25 тона мъртви животни от ”син език” в 2 области

25 т мъртви животни, заразени с болестта "син език", са извозени през последната седмица на юли от областите Хасково и Кърджали към екарисажите в Шумен и Варна.

Обратно в новината

Коментари - 25 тона мъртви животни от ”син език” в 2 области | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ще е навремето имаше един жеко байчев ли беше /нарочно му пиша името с малки букви/, който унищожи вет. служба в Б-я. Ликвидираха вет. техници , които основно работеха в практиката и имаха поглед за нещата, и ги замениха с доктори лекуващи кучета и котки и резултата ще е такъв. А за ДВСК да не говорим - пълна порнография.

Спешно да се направят луканки от тази мърша и да се раздаде в парламента, белкем се изтровят тези политически боклуци.

Някой ще яде вкусни салами.

българина колко бързо си решава проблемите, случва се някъде криминално престъпление и хоп пишат и после сами си вярват , че го направили цигани и проблема решен, за шап и син език са виновни турците, само дето там няма огнища от болеста , ама не пречи ,важното е да си вярват, за незнам си какво са виновни гърците , за друго македонците , после англичаните и така си продължава , но не се усещат че само те са в ямата...прост народ слаба държава

Салами и други месни продукти от трудни за идентифициране смеси е добре да се избягват... следващите няколко месеца. По добра стара българска традиция някои ще направят пари от нищото...

Халал да ви е Червен Език от ЕУ-то :)

Подарък от Турция. За България всички злини идват от там. Няма да мирясат тези гаджали ...

интересното обаче е, че в самата турция няма случаи на син език....няма да мирясате ей м.....ли...такъв сте го яли , че веки веков ще ви боли

Защо тези заболявания съвпадат винаги с мюсюлмански празници и множество гости от Турция? Защо санитарния контрол по границата го няма?

Директорът на ОДБХ д-р Бащавелов и д-р Григоров началник отдел Здравеопазване на животните в ОДБХ, докладваха актуалната обстановка. Хронологията на проблема датира от 4 октомври, когато по сигнал на ветеринарния лекар от с. Кочан, община Сатовча, са взети проби и доказано категорично наличието на вирусно заболяване шарка по овцете и козите. Заразени са животните само в едно стадо в с. Кочан, в което има 224 овце и 3 кози.Областният управител Муса Палев издаде заповед до кметовете на всички общини в областта да свикат незабавно заседания на общинските комисии по епизоотия, които да предприемат съответни мерки за ограничаване и предотвратяване разпространението на болестта. Това е от особена важност за общините по Местенското направление не само заради близостта с огнището на заразата, но и заради предстоящия празник Байрам, за който мюсюлманите купуват за курбан предимно овце.

управниците измряха ,комарите се появиха и то много след 8ч едва ли можеш да ссе задържиш на вън по тошковото време се пръскаше не се играеше на шикалки ,а сега пръскат ама не знам с какво ми то май с вода защото след пръскането се усеща че е без ефект и как няма да има заболяване .които управници дойдат все са същото лайно .

сега пръскат със светена вода! тя е по-ефективна (Y)

Доган ще оправи всичко бе, РАЯ!Смирение и послушание!

пак внос от "братска" Турция.

Ей ало,дираджии. 300 умрели УФСЕ 25 тона:)))

като е за компенсации, в Кърждали, може и 3000 да са. ти кво, да не би да си нещо против малцинствата?

Не,против глупаците съм.

казва се-з00 жовотни. една овца е под 50 кг, колко тона да са!пус и си песента на азис 'супер разбирач' и траи!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.