Какво се случи до този час?

Докато на дневен ред стои въпросът при кого ще отиде третият мандат, засега няма изгледи, че "Продължаваме промяната" и ГЕРБ ще намерят общ език. Очакванията са "Демократична България" - евентуалният мандатоносител, да изиграе ролята на мост за осъществяване на общи политики. Пред Нова телевизия обаче тази сутрин Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" коментира, че "няма как да влязат в съвместно правителство с ГЕРБ. В същото време Костадин Ангелов от ГЕРБ коментира пред БНТ, че е цитирам "въпрос на време "Демократична България" да се отдели от "Продължаваме промяната", заради "срама, който понякога изпитвали", подкрепяйки партията на Асен Василев и Кирил Петков.

Повишението на заплатите в еврозоната през новата година ще е значително и ще надвиши историческите референтни стойности, наваксвайки инфлацията, която нараства стремглаво от 2021 година. Това се посочва в доклад на Европейската централна банка, публикуван днес и цитиран от Франс прес. Този растеж ще отрази "известно наваксване на заплатите спрямо високите равнища на инфлацията, които се наблюдават от две години", отбелязват те.

Григор Димитров показа добра игра и отлично настроение в първия си мач на сингъл за новия сезон в тениса, извън отборната надпревара United Cup. Българинът победи Борна Чорич със 7:6, 7:6 на демонстративния турнир Kooyong Classic в Мелбърн, който не носи точки за ранглистата.

оскъпването на храните не ми се отразява, защото винаги ям за 2 лева. Напоследък не ям, защото 2 лева не стигат" - в обедните Podcast новини чуйте още от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "52% по-скъпи храни за една година. Добре ли сте с парите?".

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Какво ни впечатли преди малко?

Първото в историята изстрелване на орбитална ракета от Великобритания се провали. Мисията, която беше наречена "Start Me Up" на името на песен на известната британска рок-група "Ролинг Стоунс", започна малко след полунощ българско време от графство Корнуол. Чуйте повече в обедния новинарски Podcast.  

А какво ще кажете за това?

"52% по-скъпи храни за една година. Добре ли сте с парите?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.