Стотици загинали при предполагаема атака с химическо оръжие в Дамаск

Световните агенции съобщиха за предполагаемо използване на химическо оръжие при армейско нападение в района на Дамаск. Противоречиви са данните на сирийски опозиционни структури за броя на жертвите при атаката. Съобщава се за 650 убити, сред които и деца.

Обратно в новината

Коментари - Стотици загинали при предполагаема атака с химическо оръжие в Дамаск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам познат сириец, който живее в България от почти 20 години и работи и си гледа семейството тук. Преди конфликта ми разказваше, ч в гр. Хама апартамент с РЗП 250 кв.м с всичко, включая и мраморите върви приблизително 50 000 долара only...За сметките /комунални/, които ги плащаха сирийците /на 3 месеца/ даже не ми се говори - в пъти по-ниски от нашите...и такива весели работици за Сирия....таковаха и мамата на тая страна гадовете американо-израелски...

"Гоблините" се раздвижиха, което е напълно очаквано. През септември започва финалната фаза за приключване на Играта. Планът е сравнително прост - създаване на максимална нестабилност по целият свят и започване на серия от граждански и локални войни навсякъде където е възможно! И докато има ЗОМБИТА вярващи в патриотизма, демонкрацията и либералният капитализъм ще има "матрял", макар и калпав за поддържане на огънят! Добрата новина е, че няма да продължи дълго и ще осигури нов стабилен БИЗНЕС на "ГРОБАРСКАТА ЗАДРУГА"! Ако искате да развивате нов бизнес , регистрирайте си "гробарска агенция"! ХАУ!

По някаква причина ми скриха темата, която определено не съдържаше спам. Ще напиша пак: Екип на групата анна - нюз е на едно от местата които се споменават като поразени от химическа атака, били са там цялата сряда. Свидетелстват от първо лице, че не е имало химическа атака в район Източна Гута.

Сценарият със Ирак беше същият!

Вече започнаха да се появяват и официални съобщения - бунтовниците срещу Асад са извършили атаката с химическтото оръжие. Във фрии бг нет има статия от преди малко - точно така се и казва "Атаката с химическо оръжие в района на Дамаск е извършена от бунтовниците. Има снимка на някакава самоделна ракета, а руснаците (МВнР) са направили официално изявление на МВнР - опозицията е.

изказването е на александар лукашевич в 22.52ч

явно минуса е даден по инерция от форумен драскач без да е прочел малко повече за случилото се,а само заглавието

мой въпрос е следния:когато дадена област е заразена с химическо оръжие нали поне трябва да минат 36 часа за да може да влиза в тази област и то с специални дрехи за да няма облъчване и зараза,а тези как влизаха след удара на момента и снимаха с голи раце и нищо им няма.нещо не вярно в тази история,не сме тъпи чак толкова.

ще се намерят и тъпи хора които ще повярват на тази новина!

Бе че сте си "чак толкова" тъпи, тъпи сте си - това всеки го вижда и знае ... а и виждайки калпавият ви български, можем да съдим от кой етнос сте! Поне не го демонстрирайте с такива постове - химическото оръжие не заразява ... това го прави бактериологичното; химическото оръжие не облъчва ... това го прави ядреното и т.н.

Драги ми Родо..е..бец човека е дал възможните опций за бойната глава на ракетата...не се прави на интересен защото не си...с такъв кух коментар като твоя, няма как да помогнеш на колегите си от Отровено общество, които се чудят как от тая недоклатена и издишаща отвсякъде провокация да я превърнат в супер компромат в помощ на башибузушката сган в Сирия която търпи поражения всеки ден...

Единственият възможен въпрос би бил, не дали е вярна поднесената информация, а дали все още се намират хора, които да вярват на такъв тип "новини". Предполагам, че минусите ще ми отговорят отчасти на въпроса.

Недейте така, Колега. Повече от сериозно е. (Имаме Българ(к)и там. А - и сирийци/ки у Нас.)

Отново поредната МАНИПУЛАЦИЯ! Очаквам съвсем скоро намеса на САЩ и СЪЮЗНИЦИ, нищо ново под СЛЪНЦЕТО!

Човек трябва да е напълно безмозъчен, за да повярва на американо-евр(оп)ейските версии. Още повече, че в момента в Сирия има инспекция, дето търси химически оръжия и най-вече, когато прогресивния свят предупреждава, че се готви терористична атака с химическо оръжие от наемниците, за да бъде обвинена, нападната и бомбардирана Сирия. Светът се управлява от психопати.

Както си позволих да кажа на Всички-Ни - 20членният инспекторат на ООН чака достъп от неделя.

инспекторите са вече в сирия.медиите реагираха светкавично,а и англия сезира на мига оон без да изчакат анктата за случилото се(все пак ракeтата е изтреляна от кам позицията на терористите)маи имахме скоро в бургас такава реакция.

Тук не си прав, относно "ПСИХОПАТИТЕ" де! Светът се управлява от ИЛЮМИНАТИТЕ и те в никакъв случай не са психопати! Не оправдавам планът им но идеята е да се намали "калпавият матрял" до около 800 милиона души на цялата планета! И те ще го следват докрай, независимо дали това ни харесва или не! ХАУ!

те и в Ирак търсиха химическо оръжие ама какво откриха.....на "дедо дъртия" ! ;)

Откриха те - на дедо петрола! :)

Ирак, избиха милиони души. Това нищо ли е? После дойде Демокрадцията и смъртта.

За всички спорещи и многознаещи -работя и живея в арабска държава, на 2 часа полет от Дамаск, не можете да си представите какво дават по телевизията в момента за Сирия :( имало е химическа атака, защото дават кадри с умиращи дечица, които имат гърчове и се задушават, мъчат се да ги спасяват, просто не знам как да опиша какво видях току-що по телевизията. Просто не можете да си представите за какво иде реч...

Къде живееш - в Израел или Саудитска арабия? :)

За сведение - никой не се гърчи от отравяне с нерво паралитичен газ, смъртта настъпва за секунди. Може терористите да са използвали някакви самоделни отрови, които по-скоро ми приличат по описанието на действието на хлорни съединения.

а бойно химическо оръжие. Дали са им го американците. Те така си изпитват оръжието - биологично, тектонично, с обеднен уран и т.н., върху чуждите народи.

Бойните отровни вещества не са само нервно-паралитични, нито пък само газове ... но иначе вярно близко-живеещата явно е в някоя от двете държави върли врагове на Сирия - Израел или Саудитска арабия ... за втората цял свят разбра за опитите й да подкупи Русия да не защитава Сирия в ООН!!!

предполагам че живееш и работиш в държава която е против Башар Асад и симпатизира на "демократичните въстаници" изобщо си нямаш идея че всичко е маниполация и няма никакво химическо уръжие,всичко това се прави Сирия да стане 100% мюсюлманска страна!

Какво е отношението на държавата, в която живея мен лично не ме интересува, аз просто казвам какво видях по телевизията. Не знам защо тези хора умираха, не съм експерт по химическо оръжие, не знам кой е обгазил кого, просто казвам, че има адски много загинали невинни хора

Поредното "доказано предположение", целящо ескалация на напрежението и отваряне път за поредна авантюра на "миротворците" ...

Доста е мътна и кървава там, а май и от двете страни се надпреварват да се изкарат жертви със стократно завишен брой на ранени и убити.

А 20членният инспекторат от ООН - от неделя чака достъп.

Този Дървоглавоч и тук се появи с глупостите си! Аман от малоумни герберасто седерастки лумпени с недоразвити мозъци!

Тири-тара минти-тинти - да не би да Ви Спряха вече там-ония кинти ? ---- Къв лум-пен, кви герберастизъми, кви седесеращини Ви съ мержелеят ?! - Просто изказах сумарно Това, което видях/прочетох. .... И Това Ви нерви ?!

Последно засега : - 1300 жертви - изявление на Nessrallah че Хизбула са готови да влизат в Сирия

идиоти, нещо по-оригинално не можахте ли да измислите? филмът с химическите оръжия вече го гледахме в ирак. при такава добра киноиндустрия, трябва да не е особено трудно да измислиш друг сценарий. стига да не си малоумен.

Не е розово... Медиите са доста стриктно-фразиращи.

With the jews you lose. Пожелавам на Асад да се справи в напрегната обстановка, да изколи ислямистките провокатори, и да ги върне в ковчези на тези, които ги финансират - а именно Израел.

То е ясно, че Асад ще използва химическо оръжие тъкмо когато там са инспекторите. По тоя начин прехвърля вината върху опозицията, че така тя иска да го натопи. Ама ние не сме прости. Устафка!

Ние наистина не сме прости, но ти си мнооого проЗд!

Верно? Ми тогава как се разбирате с Винету?

Israel ima dosega 4 bombandirovki nad Syria . Vsi4kite s obednen uran, no poneje FSA terroriti ne mogat da vlqzat v Damask , Israel im buta ramo samo i samo da padne Bashar i da slojat nqkoi amerikanski palqk. Smurt na terroristite !!!da jive Bashar Al Assad i da smajat sponsoriranite Zionistki terroristi . Zionistite stoqt zad atentata v sarafovo burgas .

"Атаката беше извършена, докато екип от експерти на ООН се намира в Сирия". Познат почерт, при нас атаката срещу парламента беше идвършена в деня когато присъстваха парламентаристи от Европа. Кой нормален "диктатор" би атакувал собствения си народ, докато тече инспекция от функционери поддържащи враговете му. Поредната провокация.

Стотици загинали при предполагаема атака с химическо оръжие в Дамаск За САЩ е достатъчно да чуят думата предполагамо за да окупират,която и да е държава.

Направих бърз преглед на израелските медии, които имат и варианти на английски - няма нито една, която да твърди, че атаката е на Асад. Само казват - опозицията твърди така, но официалните власти отричат. Много са умерени в момента поне.

Явно държавните сирийски войски почти са унищожили "бунтовниците" терористи щом се стигна до поредния нечовешки атентат скалъпен от тези които подкрепят бунтовниците!

след 2 и нещо години война, даже не са опрели да викат запасняци на служба, мене ми се струва че, доста добре си знаят работата. (и врага)

Като гледаме днес как евреите лъжат,мамят,крадат и убиват вече сами можем да си направим изводите прав ли е бил Хитлер като ги е преследвал,преувеличени ли са хиляди пъти "загиналите" евреи в лагерите,виновни ли са евреите за световните кризи и световните войни и истина ли е че изгонването им от Испания е заради жертвоприношения с деца? Сега ще пускат "експерти о ООН" в Сирия.Всички знаем,че тези експерти са еврейски слуги.Проститутки.

Горещо ти препоръчвам да отидеш в някой от запазените в Германия, Австрия, Полша и после да говориш.

Не спекулирай с историческите факти за да оправдаеш израелската агресивна политика днес! Целта е да се смени режима в Дамаск с удобен режим за Израел и САЩ. Целта е да се осигури удобен плацдарм за нападение срещу Иран. Това е целта на Израел с подкрепата на САЩ!

Всичките комунисти пак сте изпълзяли да виете срещу USA. Никой ли невижда, че без USA терористите и арабите ще разкажат играта на целия свят? Гадни руски подлоги, рубладжии и българоубийци!

ЦРУ създаде Ал Кайда. После след 11 септември САЩ се биха с Ал Кайда. Сега пак обаче са се сдушили срещу Сирия. Чай САЩ са по-скоро причина, отколкото жертва на теторизма.

САЩ вече не е това, което беше, объркани човече. Ироничното в случаят е, че САЩ е клекнала именно на такива - комунисти, или по-точно евреи с крайно леви идеи. Наричани на запад лефтисти. Ако мислиш, че САЩ водят дясна политика, то значи си политически неграмотен. Дори Русия води по-дясна и консервативна политика от тях. Също се запитай от къде произлиза комунизмът, кои са му прародителите.

Съгласен съм с тебе. САЩ и Израел са най голямото зло на този свят.

Жалка и шита с бели конци провокация. Вече им свикнахме, но тази може би ще послужи като повод за намеса на "международната общност" - с предизвестен край. Само луд би използвал химическо оръжие в момент, когато в страната са инспекторите от ООН.

ОФ пропагандата яко в действие венсеремус и т.н.

САЩ незабавно трябва да помогне да бъде заличена тази комунистическа държава от лицето на земята! Ние сме длъжни да помогнем! Нека изпратим БГ армия! По този начин ще измием срама на 70 години комунизъм!

Смешнико, я марш да лъскаш паветата и да не срамиш горяните!

Скрий се бе комунде. Допълзи да лижеш стълбите на позитано

Не мога да повярвам колко си заблуден.

Той не е само заблуден! Той е пълен идиот! Това може да е само герберасто седераски соросоиден безмозъчен боклук! Откачалка пълна!

Кого си хукнал да изпращаш, бе? Като си голям мераклия - върви сам и дано те улучат по-бързо!

Да, ама пИдали в армията не вземат - нема късмет амбряжчето!

Е как защо-проверява дали им работи апаратурата,бе батка !!

Какво единодушие! Защо така бе хора никой не им вярва? Ако бяхме при един друг примиер, вече щяхме да сме ги заклеймили и изпратили хуманитарна помощ... Защо така стана, че на "братята" хамериканци, вече НИКОЙ не вярва....

1. Щото можем да мислим. 2. По американските медии пише едно, а в коментарите на хората под събщенията се вижда, че и много от самите американци не вярват на медиите и на собственото си правителство. Това неверие не е само български патент.

България е страна от НАТО - да не допуснем изпращането на наши войски там! След провокацията - използване на зарин от опозиционните сили, сега идва ред на информационната война. "Свибидните и независими" (спомнете си вчера скандала с Гардиън!) западни медии се надпреварват да се цитират една - друга и в тая "въртележка" количеството на убитите "нараства" непрекъснато. А отрепките от опозицията (които губят войната в последно време) вече поискаха незабавна външна интервенция. Дори предупредиха - "не обръщайте внимание на вето на Русия в СС на ООН"!

Ако изобщо е използвано хим.оръжие, то е използвано от тези, които хвърлиха атомни бомби над цивилни жители в Япония, тровеха джунглите и хората на Виетнам с Agent Orange, провокираха навсякъде по света преврати, граждански войни и катаклизми, отнели живота на стотици хиляди, хвърляха бомби с обеднен уран насред Европа, нападаха и продължават да суверени държави, избивайки нови стотици хиляди....

Провокациите на терористите/човекоядци край нямат. Брей, да му се чудиш на Асадът му - преди 6 месеца не използва химическо оръжие когато минимум 16 000 наемници нахлуха в Сирия, а сега внезапно решил, когато да останали живи по-малко от половината нашественици. но за да е по-ясно, специално избрал когато са дошли на ООН наблюдателите. САЩ или незабавно да прекрати поддръжката си за терористите или става заемеса н поредното международно престъпление.

абе лудите и за тва ли обвинявате щатите бе!?? наглостта и глупостта ви нямат граници!!!!

не нападаите ,,мирните американски щати,,!!!те са ,,лулката,, на цивилизацята!!!толкова много направиха през последните сто години да вазтаргествува ,,демокрацята на ционизма ,, по света!!!като видиш ,,американец,, да му целуваш ракаташтази в която дарги пистолетащи да го прославя6 като ,,бог,, на земята. че тя цялата земя е американска ,, а ние простите не го знаем!!!саседите казват за такива като теб ,,хаи сиктир,,!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

събудихте се най-накрая

Са наой-цивилизованите сред арабските държави. Оригиналното население на Сирия са християните, а Сирия е една от люлките на християнството. С идването на ордите на пророка местното население се е смесило и е било "оцапано" от завоевателите. Но дори и този факт не е успял да промени изцяло манталитета на местното население, което е видно дори от расовите му черти. В Сирия има действащи християнски манастири и метоси, каквито няма в никоя друга арабска държава ( с изкл. на християнската общност в Египет). Източната част на столицата Дамаск е християнски квартал. Сирия също така дава пример за религиозна толерантност , каквато няма в зруга държава, където преобладаващата религия е ислямът. Всичко това е на път да бъде взривено и да видим римейк на сценария и сегашната ситуация в Ирак.

По тия земи е имало цивилизации доста преди да има юдаизъм, християнство и ислям. Стига дрънка глупости.

Май си се опитал да кажеш нещо!... Ами попрочети някои книжки на П. Дбрев за хунорите, за това че един византийски император е преселил сирийско население в източна Тракия, коато е била обезлюдена от дългите войъни с българите (Симеон!) и пр. Не е нужно всичко това да се казва тук, а онова, което има връзка с новината. Много има да се учиш, момко, но най-вече да уважаваш онези, от които трябва да се учиш!...

Бездушни машини с погребана завинаги съвест, без страх от Бога, без чест, без грам човещина!

Защо ли първото което ми хрумва, че това не се е случило без помощта на МОСАД!

Типично за ислямистките 'бунтовници' терористи. Убиват техни и не само техни и обвиняват противника. Само като видиш че турция и с.арабия искат намеса става ясно кой бърка л*ната

АМЕРИКАНСКАТА ИНВАЦИЯ НАД ЦЕЛИЯТ СВЯТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА И ТОВА ЩЕ СТАНЕ СКОРО- ВЕЛИКАТА РУСС И НЕЙНАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ ЩЕ РАЗБИЕ САМОЗАБРАВИЛАТА СЕ АМЕРИКАНСКА ВОЕННО-ФИНАНСОВА МАШИНА.....ДА МУ МИСБЯТ ОЩЕ СЕГА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ И МАРИОНЕТКИ НА АМЕРИКАНО-ЕВРЕЙСКОТО ЧУДОВИЩЕ-ИДВА ТЕХНИЯТ КРАЙ,КАКТО ТОВА СЕ СЛУЧИ НА НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР.......

А бе ти ме "хвърли в оркестъра" с това си изказване. Че и с големи букви, да не би някой да го пропусне. Такива като теб са за Карлуково, ама много станахте!

не с рога ?? А дайте първата снимка, на БУНКЕРА, тъкмо почвах Да броя коко влизат- излизат, и пак ли са ония, с накривените,чалми, нагласени, не знам къде, Като донски казаци- веселяци, Кога фанат некой да го чукатт ??

Да бе! Всички поверваааме! Той Асад може да е всякакъв, но в никакъв случай не е луд - да използва химическо оръжие пред инспекторите на ООН. Преди около месец, Карла дел Понте каза, че в доклад на ООН пише, че "демократичите" бунтовници са използвали химическо оръжие. Това днес си е жива провокация от страна на подкрепяната и от България джихадистка терористична паплач.

ТОВА Е РАБОТА НА РУСНАЦИТЕ . ТЕ ИМАТ ВОЕННА БАЗА В СИРИЯ.ИЗПУСКАТ ВЛИЯНИЕТО СИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК И СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО.

Кофти шега.Що минуси си отнесъл

Преди да нападнат Ирак говореха за някакво химическо оръжие което никой не видя !! Сега в Сирия отново ни облъчват с някакви химически оръжия !!! ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ , НО ВСЯКО НЕЙНО ПОВТОРЕНИЕ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ФАРС !!! Този път ще го духа Саудитска арабия !!!!!!