Русия планира да модернизира базите си в Сирия

Русия планира да модернизира и разшири военноморската си база в сирийското пристанище Тартус и военновъздушната в Хмеймим.

Обратно в новината

Коментари - Русия планира да модернизира базите си в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имат право да правят каквото си искат!

ЧРЕЗ ТЕЗИ БАЗИ,ВСЯКАКВО ВОЕННО НАПРЕЖЕНИЕ,ЩЕ СЕ СЛУЧВА ИЗВЪН АКВАТОРИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ!!!КАКВО ПО-ДОБРО ЗА НАС ОТ ТОВА ДА СМЕ ДАЛЕЧ ОТ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ!!!ДОРИ И КОГАТО НИ ВКАРАХА НАСИЛА В ТЕРОРИСТИЧНИЯ БЛОК нато,ПАК БРАТУШКИТЕ НИ ВЪРШАТ РАБОТАТА,ЗА ДА СИ ЖИВЕЕМ МИРНО,МАКАР И НЕ ЧАК ДО ТОЛКОВА ЩАСТЛИВО!!!

те просто си вземат своето ние сами трябва да пазим нашето

Голям късметлия съм , че начело на Русия е Путин, а не някой нервак! При това дразнене и заяждане трябва да си с железни нерви, за да издържиш! А след първата изстреляна ядрена ракета, от която и да е от страните, с Европа и Северна Америка е свършено!

Как при 5,87% русофоби (вижте резултатите от президентските избори) тук се появиха толкова много мразещи Русия? Или просто те са малко, но много кресливи и добре финансирани?!

Модернизация с вакуумни лампи и китайски фенерчета за лазерните картечници фигуранти. За сметка на това рашаните плащат щедро! А колко народ си точни лигите да лиже руски подметки, за да може и българчетата да плащат чужда сметка и славни подвизи.

- Скоро ще задуха източен вятър, Уотсън. Не мисля, Холмс. Много е топло. -Ех, приятелю Уотсън! В този променлив век само вие сте все същият. Да, скоро ще се дигне такъв източен вятър, който още не е духал []. Студен, остър вятър, Уотсън, и, може би, много от нас ще загинат от неговия леден полъх. Но [] когато бурята ще стихне, страната под слънчево небе ще стане по-чиста, по-добра, по-силна. А. Конан Дойл

А на североизток Холмс ще задуха такъв горещ вятър ,че всичко живо не само ще се пържи, но ще се изпече.Но много ще останат -алангре. Тогава извънземните ще дойдат. От едното место ще се хранят , а от другото ще си попълнят хранителните запаси.

"Вятър източен пръсна купите сено, и треперят стадата. Отключихме оста на Земята без лост, Пренасочвайки своята атака" В. Висоцки

Казва се "а л'англе" бе, селтик :)

ЩЕ ВИ ЗАДАМ ЕДИН ВЪПРОС ЗА РАЗМИСЪЛ Представете си, че Русия победи при един световен конфликт. Русия ще стане световен господар. КАКВО НИ ЧАКА НЕ САМО НАС ,А ЦЕЛИЯТ СВЯТ

Парното ще ни бъде безплатно

И водката ,тоже

взел си се на сериозно

гледай си рая ние тука сме си добре

Където е текло пак ще тече.... Турция също ще си направи база някъде по южното ни Черноморие за да ни пази от ИД. Това ще се случи до 5-10 години

ти нещо прокобиваш май първо мисли после пиши

Имате право братушки.Във вас ни е надеждата.Нека тук разни дупелизци си пишат каквото си искат.Не им се сърдете.Толкова си е багажеца им.

Очаквано и неизненадващо. След като НАТО, бъде съществено редуцирано или дори разпуснато, някой ще трябва да поеме отговорност за източното средиземноморие и взривоопасния близък изток.

дали в тази база ще влизат смолетоносачи с два комина

......абе защо вторият официален език на идилците е руски???

Ти боец от ИДИЛ ли си бе смотаняк? Ти на какъв език говориш? Предполагаемо турски и английски.

Ти на какъв език искаш да говорят идилците, разбира се на руски.Да не искаш на международен да говорят ааааа-- не такой

Преди да пишете помислете и анализирайте кого и къде напада ИДИЛ. До сега няма известно нападение в Русия. И така кой е създал ИДИЛ, а?????

ами руснаците, то е ясно !

Какви малоумници!!! Къде ви развъждат такива идиоти, депо ли имат някъде??

сами си пишат въпросите и сами си отговарят

FuckTheEU

Прочети си домашното, защото приличаш на идиот. ИДИЛ призна че е свалил руския еърбъс над Египет при което загинаха над 200 човека. В Кавказ редовно ловят и унищожават терористи на ИДИЛ, това, че засега няма атентат в самата Русия е заслуга на тамошните специални служби, но ИДИЛ непрекъснато опитват.

Преди да задаваш неуместни въпроси кажи какво правят 3000 руснака в ИД(не от народи на РФ,които са 7500 още)

Правят точно каквотъо и останалите до 40 хиляди ... заработват. То и ти това правиш, само дето даеш поне имат няква мисъл, идея, пък ти - само мижави центчета.

Кой каза че Русия не е окупатор..ха.ха.ха Нещо не виждам сирийския народ да посреща с хляб и сол руските "освободители"..ха.ха.ха Няма ли нещо като фотомонтаж от руското посолство за опорна точка..ха.ха

СЕЛЯМ АЛЕЙКУМ АРКАДАШЛАР. Тука чета някои коментари, как Русия самото не може да се модернзира, но виж, базите в Сирия може. Така е. Ето един малък пример, взет направо от живота. Край малко, забутано в тайгата сибирско село откриват газ. Местните хора се хващат на работа на сондите и печелят много. Какво да купят с излишните пари? Лека кола, разбира се. Купува си един, но се оказва, че там зимата е 8 месеца и той реално може да я използва само през краткото лято. Защото през пролетта и есента има прочутата руска разпутица - кал до колене. И като връх на бедата, само главна улица била асфалтирана А да се ходи до съседно село или град било безсмислено. Така това забогатяло село останало само с една кола. Така че, сравняването на стандарта на живот между Русия и друга страна е доста условно..Руснаците просто живеят свой живот, на който са навикнали.

си Аркадаш. Тъпички са. Трябваше да си купят трактор, вместо кола.

Пияните ватенки за това избиваха поголовно жени и деца в Алепо , за да не ги хранят после.

Много малоумници пак плюят по Путин плюят, не гледат в каква кочина живеят скотовете ххаа.

денег нет - но вы держитесь

Кога Русия ще възстанови разрушения от нейните самолети и ракети Алепо?Или по-важни са военните бази?

Ни-ко-га. Защото няма пари и днес реве кански , че нямало хуманитарни мисии за освободения Алепо. Някой трябвало да нахрани Алепо.

Да не са решили да направят тоалетни и да прокарат електричество?!! Руснаците най-накрая, като че ли ще влязат в 21 век! Верно, че почти дойде 22-ри ама като за руснаци не е зле :)

Да с опита от Сочи и тоалетни ще направят. В Сочи направиха в една клетка по две турски тоалетни, в Сирия ще направят по четири в една клетка. Защото е 21 век, но не и за Русия.

руските самолетоносачИ ще влизат ли там?

Браво!

Рапорт трех групп наблюдателей в Сирии, Март 2016, еще до разрушения Алеппо Гибель гражданских лиц от российских авиаударов до 14 марта 2016 года Syrian Network for Human Rights - 1,893 Violations Documentation Center - 2,049 Syrian Observatory for Human Rights - 1,733 Среднее значение 1,892 человек

На война - като на война.

А дали да не споменеш САЩ които започнаха тази война? И продължават да поддържат главорезите.

Игил бе създаден от офицерите на Ирак, които са завършили в Москва. Комунистите създадоха ИГИЛ.

Какво си играят на дребно и на час по лъжичка? Направо да ги присъединяват към Руската федерусация и да се свършва. Нас не успяха, поне там да имат частичен успех.

РУСИЯ планира да възстанови СИРИЯ. Браво на руснаците, или нещо съм се объркал, щото не съм добре с зрението

Средняя зарплата в 2016, при том, пересчитанная по покупательной способности! В БОТСВАНЕ - 716$ в РФ - 579$ Кремляди успешно провели Латино-Американизацию РФ! ВВП на душу населения за год (2016) !!!!! Россия $12,972 Аргентина $12,645 Венесуэла $11,936

Русия е голяма, бедна и зла. Може би затова нейните диктатори са дребни, алчни и отмъстителни. Ако с две думи трябва да се определи руската държава, те ще бъдат Зло и Бездарие. Неспособна на качествено интензивно развитие, Русия е единствената държава, ламтяща за територии. Тя се храни с тях, изсмуква ги, съсипва ги и ги превръща в безплодни военни полигони. При това изисква и да я обичат. Засяга се, ако не я уважаваш. За какво? Заради размерите ли? От чудовище, натъпкано с омраза и въоръжено до зъби, трудно ще се възхитиш, камо ли да го обикнеш. Да се страхуваш това да. Дори е задължително. Този страх е предупреждение; пиянството на тази държава не е шега работа. Питайте всичките й съседи, дори само нахапаните и непогълнатите. Другите, смлените вече в имперския търбух, хич не ги и питайте.

Тва от Работническо Дело ли го преписа? :))

Пише го в Комсомолская Правда. И всеки го света го знае

познава творчеството на талантливия Български Писател Коста Радев.

От как се помня Русия се готви за война и колкото повече се готви за война толкова по-зле става животът в Русия. Емиграцията от Русия всяка година се увеличава и Руснаците бягат предимно в Германия, Израел, Финландия и Канада. Взимаме 3 те най-големи града в РФ и ги сравняваме с Варна да речем. Варна има индекс за качество на живота - 138,82. Москва само 88,42. Петербург 92,5 и Екатерининбург 77,32. София 133,39. Индексите на руските градове са оценени като средни, докато на българските като високи. И това не е всичко. Краварите като страна са 7ми в класацията по този индекс, България 39та и Русия 61ва. Припомням. Индекс на качество на живота.Русия с индекс 85.93, а най-едната страна от ЕС България с индекс 138,2. Та да спрат петоколоннците и ватниците да плачат за България и да хулят ЕС, както и да помислят малко за мир, за да могат да измъкнат с труд страната си от незавидното положение на страна от третия свят в каквото е изпаднала. Данните са достъпни и са взети от Нумбео. Чао леваци!

Те си купуват ИМОТИ ТАМ, идиот козяшки сплескан!!!!! 500 000 имота в България 500 000 имота в Испания 235 000 имота в Великобритания Колко имота купиха говедата тук, К О Л К О???????????????????????????????????????

ЗНАЧИ ПЛАНИРАТ ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ.

Тъй ли бе? Наскоро четох коментари от руснаци под един филм за България. Руснакът пишеше: "И аз ако вземах 400 лв минимална заплата като в България, нямаше да ми се налага да свиря на улицата." Има богаташи в Русия и винаги е имало. Жуков със заплата си в днешни пари е бил милионер. Само милиони руснаци живеят в мизерия.

Кой купува, бе, примат заблуден? Всички колхозници ли купуват? Онези които имат само пари за Бояришник колко имота купиха? Колко?

Горката леля Руска има само 2 бази извън територията си и те в една срината държава от самата нея :)))) Оправяйте Тартус бързо, че първия кораб който ще ремонтирате там е морския черен облак - Кузя !!! Между другото, Кузя не е ли свалил още някой руски самальот в морето или само 2 има в сметката си ??? И два да се, по-добре се справи от Турция. Тя свали само един !!!

Тая срината държава направи ШЕСТ атомни реактора в България. А великата ти технологична кочина - НИТО ЕДИН!

Ядрените технологии им ги подариха американски евреи, откраднати от американския народ, който беше платил за тях. Плюс това и Индия и Пакистан имат ядрени централи и бомби. Явно не е толкоз трудно. В България е имало добив за уран. Всичкия са го изнесли за Русия. Можело е и ние да си разработим собствени технологии. Ако не ни спираха, както ни спряха самолетостроенето например.

Спри тия гръсти;канабис; С това писане не можеш да се успокоиш. И не се обаждай от Чернобил.

Не са само две. Повече са. За другите обаче не пишат. Русия има за граница почти същия брой войници като САЩ. в 100х по-малко бази. Разликата е, че американските са присъствени, а руските окупационни. Затова американските в американските има символичен брой войници, а в руските огромен.

Спри конопа бре!!

Наш паровоз вперед летит, Наш пароход гoвном дымит Наш самолет на дно плывет... И так сто лет народ живет!

Путлер се прави на надървен през Запада. Наследникът му ще проси за помощи и милост! Това театро сме го гледали веднъж през живота си. В книгите пише, че се е случвало и преди и то няколко пъти. :))))))))))

И още една новина!! "США предложили Украине отказаться от территориальной целостности" Ммууууууу!!

Леле, момче, много си зле дето вярвашна такива измислени "новини"! Прегледах, какво пише по сайтовете по въпроса... мога само да ти се смея на акъла! Пълни фишеци за рибоци като тебе да се ловят! :))))))))))))))))))

Работайте, братя! Ха така, бой по американските нагли морди! И по техните отрочета - ИДИЛ-овци, джихадисти и прочия човешки отпадък!!!

Путьовци нещастни, пишете на български език! Или май не ви е роден, а?

Финляндия - 100 лет без России. Минимальная зарплата в Финляндии - 1238 евро. Минимальная зарплата в РФ - 108 евро.

Дано руснаците останат по- дълго в Сирия. Животът бавно започва да се връща. Ето ви новина, която няма да прочетете в българските медии (ясно защо) "Знаменитый уличный рынок открылся в освобожденном от боевиков Алеппо 13:3515.01.2017 (обновлено: 17:36 15.01.2017)

Що не кажеш, че той е работел и преди последните боеве?

НЕ Е работел. Освен да ЛЪЖЕТЕ, нищо друго не ви остава на няколкото пършиви проамерикански трола!

в Русия инфраструктурата, медицината, усровията на труд, да си модернизират лосионите, шампоаните, одеколоните, терпентините, че руският народ всеки ден дава фира и съвсем загива ?

В края на 21ви век САЩ ще има население 500 милиона. Русия ще има население 100 милиона. Населението в САЩ ще е християнско. Населението на Русия ще преобладаващо мюсюлманско. Това не го пише в Правда! :)

Абе то и бистришките тигри ЩЕ бият Левски. божеее....

В края на 21 век населението на САЩ ще е предимно цветнокожо - нюгри, латиноси, жълти. Продължителността на живота на белите американци спада - предимно заради алкохолизъм и самоубийства. От 2011г. насам в САЩ се раждат повече цветнокожи бебета отколкото бели. Детройт е град-призрак. Икономиката на САЩ губи съперничеството с Китай.Това не го пише във Вашингтон пост, но го има като статистическа информация в Интернет съвсем свободно.

Затова ли Путлер прати войски и техника в Сирия? Уж да прогони ИДИЛ а пък просто избива сирийците които не са съгласни с Асад, разрушава градовете им както навремето Грозни и получава подарък- повече военни бази. И по какво се отличава от политиката на САЩ?

Много се отличава! :) Много от държавите, в които има бази на САЩ са проспериращи икономики. Нито една страна, в която е имало база на Русия не е била просперираща - пълни бантустани!!!

Руснаците НЕ свалят правителства и не купуват градски олигофрени. Те там е разликата.

А кой свали комунизма и накара БКП да се прекръсти в бсп ,но забрави да си вземе кръщелното от Църквата. Па не само булгарете, а бая други източно европейски страни. НЯМАШ ГРАМОТА ,нежно ти го казвам

Финляндия - 100 лет без России. Минимальная зарплата в Финляндии - 1238 евро. Минимальная зарплата в РФ - 108 евро.

Ко? Да не са решили да турят на Кузя Чернодимни - катализатор на комина, нафтово парно, и пречиствателна станция за изпражнения?

РУСИЯ Е ФАКТОР В СВЕТОВНАТА ГЕОПОЛИТИКА , В ТОП ТРИ Е И ВСЕКИ , КОЙТО НЕ СЕ СЪОБРАЗИ С ТОЗИ ФАКТ ЩЕ ЯДЕ КЮТЕКУ.

и принципите...Прави са държавите, които на руския примитивизъм отговарят със символични дървени стобори.

А за да бъде Русия в Топ 3, руснаците ядат гавно. :)

Русея отдавна благодарение на еврейския агент путин е на световната опашка. Китай имеет в 10 кратную экономическую мощь по сравнению с Россией ВВП Китая $11,383,030,000,000 ВВП России $1,132,740,000,000 Население Китая и его армия в 10 раз больше российской. В лучшем случае Россия станет провинцией Китая, если совсем не исчезнет в этой массе азиатов!

Китайците ще изчакат ракетите на руснаците да изгният и ще влезат в Сибир. Това ще се случи в слеващите 100 години! Особено, че възползвайки се от слабостта на династия Цин през 19 век, Русия завладява от Китай обширни области - над 1 милион кватдратни километра.

Тава са факти, да.

Господа путиноидыроссиянопитеки! ВВП РФ в 13,5 раз меньше ВВП США. По величине ВВП РФ за 2 года грохнулась на 13 место в мире. В 2015 г. ВВП РФ упал на -3,9%, а ВВП США вырос на +2,9%. По ВВП на душу населения США занимают 5 место в мире (57 220 дол), а РФ скатилась на 66-е место (7 742 дол) или россиянин в среднем живет в 7,4 раза хуже, чем американец. США приняли на 2017 г. оборонный бюджет объемом 602 млрд дол или почти в 3 раза больше, чем весь бюджет РФ (210 млрд дол). Нужно быть безграмотным безумцем, как Путин, чтобы толкать РФ на противостояние первой экономике мира - США и всему блоку НАТО, страны которого представляет 60% мировой экономики против менее, чем 2% РФ. РФ - это не более, чем сырьевой придаток Европы, намертво привязанный к ней нефте- и газопроводами. Будет Европе плохо - и РФ даст дуба! Путин ведет РФ по пути СССР к неизбежному распаду.

На времето ни омайваха със социалистически ценноси, а сега с евроатлантически. И едното и другото е тъпня за идиоти!

Асене, кажи си.

иначе за какво беше зорът до 15 декември да им пратим 1,2 милиард пара. А аномните чайници дават "лихви" на друг, щото сме ги освободили за 4 месеца от доставка. А колко са готови знае Р.Овч.

Това, че Р. Овч. знае много е безспорно вярно. Другото е възможно, но все пак много съмнително.

ще правят от тях монумент на руско българската бойна служба. Над тях ще монтират МиГ-29. Откриването ще стане от тримата мускетари - Радев, Михов и Александров.

вие с червения молив сте бдителни и заслужавате да сте на стенвестника в Н-ската партийна централа. Хвала.

много здраве

Ето значи за какво им били хуманитарните помощи за Алепо - да има с какво да си изхранват персонала в базите. Че кинтите свършват, иначе щяха ли да си намаляват контингента в Сирия, както сами си казаха руснаците?

Да,кинтите свършиха и днес караш две смени,нали? Няма пари за други платени некадърници,нали? Внос от Киев не се ли чака ?

Изроди, съсипаха градовете, направиха всичко в руини и сега пък ще си разширяват базите, а хората нямайки къде да живеят ни заливат като бежанци, секаш европа е безкрайна.

А преди да дойдат руснаците беше едно ЦЪФНАЛО Алепо...

Разбира се, че процъфтяваше, възстанницете се бореха за установяване на демокрацията и евроатлантическите ценности, а тяхната победа автоматично означаваше благоденствие и просперитет под светлината на евроатлантическите ценности.

драги.

Така е, съсипаха джихадистите, назначиха президент на САЩ. Русия е силна и може да прави каквото си пожелае.

Човек, смени психиатъра и си пий редовно хапчетата! Това дори не е смешно!!!!

"Изроди, съсипаха градовете, направиха всичко в руини".... Наистино изроди твойте приятели от САШ, не само Сирия , поне 10 държавите направили на нищо.

Един ФАКТ. Саудитците и Катарците, подарявайки оръжие на ИД, не купиха мириканско оръжие, а купиха РУСКО. Понеже руснаците не са луди да им продават, купиха българско - ама разработено в Русия. Даже и чаршафите нямат доверие на западните боклуци. Руснаците имат оръжие и ако поискат, в Сирия врабчетата ще ходят пеша!

ВидЕхме я руската технология - отиде в Сирия ония коминосач, паднаха 2-3 самолета от само себе си и набързо се прибраха пак.

Абе паднаха, ама превзеха Алепо! А преди това ПЕТ ГОДИНИ говедата -. че кой ли не ходи - даже и франсетата изпратиха самолетоносач - НИЩО НЕ НАПРАВИХА. Работата е ясна!! Да живее Русия!!

Е, не ще са толкова неразумни, вместо с оръдия да стрелят по врабчета с ракети. Освен това Ердоган ще си слага собствени опознавателни средства, за да не го спешават "по погрешка" в сирийското въздушно пространство.

Тези тюлените, които могат само да серат в гащи си )))