Коментари - Предложени са наказания след скандала в УНСС | Днес.dir.bg

Предложени са наказания след скандала в УНСС

След като студент обвини преподавателка, че е писала тройки за празен лист, и студентът, и професорът са предложени за наказание.

Обратно в новината

Коментари - Предложени са наказания след скандала в УНСС | Днес.dir.bg

Коментари

Цял тон може да се напише като се започне от приемането на студентите до тяхното завършване. Никога няма да забравя, годината е 1999, когато една жена еродирана и съкратена от поделение с висше образование от София, работеща и съкратена от провинцията... когато твоето дете го приемат в елитен университет, ела и ми кажи...приемат се деца на комунисти, сменят оценки и пр. Всичко за нас е затворена страница, НО... явявайки се на конкурс от 17 човека, бяха решили задачите само 6, и от отпадналите е имало момчета завършили в ИУ-Варна, ИУ-Свищов с ОТЛИЧЕН (6), А задачите и останалото отхвърлени. Излиза, че се хвалим. Винаги и по всяко време е имало неправди, така че излишен тормоз е ненужен. Не само университетите, не само дипломите, а и много други положителни неща/черти трябва да се гледат в даден започваш работа младеж. Винаги е имало дискриминация, а и връзки. Завършват университет и веднага ги чакат техните хора и биват назначавани без конкурс на работа. Знаем ги, но всичко е излишно. Сериозен, отзивчив и малко приказлив, над задачите заляга и за изпита се стяга. В един държавен университет оценката му по математика беше 5, средно отличен и какво от това, като нямаш гръб, нищо не става, събираш си багажа в куфара , хващаш самолета и където ти видят очите заминаваш с еднопосочен билет и работиш това, което и не училите работят или учили до четвърти клас. идваш в бг, харесват те работодателите и хонорар 300 лева, без осигуровки, нелегално или на 4-часов работен ден и пак обратно. Бай Ганьовщината е навсякъде в бг, простите, неуките , същото си беше и през бай тошово време. нищо ново под слънцето. българинът е злобен, алчен, с малки изключения. А твърдо заставам зад МЛАДЕЖА. Много неща знаем, а и не всички преподаватели са като тази пенсионерка, но ги има предполагам, пари не сме давали, а и пиян и проститутка никога не признават, но пара НЕ ДАВАМЕ не само на преподаватели, но и на лекари, телкове и т.н.

Срам! Защо не търсят отговорност от измислената професорка,а ще наказват студента? Това е безумие! Скъпо момче търси си правата!

Казиме, сега се обади, защото те отрязала Докова. Ами на другите изпити, където мина и ти по-добре беше, а?

А така! Бой по канчето на студента, та следващият път като не знае, да си трае! Останалите 90% от студентите си знаят - даваш празен лист, гепиш тройката и беж. После, я у некое министерство, я у парламента, я при мама и тате на хранилка - все ще се наредят някъде. В крайна сметка кой иска умни хора в България?! Никой! Нали раята трябва да е проста, агресивна, псуваща, млатеща се, за да я управляваме безпроблемно. А и самата рая като си се кефи на този статут, още по-добре за ония простаци отгоре (простаци, ама поне тарикати, научени да яхат, а не да ги яхат тях)

Отдавна трябваше тази дупка да бъде затворена.

Наказват студента, защото бил разказал за случая в социалните мрежи и случая се доказа, че е верен. Да не би УНСС да са станали тайна спец служба, та да не може да бъдат коментирани в социалните мрежи. Те са обществена образователна институция, която се финансира от нашите семестриални такси и от нашите данъци. Въпросната баба гейоикономистка и пет стотинки не е изработила през живота си.

Дискусията бе организирана по повод десетгодишнината от приема на първия випуск на специалност "Регионално развитие". Модератор на събитието беше проф. д-р Соня Докова, ръководител на катедра Регионално развитие.

Е, това е поредното безобразие и наглост в държавата ни. Да накажеш истината и защитиш неправдата - нека бъде мото и клеймо на управата на УНСС.

Повтарям и тук: Колко патетично. А какво да кажем за преписвачите и двойкаджиите. Най-малко 50% процента завършват с преписване и уреждане на изпити. Когато не стане номера с преписване или уреждане, са най-големите борци за правда и 'декорация'. А после скачат в политиката (за бизнеса трябват реални знания), но там няма от къде да се преписва!!!! А за всички писачи да се запознаят с АПК - административно процесуалния кодекс и после да съжаляват горкият студент.

имаше един простак навремето - "проф." Лозанов, леле това какво гнусно нищожество беше, завършен простак ви казвам, пълна нула като географ, корумпиран, интригант, говореше за секс и наркотици, кой го беше взел на работа и как е станал професор е чудо на чудесата, пишеше двойки и чакаше да му занесат пари за изпити.. по едно време беше се хванал с партията на жорж ганчев депутат да става... гледам разкарали са го, но разбирам че снаха му се води на работа в унсс без никой да я е виждал и чувал - "доцент" диана терзийска??? това ли е прочутото унсс, пълно с роднини, корумпета и некадърници (и фантомни преподаватели)?

Не знам какво е положениетов другите "униврситети", но специално за УНСС от години съм свидетел на липсата на всякакво обучение и липсат на знания у дипломиралите се. "Купуват" се дипломи срещу пари ( държавна поръчка и частно). Също както и ипитите за водачи на МПС !

"уронил авторитета на университета" - това физически няма как да стане, защото "университето" и така го няма. И защо силно профилирано учебно заведение, се нарича "университет"? Дори в САЩ не практикуват подобни изцепки, ами специализираните учебни заведения се наричат институти, колежи и т.н. Например MIT e уронил авторитета на университета Massachusetts INSTITUTE of technology.

Бих добавил, че с действията си студентът е дал възможност на университета да ВДИГНЕ авторитета си, ако беше уволнил въпросното преподавател!

"университет" е покъртително ниско - лични впечатления. Жена ми беше приета там да следва задочно 2-ро висше преди 14 години, но се отказа като видя за какво става въпрос. Голяма част от българските "университети" са просто търговци на дипломи. Плащаш си студентските такси и получаваш диплома дори и да си за двойка на всички изпити. Имам 2-ма познати, които работят в 2 различни университета. Преди години се изумявах на историите от професионалното им ежедневие, които ми разказваха, но вече от около 10 години спрях да се учудвам - повсеместна тотална деградация.

просто поне 2/3 от сегашните "университети" трябва да се закрият, а в останалите обучението на студенти трябва да се обвърже с нуждите на бизнеса. И тогава ще се появи отново конкуренция на кандидат-студентските изпити, ще се вдигне качеството на обучението и плявата /некачествените/ студенти и преподаватели ще се отсее сама. Само че няма воля за такава реформа нито в академичния свят, нито сред управляващите. И ще продължим по този упадъчен път на деградация, докато накрая реалният живот естествено ще регулира нещата: кандидат-студентите съвсем ще намалеят и "университетите" ще започнат да фалират и да се закриват един по един.

Нуждите на бизнеса са(в големите градове): кол центрове, камариерки, персонал закруизни кораби... за това стига и 8клас. А в унивирситетите е пълна скръб от неграмотници. В CV публикувано в официален сайт на университет са посочени като умения: Работа с интернет търсачки... има ли нужда да говоря повече за нивото на преподавателите... !?

тая "оправия" си е пълна простотия....като т.нар. "бизнес"...

Е голема лавандула, ко ядосал се е , че напразно правил пищовите .

са предложили за наказание и студента. А иначе случаи като описания и разни подобни разновидности са масово явление в момента в нашите "университети". Те вече нямат достатъчно кандидат-студенти да си запълнят измислените бройки и пишат тройки на кандидат-студентските изпитни работи, които са за двойки. Какво има да се чудим тогава, че се пишат неоснователни тройки на изпитите при самото сесийно обучение след като още от кандидатстването се работи по този начин. Само, че това по никакъв начин не оправдава преподавателите, които започват съзнателно да си гледат про-форма задълженията. Били демотивирани. Ами не е вярно, мързеливи са. Като са демотивирани да напуснат и да дават частни уроци или да се реализират по друг начин да ги видим тогава какви са специалисти. Всеки знае лесното на държавната хранилка.

Студентът е наказан, заради уронване престижа на университета. То пък един престиж... Идиоти!

ТО ПЪК И ЕДИН СТУДЕНТ

"Студент", "студент", ама в Студентския съвет - с две думи ще да е бил по-по-най. С костюм и очила няма как да съм будала!

То пък един Университет, че чак и престиж! Който не може да влезе в Климент Охридски става отличник по Право в УНСС!

Е, как става това, при положение, че преподавателите по право в СУ четат лекции и в УНСС...???

Защо никой нищо до тук не споменава за нивото на студентите?

Нали за това са приемните изпити и изпитните сесии. Ако имат проблем с нивото да вдигнат летвата или почнат да ги късат, като не знаят. Ама май най-лесно е да си взимаме държавната субсидия давана на калпак и в свободното си време (т.к. имаме много такова, все пак дори не искаме да стоим час и половина за провеждането на един нормален изпит, а пишем наред тройки).

За да вдигнеш нивото, трябва първо да имаш базата и преподавателите. Какво вдигане на ниво, когато преподаватели по финанси не знаят в числителя или знаменателя на степенния показател, да сложат броя на периодите за смятане на сложна лихва, а преподавател от счетовъдство и контрол не може да вади множител пред скоба!? И това са НАЙ-ДОБРИТЕ катедри!!!

Икономическият институт, както го знаехме преди, се издигна до университет, а нивото му спадна под нивото на техникум.

Аз се чудя, защо студенти се връщат в България, за да си изкарат висшето. В Германия ги късат, а в елитните университе в София завършват безпроблемно. Основите на държавата ни са толкова прогнили отвътре, че единственото решение е да се бутне абсолютно всичко и да се гради наново. Незабавни оставки на ръководството на УНСС. И си оправете ръждясалата фасада! Срамота е водещият ни икономически университет да изглежда в такова окаяно състояние!

Никога не е бил водещ, дори и при соц-а. При соц-а 3-те икономически ВУЗ-а бяха подредени така според нивото на образование, което даваха на студентите: 1. Свищовската академия 2. ВИНС - Варна 3. ВИИ - София А след 1989 г. трудно може да се каже кой от 3-те новоизлюпени "университета" е най-зле. Във всеки случай УНСС е известен отдавна със скандалните истории за него. Неслучайно му парадираха и абревиатурата - Утре Носете Съответната Сума.

Такава подредба никога не е имало. Напротив - повечето хора в управлението на държавата (и извън нея) са завършили именно ВИИ Карл Маркс. И още: ВИНС = влизаш-излизаш, нищо не става. За Свищов, няма да ти пиша, защото модератора все едно ще го изтрие :) (ако искаш, сам ще си го намериш).

хубаво е да помага човек !ама дали от тия помощи избягаха 3 милиона ,включително и роми и турци ?

Що не взехте да го изключите този "певец", а тая "дъртата" да я направите "академик".

не ни го позволяват бг традиции ,които са много ценни за нас !

Ебаси и света - ако не си вкарваш терористи-наказание, ако изпортиш смотания си професор-пак наказание! На какво ги учим тия деже, ей! Народе?!? - беше казал някой...

къв народ ,кви 5 лева ?!?вие наред ли сте ?

Много ясно, че не съм наред. Иначе нямаше да седя в това подобие на държава.

ако така се пишат оценките в УНСС-то, той си е снимал другите оценки от книжката - 5-ци и 6-ци. Въпросът е: това да не би да са всъщност реални 3-ки или 2-ки, но той не се е оплакал, защото е доволен от тях???

Верно ли това ти е интересно в цялата ситуация? А не как пишат оценките на бъдещите висшисти?

Другото ми е ясно - регламентът парите да следват студента е виновен за ситуацията. Но именно ми е интересно, ако му беше писала 5 или 6 на празен лист или на лист пълен с глупости, дали щеше да се опраче? Не защитавам професорката!

Хаха. Студентът да се извини, че е накърнил това... нещо. За какво ще го наказват? В УНСС муертата ли е в сила? Има свобода на словото, ако могат да докажат, че лъже да го съдят за накърняване на името.

Оо, помня я тази. С репликата, че хубавите неща, стават бавно. И че светът ще свърши до 2007.

Лошо било в нашите университети. В западна Европа сигурно е много по-хубаво. През последните години една редица от германски министри изгоря, че били с плагиатствани дипломни работи. Но на времето си са минали изпитите. Говореше се и за гинеколожката, която сега го играе министърка на отбраната на Германия, че и тя е изплагиатствала дипомата си за гинекология. Но май за нея си затвориха очите. Пък едни умни и изучили юпита дойдоха преди няколко години и станаха министри при царя. Нови времена, нови нрави.

Още 98 пишех дипломна по икономика и ходих в УНСС на консултации с науч.ръководителка.Още във фоайето висяха множество обяви " Продавам дипломни работи".Бях озадачена направо и го споделих с преподавателката. Тя само ме изгледа странно.Сигурно бях една от малкото, които си правят труда да пишат.Другото любимо ми беше- купете си учебнина ка ми, за да имате поне 3. Това на друго "светило " от УНСС беше лаф.

Защо наказват студента, престижа го уронва тази професорка в кавички. Или това е превантивна мярка за да няма и за др.подобни преподаватели такива публикации. Затова умните деца бягат далече от България, с голямо съжаление го казвам.И дано има повече такива смелчаци, защото ти ще променят бъдещето към по-добро!

ами ужас.за четворка как съм се мъчил...имаше трудни изпити и четворката си беше повод за луда радост.празен лист и четворка?!

Да не говорим за ун-те където си плащаш и дори да не можеш да четеш си завършваш като слънце! Научил - не ама завършил - да!

Към колегата"Инженер" от ТУ(ВМЕИ): и аз като теб съм учил при същите преподаватели,десетина години преди теб, и мисля същото като теб.Но нас са ни учили да работим и то в полза на обществото.Затова надали ги разбираме тези от УНСС-там се подготвят кадри за началници, банкери и др.в голяма степен паразити.Справка:защо няма условия за производство тук,защо има нарочно фалирани банки и т.н. Затова и обучението в УНСС явно трябва да е такова.

Обществото си е общество, ама сиренето е с пари. То не може ти да работиш в полза на обществото, а то също да работи в полза на себе си.

Аз пък съм завършил и двата и мога да ви кажа, че и в двата е еднакво. Има и хора, които учат, има и скатавки. И при преподавателите е така - има продажници, има лекета, има и читави хора. А корупцията има две страни - тъпи студенти, които плащат за изпити, и продажни преподаватели, които приемат подкупи и пишат тройки.

Сбъркано УНСС ! Не преподавателят с необяснимото и неморално поведение и отношение към студентите е уронил престижа на университета, а студентът, който е събрал смелост за да го обяви публично. И затова ще бъде наказан ? "Браво" на ръководството на УНСС.

А бе да вземем да го линчуваме този студент! Само ИМ разваля системата ! Не може така да ГИ прецаква!

не е само образованието, всичко ни е такова и преди и сега преподаватели бяха верни на патията, не най-умните и това навсякъде по стълбицата и в живота, една безнадежност

Бях очудена, докато не видях името Докова. Идея си нямах, че това същество е станало професор (по мое време беше доцент още, преди има-няма 15-16 години). Като на знам на кви трътки ни правеше, нищо не ме очудва!

тя ли те направи на трътка

А бе нещо не ми е ясно - то че всичко от А до Я е корумпирано е ясно на всеки ! Ама защо аджеба този който ИМ отваря очите бива наказан? Май нещо се явява "неудобен" или не ИМ отърва? Е, може и да греша ама надали !

защото им оголва задниците - а те са наср*ни. и защото са се самозабравили и няма никакъв контрол върху безчинствата им.

Докато не ги накарат за всяко образование да се налага да работят за държавата определен период, просто няма да се научат, ама НИКОГА! Колкото до преподавателите.... Мъката ми е много голяма... За съжаление!

Докато не ги накарат да плащат съобразени със стандарта и образованието заплати, просто няма балами да работят за и в държавата! Ама НИКОГА! Мъката ти е много голяма, щото си от "българския бизнес" и се чудиш откъде да си намериш работници за 400 лв.!

Точно заради такива като теб и такова мислене всеки заминава навън! Май не е удобен или не ви е изгодно ?

Затваряй тая смрад УНСС !!!! Баси като минавам от там се обръщам с погнуса... Се едно минавам в 3 покрай чалга бардак...

Ами не минавай бе. Кой те кара да минаваш.

Е не мога да не минавам, ходя на работа в седмо РПУ, а то е точно до смрадливото УНСС.

С активността си студентът Кезим Медев, дано, ама надали ще научи колегите да просто да четат. А иначе, в студентските съвети са се гушнали всякакви смрадливи кариеристчета.

УНСС КО РЙЕЕЕЧИ ? УНСС сградата му е чудесна за мол , по-точно казано за търговски център. И без това студентките том са фешън виктимс :D

*фйешън

"Карл Маркс" УНСС - винаги е било инкубатор за смрадливи комкопелдаци

Тъпите селяндури го направихте такъв и не само него, а и цялата държава! Щото ще платите за всичко само да са ВИЕ! Тъпите, прости, нещастни твари - кръстоска между братовчеди и др.подобни.

Това е пълна трагедия за висшето ни образование, което явно е достигнало дъното!

преди 20-25 унсс, като всеки вуз в България беше зле, но сега рие дъното.....не, че и останалите университети не са на този хал, но това е срамно .....а иначе съвсем наскоро направиха стена на гордостта или някаква подобна глупост беше ......срамувам се :(

Завършил съм Техническия университет в София преди 24 години, Електронна техника и микроелектроника. Вярно, имахме някои преподаватели-карикатури, като известната Баба Лампа, Киро Секирата, Бялата и Черната смърт... Но имахме и чудесни преподаватели, от които научих много! Доцент Панов (ТОЕ, за съжаление почина много млад), доцент Михов (сега професор и ректор), доцент Рачо Иванов, Иван Ташев, Митьо Митев... Преподаватели, които си разбираха от работата и бяха и големи практици! Вече 24 години работя като инженер, работил съм в 5 държави и с хора от целия свят. Мога да кажа, че по мое време ТУ-то или както беше в началото на следването ми ВМЕИ "Ленин" беше на едно доста добро ниво!

забрави да споменеш Тригера и професор Лубих. Апропо, с Киро Секирата случайно пих бира около 5-6г. след като завърших и още ме помнеше

Баба Лампа :) Не се бях сещал от доста време. Евала, колега, мерси, че ме отвори на хубави спомени от едно време! Е, хубави в перспектива, по онова време ми бяха кошмарни! Но дето и ти викаш, ако не бяха тия лампови или транзисторни светила, днес нямаше да имам професия, която обичам, и от която печеля да живея човешки. Да си жив и здрав и ти, и другия колега над мен, и всичките ония преподаватели, дето ги споменавахме къде с добро, къде с лошо - ще изпия по една бира за вас!

Потвърждавам, Михов ми водеше лабораторните по няколко дисциплини, той точно е свестен. Какви години беха. За съжаление, сегашните студенти хабер си немат какво беше тогава. Боже, каква немотия беше - помня, че продадох един ноо фийешън пуловер на некъф бутик, за да си купя учебниците за втората година..... Как ме налегнаха спомените ...а бехме млади, хубави и скромни.....

Пич, значи със сигурност се познаваме. Да не беше тук в келявия дир, веднага шех да ти пратим емайл и тел. да се свържем.

Аз съм завършил ВМЕИ-Ленин,със специалнос изчислителна техника.Лицето Иван Костов беше гл.асистент по политикономия,даже имам подпис от него в ст. книжка.После излъга по телевизията и отрече,че е бил в ВМЕИ.Аз завърших 1986 година,но и ние имахме Киро секирата и т.н.Хубаво време беше и нямаше такива простотии.Да сте живи и здрави.

Подозирам че жената се е опитала да бъде честна към студентите. Понеже с всеки студент върви субсидия, тя все едно не може да ги изпокъса, както заслужават. Пазарна икономика има, дипломата си е стока, щом има клиент за нея, то не може да му се отказва. А, който е отишъл за знания винаги може да ги получи, никому няма да откажат да го учат, ако има желание.

Това е самата истина, ама кой да го проумее. А студентаюИНЪТ, "бореца за благинки", очевидно тренира за кадър на нечия партийна централа.

Това не е честност, а обикновена продажност от калибъра на проституция по околовръстното. А тоя хайко отгоре, за когото е по-важно за какво се е борел оня, който е изкарал на светло корупцията, вместо вината на самите корумпирани, да ходи да посмуче самата ми истина.

Se taia

Хм, каква точно корупция има тук? Да не би тя да се е облагодетелствала лично от тези, на които е писала 3ки и 4ки? Не я оправдавам, нито оправдавам постъпката и, но нека наричаме нещата с истинските им имена. А дали пича е заслужавал нещо повече от 2, няма как да знаем аз и ти, нали? За да му пише 2, има причина (обективна или не - това е друг въпрос) и тя не е, че пича се е борил за права ;) .

Студентът, обявил корупцията, наказан, защото бил "уронил престижа"?! ПОЗОР!!! Няма такава паплач като българските самозабравили се професорчета!

Каквито преподавателите, такива и студентите ! Този студентИН и той не е за там, явно не му е първата двойка .

Да де, ама не той е взимал рушвети, нали! Не той е викал "колега, можем да уредим нещата и по друг начин", или "колежке, да се видим след лекцията насаме да поговорим за оценката", а после да се прави на великото академическо тяло, център на ерудираност и интелект и член на "уважавана институция"! Повръща ми се от впиянчените корумпета по ВУЗовете ни, дето от десетилетия не са произвели научен труд, но иначе сами си зачисляват един на друг научни титли и много обичат да се перчат на 24-ти май какви големи умове са и как заслужават "академично уважение"!

Доц.Докова е страхотен преподавател.Лично аз съм бил студент при нея.Дори и да го е направила,си има причина според мен.

държава всичко е сбъркано и наопаки. Никъде го няма - да кажеш истина и да те обвинят за това. Сега разбрах - как и защо три пъти този народ е избирал ББ

И колко си плати за тройка?

Не бе, сериозно, искам да знам! Ей го питанката как вика, че корумпираната била "страхотна преподавателка" и нямало начин да си няма причина да взима рушвети! Та ми е интересно каква е тарифата на доцентката, която алтруистично е "помагала" пълни некадърници да взимат дипломи за висше образование и утре с тези дипломи да заемат отговорни позиции?

Причина? За подобна гавра с образованието??? Освен, че е просмукана от корупция.....

Примоция в УНСС, 200 лева и едно прасе!За съжаление отдавна сме държава на прасетата.

в тази посткомунистическа държава може да се очаква всичко!

Ако този беше мой студент никога нямаше да получи нещо различно от 2 преди да е изпял целия материал поне 3 пъти отпред назад и отзад напред, за да е ясно, че знае поне за 3. Да не стане някоя грешка. Ще се явява по 6 пъти на изпит, за да затвърди материала. Аман от студенти подлиурковци.

аман от феодални страрци като вас, станали университетски персонал само блегодарение на комунистически връзки и много лизане! Трябва една много мощтна чистка във БГ университетите за такива като вас, уважаеми феодални старецо с чувство за безнаказаност!

Ти оня доцент ли си, дето беше пратил бившия вече български студент да мие чинии като беше опитал да стане доктор, а на него му писна и кандидатства и го приеха в Харвард (не в специалност "мияч на чинии")? Или средностатистически изкуфял банаджия, който разговаря с извънземни?

А ти щеше ли преди това да си плюеш на дипломата с подобен цирк пред студентите??? Аман от корумпета и буквояди в унитата...

По-спокойно, 'щото нямаш основание да се изхвърляш така. Преподавате псевдонаука (да не кажа нещо по-лошо), нямате професионална чест и почтенност, а със студентите се отнасяте като с рая, с което впрочем се опитвате да прикривате факта за безполезността на това, с което се занимавате. Превърнали сте го в бизнес, при това от най-долно качество. Затова се стига до изпълнения като въпросния случай, а изпитите си имат тарифа и това е публична тайна.

А окиса по-добрите....говори или ще ти пиша 3...... Страшни икономисти.......

Този момък писа във фейсбук, че и той не е знаел нищо, ама останал...за да види какво ще стане...(прочетете му поста). Май е мислел, че ако остане до края и драска каквото се сети, ще полчи 6. А то, не му оценили драсканиците и му писали две!!! Оттам идва проблема. Ако му бяха писали 5 или 6 думичка нямаше да обели

Което, разбира се, оневинява корумпираната доцентка ли бе, смотан!

Да не му е поискала пари или на някой от другите, на които е подарила оценките, умнико?

Една от основните причини да ни напускат толкова много кадърни деца, е че не виждат тук възможност за наистина добро образование. Веднъж получили диплома от наистина добри университети, ги губим завинаги. Заблуждава ли се някой, че в българските университети се получава образование? Те са само за фиктивни дипломи, които нямат никаква стойност и служат единствено за политически назначения ...

в избрани факултети в избрани университети все още се учи. Но и това ще е до време, защото нивото на входа пада. А в УНСС положението е пословично зле. Не случайно там напливът е най-голям - софийски университет в центъра на Студентски град и се минава следването в обедните почивки. Както се вижда от свидетелствата даже не искат подкупи.

Нивото вече е толкоз ниско, че даже не искат подкупи, ми са доволни на бюджета, вървящ към студента... трагикомедия, брат ми. Златно си го казал.

Не е точно така, защото реализираните досега българи в чужбина са завършили същите бг университети, всеки научава толкова, колкото иска да научи, независимо от преподавателя, университета и страната.

Коментари - Предложени са наказания след скандала в УНСС | Днес.dir.bg

Предложени са наказания след скандала в УНСС

След като студент обвини преподавателка, че е писала тройки за празен лист, и студентът, и професорът са предложени за наказание.

Обратно в новината

Коментари - Предложени са наказания след скандала в УНСС | Днес.dir.bg

Коментари

Цял тон може да се напише като се започне от приемането на студентите до тяхното завършване. Никога няма да забравя, годината е 1999, когато една жена еродирана и съкратена от поделение с висше образование от София, работеща и съкратена от провинцията... когато твоето дете го приемат в елитен университет, ела и ми кажи...приемат се деца на комунисти, сменят оценки и пр. Всичко за нас е затворена страница, НО... явявайки се на конкурс от 17 човека, бяха решили задачите само 6, и от отпадналите е имало момчета завършили в ИУ-Варна, ИУ-Свищов с ОТЛИЧЕН (6), А задачите и останалото отхвърлени. Излиза, че се хвалим. Винаги и по всяко време е имало неправди, така че излишен тормоз е ненужен. Не само университетите, не само дипломите, а и много други положителни неща/черти трябва да се гледат в даден започваш работа младеж. Винаги е имало дискриминация, а и връзки. Завършват университет и веднага ги чакат техните хора и биват назначавани без конкурс на работа. Знаем ги, но всичко е излишно. Сериозен, отзивчив и малко приказлив, над задачите заляга и за изпита се стяга. В един държавен университет оценката му по математика беше 5, средно отличен и какво от това, като нямаш гръб, нищо не става, събираш си багажа в куфара , хващаш самолета и където ти видят очите заминаваш с еднопосочен билет и работиш това, което и не училите работят или учили до четвърти клас. идваш в бг, харесват те работодателите и хонорар 300 лева, без осигуровки, нелегално или на 4-часов работен ден и пак обратно. Бай Ганьовщината е навсякъде в бг, простите, неуките , същото си беше и през бай тошово време. нищо ново под слънцето. българинът е злобен, алчен, с малки изключения. А твърдо заставам зад МЛАДЕЖА. Много неща знаем, а и не всички преподаватели са като тази пенсионерка, но ги има предполагам, пари не сме давали, а и пиян и проститутка никога не признават, но пара НЕ ДАВАМЕ не само на преподаватели, но и на лекари, телкове и т.н.

Срам! Защо не търсят отговорност от измислената професорка,а ще наказват студента? Това е безумие! Скъпо момче търси си правата!

Казиме, сега се обади, защото те отрязала Докова. Ами на другите изпити, където мина и ти по-добре беше, а?

А така! Бой по канчето на студента, та следващият път като не знае, да си трае! Останалите 90% от студентите си знаят - даваш празен лист, гепиш тройката и беж. После, я у некое министерство, я у парламента, я при мама и тате на хранилка - все ще се наредят някъде. В крайна сметка кой иска умни хора в България?! Никой! Нали раята трябва да е проста, агресивна, псуваща, млатеща се, за да я управляваме безпроблемно. А и самата рая като си се кефи на този статут, още по-добре за ония простаци отгоре (простаци, ама поне тарикати, научени да яхат, а не да ги яхат тях)

Отдавна трябваше тази дупка да бъде затворена.

Наказват студента, защото бил разказал за случая в социалните мрежи и случая се доказа, че е верен. Да не би УНСС да са станали тайна спец служба, та да не може да бъдат коментирани в социалните мрежи. Те са обществена образователна институция, която се финансира от нашите семестриални такси и от нашите данъци. Въпросната баба гейоикономистка и пет стотинки не е изработила през живота си.

Дискусията бе организирана по повод десетгодишнината от приема на първия випуск на специалност "Регионално развитие". Модератор на събитието беше проф. д-р Соня Докова, ръководител на катедра Регионално развитие.

Е, това е поредното безобразие и наглост в държавата ни. Да накажеш истината и защитиш неправдата - нека бъде мото и клеймо на управата на УНСС.

Повтарям и тук: Колко патетично. А какво да кажем за преписвачите и двойкаджиите. Най-малко 50% процента завършват с преписване и уреждане на изпити. Когато не стане номера с преписване или уреждане, са най-големите борци за правда и 'декорация'. А после скачат в политиката (за бизнеса трябват реални знания), но там няма от къде да се преписва!!!! А за всички писачи да се запознаят с АПК - административно процесуалния кодекс и после да съжаляват горкият студент.

имаше един простак навремето - "проф." Лозанов, леле това какво гнусно нищожество беше, завършен простак ви казвам, пълна нула като географ, корумпиран, интригант, говореше за секс и наркотици, кой го беше взел на работа и как е станал професор е чудо на чудесата, пишеше двойки и чакаше да му занесат пари за изпити.. по едно време беше се хванал с партията на жорж ганчев депутат да става... гледам разкарали са го, но разбирам че снаха му се води на работа в унсс без никой да я е виждал и чувал - "доцент" диана терзийска??? това ли е прочутото унсс, пълно с роднини, корумпета и некадърници (и фантомни преподаватели)?

Не знам какво е положениетов другите "униврситети", но специално за УНСС от години съм свидетел на липсата на всякакво обучение и липсат на знания у дипломиралите се. "Купуват" се дипломи срещу пари ( държавна поръчка и частно). Също както и ипитите за водачи на МПС !

"уронил авторитета на университета" - това физически няма как да стане, защото "университето" и така го няма. И защо силно профилирано учебно заведение, се нарича "университет"? Дори в САЩ не практикуват подобни изцепки, ами специализираните учебни заведения се наричат институти, колежи и т.н. Например MIT e уронил авторитета на университета Massachusetts INSTITUTE of technology.

Бих добавил, че с действията си студентът е дал възможност на университета да ВДИГНЕ авторитета си, ако беше уволнил въпросното преподавател!

"университет" е покъртително ниско - лични впечатления. Жена ми беше приета там да следва задочно 2-ро висше преди 14 години, но се отказа като видя за какво става въпрос. Голяма част от българските "университети" са просто търговци на дипломи. Плащаш си студентските такси и получаваш диплома дори и да си за двойка на всички изпити. Имам 2-ма познати, които работят в 2 различни университета. Преди години се изумявах на историите от професионалното им ежедневие, които ми разказваха, но вече от около 10 години спрях да се учудвам - повсеместна тотална деградация.

просто поне 2/3 от сегашните "университети" трябва да се закрият, а в останалите обучението на студенти трябва да се обвърже с нуждите на бизнеса. И тогава ще се появи отново конкуренция на кандидат-студентските изпити, ще се вдигне качеството на обучението и плявата /некачествените/ студенти и преподаватели ще се отсее сама. Само че няма воля за такава реформа нито в академичния свят, нито сред управляващите. И ще продължим по този упадъчен път на деградация, докато накрая реалният живот естествено ще регулира нещата: кандидат-студентите съвсем ще намалеят и "университетите" ще започнат да фалират и да се закриват един по един.

Нуждите на бизнеса са(в големите градове): кол центрове, камариерки, персонал закруизни кораби... за това стига и 8клас. А в унивирситетите е пълна скръб от неграмотници. В CV публикувано в официален сайт на университет са посочени като умения: Работа с интернет търсачки... има ли нужда да говоря повече за нивото на преподавателите... !?

тая "оправия" си е пълна простотия....като т.нар. "бизнес"...

Е голема лавандула, ко ядосал се е , че напразно правил пищовите .

са предложили за наказание и студента. А иначе случаи като описания и разни подобни разновидности са масово явление в момента в нашите "университети". Те вече нямат достатъчно кандидат-студенти да си запълнят измислените бройки и пишат тройки на кандидат-студентските изпитни работи, които са за двойки. Какво има да се чудим тогава, че се пишат неоснователни тройки на изпитите при самото сесийно обучение след като още от кандидатстването се работи по този начин. Само, че това по никакъв начин не оправдава преподавателите, които започват съзнателно да си гледат про-форма задълженията. Били демотивирани. Ами не е вярно, мързеливи са. Като са демотивирани да напуснат и да дават частни уроци или да се реализират по друг начин да ги видим тогава какви са специалисти. Всеки знае лесното на държавната хранилка.

Студентът е наказан, заради уронване престижа на университета. То пък един престиж... Идиоти!

ТО ПЪК И ЕДИН СТУДЕНТ

"Студент", "студент", ама в Студентския съвет - с две думи ще да е бил по-по-най. С костюм и очила няма как да съм будала!

То пък един Университет, че чак и престиж! Който не може да влезе в Климент Охридски става отличник по Право в УНСС!

Е, как става това, при положение, че преподавателите по право в СУ четат лекции и в УНСС...???

Защо никой нищо до тук не споменава за нивото на студентите?

Нали за това са приемните изпити и изпитните сесии. Ако имат проблем с нивото да вдигнат летвата или почнат да ги късат, като не знаят. Ама май най-лесно е да си взимаме държавната субсидия давана на калпак и в свободното си време (т.к. имаме много такова, все пак дори не искаме да стоим час и половина за провеждането на един нормален изпит, а пишем наред тройки).

За да вдигнеш нивото, трябва първо да имаш базата и преподавателите. Какво вдигане на ниво, когато преподаватели по финанси не знаят в числителя или знаменателя на степенния показател, да сложат броя на периодите за смятане на сложна лихва, а преподавател от счетовъдство и контрол не може да вади множител пред скоба!? И това са НАЙ-ДОБРИТЕ катедри!!!

Икономическият институт, както го знаехме преди, се издигна до университет, а нивото му спадна под нивото на техникум.

Аз се чудя, защо студенти се връщат в България, за да си изкарат висшето. В Германия ги късат, а в елитните университе в София завършват безпроблемно. Основите на държавата ни са толкова прогнили отвътре, че единственото решение е да се бутне абсолютно всичко и да се гради наново. Незабавни оставки на ръководството на УНСС. И си оправете ръждясалата фасада! Срамота е водещият ни икономически университет да изглежда в такова окаяно състояние!

Никога не е бил водещ, дори и при соц-а. При соц-а 3-те икономически ВУЗ-а бяха подредени така според нивото на образование, което даваха на студентите: 1. Свищовската академия 2. ВИНС - Варна 3. ВИИ - София А след 1989 г. трудно може да се каже кой от 3-те новоизлюпени "университета" е най-зле. Във всеки случай УНСС е известен отдавна със скандалните истории за него. Неслучайно му парадираха и абревиатурата - Утре Носете Съответната Сума.

Такава подредба никога не е имало. Напротив - повечето хора в управлението на държавата (и извън нея) са завършили именно ВИИ Карл Маркс. И още: ВИНС = влизаш-излизаш, нищо не става. За Свищов, няма да ти пиша, защото модератора все едно ще го изтрие :) (ако искаш, сам ще си го намериш).

хубаво е да помага човек !ама дали от тия помощи избягаха 3 милиона ,включително и роми и турци ?

Що не взехте да го изключите този "певец", а тая "дъртата" да я направите "академик".

не ни го позволяват бг традиции ,които са много ценни за нас !

Ебаси и света - ако не си вкарваш терористи-наказание, ако изпортиш смотания си професор-пак наказание! На какво ги учим тия деже, ей! Народе?!? - беше казал някой...

къв народ ,кви 5 лева ?!?вие наред ли сте ?

Много ясно, че не съм наред. Иначе нямаше да седя в това подобие на държава.

ако така се пишат оценките в УНСС-то, той си е снимал другите оценки от книжката - 5-ци и 6-ци. Въпросът е: това да не би да са всъщност реални 3-ки или 2-ки, но той не се е оплакал, защото е доволен от тях???

Верно ли това ти е интересно в цялата ситуация? А не как пишат оценките на бъдещите висшисти?

Другото ми е ясно - регламентът парите да следват студента е виновен за ситуацията. Но именно ми е интересно, ако му беше писала 5 или 6 на празен лист или на лист пълен с глупости, дали щеше да се опраче? Не защитавам професорката!

Хаха. Студентът да се извини, че е накърнил това... нещо. За какво ще го наказват? В УНСС муертата ли е в сила? Има свобода на словото, ако могат да докажат, че лъже да го съдят за накърняване на името.

Оо, помня я тази. С репликата, че хубавите неща, стават бавно. И че светът ще свърши до 2007.

Лошо било в нашите университети. В западна Европа сигурно е много по-хубаво. През последните години една редица от германски министри изгоря, че били с плагиатствани дипломни работи. Но на времето си са минали изпитите. Говореше се и за гинеколожката, която сега го играе министърка на отбраната на Германия, че и тя е изплагиатствала дипомата си за гинекология. Но май за нея си затвориха очите. Пък едни умни и изучили юпита дойдоха преди няколко години и станаха министри при царя. Нови времена, нови нрави.

Още 98 пишех дипломна по икономика и ходих в УНСС на консултации с науч.ръководителка.Още във фоайето висяха множество обяви " Продавам дипломни работи".Бях озадачена направо и го споделих с преподавателката. Тя само ме изгледа странно.Сигурно бях една от малкото, които си правят труда да пишат.Другото любимо ми беше- купете си учебнина ка ми, за да имате поне 3. Това на друго "светило " от УНСС беше лаф.

Защо наказват студента, престижа го уронва тази професорка в кавички. Или това е превантивна мярка за да няма и за др.подобни преподаватели такива публикации. Затова умните деца бягат далече от България, с голямо съжаление го казвам.И дано има повече такива смелчаци, защото ти ще променят бъдещето към по-добро!

ами ужас.за четворка как съм се мъчил...имаше трудни изпити и четворката си беше повод за луда радост.празен лист и четворка?!

Да не говорим за ун-те където си плащаш и дори да не можеш да четеш си завършваш като слънце! Научил - не ама завършил - да!

Към колегата"Инженер" от ТУ(ВМЕИ): и аз като теб съм учил при същите преподаватели,десетина години преди теб, и мисля същото като теб.Но нас са ни учили да работим и то в полза на обществото.Затова надали ги разбираме тези от УНСС-там се подготвят кадри за началници, банкери и др.в голяма степен паразити.Справка:защо няма условия за производство тук,защо има нарочно фалирани банки и т.н. Затова и обучението в УНСС явно трябва да е такова.

Обществото си е общество, ама сиренето е с пари. То не може ти да работиш в полза на обществото, а то също да работи в полза на себе си.

Аз пък съм завършил и двата и мога да ви кажа, че и в двата е еднакво. Има и хора, които учат, има и скатавки. И при преподавателите е така - има продажници, има лекета, има и читави хора. А корупцията има две страни - тъпи студенти, които плащат за изпити, и продажни преподаватели, които приемат подкупи и пишат тройки.

Сбъркано УНСС ! Не преподавателят с необяснимото и неморално поведение и отношение към студентите е уронил престижа на университета, а студентът, който е събрал смелост за да го обяви публично. И затова ще бъде наказан ? "Браво" на ръководството на УНСС.

А бе да вземем да го линчуваме този студент! Само ИМ разваля системата ! Не може така да ГИ прецаква!

не е само образованието, всичко ни е такова и преди и сега преподаватели бяха верни на патията, не най-умните и това навсякъде по стълбицата и в живота, една безнадежност

Бях очудена, докато не видях името Докова. Идея си нямах, че това същество е станало професор (по мое време беше доцент още, преди има-няма 15-16 години). Като на знам на кви трътки ни правеше, нищо не ме очудва!

тя ли те направи на трътка

А бе нещо не ми е ясно - то че всичко от А до Я е корумпирано е ясно на всеки ! Ама защо аджеба този който ИМ отваря очите бива наказан? Май нещо се явява "неудобен" или не ИМ отърва? Е, може и да греша ама надали !

защото им оголва задниците - а те са наср*ни. и защото са се самозабравили и няма никакъв контрол върху безчинствата им.

Докато не ги накарат за всяко образование да се налага да работят за държавата определен период, просто няма да се научат, ама НИКОГА! Колкото до преподавателите.... Мъката ми е много голяма... За съжаление!

Докато не ги накарат да плащат съобразени със стандарта и образованието заплати, просто няма балами да работят за и в държавата! Ама НИКОГА! Мъката ти е много голяма, щото си от "българския бизнес" и се чудиш откъде да си намериш работници за 400 лв.!

Точно заради такива като теб и такова мислене всеки заминава навън! Май не е удобен или не ви е изгодно ?

Затваряй тая смрад УНСС !!!! Баси като минавам от там се обръщам с погнуса... Се едно минавам в 3 покрай чалга бардак...

Ами не минавай бе. Кой те кара да минаваш.

Е не мога да не минавам, ходя на работа в седмо РПУ, а то е точно до смрадливото УНСС.

С активността си студентът Кезим Медев, дано, ама надали ще научи колегите да просто да четат. А иначе, в студентските съвети са се гушнали всякакви смрадливи кариеристчета.

УНСС КО РЙЕЕЕЧИ ? УНСС сградата му е чудесна за мол , по-точно казано за търговски център. И без това студентките том са фешън виктимс :D

*фйешън

"Карл Маркс" УНСС - винаги е било инкубатор за смрадливи комкопелдаци

Тъпите селяндури го направихте такъв и не само него, а и цялата държава! Щото ще платите за всичко само да са ВИЕ! Тъпите, прости, нещастни твари - кръстоска между братовчеди и др.подобни.

Това е пълна трагедия за висшето ни образование, което явно е достигнало дъното!

преди 20-25 унсс, като всеки вуз в България беше зле, но сега рие дъното.....не, че и останалите университети не са на този хал, но това е срамно .....а иначе съвсем наскоро направиха стена на гордостта или някаква подобна глупост беше ......срамувам се :(

Завършил съм Техническия университет в София преди 24 години, Електронна техника и микроелектроника. Вярно, имахме някои преподаватели-карикатури, като известната Баба Лампа, Киро Секирата, Бялата и Черната смърт... Но имахме и чудесни преподаватели, от които научих много! Доцент Панов (ТОЕ, за съжаление почина много млад), доцент Михов (сега професор и ректор), доцент Рачо Иванов, Иван Ташев, Митьо Митев... Преподаватели, които си разбираха от работата и бяха и големи практици! Вече 24 години работя като инженер, работил съм в 5 държави и с хора от целия свят. Мога да кажа, че по мое време ТУ-то или както беше в началото на следването ми ВМЕИ "Ленин" беше на едно доста добро ниво!

забрави да споменеш Тригера и професор Лубих. Апропо, с Киро Секирата случайно пих бира около 5-6г. след като завърших и още ме помнеше

Баба Лампа :) Не се бях сещал от доста време. Евала, колега, мерси, че ме отвори на хубави спомени от едно време! Е, хубави в перспектива, по онова време ми бяха кошмарни! Но дето и ти викаш, ако не бяха тия лампови или транзисторни светила, днес нямаше да имам професия, която обичам, и от която печеля да живея човешки. Да си жив и здрав и ти, и другия колега над мен, и всичките ония преподаватели, дето ги споменавахме къде с добро, къде с лошо - ще изпия по една бира за вас!

Потвърждавам, Михов ми водеше лабораторните по няколко дисциплини, той точно е свестен. Какви години беха. За съжаление, сегашните студенти хабер си немат какво беше тогава. Боже, каква немотия беше - помня, че продадох един ноо фийешън пуловер на некъф бутик, за да си купя учебниците за втората година..... Как ме налегнаха спомените ...а бехме млади, хубави и скромни.....

Пич, значи със сигурност се познаваме. Да не беше тук в келявия дир, веднага шех да ти пратим емайл и тел. да се свържем.

Аз съм завършил ВМЕИ-Ленин,със специалнос изчислителна техника.Лицето Иван Костов беше гл.асистент по политикономия,даже имам подпис от него в ст. книжка.После излъга по телевизията и отрече,че е бил в ВМЕИ.Аз завърших 1986 година,но и ние имахме Киро секирата и т.н.Хубаво време беше и нямаше такива простотии.Да сте живи и здрави.

Подозирам че жената се е опитала да бъде честна към студентите. Понеже с всеки студент върви субсидия, тя все едно не може да ги изпокъса, както заслужават. Пазарна икономика има, дипломата си е стока, щом има клиент за нея, то не може да му се отказва. А, който е отишъл за знания винаги може да ги получи, никому няма да откажат да го учат, ако има желание.

Това е самата истина, ама кой да го проумее. А студентаюИНЪТ, "бореца за благинки", очевидно тренира за кадър на нечия партийна централа.

Това не е честност, а обикновена продажност от калибъра на проституция по околовръстното. А тоя хайко отгоре, за когото е по-важно за какво се е борел оня, който е изкарал на светло корупцията, вместо вината на самите корумпирани, да ходи да посмуче самата ми истина.

Se taia

Хм, каква точно корупция има тук? Да не би тя да се е облагодетелствала лично от тези, на които е писала 3ки и 4ки? Не я оправдавам, нито оправдавам постъпката и, но нека наричаме нещата с истинските им имена. А дали пича е заслужавал нещо повече от 2, няма как да знаем аз и ти, нали? За да му пише 2, има причина (обективна или не - това е друг въпрос) и тя не е, че пича се е борил за права ;) .

Студентът, обявил корупцията, наказан, защото бил "уронил престижа"?! ПОЗОР!!! Няма такава паплач като българските самозабравили се професорчета!

Каквито преподавателите, такива и студентите ! Този студентИН и той не е за там, явно не му е първата двойка .

Да де, ама не той е взимал рушвети, нали! Не той е викал "колега, можем да уредим нещата и по друг начин", или "колежке, да се видим след лекцията насаме да поговорим за оценката", а после да се прави на великото академическо тяло, център на ерудираност и интелект и член на "уважавана институция"! Повръща ми се от впиянчените корумпета по ВУЗовете ни, дето от десетилетия не са произвели научен труд, но иначе сами си зачисляват един на друг научни титли и много обичат да се перчат на 24-ти май какви големи умове са и как заслужават "академично уважение"!

Доц.Докова е страхотен преподавател.Лично аз съм бил студент при нея.Дори и да го е направила,си има причина според мен.

държава всичко е сбъркано и наопаки. Никъде го няма - да кажеш истина и да те обвинят за това. Сега разбрах - как и защо три пъти този народ е избирал ББ

И колко си плати за тройка?

Не бе, сериозно, искам да знам! Ей го питанката как вика, че корумпираната била "страхотна преподавателка" и нямало начин да си няма причина да взима рушвети! Та ми е интересно каква е тарифата на доцентката, която алтруистично е "помагала" пълни некадърници да взимат дипломи за висше образование и утре с тези дипломи да заемат отговорни позиции?

Причина? За подобна гавра с образованието??? Освен, че е просмукана от корупция.....

Примоция в УНСС, 200 лева и едно прасе!За съжаление отдавна сме държава на прасетата.

в тази посткомунистическа държава може да се очаква всичко!

Ако този беше мой студент никога нямаше да получи нещо различно от 2 преди да е изпял целия материал поне 3 пъти отпред назад и отзад напред, за да е ясно, че знае поне за 3. Да не стане някоя грешка. Ще се явява по 6 пъти на изпит, за да затвърди материала. Аман от студенти подлиурковци.

аман от феодални страрци като вас, станали университетски персонал само блегодарение на комунистически връзки и много лизане! Трябва една много мощтна чистка във БГ университетите за такива като вас, уважаеми феодални старецо с чувство за безнаказаност!

Ти оня доцент ли си, дето беше пратил бившия вече български студент да мие чинии като беше опитал да стане доктор, а на него му писна и кандидатства и го приеха в Харвард (не в специалност "мияч на чинии")? Или средностатистически изкуфял банаджия, който разговаря с извънземни?

А ти щеше ли преди това да си плюеш на дипломата с подобен цирк пред студентите??? Аман от корумпета и буквояди в унитата...

По-спокойно, 'щото нямаш основание да се изхвърляш така. Преподавате псевдонаука (да не кажа нещо по-лошо), нямате професионална чест и почтенност, а със студентите се отнасяте като с рая, с което впрочем се опитвате да прикривате факта за безполезността на това, с което се занимавате. Превърнали сте го в бизнес, при това от най-долно качество. Затова се стига до изпълнения като въпросния случай, а изпитите си имат тарифа и това е публична тайна.

А окиса по-добрите....говори или ще ти пиша 3...... Страшни икономисти.......

Този момък писа във фейсбук, че и той не е знаел нищо, ама останал...за да види какво ще стане...(прочетете му поста). Май е мислел, че ако остане до края и драска каквото се сети, ще полчи 6. А то, не му оценили драсканиците и му писали две!!! Оттам идва проблема. Ако му бяха писали 5 или 6 думичка нямаше да обели

Което, разбира се, оневинява корумпираната доцентка ли бе, смотан!

Да не му е поискала пари или на някой от другите, на които е подарила оценките, умнико?

Една от основните причини да ни напускат толкова много кадърни деца, е че не виждат тук възможност за наистина добро образование. Веднъж получили диплома от наистина добри университети, ги губим завинаги. Заблуждава ли се някой, че в българските университети се получава образование? Те са само за фиктивни дипломи, които нямат никаква стойност и служат единствено за политически назначения ...

в избрани факултети в избрани университети все още се учи. Но и това ще е до време, защото нивото на входа пада. А в УНСС положението е пословично зле. Не случайно там напливът е най-голям - софийски университет в центъра на Студентски град и се минава следването в обедните почивки. Както се вижда от свидетелствата даже не искат подкупи.

Нивото вече е толкоз ниско, че даже не искат подкупи, ми са доволни на бюджета, вървящ към студента... трагикомедия, брат ми. Златно си го казал.

Не е точно така, защото реализираните досега българи в чужбина са завършили същите бг университети, всеки научава толкова, колкото иска да научи, независимо от преподавателя, университета и страната.