всичко е плод на англосаксонската политика разделяй и владей. На Балканите Всички държави са разделени най малко на две и не в реалните си граници. Румъния - Влашко и Молдова, Сърбия и Черна гора, Гърция и Кипър, Албания и Косово, България и Македония. Отделно Македония разделена между три държави за да тлее винаги конфликт между тях, Босна за да има конфликт между сърби и хървати. Части от Унгария са в Румъния и Сърбия и още ред други неправди, само и само за да могат в даден момент да подпалват фитилите и да манипулират всички в своя полза.

Гърция и Кипър??? Кога Кипър е бил част от Гърция? Само ми кажи...кога? Точно никога...това че голяма част от населението му са гърци или гръцкоговорящи не го прави гръцка територия...каквато той никога, абсолютно никога не е бил.

Острова на Афродита си е стара английска територия. Затова англичаните имат база там. Абе изобщо Кипър е китайски, гръцко говорещи китайци.

"Европо блуднице Вавилонска, трижди да си проклета и триклета. Немци и англичани, французи и италани сакат да сме под робство.." Това е изпял българският народ след Берлинския договор, който ни разпърчосва на 8 части. Правнуците забравиха това и попаднаха отново в лапите на Блудницата, докарала ни за 28 г. до най-бедната, най-корумпираната и с най-висока смъртност държава в Европа

Добре че е Ивропата, щото ний хич не сме таквизи.

Викаш, добре че е европа, та да ни затрие докрак - друг не можа, ама като гледаме откак сме с европа на какъв опърпан хал сме, може тоя път да й се отвори парашута, а?

се издъниха ...вместо Северна Македония трябваше да защитават името...Македония над Гърция ...

Република де... Република Македония над Гърция .

Предлагам ново име, хем няма да дразни гърците, хем ще е ясно на всички какви точно са тези - Република България - 2. Може и Република България(Скопие). Спестяват си проблемите с име, история, националност, език и т.н. Впрочем, който управляващ приеме на междудържавно ниво глупости като македонски език, или македонска националност извършва предателство спрямо българската история, култура, държавност и е за затвора!

Що не беше жив Ванче.....

Щото големото Ванче побегна с подвита опашка 44 г...

Това име няма как да мине в Гръцкия парламент.... "Ципуракяс" си подписа края на политическата кариера.

Плача, разтреперана от радост и щастие от тази прекрасна новина за признаването и преклонението пред най-древната, могъща страна на света! Мъжествените македонци и по-скоро техният премиер с най-мъжкото и безстрашно име Заев успя да сломи феминирирано-безлично премиерче на най-разлигавените и мързеливи балкански жители на османската империя, рум-миллиета (гърци е грешното име), разбунени от великогръцко-шовинистичните нищожества, изпаднали в шизофренно-ксенофобски делириум, протестиращи срещу най-преданите и честни османски поданици-македонците! Г-н Ердоган трябва да даде курбан за глупостта на гърците, които, заслепени от собственото си чувство за многоценност, работят по неговия план за обединение на Балканите под благия жезъл на Османската идея. Македония първа осъзна османско-мюсюлманския си произход, като призна албанския език, (който дефакто е турски език), за официален! Сърбия е в процес на осъзнаване, особено след гостуването на г-н Ердоган, който похвали сръбския миллиет за приноса му към разбирателство между миллиетите в Османската територия! Босна, Албания, Косово, та дори и Хърватско са подали писмени прошения за федерация с Турция! Булгаристан винаги е бил най-романтичната част от турската история. Поклон пред г-н Бойко Борисов, най-добрия работник на г-н Ердоган, който винаги с гордост подчертава тюркския корен на българите и горещата им кръвна връзка с братската турска нация!!! Чрез своите действия гърците ускориха процеса на разпадане на изкуствено създадените балкански държавици-лилипутчета и благоприятстват обединението им в рамките на демократичното управление на г-н Ердоган. След възникването на една обща тюркска държава, ЕС сам ще се моли да стане част от нея! А с Русия е много по-лесно, тъй като 86% от жителите й са тюрки-мюсюлмани!!! В едно обозримо бъдеще виждам цяла Русия (без ледено-безплодните сибирски полета) като част от Турция, може би също без части от Мурманск и Архангелск. Една такава мощна тюркско-световна държава, в която средния месечен доход ще бъде около 12 567 евро на човек, би била един достоен съперник на САЩ и Китай, които ще се молят и вайкат до небесата да станат част от нея!!! Поклон!!!

Просто пращиш от мозък.

Май трябва да спреш кабелната, тея турски сапунки не ти влият добре..

смешно, ама дървеняците тук не разбират то смешки и ирония...

СевероЗАПАДНА Македония! Иначе ЕС -- през крив макарон!

Следващата стъпка на Република Северна Македония трябва да е присъединяване на Южна Македония и местене на столицата от Скопие в историческата столица Пела, града на Александър. На гърчолята само им остава да си гризат подметките.

Сега и ВМРО, трябва да си смени името. Ще се казва ВСМРО - Вътришна Северно-Македонска Революционна Организация. Иначе Правителството ни ще е не легитимно.

България трябва категорично да настоява за република Вардарска Македония!

Не може, Вардар минава и през Гърция.

маамка му и Коминтерн.

Ньъ, защо псуваш коминтерна? Върни се в 1878 година 03. 03. и виж как са се развила историята на България до ден днешен.

Берлинския договор полага основите на това.

Мамка му и БКПто и Гошо Тарабата

извесна още като ШИПТЪРСКА ВЛАДА

Ние в БГ сме Тракиици или источно/южна Македоноя.

Пълна гавра с историята и международното право. Обикновени разбойници се гаврят с името на Александър Македонски, гаврят се с гръцката история и с българската история. Пълен дебилизъм е да наречеш българския език македонски, както и славянското и албанско население там - македонци. Нашето дебилно Външно отново се е изцепило, че подкрепя този фарс, но да не забравяме, че почти целият ни парламент ратифицира договора с БЮРМ, което сложи точка на справедливостта и българските интереси не само в БЮРМ, но и в България. Президентът Радев да разпусне Народното събрание, да насрочи нови избори и да бъдат дадени на съд националните предатели в правителството и НС.

Хаирлия да е името! След едно поколение пак ще го сменят - "Република Източна Албания"!!!

Ще бъде предателство да се съгласим. Когато Македония се дефинира като Северна и Южна, очевидно оставаме извън играта!

злобните шовинисти маляките изиграха сърбизираните българи по онези земи и кръстиха югозападна България с някакво смешно и измислено име, което само след 30 години ще трябва да се промени окончателно и безвъзвратно -на източна албания. ама така е-всеки, който продава майка си, си го получава рано или късно!!!

И Марсианци да ги направят, пак българи ще си останат ...

Боже-е! Македонскиот език бил славянски??? Да го видя, па да го не повярвам!

македонският език е смешен, изроден и грозен диалект на красивия български език. понеже българският език е славянски език, то и измисленият им коминтерновски диалект, уви, е славянски. видимо/слухово е тотална лингвистична карикатура на българския език, не на италианския или не дори на кало-цацо-гръчкия.

Не е ли по-скоро диалект, отколкото измислица. Измислицата е, че го наричат език.

Ами Пиринска Македония тогава каква се явява? Щото Северна Македония означава, че другата част логично е Южна Македония - гръцката Егейска Македония! Ами Пиринска Македония излиза, че е част от Северна Македония по тая логика!