Джихадистите са окончателно заклещени в Ракка

Сирийските демократични сили прекъснаха последния път за изход на джихадистите от "Ислямска държава" от тяхната "столица" Ракка.

Обратно в новината

Коментари - Джихадистите са окончателно заклещени в Ракка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нямам идея от къде преписва Дир-а новините си, но гледам на 2 карти относно териториите на ИД в реално време ... СДС-то е мнооооого далече от Ракка. Само ПКК (тези дето приятеля на каПутин ги мрази - Ердоган) и ПЕшмегара заедно с САЩ са обградили Ракка. Нямам идея що Асад иска да си препише някакви заслуги. Всеки с малко мозък може да провери каква е истинската ситуация.

Джихадистите от ИД бяха изтласкани от Табка и от района на близкия язовир на 10 май от Сирийските демократични сили. Тези Демократични сили са същите главорези, като ИД.

Притиснали са таратанци! Сега тия ще скрият пушкалата....най-малко ще ги разхвърлят насам-натам, ще изхвърлят "униформите" и като кротки бежанци ще тръгнат да се евакуират, а и скоро време през нас ще преминат на път към Европата, където ще продължат джихада, както си искат!

Кви демократични сили, тези са пак терористи!

започнат да бомбардират позициите на кюрдите и ще настане голям смях и хаос....

за хубавите тойоти! А иначе те джихадистите в голямата си част вече са по други места. Основно в Северна Африка и в Европа.

Пак ли са ги заклещили

идва ред на кремълския терорист!

По случай събитието, всички утре на гей-парад! ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ЕВРОАНТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА!

А ще има ли, пак от онези Каки, с разголените цици, и бес гащи? И онези Баткофци като дингили, да си фърлят хайвера в буркани? А Белия автобус ще го поканят ли? Да метат паветата Пор тест .утки*

пак ли ги заклещиха тия джихади преди месец четох подобна новина.мъ то голяма битка там бе 3 - 4 месец вече му изпуснах края.заклещват се отклещват се като кучета в любовен период.това на ония кравари е много изгодно да има конфликти да си продават оръжието и да управляват в хауса.обаче всичко се връща рано или късно с лихвите.

Алепо и спасиха Башар от бесило. САЩ пак ще спасят света от мюсюлманската зараза !

Умерените джихадисти обкръжиха крайните джихадисти. Все тая.....просто Сирия е вече разпокъсана задълго.

трепане на тия боклуци до крак

Слава Богу! Сега е време кръстоносците да покажат характер!

изтече запис от скрита камера от ракка всички говореха на руски затова ли толкова пищите тук?? не си мислех че има човек който да негодува от действията на сащ и кюрдите в източна сирия против идил! но все пак има доста руски тролове!

Я ми кажи кой даде Тойотите на джихадистите...виж ги на снимката...

Японците?

FuckTheEU

Малко факти. Докато Русия сама без ничия помощ освободи два пъти Палмира, освободи Мосул, сега помага за Рака и други места, американската коалиция начело с най-могъщата военна машина в света (по техни думи) вече повече от година се мъчат с един Мосул и същата тази Рака. Още малко факти - докато сенатор маккейн и други американски политици се ръкуват с лидера на ИДИЛ, Русия го унищожи. Та кой, питам се е истинският терорист, тия от ИДИЛ, или сащ?

FuckTheEU

Пардон, исках да кажа освободи Алепо. Може и Мосул да освободи, но на сащ това явно не им е изгодно.

Те краварите не искат толкова да освобождават Ракка. Тях даже много ги боли, че трябва да закрият толкова успешният проект - ИДИЛ, за сметка на някакви, измислени, умерени, които са си все същите, само преоблечени. На тях целта им е да попречат на сирийската армия да го освободи, за това и го обсадиха (на практика предпазиха джихадистите там). И понеже няма как ИДИЛ и умерените да воюват срещу себе си, оставиха някакви части, с които да се разправят кюрдите. Така и турция воюваше с/у ИДИЛ, дето, както свидетелстват местните, са им предавали градовете без бой, което си е просто смяна на окупацията. После ще използват региона за новата Ислямска, умерена държава, с която пак ще си играят на цветни революции и сваляне на Асад. Както виждаме, ръководство вече са си приготвили. Само, че плоските им номера вече писнаха на всички и не минават. Дори и кюрдите ги използват за да си изкарат автономия и после ще подпукат и пребоядисаните главорези. Джихадистките им марионетки още живуркат, само защото имат сухопътна граница и подкрепа от Израел и СА. Там дори не се опитват да слагат маски, кой за какво се бори. Само краваристан си играе на цветни революции и демонокрация, макар, че вече се наиграха.

Квиченето на феновете на джихадистите в този форум е направо музика за ушите ми :) :) :)

Кеф! Сега едно голямо трепане на тъпи джихадисти трябва да следва! Да изпукат дано мръсните говеда!

Кеф! Сега едно голямо трепане на тъпи джихадисти трябва да следва! Да изпукат дано мръсните говеда!

Окончателно се доказа, че Ислямска държава, Асад и Русия действат координирано, че са съюзници! Затуй Асад и Руснаците бомбардираха край Ракка та им свалиха самолета. Затуй руските лизачи сега беснеят от яд! Планът на Путин се провали.

?!?!?

Ало, паралелната реалност, как завърши при вас Втората световна война?

Мъж, да не стане така, че американците да започнат да командват в Ракка и местните да правят сравнение между живота в Ракка и живота в Алепо . Да не стане пак съревнование кой е по-добър като Източна и Западна Германия? Примерите с Либия, Ирак и Афганистан не са в полза на управлението на САЩ.

Бе те, подлогите на лудите говеда уж бяха обградили Мосул миналата година..Но това не попречи на краварските Джихади Джота да напуснат Мосул напълно спокойно, и да нападнат Палмира!! Преди месец, кюрдите и останалата прозападна пасмина пуснаха пак Джихади Джотата от ИДИЛ да се изтеглят и да нападнат Палмира пак...Но тоя път братушките ги избиха, руските ВКС направиха касапница напътя от Ракка към Палмира...И севетнаха останалите Джихади Джота, че ако пак пробват да напуснат Ракка и да нападнат Палмира, ще ги избият до крак! Така че миндилците, едва ли имат мерак да отстъпват от Ракка, там си им е добре...Сега педократската опозиция да пробва да ги изгони от Ракка...Те лудите говеда Мосул не могат да го вземат вече за 10 път... А руснаците превзеха Алепо за 2-3 седмици!!!Пък не ми се мисли какво ще бъде с Ракка!

Акато пак се наака 47 пъти.

сега USA услужливо да предостави няколко хиляди тона от забранения напалм. Да усетят това което усещаха техните жертви!

значи бъдещият Кюрдистан ще има 4 големи града: Ербил, Киркук, Мосул, Рака и може би по натам Диарбекир. Зависи Ердоган колко още турски генерали ще обеси.

цитат - " Вчера Макгърк се срещна с членовете на Гражданския съвет на Ракка, който би трябвало да управлява града, след като ИД бъде изгонена оттам. " ИД е терористична организация и всичките и членове - въоръжени или не, съпротивяващи се или не, трябва да се предадат на съд, а ако откажат - унищожавани. Тук бащиците им обаче са решили да ги изгонят, явно след почивка, инструктаж и снабдяване за нови сражения със законното правителство на Сирия. Дори не се свенят да ни го съобщават, да сме наясно с действителността.

"Заклещени"!?! Че те регулярно им осигуряват свободен коридор и ги насочват към Палмира, където слава Богу не пристигат, защото по пътя биват утилизирани от ВКС...

В тоя район останаха само куците и слепите джихадисти. На кретените от ИДИЛ по им понася европейския климат. Всеки ден по някой атентат за да напомни, че с християнска добронамереност фундаментален ислям не се спира. Докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват.

Гледай ти каква прищявка на съдбата! В Ракка е станало чудо и там няма ни един цивилен и мирен гражданин. Където и да падне бомба, само джихадисти гинат. Разрушена болница? Ааа, била е пълна от мазето до тавана само с брадати и кръвожадни джихадисти. Не беше така в Алепо. Там всеки ден се разрушаваха по 200-300 болници, пълни с милиони бременни жени, невръстни дечица и немощни старци-инвалиди. На "белите каски" сили не им останаха да изравят все 10-годишни момиченца, затрупани от зверските руски бомбардировки. И снимки, снимки, много! В Ракка ни бели каски, ни бедстващи цивилни, ни снимки от там. Защо ли е така?

Сирийска армия има, но "сирийски демократични сили ", такова животно нема! Това са терористи, които искат да отстранят Башар Асад от власт!

Асад демократът, чиято фамилия управлява демократично 50 години и привързаността му да е на власт стана причина за цялата касапница с половин милион жертви и 5 милиона бежанци по негова вина и смята с руска помощ да върши други демократични дела .

АСАД е важно да се отбележи е взел властта с ВОЕНЕН преврат! Факт който путлерасите винаги се правят, че не съществува.

И къде останаха правителствените войски борещи се срещу кюрдите ? Няма ли да помогнат на братски ИДИЛ ?

Да, но идва Турция.

Значи скоро трябва да очакваме на нашата граница новите страдалци и демократично настроени сирийци и афганци. Да си приготвим ли хляб и сол за посрещането или ще искат да консумират нещо по хард?

Ще бъдат ли "опраскани" или УСА- Бонго и Килъри, ще вдигнат Демокрацята, за Нова уретба, на Света! Кавтво стана, в България? Гробари* испускат власта но УСА -шороши налетяха като мухи, на топли лайна

А така. И после Ракка може да стане столица на независим кюрдистан.

Щом това го казват демократичните сили, разбирай терористичните сили на САЩ и коалиция начело с демократичната Арабия Сауди...Боклуци...