Започна медицинска евакуация от бунтовнически анклав в Сирия

Международният комитет на Червения кръст съобщи, че се извършва медицинска евакуация от анклава Източна Гута в Сирия към столицата Дамаск.

Обратно в новината

Коментари - Започна медицинска евакуация от бунтовнически анклав в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа ДИР-аджии, кога най-сетне ще назовавате нещата с истинските им имена, а не както прави продажната западна преса? Няма "войски на Асад", а редовна армия на Сирия, няма никакви "бунтовници", а главорези от Ан Нусра. В края на краищата имате собствени глави на раменете си, имайте и малко съвест.

МИлите дечица и лицата им греят , въпреки всичко

с автомат в едната ръка и РПГ на гърба не деца. Снимката е объркана. Терористите вече станаха бунтовници.

който не преговаря за мир, следва да бъде унищожен; какво прави червения кръст в зоната на червения полумесец - това са усарски диверсанти, готвещи нова кървава баня

Шило

А бе, дир, няма ли най-накрая да се засрамите и да наричате нещата с истинстите им имена? Какви бунтовници могат да бъдат тези? А, като са някаква организирана сила, посочете лидерите им, тези, които вземат решения и ги представляват. Що не ги наричате съобразно съдържанието им- ислямски радикализирани терористи?

И най-големите тролове разбраха,че това не са бунтовници а терористи.

Важното е,че в Сърбия голями предприятия са получили огромни поръчки за т.н. хранителен пакет-помощи за Сирия. Всичко е предплатено . За съжаление България ще бъде транзитираща страна, но все пак организирахме среща на сирийската опозиция среща в Правец.

Едно 4- месечно възстановяване на Българското черноморие ще им се отрази добре и без това хотелите ни са празни !

"Бат" БойкУ що игра със сабите - нали ще строят 5звездни хотели у нас, за канибалите от ид и "сирийската" "умерена" "опозиция". За която американците казаха, че била 5(ПЕТ) човека.

Мда, Асад бил обсадил хората. Я да си припомнят "обективните" медии, как ислямистите взривяваха камионите с цивилни, бягащи от контролираните от "бунтовниците" квартали на Алепо, за да отидат в контролираните от Асад територии. И да си помислят как ислямистите шетат необезпокоявано из териториите под контрола на "бунтовниците" с които УЖ се трепят.

Това е организирано отстъпление. Американците извеждат своите ИДИЛ-части. Ще се прегрупират и отново ще се появят някъде.

ИД,Ал Кайда, Талибани, Джихадисти, Бандеровци, Сомалийски пирати и пр. и пр. терористи имат една майка САЩ Само униформите са им различни

бунтовници изведнъж. Да си ги приберат в ФАЩ като толкова са се загрижили за тях.

Със сигурност сред тези 500 души има и някои преструващи се главатари, които се измъкват.

Където има руски бази, има война! Където има американски бази, има мир и спокойствие!

Точно обратното е, неблагодарен продажнико.

Що се дразниш, нали за това им плащат на щатните щатски тролове - да казват на черното бяло. И обратно.

Много празни приказки - нулев резултат! Празните приказки целят само едно, да отклонят вниманието от това, кой и с какви пари ще възстановява разрушените от руската авиация жилища на близо 10 милиона бежанци! Путин - "Данег нет!" Асад - "Пара йок!" И после ще реват, че мръсните кравари не щат да възстановяват разрушеното от Путин!

Ракка не /и тя е напълно унищожена за разлика от Алепо. А краваристанците май са в Ракка. Провери си информацията джихадист Пурко.

Рака - 200 000 жители! Алепо - 2 500 000! Дванадесет Раки, схващаш ли разликата!

Май е време за за един поздрав с Калибрите !!!

След падането на Асад,никой няма търпи руското присъствие там,след убийствените руски золуми с/у хилядите убити жени и деца!Руските бази са безмислени и няма да има и час мир за тях!

Колкото канибалите и касапите събрани от по света и у нас в Сирия са "бунтовници", толкова и осраните дирници са "журналисти".

Сирийската армия е в правото си да ги унищожи.

ДЛЪЖНА Е, "да ги унищожава".

Айде пак глупостите - терористите били ОБСАДЕНИ от правителствената армия. Сещам се как западните медии години наред писаха как Асад ОБСАДИЛ Алепо, само дето Алепо в по-голямата си част (и население) винаги си беше под правителствен контрол, докато ислямистите, пардон "бунтовниците" владееха по-малката част. Бунтовници ли казах? Не беше ли точно дир-а, дето вчера писа как "бунтовнически сили се предават", а в новината бяха изброени "ал Нусра" и т.н. ???? Доколкото си спомням, дори САЩ са класифицирали ал-Нусра като терористична групуровка.

Сирийската армия напълно блокира Американската военна база в Ет Тенифе/55 км./. По въздуха базата е блокирана от Руските ВКС 07.10 ч. 27.12.

Тва базата край иракската граница, дето американците тренират "бунтовници" ли ?

Накратко, евакуират канибалите!!!

Уважаеми, до кога ще наричате брадатите терористи "бунтовници"?!? Освен това, тези "анклави", каквото и да значи това, са под контрола на баш ислямисти, признати за терористи и от ЕС и САЩ.

""""Анклавът е под контрола на бунтовниците."""""Това да не е новата мантра ,главорезите и ядячите на сурови човешки сърца от ИДИЛ ,веча да се представят под маската на борци за демокрация и неолиберална справедливост.Е това това се казва мимикрия