Симеонов: Чумата дойде от търговията между българи и турци по границата

Подал съм сигнали в ДАНС за разследване на огнищата, заяви вицепремиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък мисля, че е от калпавата граница, за която си лично отговорен. Но си твърде зает да затваряш дискотеки, шут такъв.

Тоя за ненормални ли ни смята? Ако болестта е дошла от Турция като търговия между местните хора около границата, как точно е станало това. Нали има ограда / както сам той казва/ ...нелегално или легално, но някой на границата си е затварял очите? И защо ако е така...и чумата е дошла от Турция, защо там никой не избива животни около границата?

Варелка, ами нали има непревземаема ограда бе рептил? Там нали пиле не може да прехвръкне и журналист да припари, че ще ти мине дребен добитък? А доколкото знам, през пропускателните пунктове пък въобще не трябва да се пропуска такъв добитък. Освен ако разглеждаш чумата, като някакво летящо създание, което преминава през дупка на ситото!

Аз не знам нещо добро да е дошло от Турция.

Schilo

А бе, крети, кажи за състоянишетож на оградата, тогава! Деева крадците ви долни!

Симеонов да не си пазарувал турски агнета за подкупваш районите със смесено население :)))))

Или не можеш да четеш или не можеш да мислиш, а най-вероятно и двете!!! Точно това обяснява човека, че без участието на местните няма как да стане преминаването на животни от Турция!!! За местните хора оградата по границата не е проблем, каквато и да е тя!!! Служил съм в този район 1985-87 година всеки от местните можеше да мине в Турция и да се върне когато си поиска, въпреки огради, кльонове и патрули!!!

Тоя е толкова тъп , че не знае какво говори . Нали сме външна граница на ЕС ? със супер модерна ограда и честни и доблестни пазители , как става алъшвериша с комшиите ? Или говорим за някаква специална порода прескачащи огради овце и кози ?

г-н Симеонов, вместо да се правите на Андрешко, като знаете как е достигнала заразата до България, ами кажете си. А това , че се опитвате на изкарате хората виновни, че се мъчат да изкарат някой лев, като продадат живитните си на безценица, какво ви говори ? Ситуацията е "Бог високо, цар далеко" , а те трябва де се измъкнат от блатото.

Не съм му фен, но той е единствения който точно и ясно посочва проблемите и причините за ситуацията, за разлика от кухите фрази и лозунги на К. Нинова и Р. Радев!!! За местните хора оградата по границата не е проблем, каквато и да е тя!!! Служил съм в този район 1985-87 година всеки от местните можеше да мине в Турция и да се върне когато си поиска, въпреки огради, кльонове и патрули!!!

Е да, ама тогава не е имало такава невероятна ограда като сега ... Сегашната е като от Междузвездни войни ...

Ми не минавали сами животните (да бе, то егати дупките имаше по тая ограда ... ), а хората ги били продавали ... Демек какво иска да каже, че са минавали редовно с животните през КПП? Демек през регулирано място? И са внасяли животни от Турция, при все, че знаят за чумата? Значи кой е спал пак? Другото е вече животните да скачат по пет метра и да си минават където искат. ...

Спиш Симеонов , спиш!Ходиш по барове , а стената ти на границата с дупките даже и животни са се продавали!Спиш нехранимайко неден!

до един сте кретени!

Демек са си ги премятали с катапулти ли? Или са рязали оградата, демек граничарите са спали? Нали като видиш, че някъде има срязана ограда, колкото и да си тъп, ще поставиш мястото под наблюдение, те пак ще дойдат ... Той иска да каже, че хората били виновни, понеже внасяли от Турция животни ... Демек или ги обвинява в нелегални действия - демек преминаване не през КПП, нанасяне на вреди на държавно имущество (оградата, а тя е по милион на километър или 1000лв/метър) и т.н. ... или ги обвинява, че легално са минавали през КПП с животни, тогава що са спали от границата? И в двата случая обвинява малоумно без никакви доказателства. Фактът, че има издадена заповед за евтаназия пет дни преди изследванията, че лабораторията се оказа от уж невероятна френска не знам си ква - непризната, май френска, а името което ветеринарите и полицаите ползваха за да се позовават на нея се оказа менте, че не съществува - всичкио това според мен показва съвсем други неща ... Да не говорим, че в изследванията вируси няма, само антитела. Изобщо цялата работа не е толкова елементарна и нормална, както се опитват да покажат. Да не говорим, че пак данъкоплатецът ще се бръкне ...

И ти си тук ;)

ОК, но как са минали границата при положение, че нашите митничари, граничари и друг контрол са на своя пост ? Турците са ги прехвърляли през оградата, а наши ятаци са ги пасли докато стигнат до селата ли ?

Нали сме тарикати!

"Подал съм сигнали в ДАНС за разследване на огнищата, подал съм информация как са се появили и така нататък, всичко това е намеса на човешкия фактор. Вероятно ще лъсне истината каква е, аз я знам каква е, става въпрос за пренасяне на зараза с цел лични печалби" Да цитирам един български преподавател по повод на винкела: "Голяма помия стана в медиите, да знаете. Напълни се с духовни педерасти!" Отговорната и добра журналистическа практика, както и професионалната ви етика би трябвало да ви застави да прочетете как се разпространява чумата, може ли приносител да бъде човека и т.н. Защо публикувати откровените идиотии на този... т ъ пак, който даже и фамилията си е сменил от Балевски на Симеонов?!

Ха ха, местните около границата прекарват нелегално овци и кози за някаква дребна печалба, но не се и сещат да прекарват маймуни за много повече, верно ли бе Винкел

Щот не са в ЕС и нямат такива тъпи наднационални директиви. Те Пенка Дъ Кау за какво мислиш щяха да я убият наите въртиопашки? Само и само да покажат как спазват брюкселските безмислици! Била влязла от Сърбия без санитарен контрол...

Тръгнали сме да оправяме Западните Балкани, а България вълци я яли! Нали има ОГРАДА, нали има гранични, ветеринарни и не знам си още колко данс, манс----! За какъв чеп ни са! През две години едно и също - трепане на животни!

Я,не лъжи бе. Преди тази чумапо овцете,ни плашехте с чума посвинете от Румъния. Вътре в самия ЕС няма контрол на нищо,и вътре самите съюзници се унищожават единдруг,за даоцелеят западните държави. Птиция грип по кокошките вДобрич от къде дойде? Какви са тези зарази,вируси, лекарства със канцерогенни вещества,отровни храни в ЕС?

Така е

Далавери обсъжда проблема от....Несебър. Готино е сега в Несебър,камо ли за него си.И е лесно от там.Морето,сините вълни,летен бриз,хапка-пийка и коментари на поредният"властови официоз".В Странджа....ситуацията е различна.

И как става тази нерегламентирана ''търговия'' след като през ''великата ви ограда'' пиле неможе да прехвръкне според приказките ви кога стане въпрос за милиони откраднати и бежанци бол из центъра на София даже.. Сами си правите далаверите ама се чудите кой балък дето вие имал доверие да турите на пангара..

Тя истината ша си лъсне.. И сега си лъщи - в доклад на ПОРОЖАНОВОТО миснистерство се казва, че в европейската част на Турция огнища на чума няма.. Виж едни нови талибани край Сливен ги има от три-четири дни из нета.. Та тях - ако не са ги донесли щъркелите или аербъси от Безмер.. Значи козички от Анадола са ги пренесли изпод Великата ти българска стеничка.. Оназ дет всеки дъжд - дет пълни барите и вадичките през нея, я събаря..

Там има непристъпна ограда, Валерчо, ти я строи.

Чумата драги ми Симеонов идва от политиците. Ако разстрелвахме по 15 политици, които всъщност са бизнесмени годишно и у нас щяхме да се радваме на икономически ръст от порядъка 7-10% годишно, както в Китай. Въпроса е от защо започваме и свършваме до овцете ?

Някой е натъркал българска уфсъ във турска уфсъ!

Казваш, овцете като ракети са я прелитали и са кацнали в селата ? И къде е бил гонещия шума по Слънчака ? В Банско ли ?

Защо трябва да минава през оградата

Значи според Симеонов, едно животно не може да прескочи оградата, но търговийка покрай оградата можело да се прави... Тоя да няма температура? Българите ПРОДАВАТ на турците пи границата и основно агнешко, което комшиите много ценят. Българите НЕ КУПУВАТ, щото нямат пари. Как тогава ще влезе тая "чума" от Турция? И защо за нея до сега не е имало никаква информация? Симеонов, и на теб да ти ...... майката!

Дори и да е така, това какво значи. Липса на контрол. Всеки път едни и същи оправдания. Ама така свикнаха, видяха че единственият израз на народното недоволство е писане на коментари.

чумата винаги идва от запада, западните агенти и западните зомбита! западната чума натръшка над 2 милиона българи и над 15 милиона глави добитък! ама правителството и това не знае, нали? ако западът плати управниците ще зачистят целата територия от българи! и ще населят кончити с вурстове и бири!

Истината "ще лъсне" не само за чумата, а и за оградата.

Ако няма огинща във Турция,откъде тогава се е взел вируса? Повече от 72 часа не може да оцелее в природата. Някоя лабораторийка за биологично оръжие и диверсия срещу България? Да се проверят американските бази у нас.

Най-интересното е,че тоя шматарок със сигурност е прав...Дамян Илиев на пресконференцията аха-аха да се изпусне,но си премълча.А факта е,че животните не са преминавали през никаква ограда,директно са прекарани през някое КПП по турската граница...Какво си мислите,че на КПП-то нямат тарифа за подкупите за внос на живи животни?

annybody

В Турция има 700 огнища на чума, и на турците хич не им пука - това си е биологично оръжие, а зле платените тук мъдреци си упражняват остроумието за сметка на един или друг, че даже и Бисмарк изпъчиха като опонент, без да вдяват силогизма и иронията на собствените си доводи.

Значи твоята велика китайска стена служи за пункт за покупко продажба на животни ли??? Егати оградата!

Точно,турците даже и не подават информация за O.I.E. последните години,на картата с огнищата Турция е в тъмносиньо, едно към едно с централна Африка...

В България няма нито един доказан случай на чума, само в Турция има и според теб е дошла от България ли? Ама че умник си...много прост!

Ако г-н Симеонов е прав, това е много странно. Къде са контролиращите фактори, които да обяснят на местните хора какви рискове носи подобна търговия с държава извън ЕС? Доколкото знам, в страните от Западна Европа всяко домашно животно има паспорт и в мрежата може да се намери всякаква информация за здравословното му състояние и всичко, което има значение. Нима у нас и това е оставено на самотек и всеки може да прави каквото си реши, без да се съобразява с някакви изисквания? Ако това е така, защо се допуска? И това е управленски недостатък. Работата на един кмет трябва да включва всичко и отговорността е тук трябва да е на властимащите.

Защо ни мразиш??

Каква търговия при ограда от близо 100 милн., която разделя двете държави. Ако някой е за прокурор си ти, Палачо ...

Онези огради и кльонове колко милиона струваха, та ги сравняваш със сегашната ограда? Пък и не си спомням тогава някой да се е хвалил, просто пазеха границата и пиле не можеше да прехвръкне. Съмнявам се, че всеки си е ходел до Турция, когато си поиска, защото самите турци също се пазеха от нас. Помня и какво им се случваше на онези, които по някакъв начин все пак успяваха да преминат оттатък. Хич не бяха за завиждане.

Вярно е! Защо не преминаваха по времето на НРБ? Много просто: имаше граница, ограда и граничари които стреляха. Защитаваха свещената и неприкосновена българска граница. А сега? Б.Б. защо да няма фирма с първия Орел? Нали са аркадаши! Защо да няма интерес?

Това как да го разбираме:''става въпрос за пренасяне на зараза с цел лични печалби". В началото на статията се говори за нелегален алъш вериш, а писаното по долу по скоро прилича на международен тероризъм.

Цитат от доклад в Националната Библиотека на САЩ със заглавие -Peste Des Petits Преживни меланинови вирусни инфекции на малки преживни животни: цялостен преглед„Полуживотът на PPRV е около 2 часа (h) при 37 ° С и може да бъде напълно инактивиран при 50 ° С в рамките на 60 минути. Вирусът е доста стабилен между pH 5,8-10,0, но е податлив на най-често срещаните дезинфектанти като алкохол, етер, фенол и натриев хидроксид [ 90 ]. Вирусът може да оцелее дълго време в охладени и замразени тъкани [ 90 ].“

Продължаваме да четем относно ваксините -цитат от същото място- „Единична доза от ваксина PPR съдържа ~ 10 3 TCID 50 на Vero клетки атенюиран PPRV и се счита, че осигуряват защитен имунитет при овце и кози, за около 4 години [ 8 ]. Тъй като майчините антитела могат да пречат на ваксинирането, малките, родени от PPRV, изложени или имунизирани кози, трябва да бъдат имунизирани след 3-4 месеца [ 151 , 154 ]. Ваксината се счита за напълно безопасна без никакъв значителен имуносупресивен ефект върху гостоприемника [ 218]. Животните, ваксинирани с атенюирана PPR ваксина, не могат да предадат предизвикалия вирус на животните, с които са в контакт. Предполага се, че ваксинирането с един щам осигурява пълна защита на друг щам със същото или различно поколение на PPRV (разгледано в справка [ 8 ]), въпреки че наскоро изолиран щам (PPRV / Nanakpur) реагира лошо с моноклонални антитела, както и хиперимунен серум срещу щам на индийската ваксина (Sungri / 96) и следователно повдига загриженост за кръстосана защита сред различни щамове на PPRV [ 77 ]. Ваксината е термочувствителна; неговият срок на съхранение е ~ 1 година при 4 ° C [ 8]. ППРV ваксината се изисква най-вече за използване в субтропичен климат (Южна Азия и Африка). Необходима е ефективна студена верига, за да се достави ваксината на полето под горещ и влажен климат, което е скъпо и неудобно. Подобрените методи за сушене чрез замразяване повишават термостабилността на PPR ваксината, която може да устои на температура от 45 ° C в продължение на 14 дни без значителна загуба на ефикасност [ 218 ]. Използването на нови стабилизатори / разредители като тежка вода, трехалоза, CaCl 2 , MgCl 2 , MgSO 4 са значително подобрени термоустойчивостта на ваксините PPR [ 219 , 220 , 221]. ППР ваксината с усъвършенстван лиофилизиран метод и стабилизатори може да се поддържа при 37 ° С в продължение на до 24 часа, без да има значителен ефект върху защитната ефикасност [ 221 ], въпреки че реконституираната ваксина трябва да се приложи на животните в рамките на 2 часа. Необходими са допълнителни проучвания за разработването на терморезистентна ваксина, която значително ще подобри успеха на програмата за контрол на заболяването.“