Възпитатели затваряли и тормозели сираци в Асеновград?

Три момичета, настанени в Дома за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Таню Войвода” в Асеновград, са обвинили възпитателите си в системно прилаган тормоз.

Обратно в новината

Коментари - Възпитатели затваряли и тормозели сираци в Асеновград? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Блажени верващите. В такива домове, с такива големи деца обикновено възпитателите са битите. Ако, случайно са ги заключили, макар, че се съмнявам, то е, за да спрат проституцията на девойките и да им покажат, че това е нередно и опасно за тях. Целта им е била да ги накажат, че да не повтарят постъпките си. А, отидете вие да спрете хуните по тия домове. Който живее до такъв дом той знае за какво говорим. В един софийски дом възпитателите не смеят да повищат дом на големите деца, гледат да са им приятели, защото тежко им. Псуват и бият и то безнаказано.

Ако е вярно, че възпитателите са ги затваряли значи са направили нещо добро! Предотвратили са проституция, скитничество, просия, наркотици, кражби, обири!!! Ако не са ги затваряли - сигурен съм, че поне едно от изброените по-горе е щяло да се състои!

от сега си знам - няма виновни от страна на персонала, т`ва е !

ако това е истина остава да се уволнят виновните. а д о р и трябва да платят на тия деца обезщетение. защо не!? тука на запад, ако си биесч децата-плащасч големи глоби, давасч обществен труд и влизасч в затвора! а никои не иска да го бият нали? а биячите си изкарват хляба от тия сираци нали? с р а м о т а!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като си от Европа, умнико демократичен, вземай там при теб тия изроди и ги направи европейци! Ай, сиктир...

Това е най-близко до истината от коментарите.. Само да добавя, мразя думата "общество" , предпочитам хора... надявам се някой ден да станем и човеци! "Петкова ( нерегистриран ) 06.08.2011 18:56 Случаи като тези ще ни показват все повече, че като общество бъркаме фундаментално по отношение на децата. Ако родител си позволи да затвори детето заради бягства от къщи, социалните ще му го вземат и ще попадне в дом. А когато в дома постъпват така с изтърваните деца, социалните какво правят? Детето къде отива? Държавата се е обявила за върховен родител, а в същото време е демонстрирала, че въобще не разбира от възпитание на деца."

Случаи като тези ще ни показват все повече, че като общество бъркаме фундаментално по отношение на децата. Ако родител си позволи да затвори детето заради бягства от къщи, социалните ще му го вземат и ще попадне в дом. А когато в дома постъпват така с изтърваните деца, социалните какво правят? Детето къде отива? Държавата се е обявила за върховен родител, а в същото време е демонстрирала, че въобще не разбира от възпитание на деца.

направете проверки не само в дома в Асеновград,тук децата със сигурност проституират(явно само ръководството и учителите не знаят)

Да ги експидират във Франция. Там да се грижат за тях. Не ми е останала никаква "хуманност". Вече не плащам данъци.Мразя гадове да ме експлоатират. В близко време ще стане нещо ужасно. Когато няма кой да храни скакалците започва каниблизъм.

изразяващи се в измами,лъжи,кражби,клевети и проституция вместо за учат,за да могат да работят ,не би ли следвало да бъдат в коригиращи институции за проблемни деца ,които са опасни за индивидите от обществото /знаем от интернет и реалността,че проблемни деца ве само крадат и проституират,но и убиват от омраза-пр 14 г ром убил дядото,от когото крадял храна,защото мразел възрастни хора,които ядат../

Отплесва се май темата. По въпроса с мангалите - съгласен съм, че трябва да се предприемат по-директни и твърди мерки срещу "мангализацията". Да се ограничат помощите, да се санкционират жестоко родителите, да се приложат законите - например срещу детските бракове. И условия за получаване на помощи за деца: 1. Всички деца на училище с изискван минимален успех; 2. При повече от 2 деца - (тук имаше едно предложение, за което всички се сещат, но се оказва прекалено грубо за изтънчения слух на цензора и понеже не се сещам за евфемизъм за "кастрация" или "стерилизация", няма да пиша нито едното от двете). Което е всичко друго, но не и политкоректно; някой ще каже и расистко. Но темата е друга. Тези деца вече са родени. Някой вече ги е натресъл в това говняно общество и те нямат никаква вина за това. Що трябва да наказваме тях, след като виновните са други?! Мангалското възпитание превръща в мангали с еднакъв успех и циганчета, и Българчета. Цигането, отгледано с грижа, не се различава от Българчето. Като се отнасяме към тези деца като към априорни боклуци, в боклуци и ще ги превърнем и после няма кво да ревем, че държавата се мангализирала. Тя на се мангализира, ние я мангализираме, най-вече с това отношение, в което възпитаваме и собствените си деца. Лесно е да се сурнеш надолу по баира на омразата, ама е тъпо, щото ще се натикаш в дерето. А нагоре ще хвърлим пот по пътя и кръв по тръните и колкото по-надолу сме се свлякли, толкова повече баир и тръни, пот и кръв ни чакат после. Така че айде първо Българите да се оБългарим и да се оправим с мангалите от всяка националност, а не да обвиняваме децата за това, че ги превръщаме в мангали с примера и отношението си.

Ако някой ман..л те обере, или изнасили дъщеря ти, или наистина сме окурвили тези деца и сина ти хване сифилис от тях, или... или... или... тогава ще разбереш, че това е ИТП, ИНП, ИМП - именно твой, наш и мой проблем. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чудя се как никой не се е замислил по въпроса,какво не е наред с тия домове и по каква причина нещата там не се получават.Дали не са отражение на нашия манталитет,все пак на това сме научили децата един вид,това са видели,това възпроизвеждат.

Копирах си текста ти ако след време не ти се удаде да навършиш пенсионна възраст(никой не ще дъртаци) и не можеш повече да работиш.Или не дай де боже да изпаднеш в състояние на инвалидност.Тогава ще те цитирам :)

периодично някои от изоставените деца- преобладаващо циганета- шантажират предодавателите с подобни "изобличения". Особено когато намразят някои преподавател който е по-строг и не им разрешава произвол.

тия направо в манастира..

НА НОРМАЛНО ПОВЕДЕНИЕ ! И от другите домове бягат ,за да проституират ,като дори се блъскат в тир ,за да спрат някой за секс срещу пари,раждат деца с вроден сифилис,след като са бродили из дискотеки и се връщат да износят бременността,да родят и също да прехвърлят задълженията на вече уморените от свръх-обремененост с чужди проблеми ! Условията в повечето домове са като на 3-звезден хотел,но поведението на обитателите -едно и също упадъчно-излизат да просят,крадат,проституират ...в голям процент от случаите,по прилепчив и нагъл начин,без цел да станат съвестни,образовани,добри и независими данъкоплатци,които да изпълняват задължения за права вкл деца след 18г възраст Децата носят гените на родителите си ,и ако потенциалът им е такъв ,то и 5-звездни условия и гениални учители и възпитатели ,перфектни закони, нищо не би ги променило/превъзпитало .Ако има нещо,което да реши тези проблеми, опишете го!

Предстоят процесуално-следствени действия за доказване виновността на длъжностните лица. Виновност, че са докладвали в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица ли? Виновност, че не са ги оставили да хукнат безпризорни ли? Виновност за какво?

Журналистите да не търсят постаянно сензация в домове,училища и ДГ.СЕМЕЙСТВОТО е това,което носи отговорността за децата си.Такива изродчета има и манипулатори,че жална им майка на отговорните лица!!Никой не тормози ако не го предизвикат "докато вятър не повее-гора не се клати!Защитете преподавателите от възпитаниците-боят е малко!!

Циганите разсъждават така: Най-ни е лесно деца да правим и да ги оставяме по домовете, вие - работещите абдали да ги издържате.

Незнам дали е истина това или е фабрикувано от тези хлапета, но е факт, че повечето от тях не са сираци, а си имат "родители", които не са се отказали от тях официално, макар да нямат намерение да се грижат за многобройната си челяд. Много от тях си изработват система за самозащита и оцеляване, така че е възможно и да си измислят.

Ха ха ха сменихте снимката с проститутките :):) Изтрихте ми постовете.....чудничко!

Журналетата отново ни промиват мозъците. Няма съмнение, че това са циганки, упражняващи най-древния занаят. Държавата ги храни, за да клеветят и лъжат. Както циганките, така и държавата мирише.

Това е истината! Казана кратко и ясно!

Ей го пак... Изведнъж установихме, че създаването на Хора било трудна работа. Възпитанието е трудна работа дори и за обичащите децата си родители. Какво остава за "професионалисти", претръпнали на детска болка, с въображение на паве, съчувствие на хиени и педагогически разбирания на средновековен абат. С влизането в такъв дом животът на всяко дете се връща години назад, а то се превръща в допълнително бреме за персонала. И отношението към него е като към проблем. Детето расте, расте проблемът. "Семейството, майчинството и децата са под закрилата на Държавата и ОБЩЕСТВОТО.", прокламира Конституцията. И на ОБЩЕСТВОТО!!! А според обществото домовете произвеждат проститутки и престъпници и съответно отношението към тези деца е като към проститутки и престъпници. Как искаме после децата да станат други?! Децата не се възпитават с лекции и моралистко мърморене, още по-малко с бой и изолатори. Най-важни са примерът и отношението. Какво направиха Държавата и Обществото, за да дадат на тези деца друг пример и друго отношение? Какво направи всеки един от нас, че да плюе сега по "к.у.р.в.е.н.ц.а.т.а"? Айде който не е съгрешил, той да хвърля камъни!

Правим туй, че си гледаме децата и си плащаме данъците. И смятаме, че нямаме други ангажименти, вкл. към децата на раждащите на конвейер дегенеративни отрепки със синя кожа. Каквото и да мецат толерасти като теб.

Мизантроп

1. И какво е виновно бебето, че родителите му са синьокожи дегенерати? 2. Ако някое пияно говедо с BMW на пешеходна пътека превърне в сирак детето на бяло, славяно-българско, източно-православно семейство, как системата ще направи разлика и ще произведе от това дете нещо повече от проститутка или престъпник? Гледането на собствените деца, плащането на данъци и спазването на Законите са необходими, но не и достатъчни условия за формиране на отговорно общество. Ограничаването с тях е зариване на главата в пясъка и бягство от отговорност и ще доведе до там, че синьокожите дегенерати ще станат мнозинство, щото за тях този начин на възпитание не е проблем и точно тази е средата, в която избуяват като гъба на торище.

Не става ясно дали знаеш изобщо какви са им заплатите. В тези домове изобщо няма даскалици. Децата учат в близките училища. За цветовете ОК, но е сигурно, че никога не си гледада деца, щом не си наясно на колко години децата в нормално семейство успяват да се научат да се бършат както трябва.

С такива пубертети май работата не е чак толкова лесна,не стига че им подсигуряват всичко друго ами и претенций .Те знаят ли,че деца с родители гладуват и биват лишавани от много неща . Приказката да би мирно седяло не би чудо видяло.

Ако ги бяха затворили в някой будоар с по няколко богати чичковци, цигари, шампанско и е..н нямаше да протестират. От статията е ясно, какви са ги вършели тия пикли щом та 13 години вече са обявени за издирване. Хайде, сега по сто кила бой и после като послушнички в някой манастир. Иначи са готови развей прахове. И на кой пак на главата като сгазят лука - на народа.

Ти не си добре! В манастир! Ще подпалят светата обител, като стой, та гледай!

Каквито и да са те са хора,наши сънародници!И никой няма право да се гаври с достойнството им.Но една прогнила и корумпирана структура ,като ДАЗД,АСП целта и не е да помогне на тези хора а да открадне залъка от устата им.В последните 3 години се натрупаха достатъчно данни,че тези организации са вредни и опасни за децата и напълно безконтролни,но държавата няма за приоритет да се справи с тази отвратителна пасмина. И сега ще се окажат виновни жертвите,както обикновено!Помнете ,че и вашите деца могат да попаднат мръсните им ръце!

Не съм съгласен с Вас ,присъствах на грозна сцена,когато две възпитателки придружаваха такива деца от училище и две се скриха тихомълком ,като започнаха да ровят в контейнер за боклук.Учителката,като ги видя заплака и занарежда тихо-та сега ядохте първо второ трето,моите деца в къщи не са яли толкова плодове защо пак ровите...циганска работа,въобще не ни са сънародници

Не знам конкретно за Асеновград, но децата от дома в Надежда им доставя храната фирма за кетъринг, в което няма нищо лошо. Да им е вкусно! Така, че как според тебе някой може да им вземе залъга от устата? Освен това, имат някаква сума на ден, не знам точно, но е нещо около левче за да си купуват каквото решат. И при това те стоят и просят по улицата, вместо да ходят на училище. И най-изненадващото е че 80% от тези "сираци" имат родители, които са ги изпратили в дома и даже не ходят да ги виждат. Възпитателите са виновни ако децата просят по улицата, правят секс или проституират, а когато ги затворят и не ги пускат на улицата отново са виновни. Затова и като гледам един възпитател се задържа за месец- два.

Преди година,прокоратурата започна да се занимава с над 100 случая на умрели деца в такъв дом погребани без смъртен акт!!!Имаше и потресаващ филм.Това са фактите и не са само тези.Те хубаво се доставят храни,а дали стигат до децата?Къде е контрола? Що се отнася до това,другите етноси дали са ни сънародници,това зависи от нас и държавата,но при всички случай те са хора,човешки същества.За съжаление ДАЗД и АСП не мислят по този начин и не само за децата в тези домове.Те си играят на Бог със съдбата на всички български деца и техните родители!

лъжат и клеветат.

Тези трите от снимката приличат на проститутки , а не на момичета от дом !?!?!? Естествено е ако са проституирали да ги заключат да не излизат!

Снимката е от една много стара акция по залавянето на труженички и сутеньори и няма нищо общо със статията

а статията има ли въобще ощбо с нещо, в такъв случай? или е просто промивка?

Ми значи снимката е подвеждаща или намекваща за истината!