Парламентът одобри лесното строене на лифтове и ски писти

С гласовете на ГЕРБ и двама независими парламентът прие на първо четене промените в Закона за горите, с които може да се строят ски писти на държавна земя, без тя да се отписва от горския фонд. Промени има при добива и продажба на дървесина.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът одобри лесното строене на лифтове и ски писти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

К'во се плумчиш толкова па ти бе? Няма само тия от Симеоново и Драгалевци да си карат канутата по околовръстното! Сега ще слезе и малко повече вода по "Цар Борис 3-ти" та да можем и ние от красно село да стигаме до работа някак :)

Значи - "да отпадне издаването на удостоверение за износ и внос на необработен дървен материал", "прилежащите около София планини да получат своето развитие" и накрая наистина няма да познаете, в София ли сте или в Кандахар (през лятото) и във Венеция (през пролетта). Позор! Със същото настървение, както тройната коалиция, ГЕРБ унищожават това, което е неръкотворно. Разликата е във фирмите, които ще трупат капитал.

С офшорките държащи Витоша приключихме. Моля " Шеврон" да приготви куфарчетата и да застане пред кабинета. Ей сега ще дойде и неговия ред.

Аз не държа да съм в Шенген, но тези които искат, изглежда дори не четат докладите, с които им се отказва.

Нашето НС прави закони чрез корупция, лобизъм (казано по европейски) или фирмени ултиматуми. ГЕРБ са толкова далече от Шенген, колкото и КБ, ДПС, СДС и пр. политически "елит".

Ясно, с това законче позакърпиха поизтънелия след изборите бюджет. Сега ще пуснем и една магистралка с три "тунелчета" (който е минавал по АМ Люлин знае какво имам предвид) до Алеко и ГЕРБ ще имат достатъчно кинти за следващите избори :)

Протести до дупка и неподчинение, ще им разрушаваме пистите ако трябва! Тези си правят законите за тях си!

Какви още причини ни трябват за лошият доклад на ЕК? Това е корупция в действие, сами сме виновни, забравете за Шенген.

Както Цв.Цв. неотдавна публично призна, в България мафията си има държава и парламент дори.

Витоша Първата бетонирана и изцяло унищожена планина в света , а от долу Венеция на Балканите...населението плува, плува... Боко С Крискталинка да вземат да измолят по 1 надуваем дюшек от Европейскио... да ни подпомогнат де!!!

ПОЗОР! ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ - СЛУГИ НА ОЛИГАРСИ С ОФШОРНИ ФИРМИ И МАФИЯ НА ГОЛЯМИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС. ЩЕ ВИ ЗАПОМНЯТ КАТО ХЕРОСТРАТ, ЗАПАЛИЛ ХРАМЪТ НА ДИАНА В ГР. ЕФЕС. ПАЗЕТЕ ГОРИТЕ. ВЪРНЕТЕ ВИТОША НА ХОРАТА, А НЕ НА МАФИЯТА.

Парите са похарчени за купуване на избори, трябва да се "изкарат".

Така ли не се наядоха тези мутри от ГЕРБ. Отивайки си от властта те ще унищожат и горите! За това ще намалее и водата във водоизточниците, затова ще има и наводнения, защото почвата ерозира! В името на печалбите си Емил Димитров и депутатите от ГЕРБ приемат само лобистки закони. Затова и са в парламента. Да изковават Бойковите закони на групировките!

Това ли е единственият ти аргумент , гълъбче?Обидата.Май квалификацията ти е подходяща единствено за теб самият.По -добре ще е да се замислиш за причините за злобата , която те гризе и вземи мерки.Иначе лечението е скъпо , надявам се да знаеш това.

Правилно, всичко което може да бъде заграбено от управляващите трябва да стане, да му мисли народа и следващите,но ще е прекрасно, ако не са сегашните с купени избори отново.

Престъпление е това , което се прави досега с Витоша. Престъпление е да не се развие тази даденост, като съвременен ски курорт. Плачем, че сме бедни, но оплюваме усилията на всеки , който иска да направи нещо. Разбира се трябва да се избягват грешките довели до презастрояване, но мислил ли е някой че в БГ ще има кръг от световната купа по ски. Защо да няма такава и в София(Витоша). Псевдоеколозите искат по Витоша да има мръсотия, разруха и бездомни кучета.

Ти тъп ли си или да. То ако навсякъде можеше да се правят лифтове и ски писти Хималайте щяха да са наи-големия ски курорт. Витоша е природен парк а полигон за печелене на пари. Да не говорим че никой щогоде разбиращ от ски няма да прави ски писта в такава ветровита планина. Ама лапнишаранаите като тебе си мислят че с природата може да си правиш каквото ти е кеф

При така написан закон, няма как да се строят хотели и масивни постройки в планината, но това не означава, че около лифтовете няма да се напълни с паянтови бараки за търговийка и чай, както и че законът не обслужва корпоративни интереси!

Така ще бъде до края на мандата на този "парламент"..Герб и някой "независим от паричките"ще си приемат изгодни за тях закончета.....Няма никаква слушаемост на другомислещи независимо дали са партии или граждански...Не сме парламентарна република и няма да бъдем ако не мислим.

Тая фирма специлано е била добре при всички правителства.Уви като гледам българските политици било на власт, било в опозиция се съмнявам че ще се намери някой с "то..ки", който да ги постави там където им е мястото.

Опаааа!някой пак взе кинти под масата!Тоя Боко тиквата няма ли да се задави вече бе?!

такива мутри, които са на власт, не мислят за утре. Какво ли още трябва да стане, за да спрат това насилие над природата? Оголиха планините, оставиха речните корита с острови като гори, които не позволяват отток на водата. Рано или късно, ще им се върне на тези лакоми.......

Ще станем като Хаити - пустош и чукари без нито едно дърво. Мафията от гробари да внимава като нагъва депутатските кюфтета, да не се задави от лакомия.

Тия цървули, които се биеха в гърдите, че уж спрели заменките, виждате ли сега какви вратички отварят за алчната пасмина, начело с Цеко Минев? Вече никой не се съмнява, че тази власт е толкова корумпирана, колкото и предишната.

С трепет в душата, чакам реакция от еколозите. Очаквам отново да качат най-високият връх посещаван някога от тях, а именно извадено жълто паве и да протестират,протестират.... Силно, с изявена гражданска позиция, може и пред Ректората или ул.Раковска...

Ясно, криминалната шайка лумпени уреждат интересите на дървената мафия и мутро-хотелиерите.

Нали Цеко и компания трябва да преперат още няколко стотин милиона...

Някой все още да се съмнява каква разбойническа шайка е ГЕРБ

Браво! Поредното национално предателство с отложени последствия които нашите деца ще плащат! Днес продадоха Витоша притиснати от един абсурден псевдобойкот на шепа хора. Утре ще продадат златна добруджа на "Шеврон" притиснати от Американското правителство! БОКЛУЦИ!!!

Само теб няма кой да продаде. Кой ли ще купи селския дебил!!!

После като дойде "голямата вода" в София, пак ще се питат един друг управляващите и бизнесът "Кто виноват?"

Лошото е, че голямата вода ще е за невинното население, а простаците, разрешили това ще си дремят в САЩ или Западна Европа.

През пролетта Банско ще стане Венеция!