Сирийският външен министър призова Европа да изпрати помощ въпреки наложените санкции

Най-малко 1832 души са загинали, а хиляди са ранени след няколко смъртоносни земетресения и последвали вторични трусове в съседна Турция

Обратно в новината

Коментари - Сирийският външен министър призова Европа да изпрати помощ въпреки наложените санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво ни пука,важното е ,че демократизирахме сирийския петрол!

Майната им на санкциите , моментално да се прати помощ за Сирия...Давоските курви на концесия начело с целулитния отпадък Урсула да спрат помощите за украинските фашаци и да помогнат на нуждаещите се сирийски хора...

Европа отдавна я няма. Там има едни лидери, които толкова мразят изтока и толкова много обичат Украйна, че са се самозабравили. Трябваше точно там да е това земетресението Защото точно тези си въобразяват че могат да раздават справедливост на земята, както и дядото отвъд океана.

Така наречената западна цивилизация всъщност е една гавра с целия свят. Но краят и иде,иде.

При случилата се трагедия на Турция и Сирия и да има хора, които да не могат да замълчат и продължават да хулят, руснаци, сирийци и турци, и да показват какви евроатлантици са, мога да кажа единствено, че тези наши сънародници носят единствено печал и тъга до каква простотия и олигофренизъм са достигнали. Реалните жертви много вероятно ще достигнат над 100 000 жерти от които много деца. https://www.facebook.com/17841452475272881/videos/511177331141297

Парижкият вестник Шарли абдо има нова страница: Разрушени сгради и надпис:спестихме си танковете? Не са прости тези шарлита? Турския аскер вилнее в Кюрдистан и Сирия от няколко години??

По грозно нещо не бях чела, еврейски донопробни мърши, заслужават си отново да ги опраскат шарлитата....

Баси наглите мангали! Като се довлекат тука, първата им работа е да просто за социални помощи, дори и там като се седят, пак просят .... Да се хванат на работа, и дума не може да става.

Ама тези "нагли мангали" са в лагери по 10 човека в стая или в палатки. Не са с привилегиите на едни други мангали със 100 лв режийни на ден и 5 звездни хотели. Мършата си ти.

Танкове за Украйна няма проблем, а хуманитарна помощ за Сирия не може!

Защо Сирия и а санкции вобще не разбирам Америка е свикнала нагло да да се гаври.

Незабавно трябва да се изпрати помощ, иначе тези "ценности" дето ги рекламирате нищо не значат.

Нека Русия да ви помогне, вие направихте своя избор сега следват последствията. Не може да мразите ЕС и САЩ пък да ги викате за помощ като стане трагедия. Това което се случва в Сирия е трагедия, но вие си имате съюзници и врагове.

Русия е една от малкото които помогнаха. Заедно с евреи и араби. Как ти се струва? Евреите които воюват със Сирия пратиха помощ и хора веднага. Добрия ЕС и великото оон чакат разрешение от фащ. Между другото Русия прати помощ и на турците и гледам, че не я върнаха.

Аа??

Руските орки защо отказват да дадат помощ? Нали уж големи приятели с диктатора Асад? Нали уж велика икономика, която не се поддава на западните санкции? Ааа, няма келепир.

Голяма гадулка си. Руснаците веднага изпратиха помощ.

Руснаците помагат от първите часове! В тубста има колкото искаш клипове как руснаци и иранци вадят оцелели и ранени, камиони с помощи пристигат пак оттам, и от ОАЕ и други страни. Само "цивилизованият" Запад не му пука за човешката мъка.

Нямало е никакво земетресение в Сирия, нито разрушени сгради и починали хора. Това са артисти и декори, холивудски сценарий. Ясно си личи. Първо ги снимат, пък после се изтупват и стават.

Изрод си ти. Гнусна "човешка" отрепка.

Продажен, и разрушените до основи сгради и обезумели хора ли са декор!? Как не ви е срам, бе!? Все едно дриииисссльото там е бил...

Първо разкарайте диктатора Асад, изритайте руските войски от територията си, престанете да пращате сирийски главорези в Украйна, въведете някаква нормална демократична система. Чак тогава ще ви даваме помощи. Докато това не стане, се оправяйте сами.

Ценности викаш ....

Не разбирам защо иска помощ от Европа? Нали Европа фалира, нали европейците гладуват и мръзнат, заради санкциите на Путин. Да искат повече помощ от Русия. Тя е богата страна, която става все по-силна и могъща. Със сигурност може да прати хиляди спасители и милиарди долари. Нали така путинофилковци? Това са вашите опорки...

Русия е лицемерен и циничен помияр, тя играе само с послушни васали. Който иска да бъде независим, не може да разчита на Русия. Сирия е поредният пример за държава, задушена от мечешката прегръдка на Русия.

Гражданите на Сирия имат нужда от съчувствие, а не от санкции. Не само заради земетресението, а също и заради войната. Трябва да се сложи край на всички икономически санкции по целия свят. Тормоз за обикновените хора. Нехуманно и неефективно средство.

Разбира се, веднага след като Асад и Русия спрат да убиват хора все едно е 1944 и всички санкции ще спрат. Аз съм напълно за помощ на Сирийския народ но в момента тази помощ няма да стигне до тях а до Путин и Асад. Нелогично е да спонсорираш враговете си.

Европа е лицемерен и циничен помияр, тя играе само с послушни васали. Който иска да бъде независим, не може да разчита на Европа.

Никакви помощи! Да измрат колкото може повече. Само чакат на помощи тия мангали, като нашите цигани.. терористи, бежанци, долна паплач..

Преекспонирате. Драмата не е изобщо толкова голяма.

На чужд гръб и сто тояги са малко.

Добре се сетихме за Турция,която ни кла 500 години,няма лошо да и отвръщаме с добро,така и те ще се усетят,че са сгрешили спрямо нас,а и трябва да обичаш врага си,за да има мир и спокойствие,но какво ни пречи да помогнем и на Сирия,там са християни,като нас,какво са виновни местните хора,които са пострадали от земетресението,че да не им обърне никой внимание?!? В такива моменти света трябва да се обединява и да забравя старите си дразги,ето така дори м,оже Европа да спечели Сирия на своя страна... Нека помогнем и на Сирия,не само на Турция,според мен няма разлика в тези хора...

Република Турция е едно , Османската империя нещо друго .

Поне беше. Ако питаш Ердоган не е така. Но ние сме длъжни да помогнем на комшиите. Утре нас може да ни състигне такова нещо.

Не знам как поривите на Руслямската педерация и съюзниците им за завладяване на Европейския съюз се вързва с молбите за помощ “What if, after the successful completion of the NMD, Russia begins to denazify and demilitarize the next country? After all, after Ukraine, Poland is on the map! I will not hide that I personally have such an intention,” Kadyrov said on Telegram. “I personally have such an intention, and I have repeatedly stated that the fight against Satanism should continue throughout Europe and, first of all, on the territory of Poland.” Kadyrov warned Tuesday that the time has come for the West to fall to its knees before Russia, predicting that the so-called “special military operation” in Ukraine, would be over by the end of 2023. “The special [military] operation will be over before the end of this year. European countries will admit they have been wrong, the West will fall to its knees, and, as usual, European countries will have to cooperate with the Russian Federation in all spheres,” Kadyrov said, according to TASS. “There should not and will never be an alternative to that.”

Официален език в България е българският език! Кой какво е казал - и ти не си разбрал, пише на чужд език.

Вие тролове промити, на гроба на хората се изхождате само да си излеете простотията и злобата за която ви плащат. Що не млъкнеш поне веднъж и да се смириш малко бе гадино платена.

евроатлантически ценности. да ви ева кравите ДБ

сащ и израел са най-големите международни терористи и престъпници, ръководени ит циониситката ненормална измет!

А Русламия е симовл на човещина и хуманизъм муахахаххаах

Бегай ,бакши

Има два свята- цивилизования и коалицията Северна Корея, Русия и Сирия. Да си помагат едни на други.

И теб те тресат халюцинации, и изобщо не разбираш какво и защо пишеш.

заминавай за марс бе олигофрен

слон на ролкови кънки да ти го отпори - не мърдаш. Спорно е за Турция и демокрация /цивилизованост друг въпрос - пак не съвсем/, но помагаме. Преди това имаше в други държави катаклизми, вкл. Пакистан /пак спорна държава/ - помагаме. Въпрос на човещина, не на политика. Ти си дебил и само си хабя думите. Не би ме разбрал.

Дано семейството ти да загине в земетресение.

Има два свята нашия на хетеро и вашия на педерастите

Тоя в сирия изпотрепа сумати народ сега за помощ квичи.Е нали руснаците казаха че помогат.Като си го търпят тоя изроооод да си се оправят.

Ти за кой тоя говориш бе миндил ненормален. Имаш ли връзка с реалността

Миндил е тоя на който му лижеееееш тоооопк..тееее в русията.А тия да си търсят русия, нали другите им беха врагове.Боклууууук мръсееееен.

Тук има едни дето халюцинират заредени с нечовешка БЕЗУМНА мисъл и злостност и изобщо не разбират какво пишат... САМОПРЕДСТАВЯТ се като човекомразци.

Целия свят разбра, че при най-страшното природно бедствие земетресение имащият се цивилизован ЕС ОТКАЗВА да изпрати помощ на СТРАДАЩ народ! Заради измишльотината "санкции". Какви европейски ценности, каква солидарност? Гола вода. Срам за човешкия разум.

А добър ден. Но откога европа е цивилизована? Никога не е била.Това са изроди, криещи се зад измислени лицемерни ценности, които никога не са имали.

От времето на Атинската демокрация

Нали русия им помагаше. Сега защо не искат от русия, а пак се молим на лошия Запад? Русия да помага на Башар, че да го видим до къде ще я докара с руската "помощ". Ние тая хурка я ядохме, ама цървулите в България не искат да си го признаят. Обикновено за пари, като ония от Вгъзраждане!

Ти не си даваш сметка , че ако не е Асад там щеше да е поредната ислямистка държава . Диктатор ли е - диктатор е , но пак си остава по-малкото зло сравнен с опозиционните сили , Мнго хора , които вярват в демокрацията - в , която и аз вярвам не разбират , че има места по света , където тя изобщо не е желана от масите . За това и САЩ не успяха да постигнат нищо с демократизирането на Афганситан , за това и в Египт Мюсюлманските братя спечелиха изброте и почнаха със свинщините.

И аз вярвам в Дядо Коледа.. Демокрацията е измислица, като комунизъма... Фасада, зад която се крие грозната муцуна на едни чичковци с милиарди

Каквато и да е , по-добра алтернатива няма .... еле па шариатска държава

Толкова ли не могат да купят багери и термовиознни камери.Кучето е изостанал метод хора живи под атломките се търсят с термокамери

Повечето сирийци са християни, по бели са и от нас...там са много бедни, добри хора....те заслужават помощ

Повечето сирийци са мюсюлмани сунити, голяма част от тях и радикализирани ..то и от там тръгна проблема с войната.

Шило

Както се казва: Следя!

Техните мъже избиват украинсики (европейски) деца и баби, а европейци трябвало да спасяват техните деца и баби...

Иди си наплискай лицето със студена водичка и ела пак да напишеш какво искаш да кажеш.

Тия като него се "плискат" с прахообразни субстанции ....

В Сирия не са ли хора???Това ли са евро атлантическите ценности????

Вчера медиите дори не споменаваха Сирия, а само Турция.

Не разбирам защо иска помощ от Европа? Европа фалира, европейците гладуват и мръзнат, заради санкциите на Путин. Да искат повече помощ от Русия. Тя е богата страна, която става все по силна и могъща. Със сигурност може да прати хиляди спасители. Нали така путинофилковци? Това са вашите опорки хахахахахахахахаха

Има руснаци там, бе глупак!

Е разбрахме че има де, никой не го отрича. Ма явно не вършат работа. Да поиска още от Путин. Явно не умееш да четеш и да разбираш прочетеното. Типично за путинофилите.

Смешко.

Западът не изневерява на себе си. Лицемерието, лъжите и алчността са негова същност. Но..., нещата се променят, казва историята.

По големи лицемери от вас няма бе, бляд. Що искате помощ, от заклетият враг?

Кой определя санкциите, бе тъпак?! Господарите?!? Как може пред такова бедствие да сте толкова арогантни???

Верно ли бе, прасчо? Значи, докато всичко е наред, можете да пращате терористи в Европа, да убиват мирни хора. Като друсна земетресението - оле Европо, ела ни спаси. Я у лево, свиньо.

Светът показа, че уважава себе си и своите граждани, като подкрепи народа на Иран в желанието му за добър и справедлив живот, но правителство на Сирия, Северна Корея или Русия да иска помощ от демократичния свят звучи нелепо.

Танчеее, Танче... Нищо няма са ти кажа. Няма смисъл.

Опозицията в Сирия се бори да напави от нея нещо по-лошо от Иран . Ако видиш сериозните опозиционни групировки ще разбреш

Но твоите господари робе Тил - не дават да има свободни и благоденстващи народи. ФАКТИ ФАКТИ

Щматка , опозицията в Сирия (освен кюрдите) не иска свобода , просперитет и демокрация ...искат си сунитски шариат , Видяхме какво стана в Египет когато Мюсюлмански братя получиха властта , в Сирия щеше да е още по-зле

Срам за човешката цивилизация - ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ НАЙ-СТРАШНОТО ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ а идиотите от ЕС и САЩ и тукашните роби - не изпращат помощ на бедстващи човеци заради измишльотината санкции? Санкции наложени от лакомия за чужди ресурси. Уууууууу, бре... античовеци

Какво ми пука за опозицията ? Ми не желая още една ислямизрана държава която да е заплаха за мира в региона и сигурността в света ...малко ли е ?

Наскоро братски Китай публикува списък на войните за последните 100 години. "Ислямизираните държави" НЕ СА ЗАПЛАХА за света оказа се. Също като "християнизираните държави" и те си живеят по техните правила и НЕ СЕ НАМЕСВАТ във вътрешните работи на чужди държави.

Аз в Китай братя нямам. Както казах ислямизираните държави са заплаха за сигурността в света (щото нямат сили за повече ) и регионални заплахи за мира, Няма християнска държава в , която религизонните канони да са над светското право..освен може би Ватикана.

100 пенсионирани израелски посланици и служители на външното министерство изразиха загриженост относно предстоящото правителство в писмо до Нетаняху 29 декември 2022 г ЛИНК https://www.segabg.com/category-foreign-country/netanyahu-polozhi-kletva-kato-premier-na-izrael-za-shesti-put 73-годишният Бенямин Нетаняху завърши драматичното си завръщане като министър-председател на Израел, след като положи клетва като лидер на най-дясното правителство в историята на страната, предаде CNN. Редица политици от крайната десница на политическия спектър на Израел също ще бъдат назначени на министерски постове. Итамар Бен Гвир, екстремист, който беше осъден за подкрепа на тероризма и подстрекаване на антиарабски расизъм, - ще поеме ролята на министър на националната сигурност, който ще контролира полицията в Израел плюс някои полицейски дейности в окупирания Западен бряг. Бецалел Смотрич, лидер на Партията на религиозния ционизъм, - е назначен за министър на финансите и също така получи правомощия да назначи ръководител на Координатора на правителствените дейности в териториите - израелска военна част, която се занимава с границата и разрешителни за палестинци. По време на кампанията си Смотрич предложи серия от драстични правни реформи, разглеждани от много критици като ясен начин за ПОДКОПАВАНЕ на съдебната независимост."

Е и ?

Подкопаване на светското право - има и протести

Да, като цяло има риск от поркарване на релгиозни тъпотии с новите съюзници на Биби . Все още обаче няма нищо конкретно , Но това с нищо не порменя написаното от мен ;)

при войната Ирак-Иран на чия страна бе Запада? Е после му ева мамата на същия. Сега пък ще "помагат" на другите. Аре още бежанци.

Или са на смяна двата трола от Козяк, които са ги активизирали да пишат безумия под тази статия, или повечето коментиращи тука нямат грам човещина в тях. Предполагам е първото, защото все едни и същи коментари се пльоскат. Така че, оставяме на модератора да си чете сам всеки вотри коментар от сорта "защо Русия не им прати помощ", независимо, че Русия им прати и продължава да им помага. Хайде, успех в самотното тролене.

Гузни са козяшките тролчета, усещат че са ударили дъното на разума и човечността.

Сороски тролове са,само те може да са толкова брутално бездушни.

Първо разкарайте диктатора Асад, изритайте руските войски от територията си, престанете да пращате сирийски войски в Украйна, въведете някаква нормална демократична система. Чак тогава ще ви даваме помощи. Докато това не стане, се оправяйте сами.

да имаш нужда от помощ и да ти кажат: първо направи еди какво си и тогава помощ. Отврат сте. Но да ви се върне всичко - лично и на близките ти. КАКВОТО ПОЖЕЛАВАШ - ДА ГО ПОЛУЧИШ ДВОЙНО!

Не е за вярване, че можете да сте толкова тъпи.

Не вярвам да е имало заметресение в Сирия, нито, че има разрушени сгради и починали хора. Това са артисти и декори. Ясно си личи. Първо ги снимат, пък после се изтупват и стават.

Точна тая инсинуация на "белите каски" се доказа отдавна, както и бая други , Ти на кой мислиш , че ще изгради демокрацията в Сирия ан-Нусра или Мюсюлмански братя ?

Да искат от орките помощ. Не друг, а точно Кочината Русия разруши Сирия, след като Америка отказа да се намеси.

ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ Без санкция разрешение от ООН Барак Обама нарежда да се удари Сирия, глупако! И я разрушиха. САЩ започва своята военна интервенция в Сирия на 23 септември 2014 г. Първите въздушни удари са срещу столицата на ИД – Ракка. Коалицията, създадена от САЩ включва Бахрейн, Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар и Йордания. Американските ВВС използват бомбардировачи B-1 и многоцелеви изтребители F-16 и F-18. От своя страна американският флот, разположен в Персийския залив, атакува с крилати ракети „Томахоук“. САЩ започва своята военна интервенция (инвазия) в Сирия на 23 септември 2014 г. Ай сиктир и на човекомразците.

Глупости , колкоото и да мразя сатрапа Пуитн , няма как да оправдая малоумника Обама за Сирия

Чак такава античовечност не е възможна като тоята Тиле

Явно на тебе , щом коментираш

коментираш ли или халюцинираш?!

Халюцинациите са храктерни при прекалявне с бояришник или с русоробска пропаганда. Аз не стратам от тия зависимости

бояришник бояришник бояришник не ти излиза от главата Тил ти кажи дали това е зависимост

Пич , ти го написа 4 пъти в един пост :) Сигурен съм , че и слюнките ти са потекли по клавиатурата

Пълно е с безсърдечни уроди в този форум. Още по-големи са в НАТО и ЕС. Затрупаните хора са хора със семейства и деца, а не служители от тайната полиция.

Откъде да сме сигурни, че това не са артисти?

Не само в тоя форум - в цялата псевдо държава. Хубавото е че уверено върви към ликвидация, както и цяла Европа.

Лицемерната руска "цивилизация"...

Лицемерната юдейска "цивилизация" - къде е помощта на съседа Израел, ъм?! Как е възможен подобна нечовечност - в съседната държава хиляди хора ще се нуждаят от спешна помощ, а БОГАТИТЕ юдеи не отиват да помогнат на СЪСЕДА СИ?! Защо?

Израел оказва помощ на Сирия бе абдал

Голанските възвишения са слабо населена и хълмиста област в Близкия изток. По силата на международното право принадлежат на Сирия, но от 1967 г. са ОКУПИРАНИ от Израел, вследствие от т.нар. „Шестдневна война“, известна също и като „Третата арабско-израелска война“. От 1981 г. в областта са в сила и израелските закони. През 2000 г. Ехуд Барак прави неуспешен опит ДА ГИ ВЪРНЕ на Сирия, а на 25 май 2008 г. външният министър Ципи Ливни поставя като условие за тяхното връщане скъсването на връзките на Сирия с Ислямска Република Иран и определени пропалестински организации.

Еми дето народа е казал - да бе мирно седяло , не би чудо видяло . Като започваш война и я губиш си понасяш поселдствията

Отново халюцинации те люлеят - кой каква война е започнал, бе?!

Арабско -изралескта от 48ма , Шестдневнта е нейно продължние

Кой започна войната - страх те е да напишеш.

Защо Сирия иска помощ от "бедна" Европа, а не от "богата" Русия? Чакам отговор...

Защото Русия прати помощ още вчера, и продължава да им праща. А Сирия прави този призив, за да покаже на Европа що за боклуци я ръководят.

Значи според Асад Европа е вражеска, пълна с лоши хора които заслужават само зло да им се случва. Ама като друсне едно земетресение и изведнъж Европа става лицемерна че не помагала на тоя дето я е обявил за враг. Ти да видиш. Това някаква путинофилска логика ще да е.

От къде на къде да значи тъпотиите, които си написал/а. Вие не можете да разбирате български ли? Или от Козяк ви казаха на всяка цена да дращите против Асад, няма значение, че е алогично.

Ако се свалят санкциите,които са блокада Сирия ще си купи каквото и тряба сама,като си продава нефта Разбира се, трябва и да спре да го краде "богатия и прогрсивен свят".

Логиката е , че в Европа анентатие бяха направени от "хора" , които са с мирголеда на опозиционните сили в Сирия - ИДИЛ , Джабхат ан-Нусра , Алкайда , Мюсюлмански братя и тн. И малоумието Обама , забърка кашата в Сирия. Да Асад е диктатор , но е много по -цивилизования вариант от опозиционните сили.

Русия вече помага от вчера джендърче, Иран също ... а вие къде сте?

Първо разкарайте диктатора Асад и руските войски от територията си, после ще ви даваме помощи.

Не, мерси - дръжте си помощта. само искахме да ви покажем що за боклуците сте вие от европа да "помагате" докато ни поставяте условия.

Ти сириец ли си? Що не си отидеш в Сирия и да си работиш там, а идваш в тази роша Европа и искаш да те храни, работа да ти дава и да те гледа?

пращахте ли сирийци в Украйна. Сега като ЕМ плачете като деца. Ще ви помогнем с итвращения заради хората, не заради руските марионетки които съсипаха Сирия.

Орките що не дават? Ааа, нямат кяр. Всеки който се сприятели с орките свършва така...

Ако под "орки" разбираш руснаците - въпросът ти е адски тъп и не на място. Дадоха и пратиха помощ още вчера. А Сирия прави този призив, за да покаже на Европа ще за боклуци я ръководят.

Ама верно ли? Тогава къв им е проблема? Да си карат на руски "помощи" и да си траят.

Значи според Асад Европа е вражеска, пълна с лоши хора които заслужават само зло да им се случва. Ама като друсне едно земетресение и изведнъж Европа става лицемерна че не помагала на тоя дето я е обявил за враг. Ти да видиш. Това някаква путинофилска логика ще да е.

Прочети коментара, под който реплекираш и ще разбереш какъв им е проблемът. Явно и да четете не можете, но ботове пишат вместо вас.

Аха опря да Европа гнидо руска. Ама ние тука замръзваме нямаме газ и храна, тоя не чете ли руските медии. Нямаме самолети нищо нямаме. Само русия има.

Нищожни боклучете. Чудите се вече, къде да се почуствате значими и "побеждаващи". Нощем се въртиш и не заспиваш от яд, а?

Я па тоя. Дърлиха са на Запада, вкараха руски войски в Сирия, сега пак Западът да им спасявал провалената държавица. Да искат помощи от Кочината Русия...