Коментари - Скокът на цените предизвика вълна от искания за по-добри заплати, казват Podcast слушателите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И троиния ток не само че няма да завишат заплатите, но и доста хора ще останат без работа.

Заплатите В България Се Държат Умишленно Ниски За да има За Калинки Търтей И Коне На Ясла.Както и Да Ходят Българите Слуги в Чужбина.НЕ СЕ ЛИ РАЗБРА ВЕЧЕ ТОВА.

Ниските заплати в България са умишлена геополитика.

Умишлено ниски заплати,пък и ог комунист капиталист какво да очакваме,НИЩО.Те са свикнали самона пдчалба,но з тях и държанките им.Работят ,,уж,,на загуба ,а имоти,яхти,самолдти инвестират

Това гарантира работна ръка за нископлатените браншове на запад.

Все още семейният ни бюджет се крепи. Шефът ми компенсира инфлацията с ваучери за храна 200лв.

Държа гумен печат в ръката. И без заплата да ме оставят пак ще ходя на работа. Да е жив и здрав Бойко, че ме назначи преди време и все още сме си на власт. За внуци има да се грижим ....

Заплатите са ниски, защото няма производство и съответно платежоспособни купувачи. Не става да си неук, мързелив, да пиеш кафенца и да висиш във ФБ. И да пускаш фалшиви болнични.

Аз всичко си купувам от Турция, тука зареждам само газ на буса и някой път, ако свърша хляба или сме на някой обект по-отдалечен, може да апнем нейде в някое капанче! Цените тука въобще не съм усетил, даже и търговийка успях да завъртя, алъш-вериш, нося стоки от Турция, кой каквото поръча. В Едирне може да плащаш с всичко: евро, долари, злато, левове, турски лири...

Вдигнат ли заплатите с още 20%, инфлацията ще се изстреля с 30% нагоре. Връзката е правопорпорционална. Повече пари в обръщение = по-голяма инфлация. Ганьо го мързи да работи и произвежда. Вижте масово какви професии са на мода - инфлуенсър, кол център, маркетинг мениджър, фризьорка, маникюристка. Никой не иска да копа и да гледа животни, нищо че страната е една от най-плодородните и с води, пасища, ниви, дървесина в Европа. Европа досега дундуркаще селяците 15 години им раздаваше пари и им осигуряваше живот в розов мехур. Пари, които не са изкарали, но са им дадени - милиарди наляти от ЕС всяка година в българската икономика. И Ганьо искаше да ходи на Дубай, на Слънчава, да виси в efbet, по заведенията и цирка да продължавав с чужди пари.

То тъй като е тръгнало, вие назначените от Бойко, всичко ще украдете у за внуците може и държава да няма

Е, ти преживяваш с тролене.Какво съдиш другите тогава,г-н наглец?

Баси един човек да мисли като мен!! Много е странно, но чувам за пореден път от интелигентни хора,че в България работа много ама няма кой да работи....

Като въведем еврото ще стане още по-весело. Хърватия вече изреваха, а тук както няма и държава представям си какви ще са цените. Направо нямам търпение да ви кажа, хахаха.

Не ме е грижа, всичко ще изнесем е чужбина. Важното е да не закачате Бойко.

Да има нещо като план за затъпяване на населението ,а умните бягат на запад.

Ха ха ха,гледайте как сгънаха хърватските педали,и какво ни чака нас,ако влезем в еврозоната

Един образован и интелигентен човек излезна и казана нещо много вярно: за да разрушиш една страна най-бързо им вземи образованието и производството. В България стана точно това и след това и хората обедняха. Това е разрухата на една държава и легален трафик на кадри!!

Те са пример в обществото. Като един глупендер дрънка глупости по цял ден и за това печели пари, дали според теб някой млад човек ще се напъне да учи или да бачка, По-лесно е да се направи на палячо и да прибира някой лев. Постоянните реклами на казина и как ще се забогатее лесно има същия ефект. Реално в България са следните обяви - продавач-консултант, кол център, по ИТ сектора, склададжии, шофьори и тук таме нещо по-различно. Като ги загледаш всички тия компаии предлагат едно и също заплащане. Какво говори това ? В България е изградена и се управлява от мафията, която прави картел на абсолютно всичко. Дали е заплати, цени в магазините, цени на стоките и услугите и т.н. България е в много тежко състояние и вървим към закриване.

Изключвам ИТ сектора там е различно.

Гледай филма Савиор

Няма пари за заплати!!! Държавата ще фалира! Няма да влезем в Еврозоната! Ще започне Апокалипсис!

си остава в спекулантите. Не може нещо, което в западна държава е на една цена, тук да е двойно или тройно и на всичкото отгоре да е боклук!

Има нещо, наречено данък върху печалбата. Може да се сложи и на 120% ...

Получава се безкрайна спирала за увеличаване на цените,след като търговецът зад тезгяха разбере, че заплатите на работещите ,се увеличават,съотвтно и търговеца ще иска повече за стоката си,така е и със останалите,такси за авокати,съдии,частни уроци,лекции на доценти,полицаи,транспорт,митничари,контабанисти,всички ще си увелчат цените!

Боже,боже ,значи ,че и проститутките ще искат вече повече пари!

Само и единствено Путин ни разбира нас българите,само да прегази Украйна и да УБИЕ ЗЕЛЕНСКИ,във малката Русия България нещата ще си дойдат на мястото,газ и петрол почти без пари,даже и десетгоишните ученици вече ще ходят на училище със джип,а не да се излагат със велосипед,пеша,или елтротинетка!Костадин Костадинов ще бъде на мястото на Радев,другите на трудов лагер и заточение на принудителен труд,ще се движат само руски автомобили!

Виж какви професии промотира Дир в специалната си рубрика. Да се чуди човек как се генерира БВП.

Това е чист популизъм,че било скъпо и видите ли българинът гладувал и едва свързвал двата края!Според мен е много ефтино всичко във България,щом на пътя се движат толкова много автомобили,значи хората имат достатъчно пари да зареждат със бензин,масла,ремонти,застраховки,пътни такси и други разходи,че то означава,че българинът джип кара но гладен и гол ходи,а по хипелмаркетите е пълно със богати пенсионери със препълнени колички!Че то ако е скъпо кой ще поддържа автомобил и ще купува като за потоп!

Примитивен попуплизъм,че за българинът цените са непоносими,гладувал и нямал пари да яде и да плаща за ток,вода и телефон!Не е вярно ,ето по троторарите по два,три автомобила,всеки божи ден се убиват на пътя,броя и количеството автомобили е индикатор за повишеното българско благоденствие и икономически разцвет на българската нация! Това са хора политици популисти,които търсят да бъдат забелязани,и да яхнат народно недоволство!Че то и мама не дава на тате без ПАРИ!

То може много неща да се направят, ама като сме "наши ора" навсякъде как ще стане, според Вас? Бизнеса и политиците са си ортаци и вие очаквате иконимика, хаххахаха. Няма как да стане с тоя модел.

Копейките нещо забравихте за "добрия Орбан" Миналата година свещи му палихте, сега в Унгария над 30% инфлация + девалвация на унг. форинт. Шокът в Хърватия ще премине. И в края на 2023 ще са в пъти по-добре с евраки в джоба отколкото копейките с измислените им рубли, ама преводни.. От Масква..

Скокът на цените предизвика вълна от искания за по-добри заплати, печатницата за пари е пусната и работи на пълни обороти и затова от банкоматите излизат нови само 50 то левки