17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя е луд, трябва да го вържем !!!

Едва ли трябват повече доказателства, че пушенето е вредно за здравето на пушещия и на околните! Пушачите струват на здравната и социална система повече, отколкото непушачите, така че не е въпрос само на личен избор, а и на финансова отговорност. Вече никъде в цивилизования свят, не се насърчава пушенето - обратното, създава се обществено негативно отношение към пушачите. Това помага за намаляване размера на пушещите. Разрешаването на пушенето на обществени места ще бъде сериозна крачка назад за БГ, по-скоро в посока Ориента, а не Европа.

Какъв патриот си след като мислиш лошото за българския народ ще ми разрешаваш пушенето та ти си враг на хората бе.

Я ВИЖ ПЪК ТОЯ НАШИЯ - НА КОГО ПЪК СЕГА СЕ ДУПИШ. АЙДЕ СТИГА С ТАЯ ПРОСТИТУЦИЯ!

Този явно ,че е взел пари от едни хора,за да лобира за връщане на пушенето.От ресторантьорите и хотелиерите най -вероятно.Мазна мутра.Продажник!!!

Когато има помещения за пушачи и непушачи се нарича толерантност . Демек на кой какво му е кеф това . Крайните отрицания са присъщи основно на шизофрениците , нискоинтелигентните дебили и някои вегани и непушачи които спадат основно към първите две категории .

Прав е! Аз решавам какво да правя със живота си. Не Вие! Не пушите? Много похвално и ви завиждам за начина на живот, но това не променя факта, че аз "пафкам". Къде е проблемът за Вас? В заведението има помещение "за пушачи". То и тоалетни има 2 бр .- за жени и за мъже? Вие къде влизате? В едната от двете , нали? Е, сега сигурно ще има и трета тоалетна.... Но проблемът не е в клозетите, а в избора. Той си е Ваш. Аз нямам избор. Права нямам, бре хора. Има и финансово-морален проблем. Защо държавата накара ресторантьорите да инвестират милиони за отделни помещения, климатици и прочие, като им каза- Това е! След това каза, че "това" не било "онова" и никой няма да пуши в заведенията? А, парите, а нервите,, а фалитите,,, а принудителното затваряне? Само не ми излизайте с номерата за "атмосферата" и "фините прахови частици", освен ако: 1. Сигурни сте, че никой няма камина във Вашия квартал и 2. Този, който няма камина не пали стари гуми и друг боклук за да се грее. Заб. : 1. Нямам заведение 2. Толкова рядко ходя на заведение, че спокойно мога да пуша навън. 3. Защо са Ви още "Забрани" , вместо "Разрешения", т.е. -въпросът е принципен, а не личен. Ако искате- отрежете главата на звяра.

Пуши колкото си искаш но идиоти като тебе не искам да тровят нормалните хора. Аз не съм длъжен да дишам лайната които пушиш!!!!

Ами не си длъжен със сигурност ! В случаят си отиваш в отделението в което не се пуши ! Аз от своя страна не съм длъжен да търпя идиотските ти егоистични прищявки и отивам в частта в която се пуши !

Тоя от една страна удря някакви бизнес интереси и уж е правилно. Но после подкрепя други бизнес интереси. И леко казано изглежда странно. Как литва в някакви крайности. Не може да отгатнеш утре какво ще иска. Тютюнът е наркотик! Останалите коментари са излишни. От наркотиците нищо хубаво не е произлезло.

Това дюшеме скоро ще изхвърчи от хранилката. Малоумник

Ха-ха-ха, с "мирис" на лобиране. Недомислици и простотии колко щеш. Има по-важни дела за решаване в държавата.

Тоя Симеонов майка си ще такова, а баща си ще продаде за пари! За да иска връщане на тютюнопушенето, значи далаверата му е голяма.

По-красивото е кой печели. В случая - политическия му опонент, даже враг. Ама нали парите не миришат. Най-перверзната наглост е, че се разчитал0 на хора със съвест. Ама как ще ги познае, с;ед като никога не е разбрал какво е съвест, наглеца с кабеларката.

От кога е забранено тютюнопушенето? Не е. Откога тютюнът е о обявен за наркотик? Ами, все още не е! И откога ти разбираш от далавери, които са там където има акциз, тоест където има цигари, горива и алкохол?

връщане на режима за разрешаване на употреба на цигари в обособени помещения, основно в заведенията за хранене и развлечения

Правилно го написа. Заведения за ХРАНЕНЕ. Не са за пушене.

И какъв е проблема едното да се съчетава с другото ?

В цял свят хората се чудят как да ограничат пушенето , тоя ще го разрешава. Какво да се коментира. Няма работа във властта.

Явно света за теб се свива до няколко щати в УСто . ВЕРВАЙ ми , света не се ограничава с тях !

тоа мушморок па нещо лобира. Сигурно, некой кипарски патреот, е подготвил голема тутунпартида,контрабанда през малкотърновският бардак.

Не си ли чувал : Елате в страната на Мarlboro. Те спонсорираха Formula1, много други спортове . Бяха символ на САЩ. Къде са сега ??

Твърдо бях решил вече да гласувам за Симеонов! Но след тази изцепка с цигарите.... да забрави за моя глас!

Забраната не трябва да пада защото пак ще я въведат Идеята е да ни направят на маймуни Прявят го умишлено

Щом толкова много ти се пуши затвори се в стая и пуши по десет цигари едновременно Ако не искаш трябва да спаВаш закона който спасява хората които не пушат Този който мама свест си ТИ

На този човек както погледа му е като на умопобъркан а така също и делата му са такива„Единственото полезно нещо гласувано от това правителство и тои иска да го отмени

алоу дирааа защо като кликна на коментар + автоматично се увеличават и минусите към коментарът

Това е нищо, моите плюсове увеличават брояча с 3-4, вместо с 1;-)

Очевидно тогава обновяват състоянието. Реално други са кликали след викането на страницата от теб. Но при теб не се променя стандартно, до рефрешване на страницата. Тук обаче вадят ново състояние. Кликаш плюс и ти излизат още или излизат и минуси. Въпрос на програмно решение.

не ме учудва, че има толкова голяма, и все против пушенето в затворени, специални заведение, агитка. Просто са изтрили останалите мнения.

Не знам дали трият коментарите, но се съгласете, че освен всичко друго е смешно Симеонов да настоява, понеже пушенето ще подпомогне ресторантьорството и туризма. Не качеството на услуга, а точно пушенето.

LeGrandTulup

Ако вие обичате умерено да пийвате алкохол, ще изберете ли почивка в Катар или Саудитска Арабия? Където алкохолът е тотално забранен. За сведение - в малко страни по света има такава робска забрана за пушенето както е у нас. Тук само говеда ли живеят, та трябва и такава люта забрана?

Иска всички да станем като сина му - зависими!

Валери Тъпуту е измислил тарикатски начин да вдигне рейтинга на ГЕРБ. Все пак са партньори. Никой не би тръгнал да отменя закони за нещо, което е абсолюно ясно- тютюнопушенето е много вредно и скъпо удоволствие, както за хората, така и за държавата! Точка! А и Вожда вече събра овации с изказването си по въпроса!

Нашенецът не само че обожава забраните, но и не слуша и не чете внимателно. Иска се връщането на заведения с разделени зали - за пушачи и непушачи. Кеф ти в едната, кеф ти в другата според предпочитанията. Така никой няма да бъде ощетен, освен собствениците на заведения които веднъж вече го бяха направили това, вложиха пари в прегради и вентилация, а после трябваше набързо да махнат всичко. Сега ако се върне старото положение пак ще трябва да се охарчат за същото преграждане и вентилация.

Иска се по-големи обороти за Булгартабак и повече пари за собствениците Пеевски и Доган.

LeGrandTulup

Да да. Кой ли остана да пуши български цигари?

В България се пуши много,евтин алкохол и хазарт... това е отрова за близкото бъдеще

Както е казал римския император Тит Флавий Весласиан, когато е обложил обществените тоалетни с данък: "Парите не миришат". Та, най-вероятно това е разбрал и лидера на националистите, като е мислел по какъв начин да помогне на Булгартабак и неговия собственик, депутата от ДПС и близък на почетния им председател, г-н Пеевски. А, ние надявам се отдавна разбрахме, че за оня мъж, дето всички дами са му високи морала и отношението на околните е абсолютно без значение, когато могат да се изкарат едни бързи пари.

Шафът ти е без съвест. Той се противопостави на идията ти.

Законът за тутюнопушенето не се спазва поради липсата на адекватен контрол от страна на държавата и от пословичното за българина неспазване на какъвто и да е закон(основно поради липса на елементарно домашно възпитание). Категорично съм против бръщането на пушене в обособени зони.Когато те се въведоха,тогава пак се нададе вой за това,че принуждават заведенията да правят допълнителни разходи но постепенно хората свикнаха.А колкото да това,че в Народното събрание се пуши,то и затова рейтингът му е толкова висок!!!

Направо да се присъединим към Левантата и племенните общности в арабския свят които живеят с 500 години назад. Там си пушат на воля, и разменят жените за камили .. В целия нормален свят не се пуши никъде на публични места, дори ИЗВЪН сградите - в радиус 10 метра около тях. Само нашия ще измисля топлата вода. Тука ги гледам канадците като ходят на ресторант/бар през зимата - когато е -40 навън. Си обличат якенцата и чинно излизат да пушат ИЗВЪН заведението - на МИНУС 40 градуса по целзий. И никой не роптае, и никой дори не се замисля. А в Булгар'стан учителката завела децата от детската градина на детска площадка и си пуши там докато ги 'наглежда'. Сори ама е обидно.

Пълен малоумник какви желания на обществото подкрепяш, защитаваш корпоративни интереси

Чудя ви се на акъла. Пушачите сами се тровят, омирисват ви, тровят ви а после отиват на лечение, което вие непушачите плащате. В Канада пушенето на автобусните спирки е забранено, да не говорим за заведения. Безплатното здравеопазване с пушенето са несъвместими неща.

Тук някъде се моташе анкета дали подкрепяте връщането на пушенето по заведенията и 70% бяха против. Не знам какво рие Симеонов. Явно пак рие против избирателите си. Ама след изборите да не се чуди що не е на власт!

този току го позабравят и се пъха в центъра на вниманието - защо бе Валери, за какво ти е? Хората тъкмо се повъзпитаха малко, свикнаха на някакви порядки - айде пак в джибрите!

Вече не пуша, Нема пари за леб.

Далавери Симеонов - общуването и досега с вас вреди сериозно на нашето здраве. гербаджисйка подлога - властта е сладко нещо нали псе крадливо?

Защо е това драпане за въвеждане на пушене в "отделни" уж помещения? Хората пак ходят по кръчми, този бизнес не умира. И пак се пуши, значи органите не са в състояние да контролират или са подкупни и си затварят очите. Значи тези напъни на Симеонов са от безсилие.

Кой човек със съвест, ще е съгласен хората да си тровят живота? И без това нямаме читава здравна система, и без това България се топи, кусура ни е пушенето и съвсем ще разцъфнем!? Всичко друго оправиха, остана и наркоманията да оправят.

Уважаеми сънародници, винаги свободата е по доброто нещо, а забраните са по лошото. Чатал на вратовете ни не ни трябва. Но ние сме с робска психика и смятаме, че забраните са много полезно нещо. Нека си ги имаме в повечко, а после търсим хитрини как да ги прецакаме. От връщане на старото правило ще спечелят и непушачите, защото тогава гарантирано ще си имат бездимна част. Докато сега си имаме забрана за пушенето, която никой не спазва. Тя е на хартия. И ни докарва странности. Например на аерогара София може да се пуши само на 1 място, ложа Преслав. Вход 36 лв за 3 часа. На летището във Франкфурт Camel lounge са десетки и безплатни. Там се пуши на воля. Е, защо трябва да се правим тук на по светци от папата? Ей така, да си имаме забрани, че без тях не можем.

Ама това не е свобода, а свободия. Какво да правят непушачите, като няма заведение, в което да можеш да влезеш и да не ти трябва противогаз заради цигарения дим.

Точно. Който създава неудобства той да се съобразява. Пушача може да излезе навън с цигара, но непушача с чиния не може.

LeGrandTulup

Нали точно за това става дума - заведения с разделени зали за пушачи и непушачи. Всеки да си има своята си которка и да може да избира - с дим или без дим. Така беше преди пълната забрана, която е едно голямо недоразумение.

Но, разрешеното пушене на публични места, означава забрана за влизане на малолетни в ресторанти кафенета, сладкарници и т.н. Тоест, забранява се да отидете с деца на обяд в ресторант, например. Заради какво? За един нищожен кеф да си изпушиш цигарата на масата. Да не говорим какво става с хората, които трябва да работят в тези помещения - длъжни са да се тровят, дори и да не искат.

А работещите на места в които се пуши? Или ще ви обслужват роботи? Никакво право не е да се пуши, а вреден навик!

А в Бакарди клуб пушили се или е забранено ?!

вън от властта и от живота ни! НИКАКВО ПУШЕНЕ НИ В ЗАВЕДЕНИЯ, НИ В ОФИСИ, НИКЪДЕ, А ТЮТЮНЪТ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН СЪС ЗАКОН! ЩЕ ВИ ГОНЯ ДО ДОПКА, МРЪСНИ ПУШАЧИ! ДЕБМ!

От продажбата на цигари влиза акциз в бюджета за година близо 2/два!/ милиарда лева, малко повече от акциза от горивата. Ако се премахне този акциз държавата ще колабира. Явно вицепремиера помага на тия, които забраниха, да си поправят грешката, но без резил. Явно загубите са огромни и затова проверките затова са мижави. Непушача пести от цигари и алкохол. На пияча му е все едно пуши ли някой до него, ако му е в компанията. Тия с, децата дето изтъкват, не им е мястото на децата в среднощни заведения и диско и чалготеки. Пушенето е МНОГО ВРЕДНО, не го защитавам, но има много по-вредни неща!

sawo

Далавери Симеонов освен да лобира за мафията досега абсолютно нищо не е направил. Да си погледне предизборната програма - май нещо е позабравил какво е обещавал?

Абе г-н Симеонов,за каква съвест говориш като искаш отново да се узакони пушене в публични места - болници и други учреждения.Ами защо трябва един пушач да трови 100 непушачи.Я малко се съвземи и не се надувай като пуяк,че краят ви идва......................

Това за болниците, кога е било вярно?

ти да видиш при избори, тия със съвест, колко ще те подкрепят... гербаджийска патерица

Безобразие! Едно хубаво нещо стана факт- да не се пуши в заведения и от това иска да ни лиши Симеонов,той да си стои в къщи и да си пуши колкото ще!!! както и всички пушачи!!!

кога за последно си била в заведение, че там се пуши "нелегално" отдавна, госпожа Тасева. Пушачите хвърлят пари за цигари и алкохол, а мрънкачите хем си стоят вкъщи, хем мрънкат!

Аз съм пушач, но не съм съгласен с Валери

Ако бяха изборите в неделя този плъх нямаше да влезе в Парламента ! Далаверков е системен пребирач на бюджетни пари ,замъгляване на хорски умове под чадъра на Патриотарите ! Пушенето вреди на нашето и здравето на околните !!!

в никакъв случай . толкова е хубаво да си някъде на заведение е да си тръгнеш от там и да не миришеш на цигари и да можеш да дишаш но не дим. даже смятам че данъчните не извършват проверки. закона е един за всички трябва да сеспазва

Симеонов, смешен популист такъв, нищо друго не правиш освен да си избираш популистки теми и да шумиш по медиите!

Късно е чадо , мандалото хлопна ! Народа свикна да не пуши в Заведенията ! Скрий се Ограден плъх ! Твоето мнение не струва и 1 стотинка !!!!

Прост си и прост ще си останеш Симеон Тъпанаров

ОСТАВКА бе смешник!!!Радвай се че народа спи!!!