Филтри срещу детска порнография в интернет и у нас

МВР и един от мобилните оператори ще ограничават достъпа до порнография и сексуални злоупотреби с деца. Това ще става чрез специален филтър.

Обратно в новината

Коментари - Филтри срещу детска порнография в интернет и у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това означава ли, че всичко останало е легално?

Проблема е многостранен като многовръх цирей. Напомня много на емоционалните поводи, които биват използвани от едни добронамерени мъже в черно за да се предприемат определени действия за решаването на проблем, за който не са си свършили както трябва работата. Заради сериозността на типа престъпление се изисква сериозно обществено обсъждане за да се вземат адекватните мерки, а не пак да ни яхнат и после да се окаже, че хем извратеняците си вилнеят на воля, хем всички сме нахендрени на тотално следене - мечтата на службите и на комунистите, и на корпоративистите. Проблема се отстранява от корен или си остава, за да поникне впоследствие. По принцип в МВР би следвало да се държи списък на чужденците в България и съответно досие за рисковите индивиди, които да бъдат проследявани СЪС СЪДЕБНА ЗАПОВЕД. Отделно би следвало да си имат списък с такива местни, които също да се държат под контрол (мисля си за нещо като гривна с електрошок обаче вързана за зарчетата им - кастрирането е еднократно, гривната - не).

Отделно би трябвало да си има техническо средство за следене на сайтове за педофилия - софтуер, подобен на googlebot, който да претърсва мултимедийните материали за следи на порно. Сайтовете са публични и с това не се нарушават ничии права. Колкто до мобилните телефони, личната и фирмена кореспонденция или P2P - там нещата загрубяват, защото следене там с този предлог означава, че някой безсъвестен тип или организация използва борбата срещу извратеняците като повод да шпионира всички. За тази цел има СЪДЕБНА ЗАПОВЕД - за да преследваш престъпник, а не да набеждаваш всички, че са престъпници. Принципа е НЕВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО, а не всички да са виновни до доказване на противното и който иска да се ползва от него за мръсните си цели трябва да изгуби поста си на момента и да бъде подведен под съдебна отговорност! Т.е. заради едно престъпление да се извършва друго само че в масови мащаби. След като полицията си има начини да хваща престъпници без да ровичка във вещите на всички ни, естествено е да има начини за проследявне на педофили както при всички други престъпници.

Да не говорим, че могат да се правят и сайтове-примамка или на хванати сайтове на които има педофилски материали СЪС СЪДЕБНА ЗАПОВЕД да бъде задължена компанията, на която престъпниците са поръчали хостването или DNS - услугите, да предостави на полицията статистика за посетителите с IP-адресите им, честотата на посещаване и т.н. Пишат се няколко реда код за целта и ти стигат примерно 30 дена да следиш кой влиза и кой не. Говорим за болни престъпници, на които това им е като краста и искат да я начешат - за даден срок като няма нови затваряш капана с мишките вътре. А да не говорим за класическите полицейски методи. Не може някой да прави нещо без някой друг да е намесен и поне един да не се издаде. Сигнал - СЪДЕБНА ЗАПОВЕД!!! - проследяване - разследване - съд - затвор или оправдаване (за НЕвиновните). И НАЙ-СЕТНЕ Т.НАР. СЕМ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!!! Създавате ли блато не се чудете защо има жаби и змии, плъзват паразити и зарази.

Моето предложение за защита на децата от влизане в сайтове с опасно съдържание е използване на приставки за разрешени сайтове (whitelist). Има ги за всички масови браузери - Mozilla, Opera, Chrome, IE. Просто почетете повече по темата в интернет или помолете някой доверен човек или фирма, на която имате доверие, да се погрижи. За препоръчване е пред Blacklist, защото винаги излизат с ново име същите мизерници, докато при Whitelist могат да бъдат посещавани само позволените сайтове и там ще им е МНОООООГО по-трудно Но още по-важно е да научите детето си да държи в тайна кой/коя е, къде живее и т.н. в интернет най-вече спрямо непознати.

То по принцип Blacklist-и са онлайн и може да си се обновяват автоматично. Но това обикновенно е за спам и други.

" Той добави, че Интерпол поддържа списък със сайтове, които съдържат материали с детска порнография и благодарение на днешното споразумениеще блокират такива" Защо след като се знаят сайтовете не бъдат свалени и потърсена отговорност на тези които ги качват!

Значи Явор Колев знае че педофилските материали се разпространяват чрез Р2Р мрежите, разните му торенти и магнити, а министърът се хвали че сложили филтър на мобилния интеренет, дето трабва да си пълна откачалка да отвориш сайт с подобно съдържание на лесно идентифицируемото си мобилно устройство, едно че в повечето случаи мобилен нет се ползва извън дома на потребителя, и друго че за мобилните комуникации подслушването от страна на родната ни държава е улеснено и законово и технически. Явно някой е дал некоя и друга пара да се пошуми около него, па дали ще има реална полза от това дето дарява е съвсем друг въпрос.

Щом знаят кои са сайтове защо не ги затворят и опандизят? Пак някаква цензура пробутват под благородни предлози.

ха ха ха

Не е много ясно какво искат да направят! Ако знаят наистина сайт с детска порнография, то 100% би трябвало да могат да го затворят. Най-малкото домейните се държат в ICANN в САЩ. Вярно че се кешират по междинни сървари. Пък и коя страна ще им откаже съдействие? Може прикрито да атакуват сайтове за обмен на данни. Освен това не могат да ме убедят, че разни реклами за най-модерно бебе, не стимулират в някакви индивиди педофилски желания. А и големият проблем го предизвикаха западняците. Кога по комунизма някой се е притеснявал от това? Децата си играеха навън и не знам дали някой знаеше, че има дума педофил. Педофилите ги отгледаха на запад. Те стимулираха сексуалните изкривявания и ги защитават ревностно. Педофилията е друг вид сексуално изкривяване, но е продукт от пропагандата на гейщината. Ако искат да направят нещо по въпроса, да забранят гей парада и прокламирането на гейщината. Дори и в България вече имаше случаи на педофилия. Осъдиха някакъв британец, който бе и убил момче. Как за всички случаи с малки деца, става дума основно за момчета? То ест педофилите са гейове. И то ако вземеш колко са относително гейовете спрямо другите хора, то ще излезне, че сред тях педофилите са стотици пъти повече. И това ще е само от чиста полицейска статистика. Западната политика произведе педофилите.

Доста задълбочени изследвания имаш в областта.... ще помисли някой. защо ли?!?!? Я ни кажи от каде имаш тези данни, или си ги санувал и записал. Много ми е интересна статистиката от каде я изкара. ама много... би ли имал доблестта да си признаеш че това са твой разсъждения, а не доказани факти който да можеш да покажеш и на нас под формата на линкове или цитати от статии в интернет...

Ти бе ли чувал по комунизма думата педофилия? Знаеше ли за случаи срещу бебета. Няма да броим, че женят циганите на 12. Важи между другото в някаква степен и на запад. Как така от приблизително 0 в световен мащаб, се явяват сега съобщения за стотици деца жертви, част убити? За България се сещам за 2 случая със съд и двата са с момчета. Колко са гейовете според теб в България? За мен е абсурдно да доближават и 0.1%, а може би и под 0.01%. Предимно някакви дошли отвън. Понеже съм гледал и немски телевизии по едно време всеки месец издирваха дете и накрая го намираха мъртво и изнасилено и пак основно момчета. Има и полицейска статистика, но е по-обективна тази на запад, само че я крият. Тук случаите не са толкова много сигурно. Официалните със следствия сигурно може да ги преброиш на едната си ръка. Не е като хванали над 500 педофили в от някакъв сайт, с над 200 деца жертви. Или имало около 1000 деца жертви някъде си - примерно в Холандия. А нашите полицаи, доколкото съм чувал, спецялно разни западяци са ги учили на толерантност към обратните. Обратните в естествена среда ще изчезнат - нямат деца. Те могат да се разпространяват само изкуствено с пропаганда. С тази пропаганда се стимулират изобщо изкривявания. Е, някой отиват още по-далеч. Но до това по-далеч, без пропагандата, едва ли на някой изобщо би му хрумнало. Тук са виновни и порнофилмите с "нововъведенията". И ако не си съгласен с това, кажи от къде се появиха педофилите?

По време на социализма съм патил от педофил - хвна ме за ръката и искаше да ме завлече в едно мазе, но се измъкнах. Имам познати, които са имали подобни случки. И тогава имаше всичко, но имаше много силна цензура и нищо не се съобщаваше на хората.

А с разните детски "шоута"с участието на нашите "звездни" рапъри, сеещи ужасяващи цинизми и мърсотии какво ще правим ???

протьести-контрпротьести

Кастрацията при секс с малолетни ще има голям принос за решаване на подобни проблеми.

По-добре кастрация на главата.

По принцип за Норвегия се носят легенди, що се отнася до педофилията. Още повече за западните бракове между роднини. Много са популярни тези неща на запад.

Неграмотните журналя няма да престанат да употребяват тъпата дума "ЗАРИБЯВАТ"...ТОВА ДА НЕ СА ВОДОЕМИ????

E,ще оставите другарите от Юруш без достъп до сайтовете?Срамота бе

Абе, тъпанари смотани, по телевизията въртят един сериал "Малката булка", за какво мислите, че става въпрос там? Това отново е двойнствения морал в действие. От една страна ще се направим на много загрижени за малките деца, от друга ще разрешим на педерастите да манифестират гордо по улиците в името на "Свободата, Любовта и Правото На Избор". Такива двойни стандарти бяха характерни за комунизма (всички са равни, ама някой са по-равни). Ама сега е демокрация, сега такива работи няма! Да, то точно с т.нар. "демокрация" що боклуци изплуваха на повърхността.

ЕДНА КАРТА ПАМЕТ ЗА ТЕЛЕФОН 32GB СТРУВА КЪМ 30 ДОЛАРА И ПОБИРА КЪМ 7-8 ЧАСА КАЧЕСТВЕНО ВИДЕО .... .... ЗА 20 ДОЛАРА ЕДИН ПЕДОФИЛ БРИТАНЕЦ ИЛИ БЕЛГИЕЦ Я ПРАЩА СЪС КУРИЕРСКА ПОМОЩ ДО ВСЯКА ТОЧКА НА ЕВРОПА ЗА 2 ДНИ :))Ѝ

Само да попитам на другите педофили по-скъпо ли им излиза и ако да, защо е тази дискриминация? Изобщо не се опитваш да подвеждаш простите, нали? г-н Кузов какъв беше? Американец, англичанин, белгиец? И утре някой убедено ще твърди, че всички западняци са такива. Защото го бил прочел някъде. ;) Пък ние всички сме високи, умни, добри и красиви. Дори и тези, които не са. ;)

ПЕДОФИЛИЯТА ЗИ Е ЗАПАДНО ЗАБОЛЯВАНЕ - ЕДИН БЕЛГИСКИЙСКИ ПЕДОФИЛ , ИЗЛЕЖАВАЩ ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА , ОНЯ ДЕН МУ РАЗРЕШИХА ДА СЕ САМОУБИЕ СЪС СЪДЕБНА ЗАПОВЕД :))

Има резон в това с картите памет. Нищо не пречи мръсен американски пенсионер педофил, купил си къща на безценица у нас, да снима с телефона малки циганета и да праща по куриери в щатите. А клиентите да превеждат някой долар в пейпал и подобните им разплащателни системи. Картите памет могат да се заключват и кодират, може за парлама да сложат снимки на морето.

Предложението за филтрите няма нищо общо с това какъв е конректния повод. Чисто и просто се търси причина за официално филтриране, подслужване, манипулиране и следене на информацията. В САЩ доводите са - поради тероризъм. Жалко, че за пореден път се натаковаме само и само за да обслужваме чужди интереси. В крайна сметка вместо да ловят престъпниците - те ще слагат филтир за да се крие от обикновения човек нередностите в държавата. Като по време на комунизма - само цветя и рози в новините.

АКО МВР ИСКАШЕ ДА ЗАЛОВИ ПЕДОФИЛИТЕ , ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКИ ПО АДРЕСИТЕ НА ЖИВЕЕНЕ НА ДОБРИТЕ ЧИЧКОВЦИ АНГЛИЧАНИ И АМЕРИКАНЦИ КОИТО ПРАВЯТ СЕКС-ФИЛМЧЕТА С ДЕЦА (НАЙ-ВЕЧЕ ЦИГАНЧЕТА)И ГИ РАЗПРОСТРАНЯВАТ ПО АМЕРИКА ... .... ОБАЧЕ , ТЕ НЕ ПРАВЯТ ТОВА , А СЪЗДАВАТ СИСТЕМА ЗА ТОТАЛНО СЛУХТЕНЕ ПО НЕТ-А ..... .... ... ДОКАТО В СЪЩОТО ВРЕМА , ПЕДОФИЛА БРИТАНЕЦ ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ ВРАТИЧКАТА И ЩЕ ПРАТИ ХАРД-ДРАЙВА ИЛИ ДВД-ТО В АНГЛИЯ И ТАМ ЩЕ ГО ПРОДАВАТ :)))

А не могат ли направо да ги затворят тези сайтове, вместо само да ги блокират? Друг номер е, ако са в страни където нямат юрисдикция.

В нашата страна неофициално е РАЗРЕШЕНО 12 годишни момиченца да се омъжват и да стават майки. Още не съм чул да има издадена присъда, въпреки, че закон за този вид отношения има. Нещо повече, този вид секс с малолетни се прилага от почти всички малцинствени групи, и правораздаването си затваря очите пред подобни факти дълги години. Та, за какви филтри става дума? Има ли ЗАКОН по който да бъдат наказвани ПОСЕГАТЕЛСТВА спрямо малолетни и кога ще започнем да го прилагаме? А порното по телевизията май остава на втори план....

Почти всички малцинствени групи? Цигани, турци, арменци, евреи, руснаци, българи... :) Нали и ние вече сме малцинство.

Алиса Б

Вероятно става дума само за малцинствените групи от индобългарски произход.

При малцинствените групи се наричало "традиция", а "традицията" на племената се интерпретирала от закона като религия и съответно, племената имали право на собствена традиция. Но пък същевременно имат и правата на редови граждани и така практически им се дава възможност да определят битието на непримитивите и това по "собствен модел".. !? Докато на тази идиотщина не се обърне внимание, никой няма да проумее колко е засегнат от нея. За това ги има цирковете и клоуните по всички нива в системата. Ето, гледай сега как маймуната ще се пребори със заболяване на съзнанието, като ползва чук + трион, а педофилите ще плеснат с ръце и ще се превърнат божи агънца...

Какви филтри бе, колко трябва да си извратен да гледаш дечица в порнографско съдържание. Директно трябва ГДБОП да ти идват на гости и без съд и присъда кастрация.

Напълно съм съгласен въпреки, че съм на мнение че няма нужда специално за България това да се прилага. Нашето мислене все още не е чак толкова извратено както на еврогейските атлантически ценности.

Аха, едни добри, трудови хора тука, с отрудени ръце и простоват, работнически вкус към живота. Да се наяде, да се напие, да набие жената и децата, да викне срещу световната несправедливост и да легна да спи с ясното съзнание, че е изпълнил своя дълг. ;) Не, като ония гадни аристократи, дето не е ясно, как успяват да се възпроизведът предвид това, че сам на детско и инцест налитат. Ама сигурно емигрантите ислямисти и негри им опъват и жените и те така...