Учен: Аз съм изкупителна жертва в скандала с Фейсбук

Млад учен от Университета в Кеймбридж, събирал данни за милиони потребители на Фейсбук, заяви, че е бил използван като "изкупителна жертва".

Обратно в новината

Коментари - Учен: Аз съм изкупителна жертва в скандала с Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бравоооо...Йес!Да...Да!

Пичове.. аз събирам номера на банкови сметки и пинове. Всичко смятам, че е съвсем легално. Поне така мисля. Моля напишете ги след пост-а ми.

ако може и с ЕГН, телефон, адрес, е-майл и парола за него.

От самото начало фейсбук е направен за преброяване на глупаците, готови сами да си дадат данните. По принцип ТЕ пак ги събират, но по трудно.

Ал. Коган си е цист руски хазар, като и "руските" еврейски финансисти, които подмамили Тръмп и го направили Президент на САЩ. Остава Т. Мей и Борката Джонсън да докажат, че "Кеймбридж Аналитика" държат в шкафа и флакона с "Новичок" и ... готовоооо...

к'ви са тия руски хакери, бе? нима кеймбрич е вече отдел на кгб?

При това с традиции... Ким Филби, Тринити колидж,Кеймбридж ;)

Мдааа, Коган, а? И изкупителна жертва?

ние им викаме бушони

лозунги бе. Какво значи злоупотребил с "лична информация"? Каква е тя тази лична информация дето някой насила я е измъкнал/щото такова впечатление се създава/? Защо направо не върнете съденето на вещици и изгарянето им на клада?

то изгарянето на клада никога не е преустановявано на запад: Сноуден, Асанж, Строс Кан etc., да не говорим за хилядите изгорени тайно в секретните затвори

Всяка компания която се подвизава в Интернет, а и не само там, продава данните на потребителите си на рекламни компании които според занаята си таргетират групите сред които рекламират... и няма никакво значение дали ви пробутват прах за пране или президент. В случая скандала се развихри защото данните не са закупени от официалният им дистрибутор, сиреч Фейсбук не е получил печалбата си а след като събранните от нея данни могат да се получат на по-ниска цена то и рекламодателите които потребяват нейната база от лични данни ще се замислт дали си струва да и плащат.

Продължавам да не разбирам "умниците", които ме ногат да живеят без "социалните мрежи". И след като си бил достатъчно тъп, че да си излееш живота вътре, защо трябва да си бесен на някой, който се е възползвал?

Просто едни хора използват нещо от години прилагано в рекламната дейност за свои политически интереси и създаване на масова психоза. На някой явно не му харесва, че са си отишли времената когато е имало МЕРОДАВНИ, които са спорели има ли жената душа, колко дявола се събират на върха игла и творение на сатаната ли са черните котки. А който посмее да се усъмни техните решения е отивал на кладата еретика неден.