Предполагаема химическа атака сее смърт в Сирия

Десетки хора са загинали вчера в предполагаема химическа атака срещу последния бунтовнически бастион в района Източна Гута, близо до сирийската столица Дамаск.

Обратно в новината

Коментари - Предполагаема химическа атака сее смърт в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Белите каски финансират се от Великобритания и са поддържани от САЩ. Сред тях са открити членовете на ИД, които се опиват да прикриват своята самоличност с, уж, доброволческата дейност. Правят постановочни снимки за да разобличат животното Асад. Работят в тясната връзка и под прикритие от САЩ и Великобритания и са представяни от тях за обективни и независими сирийски организации (спрели да режат глави поради поражението на ИД). Бели каски по погрешка са пуснали снимки си как гримират и подготвят декорации и масовка за снимки и по този начин сами са разобличили се, което естествено не е било забелязано от Запад. И дори повече от това - провокатори и главорези стават решаващ фактор за нанасяне на удари по Сирия.

Лъжливото овчарче пак развърза торбата с лъжите. Да бяха казали направо "атомна бомба" поне малко да ни натъжи, а то варел, пък и паднал в мазетата... Е то ихвърлянео и на празен варел си е опасна работа, ако падне върху някой.

След като страшното ОМП,,НОВОЧОК,, не утрепа ДОРИ И ЕДИН ЧОВЕК!!!!ТО явно имаме НАЗАДЪК!!!пардон напредък...ЦЯЛ ВАРЕЛ ЗА НЯКОЛКО ДУШИ!!!!И както е вероятно,твърдо сме убедени и ВЯРВАМЕ,че поради това и онова И ДОБРЕ ОБОСНОВАНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ то най вероятно ТЕ СА ВИНОВНИ....хммм бе трябва да се БОМБИ ПЪРВО ,ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ РАЗИСКВАМЕ И ДОКАЗВАМЕ....Ми то колко пъти сме го ПРАВИЛИ ТОВА,А???

Някое краварско кацане на Луната в същия дух няма ли да видим скоро?

Тя много пуши тая химическа атака бе?! Пуснали 3-4 димки, от които 2 нафталинови, хванали 100 статиста да се гърчат за по 50 евро, и си мислят че хората са такива идиоти, че да подпалят света заради тази безумна глупост...

Жалка работа...На версията, че хеликоптер на сирийската армия е хвърлил "варел" с отровно вещество (хлор) може да повярва само този, който много, ама много иска да повярва в такива безсмислици - хора като Тръмп. Макрон и Т Мей. Това ли са "лидерите" на свободния свят?

тоя тъп Запад все ПРЕДПОЛАГА,а не имало хим. атака,но те смърдят отчаяно да им е виновна РУСИЯ пак...

А где ватнье С-400, которье все видет ? Оказьйвается что они слепье, не видят ни самолетьй, ни ракетьй... Смех... Кто бьйли, Америка, Израел... или UFO-внеземнье ? И ети фейковье С-400 мАсква надо защищать... стьйдно и грустно. Видно что томагавка прямо в окно путина в кремле заходит в гостей...

Много си умен бе ПРОСТАК!!!

Внимавай някоя С-400 да не нацели на майка ти тутурутката, за да направи място да се върнеш там, от където си излязал.

трай се бе опитен!

Добре, де... Да не бяха предупредили целия свят руснаците цял месец назад, че измислените "бели каски" и спонсорите им гласят тази постановка, ОК - щеше да има някакъв смисъл. Макар и зловещ. А сега?

Колко пъти ватенките заплашваха и се заканваха че ще свалят американските крилати ракети ? Станаха вече за смях, кривината на земята им е виновна че нищо не виждат с фалшивите си измислени С-400. Тези С-400 в цялата руска армия са по-малко на брой от Томахавките само на един стар американски Есминец. Както и прославените калибри и други крилати ракети. Ватенките се измъчват да купят чипове на Запад или ще купуват три пъти по-скъпо от Китай, ще направят чифт ракети, ще ги пуснат в Сирия. Колко са стигнали до там само на един новоизбран бог е известно. И те мурзилките тръбят по целия свят: "Имаме равенство с килатите ракети със Съединените щати."

Иска ти се, пич... И STAR WARS са по действителен highly likely случай лонг, лонг агоу ша знайш! И черното е бяло и един мармот завива шоколада в станиол... Глупашките омаскарявания на действителността, човече, ще ти докарат проблеми в реалния семеен живот - ще почнеш да лъжеш близките си, да ги обиждаш и т.н. Спрете се, тролчета!

Продължавайте да квичите ватни подлоги. Америка пак надупи тази вечер убийците на Асад с ракети. Преди време Израел унищожи сирийското ПВО. А ПВО-то на ватенките е фейк. Те пак не са нито видели, нито усетили томахавките. Ватенките и в задницата да им вкарат томахавка пак няма да разберат. Америка може с 2-3 масивни залпа с няколко хиляди томахавки да унищожи руската кочина тотално, без тя да се усети, какво става. Сега ватенките в сирия са голи бедни и безпомощни като амурчета на чужда сватба. Пикайте газ и бройте колко ракети са унищожили базата вие и без това без мозък само за това ставате.

A ти само един глупак балкански!!!

Все Русия е крива,толкова се страхуват от нея,че всячески я дискредитират. Обаче тя като феникс излиза от пепелта! Колкото повече я плюете по-силна става.

Това, което ни наливат в мозъка, уврежда не само душата. Не си губете времето с безсмислени коментари. Журналистиката отдавна не отразява обективно събитията, а е успешно средство за формиране на "обществено мнение".

Докато не излязат неоспорими доказателства за наличие на подобна атака, всичко си е само пропаганда. Всеки, който е следил развитието на подобни сюжети знае, че подобни доказателства няма да излязат. Никога. Поне не и както си го представят пъпешите тук. В "Господари на ефира" и по централните новини. Само ще слушаме за някакви си "неопровержими" доказателства. Нищо ново. Путин и Тръмп се опитват да се надприказват. Но пропагандата наистина е с колосални размери. От едната и от другата страна. Това е разбираемо. По времето на Студената война, си беше същото. Четейки коментарите обаче, не мога да не си задам въпроса, българската част от тази пропаганда платена ли е или е по убеждение. Ако е платена - ясно, това е просто работа. Като всяка друга. Ако е по убеждение обаче... работата е страшна. Онзи, който беше казал, че 80% от българите са дебили, може и да се окаже прав. Макар съдейки конкретно по коментарите под тази новина, явно е сбъркал с цифрата.

ВБА

Явно джихадистите крият химически оръжия в складовете за оръжия и боеприпаси с явно определена цел. При бомбандиране, и артилерийски обстрел на тези складове много е вероятно да се взривили тези БОВ без да знаят, че има такива в тях, но това явно се използва за претекст за нападки към Асад и Путин, Иран и Турция. Тръмп много да внимава, какво му снася разузнаването, а и на други, за да не се насади на пачи яйца. Би трябвало парен каша духа, но явно човешката памет е много къса, и сега повтарят същата грешка, но искат да въвлекат и тези, които много добре разбират как стоят нещата в Сирия и не само.... Някои явно са поели по пързалката, но времето, и мястото не са вече тези, които бяха преди години. От това би трябвало да се правят други умозаключения, но...

Щом го твърдят белите каски, работата е ясна. Тези са най-отявлените и безскрупулни мародери и терористи, които правят провокации и инсценировки по поръчка и за пари. Парите ги дават САЩ и НАТО. После са виновни Асад или руснаците.

Иде, иде, пече се!Върти, сучи, Русия е отговорна и Западът трябвало да отговори!Е, Западът като отговори, ще си го получи, това ще стане, само дето ще бастисат сума ти народ.Какво нещо е алчността за пари на тези, с базите по цял свят!

Значи в началото е ужким "химическа атака". След това идват "белите каски", които спасяват пострадалите. Всичко това се снима и ни се показва като свещена истина. По късно, както предният път, лекари от Швеция ще заявят, че това което ни показват, просто не може да бъде. Нито симптомите съответстват, нито вида на самите рани. Тоест, пак ни пробутват сапунен сериал. Нужен е повод за намеса на Запада. Днес има декларация на министерството на отбраната на Русия. Те заявяват, че сирийската армия не разполага с химическо оръжие и поради това няма как да използва такова! Имаше обаче няколко случая, при които, освобождавайки населени места, сирийската армия се натъкваше на цели складове от химически вещества, които са били под контрола на "умерената опозиция"! Откъде ли са се взели? Кой им го даде?Май отговорът не е чак толкова труден.

То бива да мразиш нещо, ама като гледам помията, която се излива срещу Русия, виждам, че случаите са патологически. Кои са "Белите каски" - т.нар. гражданска защита на Сирия, финансирана от САЩ. Правете си изводи.

Странно е, че ватенките са готови да ядат мъх и да носят партенки и да си бършат задниците с горска папрат за възобновяване на военната машина на СССР, тази, която поглъща всички ресурси на всички републики и принуждава съветския народ да умре от глад и да живее в ужасна бедност. Ватники никого не любят, у них нет друзей, но есть только враги. (Ватники просто не могут существовать без врагов. Даже если у них врагов нет, то они придумывают или создают их)

Не всички си бършат задниците като теб бе лонгур. А мъх яж колкото си искаш.

Западът никога не е разбирал руснаците и патриотизма им. Както и това, че не всичко за тях е пари и бизнес. Затова Русия печели всички войни срещу себе си. И ще продължи да го прави.

Непонятно е само защо си се прекръстил на БГ. О юродиве, по што се срамиш да се наречеш укър.

Русия ВИНАГИ е била мостра, еталон и символ на "колос на глинени крака" да го духнеш и ще падне! Държавата с най-ГОЛЕМИ, изключително конвертируеми природни БОГАТСТВА допуска народът да живее в крайна нищета, разяждан от алкохолизъм, проституция и всичко произтичащо от това патологии, болести и страдания!! Те бяха най-ЖАЛКИТЕ гости на нашето Черноморие и се радваха неимоверно ,че са получили путьовка като награда за робски труд в необятната пустош наречена СССР! Империя, поробила над двеста народа, получила угризения на съвестта и решила да "освободи" българите. Човек трябва да е изпаднал на интелектуалното ниво на руския мужик, за да повярва на това нещо.

Ти виждал ли си руснак на нашето черноморие. Аз съм свидетелк как келнерите по заведенията мечтаят да има колкото се може повече руснаци. Защо ли, защото те дават най-големите бакшиши. Работил съм и в Русия и мога да ти кажа, че си далеч от истината.

И колкото по-далеч от истината, толкова по-високо платен.

1. На ватенките им трябват не 3 а 30 години да догонят в някаква приемлива степен Америка, като въоръжение. НО ЗА ТОВА Е НЕОБХОДИМО ЕДНА МАЛКА ПОДРОБНОСТ. - АМЕРИКА ДА СПРЕ И ДА ГИ ЧАКА. 2. Като начин на живот те няма да ги догонят НИКОГА. 3. Китайците са хитра нация. Основният им партньор с който станаха нормална държава от една бананова република е Америка. И те НИКОГА няма да си изгубят най ценният пазар. 4. И последно четвърно. Китайците вече не са зомбирани комунисти. Те генетично мразят агресивните руснаци. Те претендират за цял Сибир чак до Урал. Също за Байкал-бъдещото водохранилище на велик Китай. В момента те са взели под аренда за 50 години голяма част от Сибир... и никога няма да я върнат. Те превземат бедните тъпи, алкохолизирани ватенки методично-ден след ден. Той и Мадуро имаше подкрепа, пък Венецуела фалира. И Кастро има голяма подкрепа, пък Куба е бедна. Хитлер имаше 100% подкрепа, пък го навряха в кучи г..з. При диктатурите е така - диктаторите имат подкрепа, защото противниците им ги убиват, като Немцов напр.

Не минава и ден без да се чува рев и квичене от кремълската кочина . Нео- Фашистка раССия е наритвана от Световната Цивилизация по всички фронтове. Агресивните руснаци през деветдесетте години бяха в центъра на Европа в Берлин. А сега са сами, изоставени от всички сателитни държави, които бяха окупирали. Сега Русия е навряна в своите граници, а около тях са НАТО и Америка. Тотално обедняла: намаляване на пенсии, намаляване на разходи с 1/3 на и без това примитивната си войска, увеличаване цената на бензина, увеличаване на смъртността и т. н. Кремлин затъва все повече в блатото... Рублофилите са като препикани мушката. Шойгу пише доклади като замаян, Кремлин затъва все повече в блатото... Руските анимационни воиски са най- добрите в света! Ложь и россия стали синонимами.

Ти още ли си тука ма? Стани от тоя компютър, че ще получиш облъчване и ще ти окапят ушите. Аман от тролеи...

Понастоящем Русия е икономичеси, е като Горна Волта, но с ракети. -Без приятели, сами като трън в пустинята, зли като азиатски орки -Без сателитни поробени държави като при соца. -Без пари, пълна нищета - те печелят само от това което земята им дарява все още-газ и нефт.Но те ще свършат.

С тъпата и агресивна Раша трябва да се говори само от позиция на силата, те са изостанали по всички параграфи и друг език не разбират. Русия не изостана от нормалния цивилизован свят, а просто се върна към великото си минало, следващата спирка е юрския период. Руснаците никога не са живели добре и не смятат да правят това.

ZA NEGO NI6TO

Дир, не е ли срамно да се разпространяват фейковете на "Белите каски", известни като едни от най-големите измамници и лъжци в света? Веднъж вече излъгаха всички преди година - в резултат ракетен удар от САЩ. Такива "неправителствени" организации като тях, финансирани през подставени фондации от Държавния департамент и ЦРУ, отдавна се използват от САЩ като повод за намеса във вътрешните работи на суверенни държави, организиране на държавни преврати или пряка военна агресия. Съветвам ви в бъдеще само като видите думичката "alleged" пред дадено твърдение или "новина" в западна медия, просто да отминавате към следващия материал - иначе ще вярвате на професионални лъжци и манипулатори, вменяващи презумпция за виновност, както винаги без каквито и да било факти.

Белите каски са джихадисти вербувани от ЦРУ и по специално от тяхно име говори само един арабин.Съобщението което цитира Би Би Си за 75 души загинали, преди това беше 150 души.Целта е да се предодврати взимането на Гута, което е факт на 90 % затова сега ислямистите на САЩ атакуваха Дума.

Лъжат ни отново. В послено време войната в Сирия се развива добре за Асад. От анклава Източна Гута е останал само град Дума(около 10% от първоначалното). Джихадистите в града нямат шанс срещу настъпващите сирийски войски. Идиот би трябвало да е Асад, за да използва химическо оръжие срещу града. Той прекрасно знае какви биха били последствията за него. Асад е диктатор-да, но не е идиот, за да направи такава грешка.

защо мислиш, че Асад не е кръгъл Идиот след като с лекота причини на Сирия тези страдания - стотици хиляди убити сирийци и разорена страна?!

предполагаема ... highly likely , всичко е основано на предположения и догатки ? 50% на 50 ? или я има или я няма ?

"""""предполагаема химическа атака срещу последния бунтовнически бастион в района Източна Гута, близо до сирийската столица Дамаск.""""Това звучи още по-зле от обоснованите предположения на Ц.Ц. след атентата в Бургас.Ама тези ,които им пишат изказванията да вземат да се постегнат,защото излагация след излагация понякога идват в повече

Отшумява мероприятието скрипал, време е за ново мероприятие. Нормално.

И то ще има същия водевилен характер като това със Скрипал ,но ще опитат да постегнат неолибералните -демократични редички

китайците бяха с най-многочислената военна делегация в Москва. Естествено, че първата международна визита на китайския министър на отбраната в Руската федерация е знак за още по-голямо динамизиране на военното сътрудничество между Русия и Китай. В новата американска военна стратегия двете страни са поставени една до друга като ревизионистки страни. И като заплаха за американските национални интереси. Американците сами направиха Китай и Русия съюзници. Доналд Тръмп обяви търговска война на Поднебесната. Международни организации като СТО (Световна търговска организация) стремително се изпразват от съдържание в резултат на американските действия. В Пекин разбраха, че китайската притча за маймуната, която стои на върха на планината и гледа как се бият в долината двата тигъра, не е приложима днес. Кой ще бъде големият брат или голямата сестра е въпрос между Пекин и Москва, но днес не е много актуален! Ситуацията в света налага най-малкото руснаци и китайци да бъдат ситуационни съюзници, ако искат да оцелеят в схватката с англосаксонците. Това е. Други варианти няма.

Докато вървеше провокацията "Скрипал" театралите от Белите каски бяха в творчески отпуск. Само че английския балон се спихна скоропостижно и се наложи предсрочно да ги пуснат на сцената, за да поддържат огъня. Само се чудя, има ли толкова тъпа публика, която да се върже на този бездарен сценарий.

За съжаление има толкова тъпа публика - тя е основно в САЩ и Западна Европа, където общественото образование беше преднамерено и целенасочено разбито през 70-те и 80-те години на миналия век. Освен това професионалните манипулатори в т. нар. "медии" прилагат с пълна сила принципа на Гьобелс че една лъжа, изречена хиляда пъти, става истина. А управляващите върхушки в западните държави просто използват тези, създадени всъщност с тяхно финансиране, фейкове, като "доказателство" и повод за държавни преврати и поставяне на власт на свои марионетки, или за директна военна агресия и разрушаване на съответната страна, за да могат след това да я "възстановят".

Сирия не разполага с петрол и газ,бре каун!

Това са рутинни и вече доста поизтъркани номера на ЦРУ. Изпоразболяха латиноамериканските непослушници, само с Кастро не успяха. Що се отнася до голям конфликт-победители няма да има! Нашите галоши ще скимтят най силно,че не са успели да усвоят всички пари.

На кюрдите и американците - 90% от петролните кладенци в Сирия са под техен контрол. На тъпите изверги-асадовите и ватните убиици- само пясъчни пустини, които те наторяват със своята кръв, ако дръзнат само да се приближат до районите на петролните полета. Вагнеровци три пъти ги изпаряваха, но понеже са по рождение тъпи с една излишна хромозома, те не могат да го осъзнаят и мрат като мухи.

Аз

Ъхъ. Точно така става. Ама... по вестниците и CNN. И толкоз.

ватник с брада и капела. Жид ли си или да?

За съжаление, твоето ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ като че ли съответства 1:1 на реалността. Нека да поживеем за да видим случващите се събития, които не са толкова засягащи и утежняващи ситуацията в България, за разлика от положението на UK и Тереза Мей.

САЩ и Е.С не ви вярваме станахте смешни вече . Последния бастион на джихадистите и точно сега хим . оръжие , това звучи по нелогично даже и от Скрипаловия театър !

Освен базите , които има Велика Америка - 12 бази, сега вече и френският спецназ е в Сирия. Ватенките са загубили каузата да защитят убиеца асад.

Аз

Френския спецназ... Това, след тренировките в България ли? Щото тъдява, освен жабарите, и говедари некфи имаше... марийни, тюлени или друга некфа фауна... дето се опитаха да се занасят с девойките в някакво село... Та се наложи после Червен кръст да ги евакуира...

ВАТНИК, защо не отидеш в Сирия да воюваш с тях и да им го кажеш лично на американците, тук си само един прост страхлив диванен драскач.

Подобна провокация за употреба на химическо оръжие която да се препише на армията на Асад отдавна беше съобщено че може да се очаква и то именно в този район.Пишеше го дори в този сайт.Сега когато аферата Скрипал постепенно слиза от всеобщия интерес колкото и да нажежи отношенията с Русия но без да се достигне до провокирания въоръжен конфликт от световен мащаб сега на дневен ред е отново Асад и Сирия.Троловете са на бойната линия и вече овоняват въздуха в битката за сребърниците си.

ХА МЕРИТЕ ВИЖДЪТ ЧЕ ГУБУТ ВСИЧКО В СИРИЯ (КАКТО И Във Виетнам по 50 краварски самолета сваляха СССР ) И започват хитрините с и курвнските номера

Я да видим... Къде са губещи ? До сега винаги са надупвали ватенките в Сирия. Ватенките имат 2 мижави бази. Велика Америка - 12 бази. Като се събудиш сугурно винаги си покрит с напикани ватни вестници Правда... Ватен глупак, цитирай поне един случай. Няма такъв. Руското магаре отдавна е МЪРТВО. Ватенките не смеят да гъкнат против Америка, защото двете им мижави бази веднага ще бъдат затрити от земята на Сирия. Шести американски флот в Средиземно море е под постоянна бойна готовност. От Хмеймим ще остане само една гола поляна... (нали видя како стана със ватенките край Ефрат ) и това мурзилките прекрасно го знаят за да си натискат парцалките.

а тикво зелена защо си на хамрската страна - тя какво храните с хамерска помия ли - или вече отдавна те храни КЪВ ГО ТЪРСИШ ПРИ БЪЛГАРИТЕ

Аз

Фактът е следния: Ако се стигне до открита война между САЩ и Русия, независимо дали ядрена или конвенционална, САЩ няма да разполагат с флот, авиация, ракетни войски и високотехнологични оръжия, защото тези им войски ще бъдат унищожени от руснаците в първите часове и САЩ нямат абсолютно никакви средства да им се противопоставят. За разликата в подготовката на личния състав няма числа измислени.

Чудесно е че пишеш пасквили- ТАКА ЩЕ РАЗБЕРЕМ И ПСИХИКАТА НА ВСИЧКИ КОИТО СА ПРЕДАЛИ И ЛЕВСКИ И ВСИЧКИ НАШИ ГЕРОИ.Така и ще разберем защо България и светът изглежда на една клоака от която смърди.

Много ясно и точно отговори генерал-полковник Сергей Рудской, първи заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация и началник на Главно оперативно управление на Генералния щаб. Той каза следното: Русия се намеси в Сирия след като редица държави активизираха терористичния потенциал срещу Дамаск. Ние заварихме терористите добре въоръжени и обучени от професионални инструктори в лагерите... САЩ в момента разчленяват Сирия и залагат потенциал за тежък въоръжен конфликт на сирийска територия. Мисля, че това изказване на генерал Сергей Рудской не внася по никакъв начин оптимизъм относно бъдещето в Близкия изток. А и не само там.

и какво хамериканците се вълнуват за 40 човека !!!! те в Ирак при превземането на Рака убиха почече от 50 000 а сега ми мислят за 40 !!! ПЕД-РАСИ

Мъката е спонтанна тотална и непринудена ,тлъстия кокал на контрол върху пътищата за енерго носители им беше измъкнат ,ама някои глави са по-дебели и от моята.Както се казва в една песничка изтънцуваха "Последен валс"-емблема.Просто го няма така удобния алкохолик Елцин и още по -удобния Горбачов.Сега са други реалностите.Залисани в медийните шумотевици май пропускаме да отбележим, че след 26 март светът навлиза в света на петроюана. А до този момент живеехме в света на петродолара. Когато говорим за икономика, изчисляваме само БВП. А покупателната способност? А забравеният показател наречен съвкупен обществен продукт? По последните два показатели САЩ изостават драстично след Китай. Въобще светът до този момент играеше на световната шахматна дъска по правилата на САЩ. Днес правилата не са тези, определени от янките. Вашингтон вижда, че губи играта и иска да удари с дъската своя противник по главата. Това състояние аз вече не мога да определя като световна хегемония. По-скоро става дума за една залязваща империя, която се опитва с цената на всичко, ама наистина всичко, да забави своя упадък. А той е очевиден. Естествено, че САЩ все още са много важен фактор в света, но тенденцията е очевидна... Започваме да живеем в полицентричен свят.

Ей, изключително тъпи са ватните тролове, дори не могат да лъжат нормално-кремъл не ги е научил , като твърдят че Асад бил контролирал почти цяла Сирия. Да, ама не. Асад контролира между само 40 и 45% от територията на страната-предимно пустини. Ватенките имат само 2 бази , които арабухите непрекъснато бомбардират.АМЕРИКА ИМА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 БАЗИ, ДО КОИТО И ПИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИБЛИЖИ.Най важните залежи на нефт са на източната страна на Ефрат под управлението на американците - има карти-гледай тъпанар... Язовира с най-важното -язовирната стена е под американско управление ... а тъпите безпомощни ватенки и асадови убийци даже не могат да гъкнат. Ето един спецназ се опита да мине оттатък Ефрат и стана на кайма... и путин се скри-разболяха го. Петро-юаните са си пълна глупост, подобно на мулфилмите на раша.

Ех какъв специалист .Пак е бил там.Още пясъка от ректалното му отверстие не е изпадал