Синдикалистът Валентин Попов: Хора, които унищожиха Гражданска защита, се готвят да реформират МВР

Всеки опит за преструктуриране без диалог завършва с катастрофа, казва дългогодишният служител в системата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо изтрихте коментара

Стройната държава с работещи институции ,която функционираше до 1989 година вече я няма и няма да я има.Сега България е вече географско понятие,което не е много популярно.Смехотворните мантри за трите фалита бяха измислени от демократичните ,емрогейски неолибералисти , за да могат да оправдаят своята разрушителна дейност и управленческа импотентност,забравят едно ,че при плановата икономика няма фалити ,те са характерни за пазарната икономика.

За се изненадваме, те хората, които унищожиха България 1995-97г отново се наместиха във властта Някой може ли да ми каже, кога БСП са били на власт и влед тях не е било потоп?

Нито в Европа, нито в Азия, нито в Америка Пожарната и Гражданска защита са част от МВР.

Може би понеже половината членове на този синдикат са от Пожарната и гражданска защита е истинската причина за тази яростна съпротива. Като ги извадят от МВР ще спадат драстично сумите от месечния членски внос.

Имаше едно читаво мнение с назоваване на сиви кардинали, готвещи неимоверно по-раздута администрация и го изтриха. Явно всичко трябва да се направи абсолютно подмолно. Да живее цензурата.

Няма никакъв проблем, след пенсионирането си, тези блестящи специалисти да отидат на свободния пазар на труда. Там има глад за такива и тъкмо ще срещнат претенциите си с реалната цена за уменията, които притежават. А по-кадърните тъкмо да получат и повече, без да се притесняват от размера на възнаграждението.

Ако има военни и полиция,това правителство трябва скоро да си итиде.Само то орязва приравнените години трудов стаж при изчисляване на пенсиите

Явно трябва да се вдигне пенсионната възраст за униформените от МВР, защото след пенсия остават на работа отново в МВР, но на друга длъжност и така карат до 60 годишна възраст = пенсия + заплата.

Нищо не става от него и околните му! За реформите трябва да слушат такива, като мени колегите-наказвани, уволнявани, отказали работа при мутри и политици, но предани на хората-на ЧОВЕЦИТЕ!

Редовият полицай чака с нетърпение пенсионирането и веднага се пенсионира. Повечето от тия 7 хиляди пенсионери в МВР не са такива, а чантаджии по различните дирекции. Но така или иначе, те взимат и от бюджета и от НОИ.

Да унищожат и тях, и без това за нищо не стават!

Този и останалите си направиха реформа за тях,още 2015г.съвместно със експерта Калфин се споразумяха да се пенсионират една малка група от 4000 служители и да си останат на служба до навършване на пределна възраст -60г.И така вече 7 на година на двойна хранилка(заплата +пенсия) ,иначе голям експерт го раздава

Тоя го е яд чеще се лиши от много членска маса след реформата. А и съгласно споразумението дето е подписал с мвр няма право да обсъжда управленски решения.

По-малка членска маса = по-малко членски внос в касата на синдиката. Те затова тоя виден синдикатите се противи на тая реформа.

Всичките ви структури, другарю Проданов са така навъртяни, че повечето могат да се реформират само след пълното им унищожение и закриване..!

Щом чуя за синдикат ми е ясно- нищо няма да се свърши. Тези от синдикатите продават колегите си- независимо от кой бранш- за жълти стотинки,само щом им кажат , че ще ползват служ. GSM или автомобил . Взимат заплати и привилегии колкото най - големите началници . Нали полицаите са военизирани какъв синдикат?

От едно 25 години не са военизирани. Дали и 30 не станаха.

тлъстите безказарменици които взимат само рушвети няма да разкрият никакви престъпления.

А кой намножи такива по земите ни? Кои са техните майки и бащи?

20 заплати при пенсиониране на 43г. , когато остналите работят още 20 г. до пенсиониране на 64г. и 3м ( мъже) “плащат” наполовина дължимото към НАП и НОЙ като осигуровки и данъци служебни : дрехи, обувки и( зелени) чорапи ! служебна храна на смешни цени или безплатно , ведомствени почивни станции . И на фона на всичко това : синдикална дейност !?!

Какво е НОЙ? Останалото разбрах че е някаква смес от омраза и блестящо незнание.

Говориш глупости . Пенсионирането не е на 43 г . а на 53г и 8 м . и нараства с по два месеца всяка гадина до достигане на 55 г . Между 43 и 53 и 10 месеца има голяма разлика .

Ако не бъдат направени реформи в това по скоро социално министерство, след няколко години ще се прочуем в света със министерство само от пенсионери на заплата и пенсиика. Парадокс е как този Попов рева да не се вдигат годините за пенсиониране а сега защитава пенсионерите останали на работа, ако е толкова травмираща работата защо се търсят връзки за да останат на работа след пенсия? И защо трябва да са първа категория всички- пример операторите с камерите

ПО НАВИК ЧЕТЕТЕ ПО МИЛИЦИОНЕРСКИ ЗАКОНА. В ЧЛ. 142, АЛ. 4 ОТ ЗМВР Е УКАЗАНО, ЧЕ ОТНОШЕНИЯТА С ПЕНСИОНЕРИТЕ СЕ УРЕЖДАТ ПО ЗДСЛ. А ПО ЗДСЛ, КАКТО ВЕЧЕ ВИ ПОДСКАЗАХ, ПЕНСИОНЕРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ПО НИЦИАТИВА НА РОБОТОДАТЕЛЯ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ. ЗАКОНОВА ПРЕЧКА НЯМА. ПО НАВИК МАНИПУЛИРАТЕ, КОЛЕГА. А НЕ БИВА.

При демокрацията е 70000 души. Над 70% от тежките престъпления не са разкрити.80% са безказарменици.Шебеци с ланци, бради и тлъсти тикви. Кого да назначат ? 32% до 25 г хомосексуалисти 24% до 25 г наркомани 64% с наднормено тегло 903 циганизирани чалгаджии За 30 г скапаната демокрация ликвидира България и българите

Демократите искаха само имоти. Откраднатите държавни пари искаха да о имоти. И полиция, която да пази имотите им. Това представлява България от 31 години.

само и единствено 30% съкращения.Вън мутрите в полицейки униформи.

По ЗДСл всеки един пенсионер може да бъде махнат по инициатива на работодателя дори без предизвестие. Пенсионерите в МВР са по ЗДСл, на не по ЗМВР. Кого ще съдят, като това е регламентирано в закона? Не заблуждавайте хората.

Пенсионерите по чл142 , Ал. 1 не са по ЗДСл а по ЗМВР .

Пенсионери има и по двата закона. Що лъжеш, че си един от МВР?

Българското мвр лъже мами и краде ако не си го осъзнал много си се прее...

МВР е разграден двор пълен с паразити и комплексари, трябва тотален рестарт!

Пълно е с дечица на партийните изроди там...

На първо място, вън пенсионерите от МВР! Щом си пенсионер, пенсиониран при облекчените условия, заради натоварване на предела на възможностите ти, значи си амортизиран и не можеш да дадеш повече. Иначе да ги приравнят на третата категория, а не на първата. И тогава де се прецени накъде да върви преструктурирането. Всичсо друго е демагогия.

Пенсионерите в МВР са трета категория, ама ти откъде ще знаеш. Трябва и четене, не само писане!

Комунист-изедник!

но това са само нашите преданни пенсионери. На другите им беше показан пътя. И всичко с игричките с преназначенията по ЗДСл беше направено с цел само нашите.

След пенсиониране ги осигуряват на трета категория труд независимо от длъжността. Няма да бъдат махнати или ще заведат дела и ще осъдят МВР .

Трета категория, ама вече веднъж са се пенсионирали по първа категория на 50 години заради тежкия труд, който са полагали. И вече пенсионери по първа, вземат и пенсия и заплатата. Къде е третата категиря, след като са се пенсионирали ли? Знам.

много повече могат от увреденото (от кока кола и чипс(?)) ново поколение полицаи.

Господин Пенсионер, абе какво да обяснявам след като дъвчиш тая гражданска защита, която се пъчеше пред медиите докато пожарникарите оправят произшествията... А и техните инспектори, чийто контрол стигаше до "планчето"...

Първо върнете календара в МВР в 2015 г. преди да се вкара в МВР закона за държ.служител и да остане да се работи само по ЗМВР и КТ. Така всички над 60 год.възрас ще са аут. После вече и др.пенсионери на втори етап. Това е огромно неравнопрвие в МВР. И друго - тая Академия на МВР защи ви е, след като студентите ( не курсантите) дето завършват - дипломите им са за кофата за боклук, нищо не значат. Важи само документа от ЦСПП в Пазарджик. Само харчат и се прахосват държавни средства. А в МВР има всякакви кадри на ръководни постове - и учители, и от НСА и туризъм, че и мед.сестри във ВС изобщо всят ще ви се завие . Чакате хора от миналия век -родени 1955, 1958 да черпят бъдещето на младите. Пълна излагани.

Аман от дългогодишни карди, всичките батаци са от тях! Трябва МВР да се разпусне и нови назначения с конкурси на максимална възраст до 35 години! Докога разни шкембета, които не могат да си вържат обувките ще се правят ,че работят.

Къде се скри господаря Фжаба (Рашков),не че ми липсва отвратителната му мутра.

В ГЪЗА ТИ

Изключително впечатление прави интелигентното, възпитаното и добронамереното отношение на униформите служители на мвр към гражданите!

Под презрителния поглед на гражданите.

Щом крадат, рекетират, лъжат и изнудва гражданите - си го заслужават.

Още по-голямо впечатление прави интелигентността на униформените.

Извинявам се,но тоя пич има вид на трето разр яден пия ница.Айде остави по -умните от теб да направят реформата.

Мой познат е някакъв малък шеф в МВР и от 6 години е на пенсия и заплата. Получава чисто над 4500 лв. на месец, защото имал и извънреден труд.

Това е невъзможно , освен ако под “малък шеф “ се разбира заместник директор на ОДМВР , но там няма извънреден труд . Може декември с бонуса да е взел толкова , но всеки месец е невъзможно .

Напълно е възможно,между 2000лв и 5000лв са заплатите на служителите във МВР+пенсий между 1000лв-1500лв плюс Ковид добавка.Интересно при тези доходи защо получават и Ковид добавки

Не знам кой ще реформира МВР, ама днес чаках 4 (ЧЕТИРИ) часа на студа пред РПУ-то за да си подновя личната карта. Като стане готова, вероятно ще чакам още толкова да си я взема. 50 000 хрантутника, които работят против народа си, против тези, които им плащаме заплатите, а ние търпим.

Кажи го това на Рашков! Тука и да драскаш, файда няма!

Рашков го боли дъртия.. той е там за едни кинти

махнаха пенсионерите на гише, но оставиха калинките на Бойко! И крайно време е да се види Закона за държавния служител. Защо по този закон запазват заплатите на ръководните длъжности, даже и да се премина ли на изпълнителска длъжност, а не е така, като по КТ и по ЗМВР. Директор на дирекция отива за разузнавач

Ей хрантутници, половината трябва да ви разкарат, а на останалите, които работят да им се удвоят заплатите.

Реформи във всички министерства се правят и са възможни , но не и в МВР……

Едно уточнение. Гражданска защита беше "реформирана" със закон от 2010 година. Управляващи по това време ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов. Журналистште, защо не се подготвяте да гш питате такива защо лъжат?

Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации.. Чакаме да направят това нещо.... Ако някой в тая партия"" Продължваме Промяната"" си мисли че са ИЗЛЪГАЛИ хората и сега, 4 години ще КРАДАТ на мястот на Боклук Борисов, тия просто ще ги изхвърлим, както махнахме Боклук Б.Б... След като решат тоя ГЛАВЕН проблем, може да започнат да решават и други проблеми...

Ти си, за бяла роба с дълги ръкави.

Синдикалист от времето на ГЕРБ какви да ги говори........То е ясно че всеки засегнат по някакъв начин ще квичи , в случая ще намалее и членската маса и кинтите и т.н. А иначе предложенията са повече от логични. Затова новите да действат, винаги по-важен е обществения интерес пред личния.

Тоя синдикалист да се поинтересува как е в Германия. В германската полиция има ред, дисциплина и няма корупция, защото при издънка полицая губи всичките си привилегии и годините за пенсия, все едно почва от нулата.

Ти бъди сигурен ,че въпросният синдикалист отлично познава структурата на силовото ведомство в страните от ЕС. Ама такава беше " иновативната ,творческа концепция" на Цветанов,образовал се във ВИФ!!!. И понеже той я оглави не е трудно да се досетим за политическите ползи ,като мотив . Напълно подкрепям точно тази промяна .

Всички хора във властта са такива-некадърници и са се устремили да развалят всичко постигнато.Ето магистрала Струма спира

В Н Р Б служителите на МВР имаха законови привилегии, защото бяха на ненормиран работен ден, нямаше извънреден труд , синдикати и т. н. При демокрацията се запазиха всички привилегии. Плаща се извънреден труд, синдикат, ходят с бради, златни ланци, униформа под всякаква критика, корупция и престъпност . Най важното фигуранти, а синдикатите им само пари и претенции за резултати не говорят.

И с хиляди на пенсия и заплата.

В момента около 7 хиляди в МВР са на пенсия и на заплата / по данни на финансовия министър/. Вместо да се борят с престъпността, воюват на два фронта за парите на данъкоплатеца - от държавния бюджет и от НОИ.

Да около 7000 са пенсионерите , но те не са виновни че КСО и ЗМВР им дават право на заплата за извършена работа и пенсия на база внесени осигуровки . Има пенсионери на 51 и такива на 59 , които не са се пенсионирали . Да променят законите и да им спрат пенсията докато са на работа .

когато новите управляващи най напред назначиха и направиха генерали некадърници които не са разкрили нито едно престъпление като Б.Бонев, К.Радев, вВасилев, Атанасов ,Борисов и т н Те уволниха служителите разкривали престъпленията на номенклатурата по време на комунизма, за да не разкриват новата номенклатура. За 30 г.Мвр се напълни с бандити и мафиози.Младенов беше министър но преди това шофьор на Мето Илиенски. Поради тази причина при 70009 души персонал не са разкрити убийства на 76%, Грабежи 82%,изнасилвания над 80%....

във франция пожарна и бърза помощ са в една служба.

Както е тръгнало от МВР ще останат полицейските служби, т.е. преспокойно могат да прекръстят МВР в М-во на полицията. Нека тези, които искат да правят поредните реформи в МВР да видят каква е била структурата по царско време, по татово време, по времето на приемането ни в ЕС и какво е сега. Ще излезе нещо много интересно. Май искат МВР да го няма! Май пречи на всичките иначе защо на всеки 5-6 години ще правят нови закони!

Да в МВР трябва да останат само структури с полицейски правомощия .

Тая мегаструктура я създаде физкултурника Цветан Цветанов. Пожарна, Гражданска защита, паспортните служби, регистрацията на МПС нямат нищо общо с работата на полицията и службите за сигурност. Да погледнат как е в развитите страни и така да го направят.

Така се и от време оно!

Реформата според синдиката на МВР е, да ги оставят те да я формулират, като най-спешно е увеличаване щата и заплатите на служителите.

а даже нямат право на синдикат ....

Не ме разсмивайте с яркото си незнание!

Сотир Цацаров и Иван Гешев са преки съучастници в следните престъпления: 1. Ало, Ваньо - изтеклите през 2011 г. разговори между Бойко Борисов и тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов. Разследващите не видяха престъпление в нареждането на премиера към ръководителя на Агенция “Митници” да прекрати проверка срещу бизнесмен за укрити акцизи, защото "е поел ангажимент да не го закача". "Хайде, прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не... Защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов - като съм му обещал, че няма да го закачам - няма да го закачам", са част от репликите на Борисов. "Сега ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че туй работи, бирената...И има дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. И се оказва, че работи заводът при отнет лиценз", оправдава се тогавашният шеф на митниците Ваньо Танов. Но чинно прибира подчинените си от незаконно работещата фабрика. Разговорът между двамата е записан със съвсем законни специални разузнавателни средства през 2009 г. по дело за корупция в митницата в Свиленград. Наблюдаващ прокурор по това разследване е бил Пламен Георгиев, който по-късно направи шеметна кариера през управлението на ГЕРБ - първо бе зам.-министър на правосъдието, а после шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Дори след мегаскандала с незаконните постройки на терасата на тризонета му, Георгиев не бе низвергнат, а пратен за консул във Валенсия. Според Георгиев чутото в "Ало, Ваньо" изобщо не било сред доказателствата по делото, тъй като записите били унищожени. Самият Борисов вече призна, че разговорът му с Танев е автентичен. "Не че е правилно, не е трябвало да го правя. Но съм си такъв – всеки прави своите грешки, реагирах и се обадих. И се обадих, прекрасно знаейки, че на Танов телефонът е подслушван", обясни в типичен непукистки стил той в интервю. Два месеца след изтичането на записите Михаил Михов-Мишо Бирата бе открит мъртъв в хотел в Правец. Аутопсията установява масиран инфаркт. Ваньо Танов също е покойник. 2. Ти си го избра - реплика от изтеклите му разговори с тогавашния градски прокурор на София Николай Кокинов. Записите бяха разпространени през 2013 г. от анонимен изтоник, обозначил се като офицер от службата за подслушване на МВР. На тях се чува разговор на Кокинов с премиера и министъра на земеделието в първото правителство Мирослав Найденов. Срещата се провежда в дома на Борисов в Банкя. "А неговото дело как го виждаш", пита Борисов. "Ами никак не го виждам, защото чувам, че неговият свидетел Симеонов пак е бил отбой след последното си посещение. Без тези показания аз не виждам какво имат реално. Имат онези СРС-та на Калинка", докладва му Кокинов. "То там няма нищо", съгласява се и Найденов. От същия запис е и култовата реплика: "Не ми се подсмихвай, ти си го избра", с която Кокинов припомня на Борисов неговата роля в избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. Чутото в изтеклите записи изобщо не беше разследвано от прокуратурата на Сотир Цацаров, а после и на Иван Гешев. Борисов не отрича автентичността и на тези разговори и даже се изкара жертва. Той се възмути, че в МВР има паралелна структура, която "действа, работи, записва, манипулира, компилира". "Аз само знам, че от дома си не съм излизал. Така че, ако някой там ме е накачил с мероприятие, се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците", каза той след скандала. Така и не бе установено кой в крайна сметка е подслушвал премиера в Банкя. Данните за престъпление против правосъдието и по служба изобщо не бяха разследвани. 3. Размажи му физиономията В изтеклите разговори освен цинизмите по адрес на бившата председателката на парламента Цвета Караянчева се чува глас, приличащ на този на премиера, да казва, че е наредил на държавни органи да ударят частна фирма. "Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд”. На тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно!", нарежда Борисов на човека отсреща. Датите на записа съвпадат с масови проверки на държавни органи в “Еврохолд”, която бе поискала да купи ЧЕЗ. С помощта на КЗК компанията бе отрязана от сделката с абсурдни аргументи. Тя обжалва в съда, който отмени решението на КЗК. Няколко месеца след избухването на скандала КЗК рязко смени мнението си и одобри сделката. В записа се чуват отново реплики, показващи срастването на изпълнителната и съдебната власт. "А това за къщите за гости как се движи? Да, това сутринта аз съм го разпоредил... Да видиш стотина-двеста къщи за гости как ще приберем... Дааа, на Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска или утре обвинение. Ще го съсипят. Аз го предупредих!", казва Борисов на своя неизвестен събеседник. Дни по-късно бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев беше обвинен за неправомерно получени еврофондове за къща за гости. Прокуратурата отново се ограничи с проверка на автентичеността на записите, която според нея не може да бъде извършена, защото не разполага с оригинала им. 4. Барселонагейт Скандалът избухна, след като испанският вестник "Периодико" съобщи, че полицията в Барселона разследва схема за пране на пари, от която изплува името на Борисов. Касае се за луксозно имение в квартала на богатите на каталунския град, в което живееше манекенката Борислава Йовчева с дъщеря си Ема. Въпреки че за неин собственик се афишира бизнесменът Александър Чаушев, къщата е апортирана във фирма на младата жена и нейния баща Георги Йовчев. Веднага след избухването на скандала имотът бе освободен и обявен за продажба. Йовчева има и фирма - EMA BGS SL, която няма дейност, но има впечатляващи приходи, идващи от хора от близкото обкръжение на Бойко Борисов. Показателно е, че испанската прокуратура не само не иска помощ, но и не откликва на молбата на българските си колеги да им предостави информацията и доказателствата, с които разполага. И не прекратява, а продължава да работи по разследването. НАП заяви, че е започнала данъчни ревизии на споменатите в “Барселонагейт” лица. Не е известно какви са резултатите от тях, както и дали сред ревизираните е бил Бойко Борисов. Не ясно и за какво точно е разследването в Испания. 5. Мата Хари с евро и кюлчета Прокуратурата не откри престъпления и в разпространените снимки на пълно с евро банкноти и златни кюлчета чекмедже в спалнята на правителствената вила "Секвоя". Въпреки че самият Борисов твърдеше, че знае кой е авторът на снимките, държавното обвинение спря разследването, защото не успя да установи самоличността му. Констатирано е, че снимките са направени от "жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса, но поради лошото качество, както и поради това, че се касае за отражение, за експерта е трудно да определи повече детайли". Не е ясно питала ли е прокуратурата Борисов по време на разпита коя е Мата Хари. Самият лидер на ГЕРБ каза, че не й е казал, което също е притеснително, защото би могло да се изтълкува и като възпрепятстване на разследване. Прокуратурата изобщо не си направи труда да проследи откъде са дошли банкнотите евро и кюлчетата злато, чиито номера ясно се виждат. 6. Милиони рекет от хазарта Хазартният бизнесмен Васил Божков разказа как години наред е бил изнудван и е платил 67 млн.лв. рекет на Бойко Борисов, на финансовия му министър Владислав Горанов и на шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Той показа банкови извлечения от собствените си сметки и прати сигнал до българската прокуратура, ЕК и посолствата на различни чужди държави у нас. Прокуратурата привика на разпит Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили. Факт е, че законът е променен точно от ГЕРБ в полза на Божков. Самият Божков, срещу когото има повдигнати 18 обвинения и искане за екстрадиция от Дубай, където той се намира, не е разпитван. Не е ясно дали е питан и какво е свидетелствал Георги Попов, който дълги години беше дясна ръка на Божков и доброволно се върна от Дубай в България. Във видео, разпространено преди година, той потвърди думите на хазартния бос за рекета. 7. Помощ за проблем в Либия Пламен Бобоков показа свой чат с Борисов. „Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. И ти ще си прецениш? Много те моля, въпросът е много сериозен!!! Аз от утре до 9-и няма да съм в БГ, затова давам зор!“, написал Бобоков на премиера. По думите му Борисов помогнал, макар да не става ясно как точно. В пристъп на “прозрачност” прокуратурата не само разпита Борисов, но дори и предварително обяви кога това ще се случи, за да могат медиите да са там. Последици за Борисов нямаше, но президентският съветник Пламен Узунов и Бобоков се сдобиха с обвинение заради търговия с влияние заради далеч по-безобиден чат. До момента делото не е внесено в съда. В съобщенията с Борисов обаче държавното обвинение не откри престъпление.

Как не те домързя да напишеш всички тези глупости - опорните точки от последните години, повтаряни като изпаднали в транс от президент, вътрешен министър и "порядъчните"!

Пък аз си мислех, че Борисов, като е неук, е прост. Как да не му направи метан човек? Само че, май -май, оцелели след метаните не се намират много -много...

Ама в кои държави пожарната е към МВР,нека да каже в кои този хрантутник.

Никъде не е в МВР . Подкрепям . За членски внос става въпрос .

Германия, Испания. В ЗМВР от 2006 година са всички структури, които ги има в МВР-тата на много страни, членки ЕС и този закон е съобразен ЕС. Без този закон нямаше да ни приемат в ЕС. ТОзи закон е гледан под лупа! А в ЗМВР на Германия в МВР са включени документите за самоличност, СРС, контраразузнаването, пожарната. Четете! А както е тръгнало МВР се изпразва от към съдържание. ОСтават само полицията !

Дирници, как избирателно публикувате новините. Искате ГЕРБ, ама няма...

Първо те не я създадоха както трябва тая гражданска защита, пък и да я унищожават.

Май нашата реформа е като "преместване в другия крачол"