Почти 100 цивилни бяха убити при удари на силите на Асад

Най-малко 94 цивилни, сред тях десетки деца, са убити при интензивни бомбардировки на сирийския режим срещу бунтовническия анклав Източна Гута близо до Дамаск.

Обратно в новината

Коментари - Почти 100 цивилни бяха убити при удари на силите на Асад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква радост беше като убиха руснаци, каквото посееш това ще пожънеш.

Щото ако руснаците дойдат да бомбардират у нас - ти ще им ръкопляскаш..

А ти ако са американци.

Цивилни, ама друг път.Тия "цивилни" са харемите, робините и народилите се за последните 5 години копелета на ислямските главорези.Колкото повече избият от тия толкова по-добре.Много народ изклаха тия "цивилни" ама за всичко се плаща рано или късно.

Прави са от ООН и от Сирийският център за наблюдение на човешките права . Ето САЩ и коалиция месеци наред бомбардираха Рака, а не разрушиха нито една сграда и не убиха нито един цивилен. А тука какво става ? На една педя земя убити 100 цивилни. Аз не разбирам кого атакуват войските на Асад след като всички са цивилни и няма никакви униформени, даже и американски съветници.

Пич нали се майтапиш? Защото в Рака, само за ден бяха избити хиляди цивилни, за да си прикрият САЩ следите . Само че тогава ООН мълчеше. Защо ли?

Последните дни Дамаск премести най-елитните си части около града. Започна голяма операция по изчистване на анклава "Източна Гута" от джихадистите. Района е гъсто населен, цивилните са много. Жертви из между тях неминуемо ще има. Чудя се къде бяха тези правозащитници, когато коалиционните сили начело със САЩ унищожиха градовете Мосул и Ракка, аз не прочетох нито един протест или призив да се спрат операциите. А цивилните жертви бяха хиляди. Не е справедлив този двоен стандарт.

Там е друго, бомбенето е демократично. Изобщо не може да се сравнява... Друго си е да те взривят в името на демокрацията....

Разбирам иронията ти. Бомбите са страшни и тези и онези, но се плаче само за едните, а за другите се мълчи угодно. Операцията е голяма очаквам следващите дни много подобни статии. А не е редно така, ако са принципни и се борят за истината да протестират срещу всички такива случаи.

Не бил справедлив този двоен стандарт? Много даже е справедлив, зависи кой го прилага! Да награждаваш с орден "Герой России" льотчика майор Филипов, масов убиец на сирийски деца, а да плюеш по фашистките летци, които през Втората световна правиха същото в СССР, не е ли двоен стандарт?

Не това не е двоен стандарт ! Двоен стандарт е когато обвиняваш американски летци, които се борят срещу терористи, че са бомбардирали болница или някоя сватба.

Браво на Асад, американските терористи трябва да бъдат мачкани.

ама досега само вагнерците биват смазвани

Американците изтребват руски вагнерови въшки. Русначата изтребват цивилни. Въпрос на военно обучение и манталитет.

Прав си, има някой и друг месец да не са гръмнали ни болница, ни сватба американците ... Сигурно чакат да дойде сезонът на сватбите...

Само така, Асаде, удряй здраво! Вън сирийците от Сирия, тази исконно руска територия, както заяви неотдавна Патриарх Всея Руси Гундяев! Повечи от половината вече си изгонил, блъскай здраво, та и друтата половина да си ходи откъдето е дошла! Няма място за сирийци в социалистическа Сирия, Империалистическа Русия ще ти помогне да спасиш Социализма в Сирия!

Рано си почнал с алкохола май????

Почвам в 10.00! Водка "Русский стандарт"! Кой може, може, кой не може кара на сухо и се гърчи от завист!

Нa здраве и от мене!

Източна Гута си е гнойна рана. Досега на сирийците не им стигаха силите да се справят с това гнездо на западните проксита, но ето че и този момент настъпи...

Даа, мирните жители с брадите са били зверски убити, докато мирно са си стреляли срещу сирийската армия и са правели поредния мирен минометен обстрел на столицата Дамаск.

Лошото в тези военни действия е точно това - хвърлят автоматите и автоматично стават "цивилни". После почват обвиненията, а стрелбата и мините винаги са правени от "едни дето избягаха и не ги видяхме кои са"...

на воиските на Асад и зелените човечета на Русия ,имало предложение да се покани президента на България да организира една чиста и свята република Сирия.

Къде бяхте Вие от ООН по време на Корейската, Виетнамската, Лаос-Камбоджа и т.н. войни, та до поредната, Иракската инвазия!? - довели до смъртта на десетки милиони невинни жертви по вина на САЩ. Защо ревете само за семействата на джихадистките главорези, а не ревете за останалите, мнозинството сирийци, на които се крепи реда в Държавата Сирия?! Това е Пропаганда и нищо повече. Нагнетяване на градусите, преди поредната "химическа" "атака" прехвърлена на гърба на сирийското правителство.

Семпъл, в Корея воюваха войските на ООН, ама за това се иска да си наясно с някои исторически факти от близката история - Северна Корея нападна Южна и войските на ООН от 16 държави помагаха на Ю Корея да отблъсне нападението на С Корея, К/итай и СССР.

Още малко и ще изкараш, че ООН има цяла армия, която воюва по света. ООН има само "СИНИ КАСКИ", които присъстват тук и там и само наблюдават за спазване на договорките. Хайде припомни си къде на Балканите стана клане под благосклонния поглед на сините каски от Франция? Въпрос с повишена трудност.

Крепостните русороби тука действат на принципа на кучето на Павлов. Като светне лампичката и веднага се активизират. Това е стаден инстинкт, насаден от десетилетната мозъчна промивка и пропаганда, а именно щом се каже нещо лошо за рашата, веднага да се намесва САЩ в разговора. В случая лампичката е някаква новина за кочината рашистан, а активизирането е веднага да се говори за лошите американци и за "а вие защо биете негрите" -лаф, който е останал още от соца, за да илюстрира малоумието на русоробите.

Май нещо си нервен и не ти изнася истината?

А на теб като ти светне лампичката в бункера ли се криеш, или лампичката ти е червена и показва че имаш полов клиент?

1 месец като минат изборите в РФ,и птиците в Сирия ще слязат на земята за да ходят пеша.Само да минат тия избори и в Сирия ще остане само една ...тишина.

"Сирийският център за наблюдение на човешките права..." Още тук спрях да чета "новината". Въпросния център е съставен от 1 (един) арабин, собственик на закусвалня. Кой, как и защо му е дал статут на някаква институция, на която се позовават когато и както им е удобно, си остава една загадка.

Ами ООН да се взима в ръце и да разполага войски в Сирия и да изгони всички останали, които нямат работа там- американци, иранци, руснаци, турци и други знайни и незнайни.... За какво въобще я има тази организация...

Половината от гореизброените са постоянни членове на съвета за сигорност на ООН с право на вето, а пък ти искаш ООН да ги гони от сирия. Как я виждаш тази работа?

Да се предадат и няма да има жертви. - В Мосул колко цивилни бяха убити, и защо нищо не се чу от НПО-тата?

Кой от тия кретени ще попита каква работа имат в Сирия турците

Ама те терористите винаги се водят "цивилни", щом носят оръжие, не носят униформа на държавата и не служат на нея, значи са цивилни - т.е. терористи!

Децата и те ли? Малоумен аутсайдер! Седни! Тъп си!

На война като на война! Артилерийските снаряди трудно различават децата, било то и умните бомби на САЩ. Отделно пък факта, че ВЪОБЩЕ не пише нищо за деца в новината, ама да си добавиш леко от теб, нали? Ти що си мислиш, че децата не се ползват за военни действия? Мислиш, че ги жалят? Дори Легендата, снайперистът на САЩ, още в първата си мисия, първата мишена, убива дете. Много по-различно е да отстреляш някого лично, нали? Така, че стига сте дрънкали глупости, военна зона е, събудете се. То ясно, че като го гледаш по филмите е друго, ама не трябва много мозък да си представиш, че няма праг на ужасиите в една война. Без значение от коя страна си ...

Желязна логика , всички държави без армия са съставени само от терористи и трябва да се унищожат!!!!!!!!

Вдигаш БЯЛ байрак, влиза войската и се свършва. Като стреляш и по тебе ще стрелят.

А колко просто можеше да стане с организиране на едни избори през 2010-2011 година.

Терористите да не се прикриват с жив щит от цивилни, а да ги пуснат да си ходят през хуманитарните коридори. Който остане да стреля срещу армията, да бъде ливкидиран!

Когато Ердуган избива сирийци е хуманно и ООН си мълчи !? Много е важно каква бомба ще те разкъса Едната е варварска и престъпна , другата справедлива и миро опазваща !

Разбира се, че е различно... Ердоган избивал бил терористи, а тука е "цивилно население". Как може да не правиш разликата? А и е напълно нормално човек да ходи в съседните държави да стреля по терористи. Не е като да ги гърми у тях си я! Абе изобщо, има си правилно бомбене и грешно! На Асад е от грешното, щото бил лидер на Сирия. Другите понеже не са били избирани в нечестни избори имат правото да си гърмят както им харесва.

Докога Асад ще избива народа си?

Че там се прави етническа подмяна, финансирана от СА и Катар, като в ивицата Газа. От историята за заловения в България мароканец най-ме впечатли, че докато бил 5 години в Сирия направил на жена си 6 деца.

Този уж "сирийски" център се намира в Англия!?!?!Там "горещите" новини се тиражират от ФБР и ЦРУ!!!!!! Истината е че САЩ искат да се задържат в територията на кюрдите източно от реката ,а там са големите залежи на нефт и газ в Сирия!!!!Желанието на САЩ е да раздраби територията на Сирия!!!!!

Как да филтрираме фалшивите новини 1. Вднага набиващо се на очи fake news- "Силите а Асад" ---- Товa е Сирийската Арабска Армия . 2.Представяне на Ал Кайда и другите терористи за бунтовници... 3.Цитиране на дрешника от Лондон (Някаква си обсерватория от един човек)

оон защо не осъди сащ и исраел за милионите убити от тях в близкия изток:)))

4567"Не си играй с огъня".Вчера така предупредих и САЩ.Само Асад и ние имаме право да си играем с огъня в Сирия защото сме със статут на гости,демек поканени.

Да си припомним освобождаването на Мосул, колко цивилни бяха избити???Има все още не извадени трупове под развалините. Защо западните медий мълчат за Мосул??? А да така им е наредено....

ООН настоявала да се спре атаката...смешници, никому ненужна организация е тази сама лапа парите на държавите и си трае..михлюзи, тунеядци...пълно е с такива във световните организации..напълно излишни хора ....

ВБА

...и в ЕС има много, ама много та, и затова, ще ни повишат членския внос с милиони, а не да съкратят ненужната и раздута администрация. Всяка една държава трябва лично да си издържа изпратената там администрация, а не всички да лапат от общата каца без ограничение в името на ЕС. Сега искат да покрият недостига от 11-12млрд. от напускането на Англия...Оптимизиране му е майката и лична отговорност за свършена работа на всеки един изпратен там, а сега е пълна трагедия за сметка на обикновените хора... така де, на данъкоплатците..

Да новината се потвърди от заловения джахидист в България. Същия каза че бройката на убитите деца надвишава 200, но понеже не може да брой повече от 10 понеже са му толкова пръстите не е сигурен в точната цифра. Но е бил сигурен че са били с бради и на възраст между 4-16 години. Новината се потвърждава и от ДАНС и от ГЕРБ.

Лавров, какво правиш бе. Как си, добре ли си с здравето, притеснявам се за теб ,при тези бомбандировки на вашето протеже,което действа с ваша заповед

Лавров си гледа работата,питай клоуна отвъд океана как е

Гостите от Русия са дали на армията на Асад "високо точни оръжия" - снаряди и ракети и те като се движат,заобикалят жените,децата и старците и надушват само терористите и ги трепят.Да не си мислите,че и руснаците участват там.Ихтамнет.

Точно така, САЩ взеха патента от Русия. А колкото до Вагнер? Слушай минка, зелено си откинено от бостано.

Поредната провокация на Америка , спрямо хора борещи се за независимост ! Турската армия няма работа в Сирия !

Мирише на поредната фалшива новина !

иначе могат,да целят само полеви кенефи...

Кога ще стане поредната "предполагаема" химическа атака ? Поне някой да се оплаче, че водата му мирише на хлор, за има някакво основание да се подкрепи Израел, че два фронта могат и да им дойдат повече, а с това парче дрон от кофа за смет, доводите им са по смешни и от невидимите химически оръжия на Садам.

Ами те ИДИЛ са с цивилни дрехи, как да разберем че убитите са цивилни?

От американските филми знам, че на туй му викат "косвени жертви".

ООН е поредното медийно оръжие в ръцете на САЩ. Щом врякат значи военни "съветници" на САЩ са дали фира.

Нека брадатите бунтовници да се предадат и няма да има жертви. освен това отдавна мирното население избяга от там и отида при Асад. Там са само главорези и семействата на тези главорези.

И противно на последните твърдения, как сирийската армия избивала кюрди, излиза че кюрдите викат на помощ сирийската армия, за да стопират навлезналата чужда турска войска. Реално трябва да има резолюция на ООН срещу Турция в ситуацията. Вече всеки мисли, че може да бомби нещо в Сирия. А единствената законна чужда войска там е руската - по покана на управляващите на Сирия, които са избрани на избори от народа. За примера тъй наречената опозиция (над 30 бандидтски банди) не се явява на избори. Тоест няма как демократично да застанат на власт, освен с кръв.

Ами тези цивилни защо търпят да има бунтовници между тях. Всеки който се бунтува е нормално да бъде наказан. Няма какво да реват, война е и на война има жертви. Когато американците си отидат, тогава ще има мир там. Видяхте какво стана с ирак и либия, говореха за демокрация, свалиха им правителствата, и какво стана - заграбиха нефта и вече не се говори за демокрация там въпреки че върлуват всевъзможни племена там. В афганистан същото - само че там интереса е към дрогата. Да демокрация по американски, та така

Брех, преди 10 мин новината бе за 80 цивилни... сега 100... Редакторката не може да смогне да брои труповете на Асад, който явно е с доста високо КПД днес :) и мачка чужди наемници на килограм...

Така беше и с избитите от американците руснаци. Първо се съобщаваше за десетки овъглени, след това станаха стотици. Информацията се актуализира.

Тия "сто цивилни и деца" да не би да са като заловения в София мароканец, който докато бил на "екскурзия" в Сирия за 5 години направил на жена си 6 деца?

ти не си уточнение, открадна ника който използвам от много време

използвай език на умраза

Ще имам едно на ум относно броят на убитите и това дали са цивилни или не. Реално потвърждение на данните никой не може да даде. Всяка насилствена смърт е ужасна. Нещата, обаче се представят така, като че ли само едните убиват. Да, трагедия е, но защо не пишат за Йемен, където милиони мизерстват и са избивани от Саудитска Арабия. Защото ние и даваме оръжията.

Тама няма такива черни и мазни интереси САЩ, затова.

Лъжи бре братя за обработване.Виждате ли как олигархизма действа

Отварям дил и четазаглавие " Военните на Асад убиха почти 80 цивилни". Как почти? Почвам да се чудя, как се убива почти! Отварям и чета заглавие на статията " Военните на Асад убиха почти 100 цивилни" Брей, нали бяха почти 80!!! Надолу в статията чета " Военните на Асад убиха 94 цивилни" тоест верно почти 100. Чакай да видя коментарите си казвам аз и отварям коментарите и заглавието се променя на "Убити 77 цивилни" . Фейк нюс ала-бала пасти да ядат пред шедьоврите на дир.бг.

Почти 1000 цивилни, амиже да са и оичти 10 000 според ДИР.БГ или някоя медия на ЕС и САЩ. Съберете им пари да им направите гробове щом толкова сте се затъжили за ИДИЛ. Да ви имам в медузите смешни!!!

Аз като отворих бяха 70. Тия от редакцията до края на седмицата цял град могат да затрият :)

медиите никога не лъжат. "Почти" 100 и "почти" 10000 пак е вярно. Остават "почти" няколко бройки за допълнение. Важното е "почти" внушението