Синдикати и бизнес с нов ултиматум - заради бюджета на НЗОК

Синдикати и работодатели излязоха с нова обща декларация, настоявайки за спешна актуализация на бюджета на НЗОК. Те нарекоха позицията на премиера безотговорна.

Обратно в новината

Коментари - Синдикати и бизнес с нов ултиматум - заради бюджета на НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за нищо нестават тези синдикати? Разграничавахте се от хората който стачкуваха миналата година ,щото си харасвахте Олигарски, пък сега вече бил....Бил, Бил, ама къде спахте цяла година......

Всички са в кюпа, лапат и синдикати и работодатели и министри, даже и работвиците искат да крадат, защото такъв ни е манталитета....

НЗОК е каца без дъно и аз не виждам, защо трябва да й даваме още пари. Все пак нали тези пари от нас ще дойдат в края на краищата.

Идеята всеки да плаща за лечението си, вместо да пълним джобовете на крадци и мошеници с нашите здравни вноски е просто прекрасна! Така няма да има и здравно неосигурени, защото всички ще сме здравно неосигурени и ще си плащаме всеки за себе си.

" Петкова добави, че трябва да се предприемат мерки, които да действат не само тази година." Те, милите, мислели стратегически и как да решат проблема в перспектива, разбирате ли. Затова още нямало нищо направено по въпроса. А пък Експерт Смешникарски казва, че проблем няма, сигурно за да не ни разтревожва :)))

Здравната каса може да се финансира с облигационен заем. Банките веднага ще го купят и това няма да повлияе върху бюджетният дефицит. Синдикатите по добре да обяснят как Българина да започне да взима като минимална работна заплата поне половината от минималната работна заплата в западна Европа.

А къде бяха тия малоумници, когато се допусна да има над милион здравнонеосигурени ? Къде спаха, когато беше прието да се събират здравни вноски от безработни ? Къде зяпаха когато се затваряха провинциалните болници и се роиха безкрай частни болници, водещи до свръхкапацитет ? Самия принцип да се плаща за дейност е извращение, защото така бониците /търговски дружества !/ имат интерес буквално да разфасоват пациента с ненужни процедури, само и само да отчетат нещо за пред касата. Правителството не трябва да се огъва пред натиска на тия плужеци. Никаква актуализация, вместо това да дадат на касата истински правомощия за оспорване на представените документи за осребряване.

За година българското население е намаляло с 38 900 души, от които едва 1100 са емигрирали. Починали са 104 300 български граждани, а са били родени 66 600 бебета. dnes dir bg/news/evrostat-smartnost-17022446?nt=4 циганите са все по-голям процент за мандата властта е далавера еничари

тренчев надушва парите като муха лай"о ! синдикати и работодатели с обща нова декларация ?!!

ПРЕСТАНЕТЕ с тези "УЛТИМАТУМИ! Дайте им парите на тези ЛАПАЧИ и въведете ЖЕСТОК КОНТРОЛ,КОНТРОЛ,КОНТРОЛ!

Разшават ли се синдикатите значи идват избори.Жътва е трябва да се прибира ''реколта''.

Ще ви дам повод за мислене. Дянков оряза болниците, като издаде заповеди за икономии. Примерно на етажи на който няма парно в една болница, то да се изключва и прочие. Тогава обаче, болниците задлъжняха от 33 милиона, на 500 милиона. Някой да ми обясни защо? За мен това узаконени далавери в системата и има само един начин да се спрат със законодателни промени. Сега тези който не влизаха в НС искат актуализация на бюджета. Реално и Дянков и Орешарски са прави.

През октомври като се върне Бойко и Десито всичко ще е наред със здравеопазването. За да е пълен комплекта от способни и загрижени за бюджет, здравеопазване, образование, земеделие ... да докарат баш финансиста Дянков. Тогава пица няма да има. ще остане само "постна" а вожда ще рИве пак , че други са му виновни. Защо се натискат от Герб да управляват фалирала държава според непрестанните брътвежи на Борисов?

Дано си прав.

Няколко дни преди оставката на правителството тези останки от ПЕРЕСТРОЙКАТА са решили да покажат, че съществуват и са фактор в обществото !! На кого му пука за вас и за вашето мнение бе боклуци!! Ходете на майната си !!

Имаш нужда от жена,много нервен нещо.

КАК СИ С БЪЛГАРСКИЯ ?? ЗВУЧИШ МИ МНОГО СЕМИТСКИ !!

Чета ви мненията и не мога да повярвам колко много платени писачи има. Дано ви плащат добре.

Ние ( данъкоплатците ) го актуализираме, те ( държавата) го крадат. Точно сега е идеално време за актуализация на бюджет.

Ха! Форумните проститутки са много по-евтини от магистралните. Може би защото са по-малко гнусливи от тях.

Знаете ли, че на служителите от министерствата раздадоха премии и за Великден, и за 1 май - по няколко хиляди лева АБСОЛЮТНО необлагаеми! Ние плащаме всички осигуровки и данъци и на държавните служители, на полиция, на военни, на прокурори и съдии и на кого ли още не...

Знам пич ! Затова всички се борят за държавни служби, досега окупирани от "социалист", а от есента се надяват и "гербаджии" да ги изтикат иначе нищо няма да се промени, даже по-лошо с премиер нарцис-чалгар!

Позицията на Орешарски била политически безотговорна....:D Ами, Орешарски никога не е бил ПОЛИТИЧЕСКИ отговорен пред когото и да било!!! Думи, само думи - едри лепкави петна.... от синдикати и сие.

ТОЯ АХМАК ОРЕШАРСКИ МАЙ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ, ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ЩЕ СЕ ИЗБЪРШАТ С НЕГО, ХАХАХА

да даде тема на Борисов ли?!

Смешен плач... Всички реват че този начин на финансиране на здравното обслужване е боклук и когато според законите на пазара за пореден път здравнта каса е на път да фалира, вместо тия торба акаълии да излязат с предложение как нещата да се оправят, те ревнали сакън, дайте още пари за да спасяваме мъртвороденото. Гледам ги хора на възраст ама за всеки случай да им напомня че Кооперативния съюз навремето си имаше поликлиники и санаториуми в които член-кооператорите платили членски внос получаваха пълно медицинско обслужване. А да не говорим че на днешно време профсъюзите по света имат и собствени професионални болници.

Que se vayan todos бе лозунгът на протестиращите през 2001 аржентинци , които пометоха цялата политическа класа и продажните и корумпирани профсъюзи !!! Съпоставям ставащото в България с Аржентина защото кагато въвеждахме Валунтия борд тази държава ни бе сочена като пример за разтеж!! ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ СНИМКАТА СА ЧАСТ ОТ ТАЗИ ЗДРАВНА СИСТЕМА И УЧАСТВАТ ПРЯКО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ЗДРАВНАТА КАСА !!! Нима тези лица от снимката не знаят, че НЗОК е понятие лишено от съдържание ??!!! Нима не са чували за ЕДИННАТА СМЕТКА на НАП с която се пълни КОНСОЛИДИРАНИЯ БЮДЖЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!! НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА БЮДЖЕТ НА ЗДРАВНАТА КАСА ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА КОНСОЛИДИРАН БЮДЖЕТ И ЕДИННА СМЕТКА НА НАП!! Правителството без значение на кого е то РАЗПРЕДЕЛЯ парите за здраве и пенсии !!! НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДЛЪЖНИК НА НЗОК И НОИ РАЗПРЕДЕЛЯ СРЕДСТВАТА ИМ ЗАЩОТО ТЕ СА В НЕГОВАТА СМЕТКА , А НЕ В ТЯХНА ОБОСОБЕНА ТАКАВА !!! АЙДЕ СТИГА С ТОЗИ ЦИРК ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ТАКА КАКТО БЯХА ИЗМЕТЕНИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В АРЖЕНТИНА !! Променете системата !! Извадете Бюджета на НЗОК и НОИ от този на КОНСОЛИДИРАНИЯ БЮДЖЕТ !!! Да започне незабавна удръжка на здравни и пенсионни вноски от заплатите на ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АЗ И ВСИЧКИ НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ДАНЪЦИТЕ КОИТО НИ СЪБИРАТЕ ЗДРАВНИТЕ И ПЕНСИОННИ ВНОСКИ НА ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ !!! СТИГА !!! ДНЕС ВИЕ НАДМИНАХТЕ ВСИЧКО !!

Накрая на управлението си Орешарски най-после да вземе правилно решение и всички колективно го оплюват....Всички КРАДЦИ начело с този боклук от лекарският съюз.....Ще гласувам за този който обещае, че ще се справи с най-гадната лекарската мафия в България!.....Защо в ЧАСТНИТЕ болници НИКОЙ не реве за актуализация на бюджета....Защото ти предоставят ценоразпис плащаш и получаваш, е друг е въпроса ЗАЩО 41 години плащах здравни вноски?.....ами много просто за да може циганско-комунистическата измет да се лекува безплатно!

Кога орешарски е бил отговорен за каквото и да било? Кога комунист е бил отговорен за каквото и да било? Я ми припомнете, че не се сещам за такъв момент.

СЪЩИТЕ ТИЯ ГНИДИ ГО КРЕПИХА ОРЕШАРСКИ ДОСЕГА.

Шилo

Абсолютно!

Какъв ултиматум ,и на кого ,през оная работа му е на Орешарски ,още 10 дена.

да се интерисуват как се пълни здравната каса, обаче имат мнение по разходната част и това мнение е дайте да им дадем. Това не може да продължи до безкрай, защото когато даваш по един параграф, трябва да отнемеш от друг. Който е харчил безконтролно да си носи последиците. Стига сте плашили, че здравеопазването ще стане с пари. Защото то и сега е, хората си плащат, само циганите не. Но когато стане с пари, аз ще знам по моята сметка с какво разполагам, и то няма да може да отиде при някой, който се скътава от данъци и ангажименти към държавата, а иска само да цоца.

от Сдружението на Хигиенистите и Хигиенистките, настояваме за спешна актуалицзация на бюджета, щото така неможе!

То година и половина след първите протести срещу Бойко никаква промяна, а даже по-зле. Кръжока на Станишевица ни се изсмя, ДПС се накрадоха та чак се оляха. Време е за тоягата.

То срещу Бойко не беше точно протест, а рубладжийски метеж.

Ако ти не си платил данъци и други задължения към ТВОЯТА държава - отиваш в затвора, а не гласуваш. Ако ти си построил незаконна къща - отиваш в затвора, а не гласуваш. Ако парите и другите активи на ВСЕКИ гласуващ нямат доказан и ясен законен произход - отиваш в затвора, а не гласуваш. В РБългария е точно ОБРАТНОТО, ето защо ИЗБОРИТЕ досега са незаконни, те са с ДОКАЗАНО купени (напълно зависими) гласове?! Българските граждани са на ПОСЛЕДНО място в ЕС, Европа и не само там. Защо. Това е почти пълен икономически, социален и политически фалит, но за почти ВСЕКИ български гражданин, но НИКОГА този ФАЛИТ не е за почти ВСЕКИ представителен политик. Защо. Времето настъпи - този път ВСЕКИ представителен политик да си плати, а не да прехвърли плащането си на ВСЕКИ гражданин. Единственото решение е - постоянни индивидуални граждански бунтове. ВСЕКИ политик трябва да си понесе СВОЯТА индивидуална отговорност тук и сега (ВСЕКИ ден), а не да се крие ВИНАГИ само зад КРАСИВИ ДУМИ. ВСЕКИ гражданин трябва да имат ПРАВО на постоянен, пълен и прозрачен контрол. ВСЕКИ гражданин трябва да имат ПРАВО на достъп до пълна и реална ИНФОРМАЦИЯ. В противен случай - демокрацията (власт за гражданите) се превръща ВИНАГИ в мутрокрация (власт на мутрите). Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация това е - ВЛАСТ за ГРАЖДАНИТЕ.

Подкрепа???? Що ми е такваз Подкрепа дето малкият не крепи? Косьо свири в гербав хор... Бонус-синият отбор! Досега пък Орешарски само в социални краски! Синдикати- недоволни... Що така? От кво са болни?

това ясно но пеевски какво казва по темата ?

Кои са тези, че да дават ултиматуми? Какво ги интересуват бизнес организации, какво става с НЗОК? Извън темата, по принцип бих забранил всички сдружения на производители и услуги, които по своята същност са картелни организиции и трябва да бъдат преследвани за това от закона. А синдикатите действат на принципа, че който вика най-много, той получава пари. Шефа пък на лекарският съюз съм го гледал сигурно 10 пъти и говори само за пари. Този лекарският съюз, с нещо друго занимава ли се? А когато в някакво сдружение на частници, говорят за пари, вече са за затвора. Прокуратурата да се захваща с тях и да ги гони за картелни споразумения. Картел икономически е точно сдружение на фирми или лица от един бранш, с цел манипулиране на пазара. То ест да действат като монопол. А те някой като не са пълен картел, искат минимални цени. Което си е признание за картелни договорки.

Ето, това иска партия "АТАКА"!!!!!

Защо все когато наближат избори , винаги има недостиг на пари, както и купища публични пререкания и катаклзми

в спешното е препълнено от наръгани цигани, циганки които са правили домашен аборт и са дошли по спешност и прочие, и тъй като на спешен не може да се връщат ползват напълно законно и безплатно парите на здравната каса, които се събират от работещите чрез вноските им . ДО КОГА?! Необходимо е след като е умишлено нараняване при сега действащото законодателство да бъдат изпратени на принудителен труд за възстановяване на средствата в НЗОК. Стига търпимост

Здравната каса е пробита лейка- колкото повече пълниш толкова по-силно започва да тече. Както винаги проблемите в България се решават краткосрочно с нови проблеми. Никой не се ангажира да реформира и да запуши всички течове и контролира харчовете. Кой точи касата? - Частни болници, Фармацията най вече кардиологията и онкологията , неконтролирани обществени малки поръчки. Всички дето крещят че трябва още пари чакат своя дял. Дял от българския данъкоплатец. Докато има национална единствена здравна каса парите никога няма да стигат. Корупцията ще се разраства и неусетно ще се създаде монопол който ще унищожи българина. Бог да пази България и всички българи.

които са "възнаградени" с жилища от фармацевтични фирми, за това, че са направили напълно зависими от инсулин и по този начин до живот точене на пари пациенти, които не е било необходимо да преминат на инсулин. Други фирми дават "план" на лекарите да изписват от техните лекарства , да не говорим за програмите за тестване на лекарства на чужди фармацевтични компании върху български граждани. Когато изпитанията дадат грешка и човекът се разболее се прехвърля на здравната система на БГ, а лекарят си получава все така своя пай. Мръсна търговия, която не се поставя под контрол, защото всички по веригата от законодателни органи до простия интернист взимат своя сребърник за умъртвяване на българите.

Браво Орешарски, е*и ги в гъзъ и политици и работодатели и синдикати. Една година се чудиш как да им угодиш, сега плашат. Никаква актуализация, никаква оставка!

Вместо да излизат с ултиматуми по добре да вземат на работа циганите, работа за неграмотгници има бол, да ги научат да работят ,да си плащат осигуровки като българите ида променят статута на болничните заведения, къде по света те са търговски дружества, къде лекарите се водят еднолични търговци, пи е крайно време тези раойнни здравни каси да се закриият само лапат пари за високи заплати и коли и какво ли още не от нашите пари, да се направи дирекция или агенция на подчинение на МЗ и тя да разпределя парите - централизирано и като се ликвидират чиновниците от касата ще има достатъчно пари - осигуровките ще са само за лечение, а не за покриване на разходи и заплати на доктори-чиновници

Властта в България се упражнява съвършено БЕЗОТГОВОРНО, тъй като гражданите (суверенът) по закон прехвърля правата си не поименно, а на ГРУПА от хора. По този начин е НЕВЪЗМОЖНО да се КОНТРОЛИРАТ политическите пълномощници, нито и да им се ТЪРСИ СМЕТКА за деянията, тъй като юридически колективна отговорност не съществува. Има само морална такава. ЛИПСА на гражданска (суверенна) държавна администрация, поради правото на политическите пълномощници да съставят каквато си ПОЖЕЛАЯТ структура на държавно управление, и да уволнят и назначат, когото си ПОЖЕЛАЯТ в държавната администрация. Демокрация е само едно - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и пълна(реална) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ ГРАЖДАНИН!

Пак излъгаха БОРИСОВ. И той им се върна в парламента. ГЕРБ на думи само ... АЙДЕ ИЗЛИЗАЙ ГЕРБЕ НЕ ИМ ТРЯБВА КВОРУМ НА ТЕЗИ!

До комунистите(БСП и ДПС)кажете кой сектор е наред,за да искате пак те да ви управляват?Всичко в държавата е под всякаква критика на всякаде се назначават "МОЙ "хора всички евро фондове ни са спрени, и това ви е експертия кабинет майко мила не ми се гледа чисто политическия ви кабинет.

Кучето отровено, а те искат да го бесят.

Скинер твърди, че човек е предсказуем, както всичко друго. Единствената трудност е в това, че ние все още не сме разработили средства, за да узнаем цялото негово минало. Щом научим цялото му минало, лесно ще предскажем всичко за него. Скинер е прав, ако вземем под внимание факта, че всички хора, с които е работел, са предсказуеми. Той експериментирал със стотици хора и открил, че всички те са механизми (биороботи) и в тях няма нищо от това, което се нарича свобода. Ето защо досега в цялата човешката история е имало само една форма на управление - ДИКТАТУРА, защото човек досега е само един механизъм-БИОРОБОТ на ШЕПА хора. ДИКТАТУРАТА няма нужда от свободни хора, ТЯ ВИНАГИ има нужда само от биороботи. Винаги ЦЯЛАТА власт на ШЕПА "хора" - това е ДИКТАТУРА и причина за превръщането на човек в биоробот. При ДИКТАТУРАТА съществува винаги отношение на ПЪЛНА зависимост на биороботите (хората), наложена ВИНАГИ от ШЕПА господари, тогава възниква робството (ДИКТАТУРАТА), който е и до днес. Когато някой се мисли за по-висш от останалите и твърди, че Вие сте длъжни да го следвате - това е ДИКТАТУРА, а не демокрация. Именно това се случва от хиляди години за човек - ШЕПА "хора" които мислят, че са по-висши от другите и винаги твърдят, че Вие сте длъжни да ги следвате. Ето защо човек досега е само един БИОРОБОТ. Дали биороботът може да стане човек, може, но ако биороботът винаги мисли, че вече е станал човек, това няма как да стане, нали. Робе, поздрави системата.

Всеки ден ТиквоДира се пълни с бисерите на Бойко Борисов. Относно здравната каса кои открадна два милиарда от здравната каса и ги сложи в бюджета. Сега всички които мълчат по въпроса са блюдолизци на Б. Борисов. За това и си кръстих дир.бг ТиквоДира.

Тези "изтъркани пунтове",другарю от Путьо Позитановски,ли ти бяха спуснати,а?!

Наскоро 130 закупени нови коли с луксозно оборудване за представителните политици, а 12 стари линейки без почти никакво или остаряло и не работещо добре оборудване за град с над 2 мил. Безумието е пълно, необходимо е само едно, постоянни бунтове от всеки гражданин

Ако ББ и Дянков не бяха национализирали и изпапали 2та млрд на здравната каса още в началото на безхаберния си мандат щеше да бъде по-лесно както да се правят реформи, така и да се запушват дупки в бюджета на НЗОК!!! Защо никой не иска да проумее факта, че предното управление изяде над 10 млрд наши пари, а сега се гласи с мотива, че държавата едва ли не е фалирала, ако дойдат пак на власт да изтеглят и изядат нови 5-6 млрд само като начало!!! Няма финансист в държавата (освен ББ, който явно е най-големия капацитет във всяка област), който да казва, че държавата е в лошо финансово състояние! Дори Дянков преди дни потвърди това, а също и Иван Костов! Малоумието на ББ само нагнетява страх у хората и лъже, лъже, лъже, с цел да се върне на власт, да спаси Цв.Цв. от затвора и да източи всички спестени от държавата и хората пари!

Шилo

няма съмнение, че ББ не блести с особен интелект, както и антуража му. Жалкото обаче е, че измежду сегашните управляващи има хора с акъл в главата, но акъла им е впрегнат не на полза роду, а за обслужване на тяснопартийни интереси и интереси на евразийски диктатори.

Тези смешници избраха походящ момент за да им се чуят имената. Ултиматома им е до никого, защото правителството и НС са в оставка и не работят. Колкото до болниците, тези хора се скъсака да надписват клинични пъеки и да искат пари за никава работа.

Шилo

Наистина се скъсаха да надписват, и точно затова трябват РЕФОРМИ, а не приказки! Не може собствениците на мижави клиники (ведно с членовете на семействата им и дори роднините им) да си сменят всяка година мерцедесите с най-новите модели, а касата да е пред фалит. Нещо явно не е наред!

Защо и тези алчни синдикати не проумеят че от 1,7 милиона цигани в България в бюджета не влиза една стотинка в бюджета, а се изразходват 4 милиарда годишно за социални помощи, червен кръст и други без циганите да са произвели нищо.

Точно така! Орешарски е невинен, парламентът е в бяло, бюджетът на касата е о`кей, а синдикатите са виновни за всичко. Е, и циганите покрай тях ...

и г-н Борисов да кажат за какво е похарчен резерва на НЗОК, а ако не е къде се съхранява? Ситуацията прилича на тази да си вземеш къща, тези преди теб да да са теглили заем, а банката да иска от теб да го плащаш. Така че всеки да си носи отговорност. Кога прокуратурата ще има доблестта да зададе въпрос на г-н Дянков и негово величество ББ?! Ами че утре ще решат че няма нужда от пенсии и ще приватизират и НОИ - и оглупелият народ пак ще търси отговорност на някой друг, а не на крадците. Айде стига вече само зрители, народът да си влезе в ролята и да има нужната претенция към компетенциите и управлението преди, по време и след мандата като последици

Първи сме по детски самоубийства в Европа, а на три ромчета се пада по едно българче сред новородените. В края на 21 век ще останем 300 000 в държавата на 7 млн. роми, категоричен е изследователят проф. Петър Иванов. Всяка година българските граждани намаляват с около 80 000 души годишно. На всеки 4-5 ромчета се ражда по едно българче и това е от няколко години. Тези данни се крият от обществото, но подобни данни има и в образователното министерство. Ромите са над 1,8 млн. души сега. Още по-страшно е, че България е на първо място по самоубийства или опити за такива в цяла Европа, а може би е и сред челните места в света. В страната ни сами край на живота си годишно слагат 1 600 души, 20% от тях са деца. Т.е., днес са се самоубили трима души. България е като заклана кокошка, която с последни сили пърха с крила обезглавена из Европа, но тези послeдни конвулсии ще спрат скоро.

Защо частните болници не приемат спешни случаи по каса? Защо доболничната помощ няма пари, а болниците са пълни с пациенти дори за обикновени изследвания?

Българските граждани са най-бедните в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги истински да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българските граждани се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българските граждани са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото истински протести и истински синдикати нямат, и демокрация нямат. Защото демокрация е само едно - ПОСТОЯННА ВЛАСТ И ДОСТЪП ДО РЕАЛНА ПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН?!