Призив държавата да не плаща здравни вноски на хора с доходи

Работодателите настояха държавата да плаща здравните осигуровки само на хората без доходи. И бизнес, и синдикати се обявиха против "одържавяване" на НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Призив държавата да не плаща здравни вноски на хора с доходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕЗРАБОТНИТЕ САМО ДА НЕ ПЛАЩАТ СО .

Всички работещи трябва да плащат здравни вноски лично. Тези групи, за които държавата сега плаща, също трябва да не се ползват от този необоснован и будещ недоумение "бонус" /за да не заприличаме на Гърция/. Хората без доходи, които са останали без работа и вече не получават и пари от борсата, не трябва да плащат, другото е нонсенс. Хората, живеещи в чужбина от дълго време, също не трябва да плащат на нашата здравна каса, защото те плащат осигуровки в съответните държави. Като се завърнат за постоянно в България, да им се даде възможност /но не чрез съдиране на десет кожи/ да се включат в нашата здравна осигурителна система, това е най-справедливо. Социалните групи, които живеят от разни помощи и добавки за деца и инвалидност, следва да плащат както всички останали с доходи /напр. тези с минимална заплата, които вземат по-малко от тях на месец/. Пенсионери и ученици не трябва да плащат.

Всички сънародници които "нямат" доходи трябва да получават здравна грижа и медицинско обслужване като човешко отношение , но всички други услуги от държавата, включително и гласуване да им се отказва.Всички граждани са длъжни ако искат напримерно да управляват автомобил щом нямат доходи да бъдат така добри преди това да си платят осигуровките, защото при произшествие трябва да ги лекуваме.Всяка услуга без здравната която няма как да се откаже на гражданина трябва да се легитимира в държавата трябва да става срещу национален осигурителен номер

Нека разследващите журналисти разровят малко бонусите на администрацията по министерства, да видят за какво става на въпрос.

Шило

И още нещо. Според мен, всичко това се прави отново за "Разделяй и владей!" Този път на професионален принцип. Дето се вика "Не сакам аз да съм добре, сакам на Вуте да у е зле" Ако има грешки в осигурителната система- че нека се видят и поправят. Това ли е единствената пенсионна система в света, това ли е единствената здравна система в света. Дори и държ. служители да тръгнат да си пращат осигуровките /които и сега постъпват в осигурителните фондове/, какво ще промени това? Дали ги дава държавата или служителя какво значение има? Това са пари, които постъпват и сега в тази система. Не са освободени от осигуровки. Явно има проблем, но той е на друго място.

Стига с този гратисен период. Всеки който работи, трябва да си плаща данъците, вкл. и държавните служители. На работещ пенсионер не плащайте здравните осигуровки, той си плаща всички данъци.

докато не я източат като Кремиковци (примерено) няма да я оставят тая каса .... бой и сецане на касата , докато мърда ....

Шило

Привилегиите на държ. служител навсякъде са такива. това е така, защото по закон не трябва и не може да развива друга дейност. На практика, тове е един "реверанс" за ограниченията, които позакон са наложени. Друг е въпросът да това, че се заобикаля тази забрана, но всеки си носи кръста, ако го хванат.Апропо, навън държ. служители имат много повече бонуси от нашите, за това и там хората се "натискат" за такава работа. Интересно ми е обаче, какви данъци и осигуровки плащат повечето от работодателите. Масово се работи по 12 часа, а по договор за 4 часа. Масово осигуровките са на определения минимум, а не по реалния размер. Така че, точно работодателите да не говорят за това кой, колко да внася.

и инвитрото, че после да се дължи нещо на шупритет осигуровки ако лицата без доходи желаят да им се плаща

Да зададем въпросът така, че да стане ясно: защо една продавачка в супермаркет трябва да плаща ЗО на една счетоводителка в МВР, например. При това счетоводителката взема поне 2 пъти по-висока заплата от продавачката!

Има едно просто нещо: държавата да внася в НЗОК 8% от доходите на всички държавни служители, + 8% от минималната работна заплата за всички, които са под 18 г., + 8% от минималната работна заплата на всички, които са на социални осигуровки, + 8% от парите, които се изплащат на пенсионерите(аз също съм пенсионер). За всички, които не са здравно осигурени - платени здравни услуги. По тази начин ще има пари в излишък в НЗОК.

Пари в излишък, с които ГЕРБ да пълнят дупките в бюджета и с които да разполагат както им е угодно, както направиха при предишното си управление, милиарди бяха прехвърлени от НЗОК към бюджета. И значи аз да плащам здравни вноски, да се лекуват и раждат циганите без пари, а когато на мен ми е нужно лечение да се окаже, че няма направление или няма пътека. Тая здравна система е толкова сбъркана, че няма накъде повече. И вместо да предложат мерки за стимулиране на плащане на здравните осигуровки те отново прилагат най-лесното - заплахи, затвор за неплащане на вноските и т.н. Ама това е, мутренско поведение, какво друго да се очаква от тези. Разочарованието ми от министър Москов и от РБ е огромно.

Защо безработните плащат двойна здравна вноска,след като нямат никакъв доход??? Защо ромите се лекуват безплатно по болниците? И навсякъде разправят, че са безработни и голяма част са с решения от ТЕЛК. Те дали като безработни плащат двойно като НАС????? Нали с тези двойни здравни осигуровки се пълни ЗК, която финансира здравеопазването. А после болниците били в преразход.

ПолЮция, "армия", държавни служители.... ЗАСЛУЖИЛИ МАЗНИ ПЕХЛИВАНИ ЛИ СА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИМ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ?... НЕКА ТОЛУПИТЕ ДА ЗАПОЧВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ, ТАКА КАКТО ТОВА ПРАВЯТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТ "ЛОШИЯ МАТ'РИАЛ"...!!! ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГИ НОСИМ, КАКТО КУЧЕНЦЕТО ОТ ВИЦА ЗА ИВАНЧО НОСЕЛО БОЛНОТО СИ ДРУГАРЧЕ, А ПЪК ТО ВЗЕЛО ЧЕ МУ ГО НАЧУКАЛО...!!!

Че техните осигуровки са доста високи поради вида професия ... да време е да си ги плащат. Нека държавата изкара една статистика колко плаща като осигуровки за година на тези служители, и нещата ще станат ясни :)

военните и полицията ги пазят, затова държавата им плаща соц.осигуровки и по 25 шапки пари при пенсиониране.

плащайте и после пак бойко да ги вземе..

Що бе ти не плащаш ли?

Бре! Гледай само как Кирил Домусчиев ще се окаже свестен мъж. То "Лудогорец" неслучайно прокопса, пък "Локо" Мездра се върна там дето му е мястото.

Соросоидини, честит 23 февруари, честит ДЕН НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ !!!

В момента българската здравна система е кат кабелите на енергото в ромската маала. Кои има потребност се закача и черпи според нуждите си. Докато не се направи всичко да е с ИНДИВИДУАЛНА ЛИЧНА здравна застраховка ТЕКЕЗЕСЕТО ще си продължава да работи.

Всеки ден събирате помощи за разни болни. То не бяха артисти, певци и т.н. Ама иначе сте против солидарна система. какво искате, вашето да си е ваше , а баламите бедняци ужасени, че няма да могат да се лекуват милозливо да събират пари за разни кампании с надежда, че като дойде и техния ред, ще се намери кой да даде и за тях. Лицемери

Много интересно, защо Държавата няма ангажимент да осигурява работа на хората, а заплащането за " безработица" е максимум 12 месеца след оставане без работа. Защо се вменява задължението да се плащат " здравни осигуровки " от безработните, които няма от къде да вземат тези средства ? Нарушава се обществения договор за взаимни задължения и затова над 2 милиона работоспособни млади са напуснали тази Държава ! Все повече БГ граждани изпадат в социална и обществена изолация. Когато останат само 5 милиона, тогава ще се замислят, че не може да свалиш и последната риза на обикновените хора.

Буря в чаша вода! Няма смисъл! Тя като не беше одържавена, как Боко Тъпото прилапа 1,8 милиарда, като стой та гледай, по време на първото тиквено правителство!

Много моля Националният съвет за тристранно сътрудничество да не се изживява като горна камера на парламента. Нека да си обсъждат на воля отношенията между трудещите се и работодателите и да ни си врат носа там, където не им е работа. Аман от пенкилер-защитници на правата ни.

Какви трудещи се бе човеко. Тези синдикати са назначени от капитала и защитават интересите на едрия капитал.

Всички трябва да излезем на улиците и да подкрепим Частните Пенсионни фондове! Защо парите трябва да потъват и да се крадат в държавния НОИ, като може точно същата операция да правят нашите партийни Експерти?! Защо трябва парите на пенсионерите да бъдат гарантирани от държавата, като може да не са гарантирани в частните фондове?! Не знам каква точно му е схемата на Бойко, но съм възмутена, че иска да унищожи още един прекрасен и доходен бизнес!

Твойта работа прилича на, крадеца вика дръжте крадеца.

За кой бизнес говориш, кухарке? За тоя дето можеш да си вземеш от резерва на Здравната каса 1,8 милиарда, тихомълком и после да се правиш на еб...н у главу ли?

Хората боледуват защото пият отровна вода, ядат отровна храна, дишат отровен въздух, биват заразявани с какви ли не вируси, недохранени и пребити от работа. Кой е виновен за това, държавата. Кой трябва да плаща лечението, държавата. Здравеопазването трябва да е напълно безплатно за българите, а здравните вноски да се поемат от бюджета.

....бравос,а тоз биджет не се ли пълни пак от нас,а?Държавата кои са? Само чиновниците и белите якички ли са?

той се пълни от нас, но се изразходва от други за други, а нас кучета ни яли.

А пари в бюджета откъде?

Най-добре да си намерим премиер който сере пари. Ние останалите няма да работим, няма да плащаме здравни вноски. Той ще ни храни, ние ще гласуваме за него. Ти познаваш ли такъв човек подходящ за минпредседател?

дурявата като понятие сувсем скоро ще изчезне - всичко е бизнес и скоро корпорациите ще си покаят зубите и ще си проличи кои управлява света *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.