Кабинетът разреши нови писти на Витоша

Правителството одобри промени в закона за горите, с които се дава право на строеж върху поземлени имоти в горски територии за изграждане на стълбове за лифтове и влекове без промяна на предназначението на територията.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът разреши нови писти на Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тея я изнудвачи наместо да се чудят къде да си вложат парите и да ламтят да изсичат и застрояват Витоша, защо не хванат и да обновят малко тея лифтове? На колко годиниса вече - 40? Като ги подменят с нови кабинкови и седалкови с по-голям капацитет ще им дойдат и повече пари? Ай сиктир и хитреците и наглеци. Видиш ли ще променяме закона, за да можели те да правят инвестиции или да можели да изчистят просеките под лифтовете. По-добре е Държавата да се вземе в ръце и да им вземе лиценза така както им го е дала и да оправи и пусне лифтовете! Плюс това Витоша е природен парк и там е не трябва да се строи.

Бат Бойко добре се е поучил от Симеончо- за една фирма промяна в закона. Докато се усетим и Витоша ще е частна.Хайде да ги изцакаме -на Витоша без СКИ.За един сезон ще бълбукнат.

Абсолютно правилно! Ето едно правилно решение на кабинета Борисов и без да се съобразява с екологичната мафия...! Като решението за отказ от Бургас - Александрополис! Като и очаквания отказ от ковчега АЕЦ Белене за сметка на разширение на АЕЦ Козлодуй и разрешаване на шистовия газ, ако има такъв - все решения против руската държавна мафия и нейните български ибрикчии от партиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и кръга на Гоце ДС-то...!

повече пребити и министри сред тях, и ще се оправим :))))))))

Щом фирми почнаха да си пишат сами законите, смятайте докъде сме я докарали с държавничеството....

Въпросът не е само дали са чужди или български фирмите. То злото ще бъде наравено независимо от произхода на фирмата. Въпросът е да спасим и запазим природата. Да, ние нищо не разбираме и затова Банско, Слънчев бряг... приличат на бетонни джунгли, в някои от които се вихри най-долнопробен туризъм. Дано по 15 евро на ден, колкото струва дневният престой на един чужденец в България, да можем после да живеем добре и да се гордеем, колко ни е донесъл родния туризъм. Има много изоставени неща, които спокойно могат да се ремонтират или построят наново и да се направят по-разумни туристическите ни услуги. И да се спре най-после това хищническо унищожаване на природата, на което сме свидетели. Отчитайте правото на живот и на другите живи същества.

твърдо съм срещу така наречените инвеститори, които са изключително "загрижени за природата и развитието на туризма", но не мислят за друго освен за развитието на собствения си джоб......карти за ски съоръжения от 50 лева на ден и нощувки по 100 лева на легло......

освен това целият им персонал назначен на половин работен ден, и "вечно се оплакват" как сезона е много зле..........

После обществената собственост изведнъж се оказва частна. 22 години са прекалено много, за да поумнееш.

пример СофияЛенд

Пример - цялата ни икономика и националното богатство.

Определено съм против това безумно унищожаване на природата. Не мисля, че горите и животът в тях принадлежат на един министър, на едно правителство, депутат, фирми или на скиорите. Те принадлежат на всички нас. Животните и дърветата също имат право на живот и не можем да посягаме на тях, защото искаме да се правим на велики, да печелим или да си правим удовоствието. Има и много други форми на туризъм, освен ските. И аз карам ски, но не мисля, че е разумно всичко да го превръщаме в Банско. Не е нужно и да развиваме евтин туризъм, то и без това много българи ходят в чужбина, че виждате ли там всичко е много хубаво, а нашето гадно. Ами добре, ама поне да си запазим и малкото хубаво нещо, което имаме и си струва - природата. То струва и ще ни носи много повече, ако знаем как да я ползваме и пазим.

"Витоша ски" поискала промяна в закона и я има. Как може законодателството ни да се съобразява с желанията на една фирма и да се изменя както и е удобно. Кой ги знае какво са "кихнали" на Бойко и компания!

Поредната простотия.....След 20 г. , когато София ще е на воден режим спомнете си за ГЕРБ...

Софиянци пият вода от язовир Искър, само малка част от Бояна пие от Витошките каптажи

от другата страна на Витоша! Затова там това лято имаше режим на водата (по 12ч на ден), защото владайци я изконсумирваха цялата и надолу не стигаше! Очаквайте вече целогодишен режим освен замърсяване, че като я използват за изкуствен сняг.... Ама ония там, като не са софиянци, кучета ги яли, нали! А Витоша е на всички! БТВ навремето беше национален парк - сега какво е? Явно вече не е!

Който гроб копае другиму - сам пада в него. Да помогнем на ГРОБарите да отидат в полическото небитие и да не позволяваме други слуги на поредния голям брат да ни яхат. Като Кунева, примерно. Да видим ще се найде ли опозиционна паррия която да иницира петиця срещу унищожаването на горите

Приказки от предизборния период. И какво стана? Триумф за ГЕРБ.

Няма лошо, нека строят, и без това ще го правят с крадени пари от нас. Ние поосле ще национализираме построеното:))))

ББ има да се чуди пак защо го освиркват!

Избрахте си ГЕРБ, мръсни герберасти, сега ще си го търпите и ще престанете да хленчите и мрънкате колко много съжалявате, че сте гласували за него и за мижитурката Плевнята! Бас държа, че над70% от драскачите тук са герберасти и сега се вайкат!

Лошото е че не сме гласували за тях а те си купиха резултатите. Което говори как ще трябва да ги гоним с тоягите

!!!да спасим от бетониране белите дробове на софия!!!

Крайно време е да има адекватни за времето съоръжения на Витоша,дано само не се получат нещата като в зоната над Банско,на Тома Белев планът за щастие не успя,а сега хайде от "За да остане природата..."разкажат как ги финансират,ама подробно :)

тогава кой ги финансира и защо изобщо му е да ги финансира

Интересно на чудеса по Коледа ли се надяваш?! То чудото стана, ама за Витоша ски! Същият собственик, същият манталитет - къде е основанието за надеждата ти? Със сигурност ще стане Банско 2! То вече стана де - по цени, не по инвестиции! Без 1 вложен лв цените на кабинката и картите стигнаха тези в Боровец и Банско! Защо?! А помниш ли, че двупосочният билет на кабинката беше 4лв преди да я купят! Надявай се - надеждата последна умира! Целта не е спорт и развитие, а само и единствено печалба с цената на всичко!

кабинета няма деца а уроди. ще сасипят бг защото уродите им ще са в чужбина. ако ниие не защитим витоша ще сме толко престапници спрямо нашите деца колкото правителството на герб .не разбрахте ли че герб са престапници които убиват бавно бг народа???

abora , научи се да пишеш грамотно, а после защитавай каквото и да било.Защото народ, който не знае собствената си писменост, направо си е за затриване :)

Абе не се ли наядохте бе....да...ва...ма

Това е огромен СРАМ! По- добре така да си стои отколкото да застроят цялата Витоша и да няма гора повече ,защото точно това ще стане! ужасена съм от "управляващите" Дано да не опропастят Витоша ,както "хубавото" Банско!

Да здраствует Гьонсурати за Африканско "развитие"! И за бананова република не ставаме (не растат банани), само за компирна, че Главният Маркуч от садене на картофи знаем разбира!

Баси мутантите, начело с Миро Тъпото! Важало било за всички планини... Ами да, то и Цеко Минев е загризал всички планини и няма да се умири докато не отхапе всичко и не бетонира докрай. Анатема!

"Проклет да е Цеко"- и хвърлили камък! (Грамада)

Някой да е изненадан? Все пак става дума за същити хора които задигнаха 70 хектара над Банско и министърката каза че няма проблем.

Кво печели държавата когато си подари зимния туризъм на Цеко? Цеко не е държавата, моля.

Плаща данъци в държавара

Ха ха с овшорките си ли бе дръвник герберастки

Хайде всички сега!!!!! КОНГРЕТЮЛЕЙШЪНС БОРИСОВ!!!

Бат Боко си е направил криво сметките. Просто не вярва, че сред т.нар. "матриал" има и будни граждани, които са готови на всичко за да защитят българските планини. Няма да ме учуди, ако това му коства тоталитарната власт.

Б*ххх ти и наглия пожарен кран ! Абе, за тоя маркуч на щатите ли трябва да благодарим , на европата ли ?! Който и да е , да си го прибират по-скоро и да си го наврат .. те си знаят къде - в дебелите алчни задници ! Пфу ! Поредните крадливи родоотстъпници !

Всички го знаят,че е мутра,но си затварят очите,защото е "послушко" и прокарва американските и западните интереси!Иначе ФБР-то си го назнайва,но си трайка!Докога?Като с удобните латино-президенти свързани с наркокартелите,а от там падат милиарди!

Трябва да благодариш на себе си и целият български народ, който след 45 години не си научи урока. Не разбра, че безплатен обяд няма и продължава да гласува за социалистите и съучастниците им, които обещават какво ли не само и само за да ги изберат. Или с други думи, народа замени правото си да решава самостоятелно бъдещето си за нялолко мижави лева върху мизерната си заплата и куп розови обещания.

Тези 45 години само се натрупваше , а сега се разграбва. Така че не разбирам "какъв урок" трябва да учим точно пък за тях! Ходило е сигурно простолюдието преди 1944г. на почивка на море и планина... ходило е ама друг път! Неблагодарна паплач такава!

Разбира се разбойниците от ГРОБ използват празничната залисия за да приемат такива спорни решения, за които много добре знаят, че съпротивата ще бъде по-голяма, ако се приемат в друго време на годината. Това не е изненада, защото държавата се управлява като мутренска групировка, не като парламентарна република.

Такова подчиняване интересите на държавата на частни интереси може да се случи само в една мафиотска държава. Всички оправдания прадставени тук са само да замажат очите не на виждащите, а на тези които желаят да не виждат колко противонародно и обирджийско е политиканстването на Гербавите.

По-точно на Гърбавите ,които загърбват интересите на България и нейния електорат .

И тия от Брюксел да не вземат да си помислят, че в България има корупция. Корупция имаше само при предните, които Боко тиквата се скъсваше да топи в Европата. Сега няма - няма корумпирани на ръководни постове, има само наши хора.

За пореден път се доказва, че МАФИЯТА У НАС СИ ИМА ДЪРЖАВА. "Управлявана" в момента от БАНДА ЧЕНГЕТА И ЛАПАЧИ, НАЗОВАВАЩА СЕ ГЕРБ.

Излезте навън и си щракнете по една снимка на Витоша. Скоро няма да я има такава, каквато я виждате. Лятото ще има кални кафяви следи по нея. Защо трябва да го играят тоя цирк въобще, кого лъжат?! На всички е ясно, че лапат като за последно. Махайте се по-скоро!

И я качете в Google Earth! да се види какво става тук

Докога бе съграждани ще търпим тези своеволия?

Това е не по-малко скандално от заменките на предишното правителство , ропотът срещу които от страна на сегашното рязко секна , след като се разбра , че от тях най-много са намазали близки до ГЕРБ лица и фирми! Правителството на ГЕРБ дойде с единствената цел да удовлетвори напълно щенията на олигарсите и я реализира най-безцеремонно пред очите на всички.

Няма ли кой да защити Витоша от наглата, безпрецедентна наглост на крадливите геЙберасти?

за свои хора всичко разрешават,но за народа-рушене на построики.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ ,КОИТО ПЛАТИХА разходите по последните избори.

Една фирма поставя ултиматум и правителството веднага взима решение в нейна полза. Кого лъже Найденов, че правителството не обслужва интересите на точно тази фирма? И точно този бизнес е толкова важен, че е наложително да се руши природата, за да се развива той. Отврат и корупция е това.

Безпардонен лобизъм. Гарантирано. Марка ГРОБ.

Наши хора с кокал в устата за Боко ще гласуват...

по-лесно от това общонародната собственост, наречена йезуитски държавна, да премине в частни ръце. Комисионната решава всички проблеми.