Решението на Синода за Симеон било редактирано на сайта

Русенският митрополит Наум обяви, че решението за споменаване в Симеон ΙΙ като цар на българите не е задължително. То обаче е било редактирано, съобщи dveri.bg

Обратно в новината

Коментари - Решението на Синода за Симеон било редактирано на сайта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Симеон си е вече на възраст , нека се пенсионира и да си гледа старините , пък владиците да си гледат църковните дела и да не се занимават с него повече , да си прочетат и църковните правила и да ги спазват , вяра с пари не се купува , иначе всеки милионер ще си плати и ще го четат на литургии.

имало решение, после друго с различен текст и накрая - не било гласувано. За енориашите това са престъпления , а за синодът ежедневна практика- подмяна на решения, обявяване на негласувани решения, издаване на решения с текст различен от гласувания, гласуване по принцип без да се гласува конкретен текст, който се подменя от секретаря и наглася според случая. Страшни духовни водители има народът всеки фалшификаторът би им свалил шапка.

ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА ВСЕ ПО-ЯСНО СЕ ВИЖДА ЛИЦЕТО НА БПЦ. КОЛКОТО И ДА СЕ КРЕПЯТ НА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ХОРАТА НА ЦЯЛО ЩЕ ОТВЪРНАТ ЛИЦЕТО СИ ОТ ТЯХ.МНОГО ПРОСВЕТЕНИ ХОРА СА ГО ВИЖДАЛИ ТОВА ПРЕДИ ГОДИНИ,ЗАЩОТО СА ЗНАЕЛИ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ СКРИШОМ "СВЕТИТЕ ОТЦИ".

Христос и той е "носил" нагръдни знаци, и в библията пише че свещениците са "длъжни" да са по имащи от миряните и да го показват. Доста от лъжепророци и посредници. Единственото което е нужно на вярващия е вяра и спазване на общочовешкия морал. Времето на заблудените мина!

Спрете да плашите народеца ДИР-и !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

БПЦ със своите поредни и безпочвени бръщолевения ще изгони от храмовете и малкото вярващи в нея миряни. И то защото искат да канонизират този, дето заграби имотите си като побеснело куче и бандитски хъс /СС- подобно на другото/ и хич не му мигна окото нито за народа, нито пък за пънещата се сега църква. Е тогава да се разреши във всички храмове на всички бандити /живи и умрели/ да се споменават имената с умиление и възхищение от техните дела от миналото и тези в бъдеще. АМИН християни.

Господа, г-н Симеон Борисов лъже. Няма данни да е служил вярно ('лоялно", както той чуждопелтечи) на Република България - нито като малолетен съюзник на Хитлер под регентство, нито след това - пак под регентство, нито като премиер в сговор със соцмафията. Като малолетен цар не той е служил на България, а тя на него. Като премиер й навреди. Що се отнася до фунциите, които казва че имал, те са две. Негови си - физиологични, и политически - сговорничество със соцмафията, която като международен аферист с опит и връзки успешно надиграва. Що се отнася до БПЦ - тя отдавна е подвластна на соцмафията и върши ней угодното. Можем да се надяваме, че в нея има и честни свещенослужители, но не и да окажат съпротива на мафията. Ни им е работа, ни им е по силите, ни е по храбростта им. Работа е на органите на националната сигурност да поискат осъждане и лишаване от българско гражданство на този, който продължава да се обявява за цар на републиката ни. Същото е и за съумишлениците му от соьмафията, нали!

Детинско е да се иска от Националната ни сигурност нещо да свърши по въпроса. Всички знаем ,че в България няма и помен от правова държава и Националната ни сигурност се намира под мишницата на соцмафията от вси партийни цветове населяващи Парламента ни. Така, че въобще не може да очакваме някакви подобни действия от нея. Най много да изгърми в медиите два-три халосни патрона и ОН да продължи да си живее необезпокоявано, да унищожава Мусала, краде България , всички медии да му дават думата и тиражират до безкрайност като най-почтения политик на политиците.

Хитрият Крадлив дедо пак започна да го увърта, типично в негов стил и не желае да приеме факта, че българският народ не го иска повече!!! Даде му се шанс на "височеството" да направи нещо за България, а той взе, че се награби с гори и дворци, после започна да сече и разпродава и ни "оправи" за 800 дни! На всичкото отгоре тръгна да съди България в Страсбург, че нещо реституираните имоти не му стигат...Стоп на шарлатанството с негово "царско величество"!!! България е и ще бъде, както ни я е завещал Апостола "чиста и свята република"!...А Синодът да се вземе в ръце и да служи на България и народа си, че е срамно за такава свята институция да бъде лакей на чужди интереси!!!

Защо говорим вече 15 години "Стоп на шарлатанството с негово "царско величество!"? без да се случва нищо и ОН да се подвизава на свобода и продължава сечта на горите и изнасянето на дървесина за плащане на покерстите си дългове??? Защото СЪДЪТ ни като време ОНО продължава да стои под политическа шапка на комунистите, създали всички партии обединили ги в ОБЩА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИОТСКО ОЛИГАРХИЧНА ШАЙКА и да изпълнява техните политически поръчки.

Да отвратиш хората от държавата и държавността и после да посегнеш и на духовността и да отвратиш миряните мисля че са два гряха и духовните ни пастири - владиците трябва много да се замислят и много да се страхуват !

Нашият Свети Синод отново изпълнява политически поръчки на комунистите и не е спрял да го прави , откак преди 70 години влезе под тяхна мишница и шапка и яде пердах с комунистически тояги. ДС на БКП разработи Симеон през 80-те години, видя му алчността и страстта към покера и реши да го използва за свои цели, като създаде партия НДСВ зад която стои Лондонския кръг пълен с крадени капитали от Лукановия кръг Монтерей( създаделите на БСП) изнесени в лондонски банки, а Симеон бе сложен за представително лице на партията, да баламосва простия народ с царската си осанка и козя брада. В замяна на това му обещаха имоти в България. Сините комунисти на Костов и създадената от БСП изкуствена опозиция- СДС, пък отмениха решението на Великите сили от ВСВойна, взето от Военния съд февруари 1945 г с което царската династия бе обявена за военнопрестъпници, конфискувана и затирена в миша дупка, като по този начин отвориха вратите на Симеон да се завърне и окраде България. Когато НДСВ дойде на власт Партията изпълни обещанието си и подари на Симеон държавни имоти за 500 милиона,а той за благодарност взе , че изсече западното било на Мусала и изнесе дървесината да си плаща покерските дългове. Но нито на сините, нито на червените комунисти това направи впечатление. И понеже комунистите не са спрели да ни управляват след 1989 г. със старото съзнание, начини и притоми, да държат вся влась советом, медии ,образование , да спират развитието на демокрацията, изграждане на правова държава и наказване на политическите ни бандити от прехода, Симеон продължава да се подвизава на свобода ненаказан , да се изказва и биде цитират като почетен политик, а църквата да стои под тяхна мишница и изпълнява политическите им поръчки. Срам и позор за българите, които нищо не правят да премахнат комунистите от властта , декомунизират и демократизират държавата си, не виждат жалкия си хал донесен от комунистите на най-беден и ограбен народ в Европа и държавата му превърната в нейна помийна яма, и най сетне накаже и да натири в пандиза всичките си политически бандити от прехода!

Допълнение - След като Луканов дойде на власт 1985 г и комунистите загърбиха "социализма" като започнаха да наливат основите на новия неолиберален капиталистически обществен строй и с пладнешки грабеж на държавна собственост от "комунисти" се превърнаха в едри капиталисти-олигарси и мултимилионери пътя, мозъчният тръст на БКП -ДС през 80-те години разработи Симеон , видя му алчността и страстта към покера и реши да го използва за свои цели. ДС създаде партия НДСВ зад която стои Лондонския кръг ...

Само в БЪЛГАРИЯ, Царят е комунист......!

не се разбра само колко се е охарчило царчето за такова решение на синода.

да се поогледаме какво става рече дядото. Ами като се поогледаме, виждаме, че нито гърци, нито румънци, нито сърби, нито руснаци, нито италианци се занимават така с предишните си величия, както ние. Да не говорим за това, как дадохме държавни имоти на човек от нищото. Безпрецедент в Европа. И той пак мине, не мине се изтъпанчи в публичното пространство - вярно ни е сбъркан чипа, ама както се вижда, за негово добро. Готов е на всичко, ама на всичко, за да се облажи. А пък ние гледаме сеир, докато не ни оскубят като мисирки за деня на благодарността. А пък църковните ни деятели, и тях господ ги е благословил с достатъчно мирска глупост и пълна липса на смирение.

Президентите не могат да бъдат "бивши", а ЦАРЯТ може?!

Една гатанка от гения БОТЕВ Родило се , не шава: яде , пък не става. Що е то Нашата екзархия . Ботев е смятал , че тези попове са безполезни за нашия народ , и е много , много прав , както във всичко което изповядва.

Като четох статията, разбрах къде Христос е написал 10-те божи заповеди - във Фейсбук. ;)

им беше спуснато от Путин, чрез неговия резидент в синода поп Николай!

Как така, защо са превъзбудени толкова хора???? Що за нагло изказване??? 85% от българите определят себе си като православни християни - друг е въпросът колко от тях са наистина вярващи, но това е личен въпрос на всеки един човек!!! Така или иначе, Българската православна църква е един много важен фактор за БЪЛГАРЩИНАТА като цяло и няма как българите да не се вълнуваме от един толкова важен въпрос - МОНАРХИЯ ИЛИ РЕПУБЛИКА. Аз съм вярващ човек, но с републикански политически убеждения и не желая в храмовете, които посещавам, да ми се натрапва Симеон в качеството му на цар, какъвто той не е!!!

БПЦ - Български Пасквилен Цирк! Група комунисти, част от тях агенти на ДС, които вече са облечени с расо бизнесмени. Доскоро имаха за началник и полковник от ДС. Сега когато полковника пукна, останаха само нещатните сътрудници и като по-глупави, се забъркват в скандали.

Тоя пич как се е накичил по гърдите с ордени като руснак на парад. Дейба тия агенти в расо ще ни накарат да станем протестанти.

Според мен с тези дрънкулки може да се закупи храна за някой социален дом за няколко месеца напред.Ама пък му стоят страхотно.

Това Не е моят владика ! Това Не е Българска Православна църква ! Българският народ трябва да анатемоса тези предатели! Те се отрекоха от Христа и Не могат да бъдат наши пастири ! Симеон даже не искам да го коментирам ! Ние сме Република и царе отдавна Нямаме! Кесаревото Кесарю ,а Божието Богу! Проклятието на Българския народ ще се стовари върху главите на тези отцеругатели и майкопродавци !

Я синода да обясни по какъв канон и от кой народ е избиран представителя на небългарската династия(нямащ капка българска кръв). Да напомня, че сме РЕПУБЛИКА, и представителите на църквата се издържат от миряните данъкоплатци.

И аз това казвам : "да е ясна историята каквато е била"!!! И за дядо ти и за теб самия!!! Защото не е важно какъв си, а кой си!!! А ти кой си???

Тоз поп се окичил кат коледна елха с медали,да не е ходил на фронта?

Не са медали, а нагръдни архиерейски икони, наричат се енголпие/панагия. И не е поп, а монах...:)

За пръв път виждам свещеник да се фука с гердан като някоя мутра.

мила родна картинка...едните куки на ДС дават молитва ( атеисти и молитва!!) на другата кука- агент на Кремъл...лешшшш!!!

Мисля, че простотията сред народа ни е толкова голяма, че няма шанс да не се оплюе църковното решение. Просто няма как неук народ да не храчи срещу всичко наоколо си.

...и народа, това си ти явно...

За пореден път се видя, че БПЦ и Синода са претъпкани с боклуци на ДС. И тези боклуци слугуват на едно нищожество, загърбили изтерзания си народ... Бог да ги съди продажниците алчни!

В нета може да се запознаете с агентурното минало на достолепните български владици-до един доносници на ДС.Как хем можеш да служиш на Господ, хем на Службите, хем да венцехвалиш Симеон, хем да обичаш лукса и скъпите автомобили...Ами защо не споменаваха името симеоново преди 10 ноември?За сексуална ориентация да не говорим.Не заслужават уважение тези хора.

Боже, колко е невинен ! А кой преди години в интервю на Кеворкян в Мадрид каза, че никога, никакви претенции няма да има към България ? Кой потъпка статута "цар", призна Република България и стана премиер ? Кой, заедно със сестра си по време на премиерството си веднага прилапа имоти, за които държавата/т.е. ние/ се грижеше 60 години, докато някой обикаляше казината на света ? КОЙ В МОМЕНТА СЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ ? Същият, който в момента цинично отново ни поучава и решава, че нямало нужда от вълнението ни относно решението на св.Синод. Който щеше да ни "оправи" / оправи себе си/ за 800 дни ! ДАНО ЦЪРКВАТА НАЙ-ПОСЛЕ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЛУЖИ НА ЦЕЛИЯ НАРОД. И да се отърве от зависимостите на ДС. Кой като невиждал, заедно със сестра си

ГЛУПЦИ , СЛЕПЦИ , ПРОДАЖНИЦИ КАКВА ЦЪРКВА Е ТОВА ???? НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ОСВЕН ОТВРАЩЕНИЕ КОЙТО ПЛАЩА , ПОЛУЧАВА ТИТЛИ ГАВРИТЕ СЕ С ВЯРАТА НА ХОРАТА .ЗАТОВА БАВНО НОСИГУРНО НИ ЗАВЛАДЯВА ИСЛЯМА .ЗАЩОТО НЕ СТЕ СИ НА МЯСТОТО .

Симо-Крадеца си платил, хората взеха парите и сега проблем...

Негово Величество Симеон Втори е най-обикновен крадльо и комунистическо-путински лакей

Всичко е въпрос на лични убеждения, и трябва да се уважава и мнението на тези, които мислят различно от нас. Аз съм убеден, че цар Симеон 2-ри е последният Български Цар, роден в Царство България, и притежаващ всички права на престолонаследник. Което автоматично го вкарва в списъка на уважаваните от мен личности. От друга страна, ако не е имало измисления "референдум" за република или монархия, досега щяхме да сме светлинни години напред, и недоразумения като Плевнелиев, Първанов и всички бивши, така наречени "Президенти", нямаше изобщо да са се добирали до Българската политика. Точно по тази причина бих гласувал отново за монархия. От което панически се боят всички сегашни управници.

Мечо, ако тати ти е бил адвокатин, за да станеш и ти, трябва да завършиш юридическия, ако е бил доффор, трябва да си налягаш парцалите 7 години медицина, за да станеш лекар. Ако е бил ЦАР- тогава ти си принц, ама за тебе коронацията се явява това което е дипломната защита за студента. Няма коронация, оставаш си принц. Капише? Опитвам се да ти го поясня по-лесно щото тая теза я таралянкате от 10 години.

Съгласих се напълно. Освен с това, че коронацията е задължително условие. За мен по-скоро е формално встъпване в длъжност. Остава да помислим какви са предимствата на монархията пред демокрацията и кои са недостатъците и. Да видим в коя посока ще се наклонят везните. Сигурен ли си, че днешният ни Президент има диплома за такъв? А предидущите? А министрите и цялата сбирщина депутати? А Симеон е роден, възпитан и живее с всички права и задължения на престолонаследник. Оттам нататък, да го наричат крадец и шпионин, ми се струва леко преувеличено и недомислено. И т.н.

Толкова добре служи крадлив дедо на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, че за малко да я унищожи изцяло...!!! Но бившия Му охранител БОКо, прави и невъзможното да довърши пъкленото Му дело...!!! АНАТЕМА НА АНТИБЪЛГАРИТЕ - "ЦАРЕ", царедворци, крадливи мутромилиционерогерберасти и обслужващи ги п'дерасти...!!!

оакаха се и сега искат да се избършат с редовите свещеници

Ясно е, че политиката се меси в БПЦ. Вижте изказванията на президента и на Радан, с кукловод Иван Костов. Ако се върнем назад в историята, Иван Костов беше най-големия злобар срещу Симеон. За политиците е най-добре да се споменава името на Пеевски, нали Радане, нали г-н президент? Или може би на енергетика Доган, на Данчо Ментата, на Местан, на Бисеров, на Р. Овч.? Срамно е, когато политицци се бъркат в работите на БПЦ. Това показва техния морал. А най-добре според тези политици да няма църква. Както беше по татово време.

залесителъ се замисли как може да продължи вриунието си тук, след краха на управлението си. И: атиде при лудия маняк николай да му е проводник. Днеска в богослуженията, утру с езтупан имидж: претенции към короната. Добре, че България става все по-слоба и турско-циганска. Нема кой да го чуе и изпълни планъ. Ние, белите ше мреме - скоро.

Разкарайте талибана митрополит Николай Пловдивски, обучаван от Масква. Този само раздори и проблеми създава. Не се правете на учудени и незнаещи кой е прокарал въпросното решение и кой е разпоредил да бъде променен текста му при публикуването.

той потриарх ше става и ше беси и убива конкуренти.... ти - разкарайтего. Сек на пътя му: умира.

Вече не намирам упование тази търговска милиционерска организация. Напълни се с интриги и там. Само те гледат в ръцете и за пари мислят, след сватбената церемония попа след като ни пожела успешен съвместен живот допълни с едно: "А парите оставете при попадията".

"...реши...да се споменава името на Негово Величество Симеон ІІ, цар на българите, както следва:" Дядо Науме, познавам те като честен и достоен духовник, хайде да не се лъжеме с пожелателното наклонение... Кажете "Сбъркахме", ще ви разберем, ще се опростим взаимно и да продължаваме напред - духовенство и миряни, двете неделими части, съставляващи БПЦ. С пожелание за добродетелно и спасително служение! Един от Варненци в ПДС...:)

Оф, то Правосавната ни църква е такава, каквато й е Историята -- винаги близо до властта. Да представи еди кой си цар като еди какъв си, пък втори, трети...После искайте от нея да е източник на морал и колективна идентичност. Горе долу мога да си представя каква е ситуацията след като изгледах руския "Левиатан", зад скрити врата ситуацията е сигурно същата.

агента Симеонов сега със друго име Неофит ,още ли не е хванал пътя към манастира. Не може да носиш две дини под една мишница, не можеш да си Юда и да си Ангел, не можеш да служиш едновременно на Дявола и на Господа. Няма как. Кой е онзи, който ще целува ръка на доносника на 06 ДС ,преоблякъл се като светец и вече с ново име Неофит ? Той продължава да разделя,не гради а руши, руши най важното, единството, прави крамола в тежки дни. Кому служи на Бога или на цара ? На небесния отец или на земните идоли.