Синодът остро критикува новия, внесен от вън, подход в стратегията за детето

Като "грижовна майка" за народа църквата проявява "траен и нестихващ интерес" към децата, заяви Светият синод

Обратно в новината

Коментари - Синодът остро критикува новия, внесен от вън, подход в стратегията за детето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се промъква нещо по не ведоми пътечки само лъсва тук там. Лъсна плакатче, лъсна брошурка лъсна и на майка им. Все още това е преследвано от бГ законодателството! Затвор има ли?

Не се изразих ясно. Срам ме бе, че съм Българин. Гордея се, че съм православен!

Срам е, че съм Българин в бГ

Това е 'новина' от преди месеци?

Логично сега държавата да преследва църквата, синода и по-"непослушните" попове, сега ще впрегнат медии, тролове, компромати, социално, адвокати срещу църквата, разбира се ще ударят и финансово, докато облъчат простолюдието и то само изгони "лошите" попове. Кух, кух, българин соросоид, продажен,

доктрината за детето е от ясна по-ясна - държавата слага ръка на децата, тя ще решава кой ще ги отглежда, какво ще учат и прочие, родителите са просто безплатни инкубатори. Koй разбрал, разбрал, със сигурност внуците ни няма да бъдат отглеждани от родителите си. Скоро няма да има нито едно дете отгледано до 18-та години от биологичните си родители.

Андреас Брайвик,който застреля десетки хора е плод на такава стратегия за закрила на детето.Още от малък е отнет от семейството си и е сменял шест пъти приемното си семейство.В някои от приемните семейства са го подлагали на сексуално насилие. В крайна сметка се видя какво се получава.

Наскоро имаше и случай в град Ямбол доколкото си спомням.Бащата в приемното семейство беше насилвал детето и после осиновителката не го искаше защото беше с определена сексуалност вече.Ей така ги осакатяват и унищожават.Гледат да си начешат кефа ,а с детето какво се случа е все тази.

Бай Ганя Митрополит. Тури едно перде на очите па псувай Запада. Както винаги нищо конкретно , къде дядя поп ще чете закони, ще пише , ще анализира, времето е пари и освещаване на кочини, мятай лайна по принцип и си гледай гечемека и ролекса . Тия и пред децата не спират, от детето кво ще изкарат, църквите сега се пълнят с родители насилници , които дяя поп насърчава и стриже. Пък и такава традицията, детето се бие , животното се жали.. Софроний Врачански в неделните си слова насърчава детето да се бие с тояга "начестичко" , тъй като "повише здраво става. Ти ако му биеш телото, душата от смерти избавяш”. Най-честата му препоръка е " строши му ребрата докле расте" Неофит Рилски и той така: "счупи ребрата му, докато е младо, за да не е непокорно, когато порасне"Скотовете съвсем са се забравили в угаждането на силните и мачкането на беззащитните, не вярвам да са забравили думите на Христа :Каквото сте сторили на моите най-малки братя – мене сте го сторили”, просто не им пука от от Сина Божи, отадени на безчестие и пропаганда са превърнали християнството в политически служанка.

goose

Синода каза, че е съвсем достатъчно децата да си мълчат при педофилските изпълнения на цървката и да нямат право да се защитават от това :)

или аз да кажа ? Кажи го де за Католическата!! Нали там цъфнаха толкова много скандари че се чудя още как и вярват и акто се сетиш за банка Амрозияно и мафията!?

За Римо-Католическата църква са педофилско-педерастките скандали.

Да живее Св. Синод на БПЦ, който милее за своите чеда - българските граждани у нас и в странство, като грижовна майка. Отивам да запаля една голяма свещ от 4 лева, въпреки, че реалната и стойност е 4 стотинки. Как да не им вярвам и се гордея, че съм православен християнин.

Коригирам цената на 0.40 стотинки. Нали така, за 2 лева -покупна цена за кг. свещи, на 80 лева се продава.

да, и това е нормално. Едно от перата, с които се издържат църквите - особено по-малките. ах.. извинете, че ви обидих, ваше Мюфтийство...

Най сетне нещо разумно! Този път БПЦ е на мястото си като стожер на обществото. Нека опита на БПЦ да бъде основата на новата стратегия за отглеждане на детето. Там е запазена живата мисъл на поколения достойни българи.

искам да направя отметката - общества, където подобни стратегии са в сила - Скандинавието, Германия, САЩ - са общества, които са 1. световни лидери по прием на психотропи - успокоителни и антидепресанти 2.общества в които често се случва хора да обвиняват родителите си за собствените си провали, при условие, че са били презадоволявани като деца 3. общества, в които се чува често - мразя нашите и то не от тинейджъри, а от едни уж зрели хора, ходещи на безкрайно много любовни срещи търсещи да създадат собствено семейство.

в сибирски ведомости за заплата нямат право да ми казват как да си гледам децата!

в чуждестранни ведомости за заплата нямат право да ми казват как да си гледам децата!

прочетохте ли текста или ?

чел е опорките на американския гейсланник.

С тази стратегия ще станем като в Норвегия да се отнемат деца от родители,понеже ги карали да си учат уроците или детето било разсеяно в час,следователно не се грижат за него.Това там се тълкува като насилие и води до отнемане на деца,които се дават на приемни семейства,където често злоупотребават с тях дори и сексуално.А за всяко отнето дете социалните служби там получават премии.С тази стратегия се дава простор и на доносите от завистливи съседи,които могат да звъннат на социалните и те да цъфнат с полиция и да ти вземат децата.Естествено,че това ако стане тук ще се прилага само за българските деца,а не срещу циганчетата,които наистина се нуждаят от закрила.Но там в гетото едва ли някой ще допусне социални да влизат.

Ще станем, като в Норвегия - лошо ли би било. Де да бяхме и живеем , като тях, а не като див и прост народ, какъвто сме. Между другото, може ли някой да посочи просперираш и успял народ, където православието доминира.

Ченгел, пак ли ти.... Вече съм сигурен, че нямаш деца и не планираш да имаш. Или поне не свои...

ти щото знаеш как е в Норвегия... като никога не си ходил там... и как точно искаш да напредваш като не си се научил дори да пишеш грамотно? Обвиняваш, че народа бил прост , а ти драги ?

такива като теб, дето работят в някоя фирма за ПР платена от партия ГРОБ, да насаждат идиотщините на западняците!

Държавата в лицето на държавния чиновник беше лош стопанин и затова се приватизираха държавните предприятия. Но изглежда държавата в лицето на държания чиновник - социален работник е по-добър родител от истинския родител и на това основание децата могат да се отнемат от истинските родители, защото държавния чиновник ще се грижи по-добре за тях. С други думи държавата лош стопанин, но добър родител!

Толкова е просто.Тези , които са я написали искат от родителите да бъдат само за разплод.Събира се една двойка , прави работата , ражда се детето и точка.После двойката да бачка за данъците , да не се занимава със странични дейности като гледане и възпитаване на деца.Има кой да ги прави тези работи и има какви политики да се наливат в малките и още невинни глави на децата.Това е замисъла и толкова.Хем родителя облекчен , хем държавата си има маса , която да я оформя като пластелин.

ситуацията е доста по-гнусна - основният експерт даващ становища децата да бъдат масово отнемани от службите в Норвегия беше осъден за педофилия.

Да не смесваме вярата в Бог и така наречения "Св.Синод." Какво им е свято - да си вярват , а който чете смирено Библията, там ясно е казано , кой е Свят, кой Учител, кой Наставник и нашият Бог. Не е трябвало да се каже нищо критично за поповете, защото видите ли ще си навлечем проклятие. Дрън дрън, наслушали сме се на тлъстите попски лъжи и демагогии с които плашеха неграмотните и простите люде.

В Църквата човек ходи да се помоли за себе си и близките , да се смири и да поиска прошка.Божиите служители там само могат да ти помогнат и да те насочат ако поискаш тяхната помощ.Те не идват да ти досаждат и да ти висят на главата.Когато им е време си четат литургията и ако ти искаш я слушаш а ако не искаш си хващаш пътя.Там никой не насилва другия и не го заставя.Националната стратегия го прави и не само го прави ами направо ти вменява вина като родител и ти ако искаш приемай ,а ако искаш недей.

Аз

Айде, бе... Аз съм неверник. Ама плащам данъци. Пък държавата плаща на поповете. От моите пари. А на вероизповеданията опростява данъците. Откъде накъде?!

Не плащаш само ти данък.И аз плащам данък и нямам против да отива част от него в Църквата.Много важно кой какво плаща.

Как да ми помогнат божиите служители, като са ограничени и знаят само да въртят кадилницата и ме опушат с тамян. С какво да ми помогнат, когато зная почти наизуст не само така наречените канонични евангелия, но и останалите, а ВЗ изобщо не ме интересува. Колко свещеници проповядват или образоват вярващите, така, както правят останалите деноминации. Без проповед няма християнство. Исус проповядваше сред хората, а не от амвона в храма.

Аз

Точно така. Важно е кой какво плаща. Моето несъгласие е по-важно от твоето съгласие, защото аз не мога да откажа да плащам на църквата - вземат ми парите насила и ги дават насила. Ти като искащ да плащаш, кой те спира - отивай в църквата и дай на попа пари. Само че ще искаш касова бележка, за да плати попът данък от твоите пари!

Твоето несъгласие е равно точно на моето съгласие.Другото са словесни еквилибристики да си докараш мненйето донякъде.Щом и аз плащам значи имам право да кажа моите пари къде да отидат , а ти ако искаш се гръмни.И без това си безполезен.

църквата днес е развъдник на педерасия содомия и други перверзии и тия ще проявяват интерес към децата

Не проявяват интерес към децата ,а искат децата да си останат при родителите.На вас джендърите не само душите ви сбъркани ами и като четете не разбирате за какво става дума.Точно такива не искаме да стават децата ни - като вас.

основен проблем в Европа е масовата глопост у хората - основно умение необходимо за преминаване в трети клас - четене с разбиране на текст у вас например липсва - св синод на БПЦ може и да е това, което твърдите, но ако бяхте прочели текста те не твърдят "не на конвенцията, дайте децата на нас"- напротив те казват "не изключвайте родителите от отглеждането на децата" . Колко интелект се иска да го разберете това не е ясно.

дебилченик, бъркаш католиците с православието. и още няколко други 'дребни' грешки като тая.

Предлагаме да се въведе челния руски опит. В Русия да пребиеш детето си в къщи се води административно нарушение и се наказва с глоба. Така де, малко бой не вреди. Или пък да оставиш детето си да живее като животно, като онова момиченце в Москва. Голяма работа, да гладува. Децата трябва да се каляват. После в училищата да се въведе задължително путинославие, радевославие и ниновославие и изучаване битието на пророка им МилиЙончева. За патриотичното възпитание да се организират пионерски отряди, които да тренират на макети превземането на меджлиса, Райсхстага, Пентагона и Белия дом, както и подпалването на европейския парламент в Страсбург. Какви са тия глезотии да се изисква децата да се отглеждат с грижи и внимание? Това са буржоазно-империалистически изгъзици!

Децата и без Националната стратегия се отглеждат с любов и внимание.Няма да се открие топлата вода , но ще се открие път на онези , които не могат да си имат деца да се докопват до чуждите.

доста си ограничен и явно непътувал никъде. подобни случаи на насилие като детето от москва има на всякъде и едно базово търсене в гугъл ще те осведоми по въпроса. Също целта на закрилата на детето трябва да е стратегическа - да доведе до една щастлива нация радваща се на хармонични и устойчиви семейни връзки, които пък изграждат едно хармонично, основано на човешкия морал общество. Така я сега си помисли къде са хармонични обществата - в България, Италия, Гърция, Израел, Сърбия - където семейството се събира постоянно има бизки връзки, където децата като порастнат се грижат за възрастните си родители или във великото Скандинавие, където децата са много щастливи и привързани, но в момента, в който станат на 18 излизат от вкъщи и се виждат с техните веднъж на година, а на края зарязват родителите си в старчески домове-

Какви са тези глупости, за Русия, които си наплещил? Пълни лъжи... и въобще, какво общо има Русия с педерастизацията? Там американосите са лидери.

Работи съзнателно и в полза на българите в тази държава!

Не съм давал съгласиети си на ченгета с досиета уж да работят за мен.

Ами започни сам да работиш над себе си.Засега си в нищото като те гледам.

на ченгета с досиета от БПЦ няма значение! ПОНЯЛ?

А на ченгета с досиета , които те управляват повече ли има значение ?

И аз на НПОта с чуждестранно финансиране да работят за мен и да се грижат за моите деца.

подхвърлят измислени теми, за да си оправдаят заплатите от Сибирската патриаршия!

Лелееее, ти какъв трол си.....

Направо не е истина, не се спре. Сигурно е на заплата

не можете да я спрете!

Български юнаци, ако ви милее душата за справедлиивост, ако все още имате страх от Бога, сезирайте правителството и другите институции да започна финансова проверка по епархиите, на феодалите с владишки корони. Те отдавна не са символ на православието, а на мамона. Може по закон църквата да е отделена от държавата, но пред закона всички сме равни, а той предвижда за финансови злоупотреби в огромни размери - затвор! Не се притеснявайте, че това е непопулярна марка - напротив, хората ще ви подкрепят задедто търсите сметка за парите им. Бог да благослови българския народ!

Ами сезирай ги ти бе.Защо се криеш зад хората ?

Дедо попе, който трябва да отговаря пред закона, да отговаря. Това какво общо има със стратегията за детето?

Ченгета не искам да ми казват какво е редно за детето ми!

Друго си е викаш държавни служители да го правят.Понеже те никак не са обвързани с ченгета.

Подкрепям те, дядо поп, но.. Синодът има финансов отдел и ревизори, а чужди ревизори не могат да правят финансова ревизия в системата ви .За съжаление митрополитите са обсебили финансите и злоупотребяват с тях без никакъв контрол. И ако 89 година започнаха промени , в системата на БПЦ няма никакви промени, там всичко е замряло и нещата си върви по старому, като дядо владика коли и беси и най-вече го занимават паричките.

Аз

Мбухахаха... Църквата проявявала траен и нестихващ интерес към децата... Ааа, не, беее... "...прилагане на всички форми на сътрудничество, синхрон и координация на държавните органи с образователните институции, граждански структури, родителски общности и заинтересовани лица..." Като асоциацията на изродите и педофилите, очевидно... ака бъпъцъ. Там лицата са особено заинтересовани, личащо от оцъклените им зъркели и течащи лиги... Синодът казал... Ми аре и мюфтийството да каже! И... как му се вика, там... баш равинът... Или кришнарите, паганистите, джедаите и пастафарианците... О, не - съдът май не призна пастафарианците - пародирали християните. Е... разбира се, в пастафарианските свети писания няма призиви за убийсва на всяка страница, както в християнските... И досега пастафарианец педофил няма.

Аман от педофилска грижа за децата ни! БПЦ освен да смуче пари друго не прави.

"Според БПЦ в стратегията се лансират "международни стандарти за закрила на детето", които влизат в противоречие с основни принципи на българското законодателство, като създават предпоставки децата да се третират от държавните социални служби по защита на правата на детето като самостоятелна страна при упражняване на граждански и човешки права извън обхвата на установените права на родителите или техните настойници. " Десет километра текст, с цел размиване на смисъла му. То младите българи вече и без друго трудно осмислят писан текс. Та, още по-накратко - синодът критикува делегирането на права на НПО-ии по-големи, отколкото на държавните институции, на учителите, на родителите на децата или техните настойници.

Май се пише слято: отвън! Да се провери!

въртят измислени теми от името на БПЦ!

Стратегията е темата, не ченчета, попове, досиета, БДЦ, ДС, и т.н. Стига си тролил

Пише се "отвън".

такива извратени политики за детето имат демократите в сащ, а те управляват ЕС, и докато в сащ сега сложихме републиканците на тръмп(не бушистите и макейновци), дай боже бай дончо да се пребори, то за европа няма спасение от соросовите либерасти, хем прост матр'ял, хем надупени управници, лоша комбинация, надежда всяка оставете.

Преподавателите от Духовната академия на времето се назначаваха от Синода и ДС. Сега Богословският факултет не се финансира и е им пряко подчинен, ето ви и един проблясък.

Това няма никакво отношение по темата за децата и Стратегията.

БПЦ в случая защитава семействата и децата ! Българите трябва да се обединим в защита на тази кауза ! Мислете , преди да стане късно !

Аз

Българите трябва да се обединим в защита на децата от всички опасности, а една от най-големите е именно бъпъцъ.

Ако не е била Църквата сега щеше да говориш един друг език и да носиш чалма.

Аз

Глупости. Я ми напомни за борбите на църквата СЛЕД получаването на църковна независимост!

Няма нужда да ти напомням.Отиди и си чети историята.Ако не е била Църквата да дава упование и успокояване на душите както и да поддържа езика и вярата към Христос сега ти нямаше да се наричаш българин и щеше да си с чалма.

Някой отнел ли е повече деца от семействата им от църквата и тъй наречените божи служители? Има ли по-голямо НПО във вселената от църквата?

Я сега кажи кога е отнето дете от семейството и дадено за отглеждане в Църквата ?

Ами отвори книгите, прочети, там си пише. Може да ме питаш и кога църквата е избивала хора, кога ги е затваряла в клетки, кога е служила на мракобесни комунисти....

Не , аз искам ти да ми ги кажеш тези неща.Покажи ми случаи на отнемане на деца от семейства и тяхното изчезване безследно след това.

По темата - никой, никога не е планирал да взима децата от семействата и родителите им ако децата получават адекватни грижи, не са жертви на извращения и/или насилие. Ченгетата предизборно винагипочват да плашат народа с измислени глупости като "джендъри", "нашественици", "таласъми" и прочие.

Глупости.Я прочети като хората Стратегията и виж за какво става дума.Как пък не ви омръзна този номер все хората , които не искат подобни глупости са неразбралите ,а само вие ги разбирате нещата.Това си е копиране на Ювенилната юстиция и този номер беше игран в Русия , областта Волгоград.След като за кратък период са отнети и безследно изчезнали около 2000 децата всичко е прекратено.Кого заблуждавате ? Мислите ли , че българина има сили да понесе и отнемане на децата му ?

Прочетете стратегията и ще разберете, че "адекватни грижи" не е ясно дефинирано понятие. Дава се прекалено голяма власт на социалните работници а те от своя страна могат да преценят, че не полагате "адекватни грижи" за детето си, защото живеете в апартамент от 40 м2 и просто ви извеждат детето. За това е становището на църквата, защото поради липсата на ясно дефинирани критерии, всички са под общ знаменател. Не се акцентира на това как да се подкрепи семейството а на това как детето да бъде изведено от семейството.

Ако искате децата ви да станат безбожници, изпратете ги да учат в духовните православни училища. Ако искате да се отвратите от системата на БПЦ, постъпете на работа в нея. Точно тея, които пледират най-много против Инстанбулската конвенция, в техните редове има най-много гейове и педофили. "Грижовна майака" са били, верно ли? Това е като онова, постиш ли, постиш, дядо попе. Постят с постни луканки и свинско печено.

Я кажи сега ако искаме децата ни да станат добри хора и християни къде да ти пратим.Чакаме с нетърпение твоите препоръки ..

Познавам добре системата, за разлика от теб, който я защитаваш.

ще се ръководят от твоите постъпки, ако имаш тяхното доверие.

Децата не се ръководят само от постъпки.Ако не им храниш душата от тях няма да остане нищо.Ще ходят ей такива безполови и ударени от гръм.След като децата се водят от постъпките на родителите защо нападате Църквата за бандитите , за убийците , за мошениците ? Те нали от родители са отглеждани ? Какви са им родителите тогава ? Може би пред децата си са убивали ? Крали ? Насилвали ?

Няма защо да ги пращате някъде. Социалните ще ви ги вземат защото сте недостоен родител и ще ги предоставят на Кънчо да ги възпита вместо вас.

Ухаа, джендърите пак са пролазили по държавните институции и се опитват да пробутат "стратегии". Тези прекаляват а наглостта си!!

До всички коментиращи попове, ченгета и т.н. Някой от вас прочел ли е текетовете на тази стратегия? Знаете ли, че ще ви отнемат децата ей така, за няма нищо? Или не ви пука щото по презумция сте над тези неща? Вземете прочетете и тогава коментирайте. От църквата поне са изразили становище, а вашето становище какво е?

ще го изразя на изборите! НО АЗ НЕ СЪМ ИЗБИРА ЧЕНГЕТА С ДОСИЕТА ЗА ПОПОВЕ!

По темата колега. Стратегията, не попове.

Ченгета с досиета въртят тази тема!

Моето становище е, че това са измислени проблеми, които не се отнасят до моите енориаши. В неделя им казах на проповед да не вярват на измислици, а да си гледат ежедневието и да се грижат за децата си.

Ако стратегията бъде приета в този и вид, измислените проблеми за които говорите ще станат съвсем реални. Много разплакани родители и осакатени семейства ще има.

Подкрепям това становище на БПЦ. Подкрепям и инициативата им за кухни за бедни, събиране на дрехи за бедни, неделно детско училище, каквито вече има в много градове. Не подкрепям ролексите и тъмното ДС минало, но критичните коментари по-долу ми изглеждат аболютно еднакви и сякаш идват от един IP адрес. "В БПЦ има алчни и грешни владици, следователно Стратегията за детето е добра за обществото." - безродници перверзни, нали не ни мислите за толков наивни и безропотни кретени?

"кухни за бедни, събиране на дрехи за бедни" НЕ Е ПАТЕНТ НА ПОПОВЕТЕ! Това се прави и БЕЗ ТЯХ! НО ТЯХНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е, ДА БЪДАТ МОРАЛНИ И ДА СИ ПОКАЖАТ ДОСИЕТАТА, ПРЕДИ ДА НИ УЧАТ НА МОРАЛ!

И като си покажат досиетата какво ? Ще се промени вярата на хората ли ?

А тези мижитурки се представят за негови "служители" и "посредници". ПОНЯЛ?

И в случая като хората не желаят тази стратегия кой да им помогне ?

11 от 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това обяви Комисията по досиетата. В списъка на сътрудниците на бившите тоталитарни служби не фигурира името на патриарх Максим. Всички „осветени” православни митрополити работили като агенти за Шести отдел на ДС, който е отговарял за „борба с политическата диверсия”, показва справка в огласените от комисията списъци. Старозагорският митрополит Галактион е работил за бившите комунистически служби под псевдонима Мишо, Неврокопският митрополит Натанаил е бил агент Благоев, Русенски митрополит Неофит - Симеонов, Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който наскоро нашумя с новия автомобил „Линкълн” е работил под агентурното име Ковачев и Владислав. Сред обявените агенти са и Врачанският митрополит Калиник, Великотърновски митрополит Григорий, Сливенски митрополит Йоаникий, Плевенски митрополит Игнатий и Видински митрополит Дометиан. Митрополит Йосиф, който отговаря за българската църква в САЩ, Канада и Австралия, преди време сам обяви за миналото си в Държавна сигурност. Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон също е бил щатен служител на Държавна сигурност. Единствен той коментира пред Дарик, че е изненадан за досието си. „На Бога съм служил, това е то”, коментира митрополит Симеон.

Почти цялата управляваща класа са бивши комунисти или техните деца и не виждам какво значение има това ? В случая се касае до интереса на семейството и децата.Какви са поповете е все тази след като защитават интересите на всички нормални семейства.Искате да размивате темата ама на кой му пука ? Нямаш представа какви тежести си слагаш в живота.

Не ме кълни, ще ти се върнат десетократно тежестите.

Не те кълна параноико ,а ти разяснявам , че всяка дума носи своята тежест.Ако не си го осъзнал този принцип ще страдаш много.

Между свещени и монаси съществува негласна война, за това трябва да се алармира обществото. Те не се понасят помежду си, защото, монасите се издигат по иерархията и заемат важните постове, като колят и бесят образно казано. Редно ли е митрополиите да вземат натуралните актове на църковните настоятелства и обират печалбите. Редно ли е местните свещениците да бъдат изтикани от родните им места , а на тяхно място да бъдат поставени монаси. Не е ли мястото на монахЪТ в манастир, а не сред съблазънта и в оживени градски условия. Бедна ви е фантазията, какви неразбори

Темата е за децата и стратегията , а не взаимоотношенията между църковните служители.

Престани! Личиш като червен светофар...

Не излезе част от написаното..., при неразбориите и хаоса, които съществуват в БПЦ, точно ТЕ да излизат с призиви и декларации, някак не върви.

Те могат да излизат с каквото си искат становище и няма как някой да ги ограничава.Не ви отърва защото казват истината , но на кой му дреме ? Децата трябва да са си при родителите и са си техни , а не на държавата или на държавните служители.С досиета или без досиета поповете казват точно това.

Тъжно е, че БПЦ, в лицето на светия синод вече няма нито авторитет нито тежест в обществото ни и този път не е виновен никой друг, а самите духовници (не всички, моля, има и истински Божии хора, но са малцинство и не са в управлението, уви). В общия случай те или се карат за земи, демонстрират заможност, алчни са, неискрени .... как да имат влияние и как да го получат. Влиянието, уважението, обичта не се изискват, те се печелят много трудно (и се губят много лесно) и се печелят с личен пример. Каквото и да кажат, просто никой няма да им обърне внимание. Тъжно е, че вярата на българина започва да изчезва, а освен че именно тя ни е съхранила, като народ в толкола вного години робство, то тя е и ценностна система, от която имаме толкова огромна нужда в момента. Ако сего ни поробят и поискат да си сменим официалната религия, единици ще са тези които ще имат смелостта да се противопоставят истински, рискувайки живота си (както едно време), останалата маса, ще вдигне рамене и ще каже, все ми е едно. Много е тъжно. КомунизЪма, освен че ни отне собствеността, но отне и вярата ни - по безбожен строй не се сещам да има.

Като ти е тъжно-плачи! На нас не ни е тъжно,защото виждаме как Църквата защитава семейството и децата ни! Изпълнява вековната си роля-да е стожер на държавноста и нравствеността. Въпреки войната срещу православието,която се води с всички средства,защото Божията искра е у всеки човек и тя няма как да загасне! На мен пък ми е тъжно за тебе, но ти не си моя грижа!

Вижте сега, аз съм дедо поп от 20 години. Проблемът е във владиците и не слагайте в кюпа нашата вяра, която ни е съхранила. Истината е, че нас обикновените дедо поповци ни мачкат алчни владици. Но под секрет да ви кажа - те не се понасят помежду си и дори са неспособни да направят синодални заседания. Тези ги пиша една полуграмотна Деси, уж нещо говорителка на синода. Ама тя ги пише защото от синода даже не знаят за тези неща дето ги пише...

Попе, моите уважения, но кой избира владиците-ченгета? Не сте ли вие обикновените попове и миряните, които са във вашите църкви? Говорете си, говорете с хората. Както едно време комунистите са превзели църквата, така сега истинските свещеници трябва да изгонят ченгетата от храма!

Какво значение кой бил някога ченге? Важно е децата ни да бъдат опазени.Защо умишлено размивате темата ? Темата е за стратегията и да се отнемат ли деца от родителите.

Момчета, каноните са доста объркана работа.Но гражданите трябва да изискат от властите да им направят финансови ревизии. Владиците са за затвор, заради далаверите им. Синода е пълно мазало и са се окопали здравата. Сметната палата да дойде на помощ!

Добре, че Църквата проявява за пореден път здрав разум. Слава Богу! Дано и това сатанинско намерение остане далеч от България. Добре, че беше Църквата, за да спре ИК, сега пак на тях ще разчитаме. Защото октоподът е хванал здраво мазните гуши на политици и социални. Беше излязла информация, че Църквата не е излизала с официално становище по обществени проблеми от много време. Тук за една година 2-3 пъти вече. Какви хора ни управляват????

Мазните попове с ролекси се обаждат единствено и само като им дръпнат каишката началниците им олигарси и милиардери. Винаги в тяхна услуга. Винаги за пари. Гадни агенти на КГБ-ДС.

По добре мазни попове,отколкото педофили да ти отнемат децата без да знаеш къде се намират.Даже на осъдените дават право да се виждат с близките си,а тия вземат ли детето уж от съображения за сигурност не казват къде е.

Тези с досиета, нямат право да говорят за морал. Правилно ви е наказал народЪТ, като не посещава храмовете. Бог не е само в една сграда, а навсякъде, но вас ви мързи да проповядвате, да мисионерствате и достигате до дущите на хората. Пък и да искате не можете, защото повечето от вас нямат достатъчно знания и богословска подготовка подготовка. С право ви наричат попове, но не и свещеници, защото ви интересува ритуалната част и как да се кланяте на Мамона.

Тези , които искат да въведат стратегията мислиш ли , че нямат досиета ? Разликата е , че те искат да продадат децата ни , а Църквата ги брани.Предпочитам от тези вторите с досиетата да ти кажа.

100% не влизаш в църква и не познаваш църковния живот, но вече отсъди какви са божиите служители.

Кънчо ли си,ченге ли си,не ми пука! Всеки си носи кръста и всеки ще отговаря за делата си един ден! А ти как ще се пържиш...не ми се мисли за тебе!

МИРЯНИНЪТ СЕ МОЛИ И КРЪСТИ НА УПРАВЛЕНЦИТЕ ! ПОКАЗАТЕЛЕН Е ФЕНОМЕНЪТ У НАС С БАЩИЦАТА !!!

Кой им е дал на тия ченгета с досиета да говорят от името на Господ? Я, по далече от децата ни, перверзници.

И ти си ченге ама си трайкаш нали.

БПЦ НЕ Е НОСИТЕЛ НА МОРАЛНАТА ПАРАДИТМА В БЪЛГАРИЯ !!! ЛИЦЕМЕРИ- НАГАЖДАЧИ, ЗАВИСИМИ ОТ ВЛАСТТА ! КЛИРА В БГ СЕ АПРОКСИМИРА С МАЗЕН ПОП ! ЦЪРКА БЕЗ МОРАЛ Е НЕПОТРЕБНА И ВРЕДНА ЗА ОБЩЕСТВОТО !!

Джемини и америка за България ли са носителите, бе, педал нещастен.

Руските агенти пак ги активираха на борба с "джендърите". Зер избори идват... не трябва да се обсъждат престъпленията на властимащите, трябва да се борим срещу измислени врагове - таласъми, караконджули, джендъри, демони... Между другото църквата е най-мощното НПО, което със векове е определяло живота на хората и отделните индивиди. Прибирало е децата от родителите им и ги е възпитавало както тя смята за правилно. Църквата е изтезавала, събирала данъци. Христос е изгонил фарисеите и търгашите от храма. Нашите попове-ченгета за пари направиха мутрата Слави Бинев архонт. За пари, имоти и власт ще направят абсолютно всичко. Обичам Бог, но се отвращавам от църквата. Обичам родината, но се отвращавам от държавата!

И по твоята логика дай направо да си даваме децата на обратните още с раждането ? Давай ти първи да е видим , а ние другите ще видим дали да те последваме.

Логиката изобщо не ти е силната страна. аман от късогледи тъпанари. Ти си дай детето на който пожелаеш. Аз моите не ги давам ни на Баба Гуси, ни на Гундяев, ни на Елза Парини, ни на никой. Тъпанар.

Въведе ли се тази стратегия хич няма да те питат на кой ги даваш.Идват и ги взимат , а ти ще си хапеш топките.

Никак няма да е лошо да се запознаете със стратегията за която става дума, преди да коментирате.

Стратегията е copy-paste на Ювенилната юстиция.Те дори не са се постарали да разберат защо е започнало в Скандинавските страни всичко и докъде е стигнало.

Единственият активиран си ти тука! Огледай се-сам си!!! Не е лесно да си сам,ама ти дерзай, клонирай се, разчетворявай се,все тая! Вашите джендърски номера няма да минат и този път, за децата ни вече война ще се води, ако трябва и истинска!

На управляващите сврта не им трябва здраво семейство, а слуги и роби. Затова са всички напъни. Скоро и при нас?

Законодателното събрание на щата Джорджия прие вчера един от най-строгите закони за аборта в Съединените щати, който забранява прекъсване на бременността, ако лекарят установи, че плодът има сърдечна дейност, съобщи „Ройтерс“, цитирана от БТА. Камарата на представителите прие текста с 92 срещу 78 гласа. Сенатът също одобри малко по-рано, на 22 март, законопроекта. Предстои губернаторът републиканец Браян Кемп, който е привърженик на промяната, да сложи подписа си под текста, за да стане действащ закон. „Джорджия цени живота. Ние сме солидарни с невинните и говорим в защита на тези, които не могат да го направят сами. Смелите действия на законодателното събрание са потвърждение на нашите приоритети и на това кои сме като щат“, написа Кемп в „Туитър“. Подобни закони бяха приети тази година в Кентъки, Мисисипи, а преди това и в Тенеси и Айова. хахахах, ми то хамериканците са по- православни и от бг синода

И откриваме, че БПЦ изпълнява поръчки от сибирската патриаршия.

Понякога и жреците са прави. Но да стоят далече от децата, че ще хвърчат чалми, килимявки, ермолки и каквото там още...

Дреме ми на ROLEXa и на Rolls Royce-a. Гаден капитализъм.

да ми говорят за морал!

Тогава ще траеш като ченгета в костюми и техните потомци ти вземат детето и го запратят при двойка със странни наклонности.

Целта на тия сороски подходи и конвенции е унищожаване на семейството, намаляване на раждаемостта и заличаване на коренните европейци от земята. Резултатите от сороските напъни са налице, и ако не се освестят корумпираните еврочиновници, соросите ще успеят да унищожат Европа.