Напрежението между САЩ и Русия се покачва

Руски и западни издания коментират опасността от възможен локален или дори глобален сблъсък между големите сили след поредната химическа атака в Сирия.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на снимката се вижда размахване на пръст, което е недопустимо и ще селолучи бумеранг

Тръпмчо за теб не знам ама руското джудже има топките да даде заповед за ответен удар по коритата ви в Средиземно море

Докато се покачи и взе, че се снижи. Бай дончо свири отбой, щото имало риск! Е.а си палячото.

Cow boy какво да се прави

yavor_bs@

И сега , ако всичко си продължи както си е досега- нищо няма да се промени и след 10 години!

Химическо оръжие, позната тема. И в Ирак преди години диреха такова. После не можеха да обяснят, защо са почнали войната там. Кой ли им вярва вече на приказките.

Спрете се простаци, спрете се идиоти, не искаме да умрем заради вашите междуособици! Махайте се от Иран, Сирия, Афганистан, Ирак, махайте се от нафтата, не посягайте повече на тези територии! Всички военни от всички лагери, напуснете полуострова и не стъпвайте там с оружие!

Kenn1111

Егати статията -в първото изречение се казва че имало химическа атака а във второто че е предполагаема.Добри че в третото не са измислили още нещо.Обвиненията затакава идва от Ислямска държава и близки до нея.Но това не им пречи на американците които ужким воюват с тях да ги вземат за достоверен източник да говорим че мястото на тази предполагаема атака е опразнено и реално под контрола на сирийското правителство.

ами, другата им боза: руските сили биле в "пълна секретност", поставени в пълна бойна готовност????????????? само, са "нарушили тайната" за да "кажат" на този дебил, който е писал тази неграмотна статия!!! хахахаха ега ти смешика!! хихихихих

Напрежението се създава от стремежа на САЩ да имат неограничена опираща се на сила власт над света, което се нарича АГРЕСИЯ. Дано света намери сили и да ви спре, господа от ЦРУ. ВИЕ СТЕ АГАРЕСОРА НА ЗЕМЯТА! Заради вашите икономически интереси текът реки от кръв на нашата планета, а на ЦРУ не и пука, защото Америка се намира през океана и вашите деца са защитени. Ако има небесна сила би трябвало нещо да се случи, защото хиляди майки по света ви проклинят за погубените си дечица. Съжалявам, че вашия народ ви подкрепя и се интерсува само да му е подсигурен мазния бургер и материалните придобивки.

Аааа не закачй бургера...Америка е най-великата държава която е съществувала на тая планета ръзираш ли....митовете казват имало още една Атлантида ли или нещо подобно ама потънала била....да си траят там Тихия и Атлантическия океан да не станат едно цяло

Откакто разбра, че Русия ще се намеси и бай Дончо се кротна, защото може да хапне ядрена ракета със зъбки - кастенети!

Страшно се радвам, че момента на истината дойде и че изродите на Америка ще бъдат наказани при евентуално нападение на Сирия! И само при мисълта, че тези гадове искат да съдят наше момче, че видите ли то търгувало с Сирия, ми се иска тази държава да бъде заличена от лицето на земята!

Дойде момента, когато САЩ трябва да бъде наказана и то с всички средства от Русия!

САЩ един път завинаги трябва да бъде наказана, дори с ядрените оръжия на Русия, това животно Тръмп, трябва да бъде наказано и да не си мисли, че той ще управлява света и ще напада която си иска държава!

Покачвало се било. Глупости! Да идат да олабят малко и после да говорят за животното, което не може да си озапти химиците! Но как да стане това, като самите ръководители на Кремъл не могат да си опазят хранилищата или да удържат своите химици? Мисля, че за руснаците трябва допълнителен втори и трети разрешителен режим за влизане в ЕС, Англия и САЩ. Такива убийци трябва да бъдат държани надалеч.

За Русия сега е най добре според мен да изкарат още 50 а защо не и 100 години студен мир с Америка.Не си струва да влизат в конфронтация с дебилите

Гейополитиците от запад предизвикват гейополитическата самота!!!

САЩ са световните агресори, имали стратегически интереси в целия свят. Световни хегемони. Нападат и бия само слаби, но богати на ресурси държави. Трябва някой голям да ги удяри и да им покаже, че са до тук. Има две държави Русия или Китай или и двете. Въпрос е кога ще стане.

... не мога да разбера ВЕЧНАТА политическа неосведоменост на лаещите тук поддръжници на клоуна Тръмп и на жалкото човече Путин! ... а бе глупаци, всичко е театър!!!!!!!!!!!!!

Начииииии, ей до какво води липсата на секс. На единия жена му се сърди и не му пуска, другия съвсем без жена, тц тц тц

покачва се напрежението защото в момента Америка и Русия са ръководени от антиподи на Рейгън и Горбачов...

Помня много добре едно пророчество на баба Ванга, в което се казваше, цитирам по памет - "глобалния конфликт между Русия и Америка ще дойде именно от Сирия". Дано се е оказала лош пророк, че тогава става наистина страшно, и никой няма да го вълнува мурзилки ли сме, кравари ли сме, и т.н...

А бе престанете да спекулирате с неизказани от врачката думи, чули-недочули така била казала Ванга !! Тая жена я изкарахте анализатор на всички политически идиотщини по света !!

Ами ако истинската русия,руските хора,руския народ откажат да се подчиняват на своите подтисници-обитателите на кремъл и техните еврейски господари по света-фамилията "червенощиткови" и приятели.Да не се окаже същата ситуация като през 1917г когато има цар но няма държава защото няма народ зад него и "червенощиткови" използваха това.За кремълските може да има бункери но руския народ няма.

По-малко се отпускай да гледаш филми за Рамбовци, Чъкнорисовци и други книжни герои. Подтисници са тези, които ти ограбват злато и други, много по-скъпи от златото елементи за поне $ 10 милиарда годишно! А тези, които обвиняваш за подтисници само за някакви си 45 години са снесли в България над $ 200 милиарда помощи за българите. Малко се интересувате от истината.. Затова скоро може да ви мобилизират, да ви облекат униформите за да поддържате пътната инфраструктура по която ще се движат американските танкове... С робите от колониите е така!

Глобалното стратегическо напрежение възникна още през 2014, когато с проамерикански фашизоиден преврат в Киев беше хвърлена ръкавицата и бяха преминати някои исторически граници на естествения руски вътрешен мир. Някои упорито си правиха оглушки, а самият Путин прие една пораженческа политика спрямо местните руснаци в Украйна, именно с въпросния чеченец Сурков. Явно имаха да спасяват много капитали пръснати на запад или просто се надяваха да им се размине глобалното противопоставяне. Дали ги спасиха, само те си знаят, според мен не. Ако тогава бяха оказали помощ на сваления Янукович и на руснаците в Украйна нямаше днес да си стига до напрежението в Сирия, защото щяха да им имат уважението и страха. Просто Сирия е един опит за изнасяне на вътрешноруския проблем в Украйна, където щатите здраво стъпиха, но не много успешен.

Наближава края на човека на тази планета.

ЯКО ЩЕ ВИ ПРОЧИСТЯ! Много дъ;го време изчаквах да поумнеете, ама не се получи. СЕГА СЛЕДВА ГОЛЯМАТА МЕТЛА! ХАУ!

дано да не се степат тия, че пак ще ми скрият коментара

В статията има противоречие: от една страна са безсилни пред "Доналд Кук" от друга могат да го унищожат. Това, че е много вероятно да има сблъсък се потвърждава и от факта, че Мей е казала, че са необходими още доказателства за химическата атака. Такива не са й необходими - просто дава заден ход. Струва ми се, че ако ударът е еднократен руснаците могат и да го преглътнат (особено ако не се стреля по тях) защото едва ли ще се забъркват в голяма война заради Сирия, но ако не е такъв просто няма да имат избор.

на мен статията ми харесва. написана е добре

Мдаа, Запада загнива, а в същото време руската рубла се срина от 70 рубли за 1 евро вчера до 80 рубли за 1 евро днес. Ей на тва му се вика загниването на Запада и мощта на Русия.

Чадо прочее пилците се броят на есен...ха ха хааа...Наполеон завалията завладя МАсква а накрая "руските" офицери пируваха в Париж , че на всичкото и отгоре подвикваха на "парижанките" БыСТРО, БыСТРО...ха ха хаа и от тогава франсетата все това си повтарят като идат в някое кръчме...за Хитлер не ща да разправям вие за него всичко си знаете...И с Дончо Тръмпа така ще стане Паулу Коелю казва следното: "Когато едно нещо се случи един път, може и да не се повтори, но когато се случи два пъти, то значи че със сигурност ще се случи и трети път". ха ха хааааа

хаха-маха - руската рубла, респективно руската икономика, се оказа мощна колкото "елитните руски части" от Вагнер - американците си поиграха с тях като и ги избиха като чумави плъхове. Толкова е силата на руската армия, толкова е силата и на руската икономика. ;) Руснаците могат само да приказват, вятър с уста. Като се стигне до дела, почват да квичат като вагнеровците - олеле майко, помощ, че ни изтрепаха...

Гледам тука цялото боклук на американското посолство пише -рашки ,рашктрол и тн.Нека да сем на ясно с едно ,историята го доказва!Наполеон превзе Москва и изяде дебелия.Хитлер за три месеца цтигна Москва ,ама парада беше в Берлин.Американските олигофрени забравят още нещо:Белгия =1 ден ,Франция две седмици,Австиря ,Унгария и още много други "демокрации" падат за по-малко време отколкото завземането на един квартал в Ленинград!И после на същите тия пияни мужици ,дето не сте и молекула от тях ,се налага да си проправят път с бой до Берлин ,за да го има Западът такъв какъвто е сега!И не ми говорете за великата помощ ор втория фронт щото ставате смешни -една дума Ардените!Едно е да сринат страната ти по време на война ,като на територията на бившия СССР ,друго е да си спокоен като в щатите.Сравнете жертвите -Югославия има повече вертви от американците и съюзниците им!Айде и приятно ядене на ла.на!

Доста глупав и неадекватен анализ , сега ако се развият бойни действия те няма да имат нищо общо със ВСВ. Числената сила на една армия сега не е никакъв фактор , фактор са технологиите - самолети , кораби , ракети , спътници и т.н. Който е по-добре технологично подготвен той ще има по големи шансове за победа.

баце Коко

Написаното във формата на анализ нито е глупаво нито пък неадекватно...главната идея в него е да се изтъкне НЕСЪКРУШИМИЯТ БОЕН ДУХ на Руснаците...относно технологичните тенекии пред които вие г-н троле благоговеете напомням , че те без човешка намеса все още нито стрелят нито мърдат...и като се вземе под внимание това , че армията на САЩ са сбирътък от кол и въже досещай се кой кого ще дадвие в бъдещият конфликт...

Я да видим какво стана при предният ракетен удар: watch?v=LfWcXkgyzio Сирийският военен каза всичко е унищожено!

Аз досега не съм видял руснаците да са свалили и една ракета на американците или на израелците!! Ако бяха свалили щяха да покажат остатъци, ама няма!! Веднъж един русофил ми показа руска Точка У дето лежи в някаква маслинова градинка!!

Ще свалят - през три хиляди и осемстотната година.

увидем.

ДДо -Да ти обясня ( нерегистриран ) 11.04.2018 13:06...Дори за миг да допуснем хипотезата че си прав ще ти кажа, че Руснаците ще живеят царски в сравнение със Западните народи в светлината на информацията която публикувам по долу...чети внимателно и раздвижи закърнелите си мозъчни гънки ако изобщо ги имаш....1. Япония Държавен дълг: $13,7 трлн.... 2. Гърция Държавен дълг:$489 млрд..... 3. Италия Държавен дълг:$2,54 трлн..... 4. Ирландия Държавен дълг:$225 млрд...... 5. Португалия Държавен дълг:$257 млрд....... 6.Белгия Държавен дълг:$479 млрд...... 7. САЩ В настоящият момент дълга на САЩ е :$22 трлн Номинален $60 трлн...... 8. Франция Държавен дълг:$2,26 трлн. Номинален 2,76 трлн.................... 9. Германия Държавен дълг: $2,79 трлн. Номинален $3,56 трлн........................ 10. Великобритания Държавен дълг:$1,99 трлн. Номинален БВП:$2,46 трлн.................. ПОВТАРЯМ това са данни от 2011година а сега сме 2018г..ФАЛИТА ИДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ а при такъв космически междугалактичен фалит дори яденето на трева, слама, дървесна шума и прочие са си деликатеси ....

СССР беше много по-голям от Русия, с много повече природни богатства от Русия, с много повече тежка индустрия от Русия, с много повече армия и въоръжение от Русия. Я сега ми кажи - къде е СССР? ;) Кажи ми също - къде е САЩ, и целия Запад, които са много загнили и долара и еврото всеки момент ще пропаднат, но засега рублата поевтиня с 10% за един единствен ден спрямо загнилата западна валута?

баце Коко

Както вече съм казвал и друг път СССР не се провали поради сгрешена икономическа политика а заради предателството на върхушката овладяла държавата и КПСС...либералното гниене в СССР започва още от времето на Никита Хрешчов за да достигне кулминацията през 1991г. при явният негодник Горбачов с бек-вокали Яковлев, Андропов и Шевернадзе...относно армията идеята , че ще се воюва в бъдещата "трета световна война"на фронтове от хиляди километри е толкова остаряла и демоде, че се чудя как включваш изобщо този т.н. въпрос в бройката на страховитите ти псевдо-изобличаващи въпроси...относно богатствата на СССР...ха ха хааа, ми Русия като правоприемник на СССР малка ли ти се вижда като територия бе ???? бахти жалкият опит да бъда репликиран...относно въпроса : Къде е САЩ!?!? ми там си е само че многократно повече задлъжнял с фалиращи градове като Детройт с невероятна престъпност с увеличаваща се омраза между етническите групи с 60 милиона излишни американци живеещи в палаткови лагери без здравни застраховки без работа на социални купони и без никаква житейска перспектива...иди и им задай тези въпроси на тях а не на мен...

това го кажи на руснаците , дето идват на лошото в Западна Европа и Щатите, та и в Източна Европа даже

Мамк- ви руска и американска..

жожо, не може така, или руска, или американска трябва да е, че тука хората се обиждат, имат си любими държави , които поддържат

Тавариши русофили, ако не сте разбрали Кук пътува към Сирия!! Бягайте в руското посолство да ги предупредите!! Да пращат един Су-24 да блокира електрониката на Кук!! Да не стане после, ама земята е крива, американците пак ни изненадаха?? Ето предупреждавам ви от рано!!

хахахах, това беше яко. То наистина трябва да си малоумен колкото български русофил, за да се вържеш на оная тъпня отпреди 4 години, как руската разпадаща се тенекия блокирала електрониката на целия американски флот, та даже и на извънземните.

Русофилите още го вярват! Виж статията от днес ако не си я чел: Российские ВВС бессильны перед Дональдом Куком

Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат.

...рече прислугата/роб на англо-саксонската гмеж, диреща начин да започне война на всяка цена...

рече руският трол!! Работещ за фюрера Путин!!

Статията, за съжаление, е едностранна очевидно подстрекателска. Идеята е, че "Русия насочи ракети "Калибър" към базите на САЩ в Сирия." Нито САЩ имат бази в Сирия, нито Русия е насочвала ракети към тях. Русия се готви да отрази ракетна атака на САЩ срещу обекти на Сирийската република. При това такова отразяване се извършва със зенитни ракети, каквито Калибър, за сведение на несведущите, далеч не са. Разочароващи са и такива манипулативни обрати на речта като: "след поредната химическа атака в Сирия" Всъщност събитията са след "поредното обвинение за химическа атака", в която не вярва нито един човек в света с образование по-високо от 4-ти клас. Опитите за прехвърляне от болната глава на здравата и демонизирането на Русия продължават и със странни изречения като >Въоръжените сили на Руската федерация тайно са поставени в пълна бойна готовност, пише в заглавие "Независимая газета". А какво иска флагманът на руските либерали, "Независимая газета" - въоръжените сили на Русия да излязат в пролетна ваканция преди предстоящата атака, или само да разкрият в духа на "гласност и демокрация" разположението на радарите и батареите си ? Те и ВВС на САЩ същото искат, но откога "Независимая газета" стана зависима от тях ? Или винаги е била ? На фона на такива смели журналистически изказвания просто трябва да се подминат недомислиците като "предполагаемата химическа атака в .....отнела живота на 45 души". Никой вече не се и пита как предполагаемо събитие (и по-точно измислено) може да отнеме непредполагаемо количество реални жертви ...

Айде докато не им направят аутопсия да спрем с глупостите а?? Щото и на руснаците никой не вярва!!

stan_posta@

Абсолютно съм съгласен - нека публикацията на статии като тази спрат, докато не се направи аутопсия на поне един "предполагаемо загинал" човек !

кремълските павета не схванаха шумния провал на Милошевич. Сирийският погром обаче ще им дийде в повече. Още преди да се разнесат облаците над Дамаск, режимът в Москва ще се разпадне. Безшумно.

Удивително е невежеството на някои от тук пишещите!Споменавайки Сибир, тези хора видимо си представят пустинята Невада!В Сибир има такава концентрация на енергоресурси, че за грамотният човек, Сибир би могъл да се отъждестви с Рая на света!Жалко, много жалко за ниското ниво на информираност на българина в началото на 21 век!

бягай в рая, какво седиш тука??

В тоя рай минималната заплата е 130 евро, а в бедна България е 260 евро. А сега де..........

Руснаците, дето гладуват и пият препарат за баня Бояришник и одеколон, щото нямат пари за водка, щели да се сплотят около милиардерите-олигарси като Дерипаска и Ротенберг, които цял живот им бъркат в джобовете и ги докараха до просешка тояга ахахахахахахахахахаха. Тъп, по-тъп, русофил. Нищо не може да се направи.

е решавала подобни проблеми.Например във Франция,в Русия,в Китай.А тя понякога се повтаря.

Бе нали и Скрипалите бяха обгазени, ама вече от чудото минаха три дни. Да изчакаме следващите три дни та да отмине и сирийското газово чудо. След три дни чакайте ново чудо. Ми то и слепият вижда, че всички тези събития са планирани от едно място, свързани са във верига и целят дискредитиране, поддържане на напрежението и извличане на максимум печалба за сметка на страховете на хората, и от запада, и от изтока. Ако има полза, то е, че лъсват задниците предимно на простаците и полезните идиоти. Нали така?!

На мен ли се струва, че Трън по нареждане от горе търси военен конфликт с Русия? На мен ли ми се струва, че в резиденцията на Асад няма никой? На мен ми се струва, че в един такъв конфликт ще се реши въпроса за съществуването на нато.

Бира, пуканки и CNN на живо!

На какво разчитат американците?Те ще ударят и ще унищожат 70% от Русия, Русия ще отговори и ще унищожи САЩ на 100%..И те /американците/ го знаят много добре,но нищо не могат да направят.Никак не става,просто много е голяма тази Русия.

Трудно е да се каже! При последния пряк сблъсък в началото на годината край Дейр ез Зор резултата беше: от едната страна загуби на техника - 90%, в жива сила - 70%. От другата страна загуби на техника и жива сила нямяше.

все по-гладни и все по-опасни,нали няма какво да губят.Нужен е изпреварващ удар по империята на злото,дано запада го е разбрал.

как точно си представяш изпреварващ удар, на който да не може да бъде отговорено? Ей, това либерастите сте голяма работа...

Той си мисли, че това е като промоция на Кауфланд на банани, и като изпревари бабите, било изпреварващ дар!

уроки истории!Дурак умреш!

Откога чакам в Русия да въведат командна централно-планирана икономика. През 80-те лично гледах как се редяха на километрични опашки за руло тоалетна хартия и парче гнусен салам. Какво не бих дал пак да го видя.

Ааа НЕ! Този път запада ще яде мухлясалия. Тоя не е пияния Елцин.

Тъп ли си? Запада няма да направи командна планова икономика, докато тъпите в Русия ще направят.

Е най-големия притежател на питейна вода, производител на жито, при това не ГМО, с най-големи залежи на газ, с построени 4 атомни ледоразбивача от проект за 20. До няколко десетилетия Северния морски път с кервани водени от ледоразбивачите ще е двойно по-къс отколкото през Суецкия канал, където цените са безбожни а корабите буквално оцеляват сред сомалийските пирати. Докато целия Северен морски път е на 1 държава и се гарантира от нея. Къде мислиш ще заплуват капиталите и корабите? Но пиши....щама те облекчава.

СССР беше мноооого по-голям от Русия, с мноооого по-големи природни богатства и много по-голяма тежка индустрия и много повече оръжие. И..... ко стана с СССР ?