Коментари - Върховният съд окончателно отказа да върне двореца ”Кричим” | Днес.dir.bg

Върховният съд окончателно отказа да върне двореца ”Кричим”

Върховният касационен съд окончателно отказа да върне на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза двореца "Кричим", след като през юни делото бе възобновено.

Обратно в новината

Коментари - Върховният съд окончателно отказа да върне двореца ”Кричим” | Днес.dir.bg

Коментари

ПАЗЕТЕ ЦАРЯ. ИМА ЛИ ЦАР ИМА БЪЛГАРИЯ. Паисий Хилендарски го няма за да НАПОМНИ ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМЕ и ОТ КАКВО ДА СЕ ПАЗИМ . Тази игра с имотите на царя има много по голями и по страшни цели, отколкото въпросът за собственост. За това никой не говори. Нека да се създаде движение да се върнат на царското семейство всичките им имоти. И никой да няма право повече да има думата за тях. Така ще защитим царя, справедливостта, историята ни, моралът ни, и най-вече ще защитим себе си.

Тоя дъртак ще излезе по безочлив и от комунистите.Поне да беше научил български като хората.

Какви имоти какви 5 лева? България трябва да заведе иск срещу тази проклета фамилия, която доведе българския народ до 5 национални катастрофи и продължава да го ограбва и продава! Те са длъжници на България за претърпените загуби, загубените територии и хилядите жертви. Длъжници са и за това, че българите не са зли като руснаците и поне са ги оставили живи. Знаете каква е съдбата на руския цар и наследниците му. Тези имотни претенции са върха на наглостта!

Въпрос: Как ще се национализира нещо, което е било на нацията бе, простаци злобни и алчни?

На тоя плужек и комунистическа подлога,не трябва нищо,да му се дава!

Тоя КРАДЕЦ, колко пенсионери, мечтаещи за времето, когато имаше хляб и работа за всички излъга... просто НЕ Е ИСТИНА!!! Лошите управници трябва да са в катрогите, а не да плачат, че малко са откраднали, че и от време на време - акъл да дават!

А горите кога ще върне, май "на куково лято ".Кой крал крал кой не да е крал.

Искам си двореца, иначе ще се оплача на Мария-Луиза !

поредният позор и срам за нашия червен съд. за една стара барака.

Дали не е по-правилно да го няречем просташки трибунал по погрешка в ЕС! Изходът от батака е падане поголовно на всички съдийски глави, за да се очисти името ни от скандала!

Ало,заспалите 2000000 /два милиона и кусур/ които гласувахте за "величеството" преди 12 години що спите ,бе! Протестираайте срещу себе си .Изборът бе Вашшшш.

Лакомия стар козел не мирясва... Е, ще го изчакаме, да не е вечен!

Дърт ;алкохолик;комарджия и т.н.открадна каквото можа а сега да те няма от България-руски шпионин.

Пълна деградация! Големият "оправач", "крадливия дедо" е голям срам за предците си. Единствено апетитът му е царски-няма насищане, камоли да милее за България. През зеленото сукно на игралните маси заминаха безвъзвратно не само наследството му, но и рилските гори, които той получи в двоен размер. Дано гушне букета по-скоро за да престане да резили страната и народа си!

Преди години тая гладна дойде с големи приказки, както и Бойко Борисов, пък нямаше пари даже да предизборна програма. Като цъфна тука април 2001г, искаше от големите интернето доставчици да му подарят като цяло поне 9000 лв за предизборната кампания. Накрая като нямаше от другаде, продал медалите на дяда си Фердинанд в някакъв оказион в Париж. Той не дойде заради България и българския народ, а дойде с реституционните си претенции. Надяваше се да се популяризира на изборите 2001 с цел да се кандидатира по- късно за президент. Затова и нямаше подготвенихора с които да управлява - не е било в плановете му. После като сформира правителството, и стана "Ох котьо!!!" - приватизираха БТК, енергоразпределителите, БДЖ и каквото още побараха - даже земите на пионерските лагери. Междувременно Сакскобурготски не дряа, ами започна да манипулира тогавашния съд и да си реституира имоти. Върха на наглостта беше претенцията за връх Мусала, собственост на царското интендантство по същия начин както и Кричим.

Сакскобурготски е изветен като зависим човек. Зависи от комара, зависи и от КГБ, което е откупувало дълговете му. Познай кой му е дърпалконците! А върха на простотията в управлението му беше докарването на Миленчо Велчев и Ники Маус - и двамата юпита над юпитата. Нищо че сега вегитират като деветостепенни политици и въртят някакъв никакъв бизнес в не особено реномирани финансови компании. Ми като бяха толкова юпита да бяха отишле пак отде дойдаха!

Върха на простотията и наглостта беше докарването на боко-боклуко,който като гл.секретар на Мвр веднага открадна Костовата СиБанк.След това всички приватизирани компании като БТК и ЕРП-тата разплащанията за тях минаха през тази банка.По това време и се въведе минимум 4лв.такса за превод към бюджета дори и ако превеждаш и една 1 стотинка.Та това беше най-голямото престъпление на царя,вкарването във властта на най-големият крадец и некадърник в цялата Българска история който като псевдо-премиер докара страната до трета национална катастрофа.

Мрънкала! Не виждате ли какво прави съдът? Не приема веществени доказателства. Няма доказателства и изфабрикува смехотворни измишлъотини подобно на Соломон. Комунистическата корейска власт эряпа да яде спрямо нашият пародиен съд. Жал ми е и ме е срам от България за ради нейното подобие на съд. Съдът зачерква законите и създава свои моментни положения, за да откраде законни имоти. Това е кощунство, престъпност и варварство. И всичко това на фона на претенции за европейскост. Колко ли още падения и черни точки ще виждаме занапрет - случаи на погазване на собственост и разстройване на съдби. Жалки прости съде!

Джони?!? Май не си много запознат с принципите на гражданското съдопроизводство? състезателност, бързина на процеса, времеви граници за представяне на доказателства (твоите веществени доказателства) и т.н. ?!?

Ей, наглец, нямам против мненията ти, но не ми ползвай ника! Имай малко етичност, нищо, че не се гледаме в очите...

Вместо да мрънкаш, защо в името на справедливостта не му подариш собствените си имоти? Или и ти си се облажил по някакъв начин, та сега адвокатстваш на Кобура?

Ако народният съд ги беше ликвидирал.

Алчноста е порок а за един цар той е нещо недостойно но вероятно в Симеон не е останало нищо царствено .Баща му сигурно се обръща в гроба засрамен от делата му.Наказание ще постигне и други от децата му ако продължава по този недостоен път.

Не се наядоха.

link Това е интересно да се види и ЧУЕ.

Така е вече 70 години, другарите каквото си харесат, заплюват си го за тях. Чувах истории , по времето на комунизма, някаква семейна ценност я конфискуват в полза на държавата , а след време хора са я видели, в домът на шефа на милицията, поставена на показно място. Едно време имаше някакви тайни магазини, само за другарите, в които си раздаваха на безценица на тях си , вещи , конфискувани от чужденци на границата. Има много какво да се каже и разкаже, за това време, но те предпочитат да си мълчат и да не признават, че е имало такова тъмно минало в България. Така че не се учудвам , че са си харесали двореца и смятат да го национализират. Те така си харесаха и бизнеса ми и решиха, че могат да ми го национализират, но аз реших да го закрия , пред това да им правя густо на червените некадърници. Вижте им архитектурата от социализъма и ще разберете защо искат двореца. Защото са некадърни да измислят нещо толкова стилно и изискано , а като не могат да го създадат по призвание, дай да го присвоим съзнание. Също като бизнеса ми. Хора , не се страхувайте , а разказвайте, кой с какво е ощетен и пострадал от червената върхушка. С мълчанието си само ги утвърждавате на власт.

Ти май забравяш че тоя "цар" по няколко телевизии се отрече от имуществото си и каза, че не е дошъл да търси това от нас а да "помогне" на България. Е, помогна и. Или не знаеш че тоя е най големия комарджия в Европа? Същото така не знаеш, че той дължи адски много пари на много известни личност?

Не го чух никога досега да казва , че се отказва от имуществото си. Моля направете специално предаване да ни убедите в тезата си. Това дали е комарджия , урвар, развей прах и прочие си е негова лична работа, както и на гоко ще дължи пари. Случайно вие да не сте главатар на другарски съд?

да ходи да иска Бъкингамския дворец да му реституират, дъртия пършив мошеник

не се ли насити от толкова патриотизъм? От толкова обич към България? Много добре си пресметнал, че в друга държава няма да вирееш. Срамувам се, че гласувах тогава за теб.

разберето хора, само една хубава революциика ще спаси малкото останало от булгаря! не разбирате ли че всички се опитват да ни таковат родината а ние седим и се наслаждаваме на това! мюфтииства, парламент, мутри, нато, еу, руснаци, всички искат да докопат каквото могат. такова ли будеще искате за децата си?! не мислете за себе си, вие/ние сме бита карта, децата ни са важни. дано един ден не ни заплюат за малодушието ни!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

алчна мадридска кранта.вервайте ми.

ivo10

Работата на върховния съд е да се бори срещу крадците, особено ВИП-крадците.

Не случихме нито на поробители, нито на освободители,нито на цар, нито на капиталисти-те биле бивши комунисти които знаят само да крадат,

Баш така си е!

И не случихме и на себе си, защото повечето от изброените са българи. Освен поробителя де. Но истината е, че тука сме си едно и също население на целия полуостров с леки примески заради империите, които са привличали този онзи.

Нормите за раздаване на имоти по времето на цар Борис са били както и сега...аз на тебе , ти на мене - тези норми са вечни и за всички времена!

Някога, да си чувал за агент "Карточник"!?И, още нещо да ти кажа!Само в едно аморално и побъркано съзнание агентите, каквито и да са те, могат да бъдат наричани- европейски политици!

Този (наречен цар)-го приехме в България даже и Мин.председател го направихме с надеждата,че ще опита да помогне на НАШАТА държава.Уви докопал се до властта започна да прибира всичко каквото му падне-и негово и на интендантството.Не одобрявам комунистите,но добре са направили на времето като са ги изхвърлили.Такива СРЕБРОЛЮБЦИ са вредни за държавата.

Не цар, султан е нужен на България

Сега не ви ли стана ясно кой унищожи ОДС през 2001г.ТОЙ ДОЙДЕ С ЕДНА МИСЪЛ ДА ПРЕМАХНЕ ДВУПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ Т.Е.СДС И БСП ПО ПОРЪЧКА НА ЛЕВИТЕ РЕВАНШИСКИ ПАРТИИ,КОИТО ГО ДОВЕДОХА С ТАЗИ ЦЕЛ.Е В ЗАМЯНА ДА МУ ВЪРНАТ ЗЕМИ,ЗАМЪЦИ И ДР.Е НЕ СИ ЛИ СВЪРШИ УСПЕШНО ЗАДАНИЕТО.ДА НИЕ ЧЕСТИТ ТАКЪВ "ЦАР" Е НЯМА ГО ВЕЧЕ НА ХОРИЗОНТА НО МНОГО ХОРА СЕ ОТКАЗАХА ОТ СДС ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ ОБЕЩАНИЯ АЗ ПИТАМ ЗАЩО БЕСПЕТО ОСТАНА НА ВЛАСТ ТОЛКОЗ ГОДИНИ АМИ ЗАТОВА ДА РАЗЦЕПЯТ ДЯСНОТО А ДА ВИЕ ЧЕСТИТО ТАКИВА ПРАВИТЕЛСТВА

Ако Царят е малко по решителен и ясно разбере,че комунистите го доведоха,за да го унижават-него и монархическата институция- то най добре ще е да разпродаде българското си недвижимо имущество и напусне тая злобна страна.......

махай се от България боклук продажен с тези който беше в коалиция сега ще ти вземат всичко щото си тъп

Ти па що мислиш, че е в България? В Мадрид си е и от там само смуче каквото може.

Дойде тая долна гнида, свърши си работата (да бутне Костов) за награда го задавиха с имоти и земи а Българския народ лапа мухите.

Този "аристократ", сплучливо наречен по-долу Бай Ганю Рилски, да си смени чипа и да престане да граби морално и фактически България - уви, заедно с комунистите-демократи - до ден-днешен..."Берегите малчика" наредил навремето Сталин за този (бъдещ) мошеник...

Честито царю Честити.Малко правда за бедните,глупави,вярващи и невярващи българи.Но и това,което му подариха други съдилища и реституционни комисии ще го задави,защото е премного.

съдът счете, че Интендантството е държавно учреждение, а не частна канцелария на монарха. Съгласно това решение на съда, Испанския дедо трябва да върне и другите прилапани дворци. А да не говоря за горите които му ги върнаха в двоен размер

мани ,че му ги върнаха и ги изряза

къде е оная 95 г. бабичка където беше свидетелка че е било тяхно

всеки от власт в бг краде от народа , семион ,доган, боико все тая мафията е в власта

всички тия ,които наивно гласуваха за тоя политически измамник,сега гласуват за неговият ученик- Борисов ! Резултатът ще бъде същия !

негодникът, който излъга българските наивници и спря възхода на България при Костов !

Не можеш да загубиш нещо, което не ти принадлежи! Дори и на хазард!

Този псевдо монарх нямали най-накрая да разбере, че няма никакви права над българската земя. Ако беше истински до сега да е разбрал истината и да си отиде .

И навремето по хубаво от държавната службичка не е имало и то при цар Борис. Кой е мислил че някога царя ще слезне от власт...никой. Всеки е бъркал в държавната хазна и му е подарявал земи дворци и после хоп след много години идва ред на реституцията и зпочват връщания на тези държавни имоти подарени някога на царя и в последствие върнати като "частни" лични имоти на неговите наследници..например Симеончо! Но не е луд който яде баницата, а който му я дава!

Нищо не му е подарявано от имотите. Съгласно Търновската конституция , от държавния бюджет се отпуска издръжка на царя и двора годишна издръжка, която се нарича цивилна листа. Същата се администрира от интенданството като държавен орган. По линия на тази цивилна листа , част от издръжката е вложена в строеж на дворците , Бистрица , Врана , Кричим , Евксиноград и други. По същата цивилна листа са дадени горите в Рила и други имоти. Не знам по какви норми са дадени част от имотите на Царя , но съгласно Търновската конституция и тогава действащите закони, така наречените царски имотеи са държавна собственост предоставени за ползване. Така че не следва да се реституират.

От цялата им династия единствено Цар Борис III е направил нещо по-съществено за България като е успял да върне Южна Добруджа. А този Симеончо е пълен некадърник - не само че никакво образование не е успял никога да завърши ами и дойде в България прикрито да краде. Спомням си, че и двореца Врана му го върнаха пак въз основа на документ, че се водел на Интендантството. Но това си е държавно учреждение, администриращо имотите на Царя като държавен глава, а не частна канцелария. Сега вече се сетиха за това и нищо повече не му връщат. Но трябва да се ревизират и предишните съдебни решения и би трябвало да му се отнече и дворецът Врана! Да не говорим как и в суматохата на неговото управление му "върнаха" и двойно повече гори от полагаемото според нотариалните му актове! Изпечен мошеник! А си е и тъп - ако беше поне малко умен можеше и да си върне и монархията, но той дойде тук САМО с идеята да краде! Заслужава и той, и целият му род само презрение! Дано и се махне от България! Но едва ли защото няма и къде да отиде!

Оказа се, че комунистите (сега начело със Станишев) са готови да сключат съюз със всеки, само и само за да са на власт. Преди два мандата бяха в съюз с монарха и му връщаха имотите, сега пак са с турска партия в коалиция... Продават се на всеки - на Русия, на САЩ (като Първанов), на ЕС, наред са Китай, ако и те дойдат да ни завладяват...

Кеворкян: Материални претенции към България имате ли? СКГ: Как материални? Кеворкян: Имуществени? СКГ: Как? Не. От собствената си страна ! Не! От мене това няма да видите, независимо при какви обстоятелства, обстановки и положения категорично не! Цитат от интервюто на Кеворкян в Мадрид със Симеон Сакскобургготски преди да дойде в България. Дали е цар, дали е комунист или агент на КДС, няма да коментирам. Всеки да си направи изводите. Това интервю го излъчиха официално по телевизията тогава.

Помня го! Още тогава се личеше как лъже!

Жалко, че публичните изказвания се се признават за доказателства пред съда. Ако беше така - нямаше да му върнат нищо. А сега се нагуши с гори, сгради и земи. Аман от лъжливи "политици" и "патриоти", които не могат даже да говорят български!

никакви имоти ни се полагат на престъпната династия на Кобургите

"Кел файда" както казва народа! Взе си достатъчно, след като сами му го дадохме ... Но се пробва "величеството", защо да не вземе още?

какво му е свестното на тоя пък измамник от класа роден със златна лъжичка,нито е учил в West Point нито е бил някъде консултант единствено е бил по казината в Монако и се върна тук за да искара пари за милионите си борчове и това не е тайна той ако беше стока нямаше да е игнориран от другите кралски особи,че даже и от роднините си.

стига сте плюли , изгонихте всички светни хора от държавата. за какво ви е тази бръкма кричим- една стара къща? не знаете какво приказвате, само от злоба лаете. не ви ли е ясно, че комунистите искат да оплюят всички, за да ви командорят с турците и лудия волен?

А на крадлив дедо за какво му е " тази бръкма кричим- една стара къща?"!? Като дори никога не им е била и подарявана, като всичко останало, защото са били бедни като църковни мишки!

защото има 20 деца и внуци- да ги гледа, а ние нямаме и по 1. търсете тези дето ви взеха заводите, а не този дето си търси къщите. вие не си ли взехте нивите? защо не ги оставите на "народа"?

Я, си спомни - не управляваха ли заедно през периода 2005 - 2009 година, или си забравил?! Турци, комунисти и монархисти!!!

тои за това няма оправдание, но да си взема къщите. всичkи си взеха имотите.

Коментари - Върховният съд окончателно отказа да върне двореца ”Кричим” | Днес.dir.bg

Върховният съд окончателно отказа да върне двореца ”Кричим”

Върховният касационен съд окончателно отказа да върне на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза двореца "Кричим", след като през юни делото бе възобновено.

Обратно в новината

Коментари - Върховният съд окончателно отказа да върне двореца ”Кричим” | Днес.dir.bg

Коментари

ПАЗЕТЕ ЦАРЯ. ИМА ЛИ ЦАР ИМА БЪЛГАРИЯ. Паисий Хилендарски го няма за да НАПОМНИ ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМЕ и ОТ КАКВО ДА СЕ ПАЗИМ . Тази игра с имотите на царя има много по голями и по страшни цели, отколкото въпросът за собственост. За това никой не говори. Нека да се създаде движение да се върнат на царското семейство всичките им имоти. И никой да няма право повече да има думата за тях. Така ще защитим царя, справедливостта, историята ни, моралът ни, и най-вече ще защитим себе си.

Тоя дъртак ще излезе по безочлив и от комунистите.Поне да беше научил български като хората.

Какви имоти какви 5 лева? България трябва да заведе иск срещу тази проклета фамилия, която доведе българския народ до 5 национални катастрофи и продължава да го ограбва и продава! Те са длъжници на България за претърпените загуби, загубените територии и хилядите жертви. Длъжници са и за това, че българите не са зли като руснаците и поне са ги оставили живи. Знаете каква е съдбата на руския цар и наследниците му. Тези имотни претенции са върха на наглостта!

Въпрос: Как ще се национализира нещо, което е било на нацията бе, простаци злобни и алчни?

На тоя плужек и комунистическа подлога,не трябва нищо,да му се дава!

Тоя КРАДЕЦ, колко пенсионери, мечтаещи за времето, когато имаше хляб и работа за всички излъга... просто НЕ Е ИСТИНА!!! Лошите управници трябва да са в катрогите, а не да плачат, че малко са откраднали, че и от време на време - акъл да дават!

А горите кога ще върне, май "на куково лято ".Кой крал крал кой не да е крал.

Искам си двореца, иначе ще се оплача на Мария-Луиза !

поредният позор и срам за нашия червен съд. за една стара барака.

Дали не е по-правилно да го няречем просташки трибунал по погрешка в ЕС! Изходът от батака е падане поголовно на всички съдийски глави, за да се очисти името ни от скандала!

Ало,заспалите 2000000 /два милиона и кусур/ които гласувахте за "величеството" преди 12 години що спите ,бе! Протестираайте срещу себе си .Изборът бе Вашшшш.

Лакомия стар козел не мирясва... Е, ще го изчакаме, да не е вечен!

Дърт ;алкохолик;комарджия и т.н.открадна каквото можа а сега да те няма от България-руски шпионин.

Пълна деградация! Големият "оправач", "крадливия дедо" е голям срам за предците си. Единствено апетитът му е царски-няма насищане, камоли да милее за България. През зеленото сукно на игралните маси заминаха безвъзвратно не само наследството му, но и рилските гори, които той получи в двоен размер. Дано гушне букета по-скоро за да престане да резили страната и народа си!

Преди години тая гладна дойде с големи приказки, както и Бойко Борисов, пък нямаше пари даже да предизборна програма. Като цъфна тука април 2001г, искаше от големите интернето доставчици да му подарят като цяло поне 9000 лв за предизборната кампания. Накрая като нямаше от другаде, продал медалите на дяда си Фердинанд в някакъв оказион в Париж. Той не дойде заради България и българския народ, а дойде с реституционните си претенции. Надяваше се да се популяризира на изборите 2001 с цел да се кандидатира по- късно за президент. Затова и нямаше подготвенихора с които да управлява - не е било в плановете му. После като сформира правителството, и стана "Ох котьо!!!" - приватизираха БТК, енергоразпределителите, БДЖ и каквото още побараха - даже земите на пионерските лагери. Междувременно Сакскобурготски не дряа, ами започна да манипулира тогавашния съд и да си реституира имоти. Върха на наглостта беше претенцията за връх Мусала, собственост на царското интендантство по същия начин както и Кричим.

Сакскобурготски е изветен като зависим човек. Зависи от комара, зависи и от КГБ, което е откупувало дълговете му. Познай кой му е дърпалконците! А върха на простотията в управлението му беше докарването на Миленчо Велчев и Ники Маус - и двамата юпита над юпитата. Нищо че сега вегитират като деветостепенни политици и въртят някакъв никакъв бизнес в не особено реномирани финансови компании. Ми като бяха толкова юпита да бяха отишле пак отде дойдаха!

Върха на простотията и наглостта беше докарването на боко-боклуко,който като гл.секретар на Мвр веднага открадна Костовата СиБанк.След това всички приватизирани компании като БТК и ЕРП-тата разплащанията за тях минаха през тази банка.По това време и се въведе минимум 4лв.такса за превод към бюджета дори и ако превеждаш и една 1 стотинка.Та това беше най-голямото престъпление на царя,вкарването във властта на най-големият крадец и некадърник в цялата Българска история който като псевдо-премиер докара страната до трета национална катастрофа.

Мрънкала! Не виждате ли какво прави съдът? Не приема веществени доказателства. Няма доказателства и изфабрикува смехотворни измишлъотини подобно на Соломон. Комунистическата корейска власт эряпа да яде спрямо нашият пародиен съд. Жал ми е и ме е срам от България за ради нейното подобие на съд. Съдът зачерква законите и създава свои моментни положения, за да откраде законни имоти. Това е кощунство, престъпност и варварство. И всичко това на фона на претенции за европейскост. Колко ли още падения и черни точки ще виждаме занапрет - случаи на погазване на собственост и разстройване на съдби. Жалки прости съде!

Джони?!? Май не си много запознат с принципите на гражданското съдопроизводство? състезателност, бързина на процеса, времеви граници за представяне на доказателства (твоите веществени доказателства) и т.н. ?!?

Ей, наглец, нямам против мненията ти, но не ми ползвай ника! Имай малко етичност, нищо, че не се гледаме в очите...

Вместо да мрънкаш, защо в името на справедливостта не му подариш собствените си имоти? Или и ти си се облажил по някакъв начин, та сега адвокатстваш на Кобура?

Ако народният съд ги беше ликвидирал.

Алчноста е порок а за един цар той е нещо недостойно но вероятно в Симеон не е останало нищо царствено .Баща му сигурно се обръща в гроба засрамен от делата му.Наказание ще постигне и други от децата му ако продължава по този недостоен път.

Не се наядоха.

link Това е интересно да се види и ЧУЕ.

Така е вече 70 години, другарите каквото си харесат, заплюват си го за тях. Чувах истории , по времето на комунизма, някаква семейна ценност я конфискуват в полза на държавата , а след време хора са я видели, в домът на шефа на милицията, поставена на показно място. Едно време имаше някакви тайни магазини, само за другарите, в които си раздаваха на безценица на тях си , вещи , конфискувани от чужденци на границата. Има много какво да се каже и разкаже, за това време, но те предпочитат да си мълчат и да не признават, че е имало такова тъмно минало в България. Така че не се учудвам , че са си харесали двореца и смятат да го национализират. Те така си харесаха и бизнеса ми и решиха, че могат да ми го национализират, но аз реших да го закрия , пред това да им правя густо на червените некадърници. Вижте им архитектурата от социализъма и ще разберете защо искат двореца. Защото са некадърни да измислят нещо толкова стилно и изискано , а като не могат да го създадат по призвание, дай да го присвоим съзнание. Също като бизнеса ми. Хора , не се страхувайте , а разказвайте, кой с какво е ощетен и пострадал от червената върхушка. С мълчанието си само ги утвърждавате на власт.

Ти май забравяш че тоя "цар" по няколко телевизии се отрече от имуществото си и каза, че не е дошъл да търси това от нас а да "помогне" на България. Е, помогна и. Или не знаеш че тоя е най големия комарджия в Европа? Същото така не знаеш, че той дължи адски много пари на много известни личност?

Не го чух никога досега да казва , че се отказва от имуществото си. Моля направете специално предаване да ни убедите в тезата си. Това дали е комарджия , урвар, развей прах и прочие си е негова лична работа, както и на гоко ще дължи пари. Случайно вие да не сте главатар на другарски съд?

да ходи да иска Бъкингамския дворец да му реституират, дъртия пършив мошеник

не се ли насити от толкова патриотизъм? От толкова обич към България? Много добре си пресметнал, че в друга държава няма да вирееш. Срамувам се, че гласувах тогава за теб.

разберето хора, само една хубава революциика ще спаси малкото останало от булгаря! не разбирате ли че всички се опитват да ни таковат родината а ние седим и се наслаждаваме на това! мюфтииства, парламент, мутри, нато, еу, руснаци, всички искат да докопат каквото могат. такова ли будеще искате за децата си?! не мислете за себе си, вие/ние сме бита карта, децата ни са важни. дано един ден не ни заплюат за малодушието ни!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

алчна мадридска кранта.вервайте ми.

ivo10

Работата на върховния съд е да се бори срещу крадците, особено ВИП-крадците.

Не случихме нито на поробители, нито на освободители,нито на цар, нито на капиталисти-те биле бивши комунисти които знаят само да крадат,

Баш така си е!

И не случихме и на себе си, защото повечето от изброените са българи. Освен поробителя де. Но истината е, че тука сме си едно и също население на целия полуостров с леки примески заради империите, които са привличали този онзи.

Нормите за раздаване на имоти по времето на цар Борис са били както и сега...аз на тебе , ти на мене - тези норми са вечни и за всички времена!

Някога, да си чувал за агент "Карточник"!?И, още нещо да ти кажа!Само в едно аморално и побъркано съзнание агентите, каквито и да са те, могат да бъдат наричани- европейски политици!

Този (наречен цар)-го приехме в България даже и Мин.председател го направихме с надеждата,че ще опита да помогне на НАШАТА държава.Уви докопал се до властта започна да прибира всичко каквото му падне-и негово и на интендантството.Не одобрявам комунистите,но добре са направили на времето като са ги изхвърлили.Такива СРЕБРОЛЮБЦИ са вредни за държавата.

Не цар, султан е нужен на България

Сега не ви ли стана ясно кой унищожи ОДС през 2001г.ТОЙ ДОЙДЕ С ЕДНА МИСЪЛ ДА ПРЕМАХНЕ ДВУПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ Т.Е.СДС И БСП ПО ПОРЪЧКА НА ЛЕВИТЕ РЕВАНШИСКИ ПАРТИИ,КОИТО ГО ДОВЕДОХА С ТАЗИ ЦЕЛ.Е В ЗАМЯНА ДА МУ ВЪРНАТ ЗЕМИ,ЗАМЪЦИ И ДР.Е НЕ СИ ЛИ СВЪРШИ УСПЕШНО ЗАДАНИЕТО.ДА НИЕ ЧЕСТИТ ТАКЪВ "ЦАР" Е НЯМА ГО ВЕЧЕ НА ХОРИЗОНТА НО МНОГО ХОРА СЕ ОТКАЗАХА ОТ СДС ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ ОБЕЩАНИЯ АЗ ПИТАМ ЗАЩО БЕСПЕТО ОСТАНА НА ВЛАСТ ТОЛКОЗ ГОДИНИ АМИ ЗАТОВА ДА РАЗЦЕПЯТ ДЯСНОТО А ДА ВИЕ ЧЕСТИТО ТАКИВА ПРАВИТЕЛСТВА

Ако Царят е малко по решителен и ясно разбере,че комунистите го доведоха,за да го унижават-него и монархическата институция- то най добре ще е да разпродаде българското си недвижимо имущество и напусне тая злобна страна.......

махай се от България боклук продажен с тези който беше в коалиция сега ще ти вземат всичко щото си тъп

Ти па що мислиш, че е в България? В Мадрид си е и от там само смуче каквото може.

Дойде тая долна гнида, свърши си работата (да бутне Костов) за награда го задавиха с имоти и земи а Българския народ лапа мухите.

Този "аристократ", сплучливо наречен по-долу Бай Ганю Рилски, да си смени чипа и да престане да граби морално и фактически България - уви, заедно с комунистите-демократи - до ден-днешен..."Берегите малчика" наредил навремето Сталин за този (бъдещ) мошеник...

Честито царю Честити.Малко правда за бедните,глупави,вярващи и невярващи българи.Но и това,което му подариха други съдилища и реституционни комисии ще го задави,защото е премного.

съдът счете, че Интендантството е държавно учреждение, а не частна канцелария на монарха. Съгласно това решение на съда, Испанския дедо трябва да върне и другите прилапани дворци. А да не говоря за горите които му ги върнаха в двоен размер

мани ,че му ги върнаха и ги изряза

къде е оная 95 г. бабичка където беше свидетелка че е било тяхно

всеки от власт в бг краде от народа , семион ,доган, боико все тая мафията е в власта

всички тия ,които наивно гласуваха за тоя политически измамник,сега гласуват за неговият ученик- Борисов ! Резултатът ще бъде същия !

негодникът, който излъга българските наивници и спря възхода на България при Костов !

Не можеш да загубиш нещо, което не ти принадлежи! Дори и на хазард!

Този псевдо монарх нямали най-накрая да разбере, че няма никакви права над българската земя. Ако беше истински до сега да е разбрал истината и да си отиде .

И навремето по хубаво от държавната службичка не е имало и то при цар Борис. Кой е мислил че някога царя ще слезне от власт...никой. Всеки е бъркал в държавната хазна и му е подарявал земи дворци и после хоп след много години идва ред на реституцията и зпочват връщания на тези държавни имоти подарени някога на царя и в последствие върнати като "частни" лични имоти на неговите наследници..например Симеончо! Но не е луд който яде баницата, а който му я дава!

Нищо не му е подарявано от имотите. Съгласно Търновската конституция , от държавния бюджет се отпуска издръжка на царя и двора годишна издръжка, която се нарича цивилна листа. Същата се администрира от интенданството като държавен орган. По линия на тази цивилна листа , част от издръжката е вложена в строеж на дворците , Бистрица , Врана , Кричим , Евксиноград и други. По същата цивилна листа са дадени горите в Рила и други имоти. Не знам по какви норми са дадени част от имотите на Царя , но съгласно Търновската конституция и тогава действащите закони, така наречените царски имотеи са държавна собственост предоставени за ползване. Така че не следва да се реституират.

От цялата им династия единствено Цар Борис III е направил нещо по-съществено за България като е успял да върне Южна Добруджа. А този Симеончо е пълен некадърник - не само че никакво образование не е успял никога да завърши ами и дойде в България прикрито да краде. Спомням си, че и двореца Врана му го върнаха пак въз основа на документ, че се водел на Интендантството. Но това си е държавно учреждение, администриращо имотите на Царя като държавен глава, а не частна канцелария. Сега вече се сетиха за това и нищо повече не му връщат. Но трябва да се ревизират и предишните съдебни решения и би трябвало да му се отнече и дворецът Врана! Да не говорим как и в суматохата на неговото управление му "върнаха" и двойно повече гори от полагаемото според нотариалните му актове! Изпечен мошеник! А си е и тъп - ако беше поне малко умен можеше и да си върне и монархията, но той дойде тук САМО с идеята да краде! Заслужава и той, и целият му род само презрение! Дано и се махне от България! Но едва ли защото няма и къде да отиде!

Оказа се, че комунистите (сега начело със Станишев) са готови да сключат съюз със всеки, само и само за да са на власт. Преди два мандата бяха в съюз с монарха и му връщаха имотите, сега пак са с турска партия в коалиция... Продават се на всеки - на Русия, на САЩ (като Първанов), на ЕС, наред са Китай, ако и те дойдат да ни завладяват...

Кеворкян: Материални претенции към България имате ли? СКГ: Как материални? Кеворкян: Имуществени? СКГ: Как? Не. От собствената си страна ! Не! От мене това няма да видите, независимо при какви обстоятелства, обстановки и положения категорично не! Цитат от интервюто на Кеворкян в Мадрид със Симеон Сакскобургготски преди да дойде в България. Дали е цар, дали е комунист или агент на КДС, няма да коментирам. Всеки да си направи изводите. Това интервю го излъчиха официално по телевизията тогава.

Помня го! Още тогава се личеше как лъже!

Жалко, че публичните изказвания се се признават за доказателства пред съда. Ако беше така - нямаше да му върнат нищо. А сега се нагуши с гори, сгради и земи. Аман от лъжливи "политици" и "патриоти", които не могат даже да говорят български!

никакви имоти ни се полагат на престъпната династия на Кобургите

"Кел файда" както казва народа! Взе си достатъчно, след като сами му го дадохме ... Но се пробва "величеството", защо да не вземе още?

какво му е свестното на тоя пък измамник от класа роден със златна лъжичка,нито е учил в West Point нито е бил някъде консултант единствено е бил по казината в Монако и се върна тук за да искара пари за милионите си борчове и това не е тайна той ако беше стока нямаше да е игнориран от другите кралски особи,че даже и от роднините си.

стига сте плюли , изгонихте всички светни хора от държавата. за какво ви е тази бръкма кричим- една стара къща? не знаете какво приказвате, само от злоба лаете. не ви ли е ясно, че комунистите искат да оплюят всички, за да ви командорят с турците и лудия волен?

А на крадлив дедо за какво му е " тази бръкма кричим- една стара къща?"!? Като дори никога не им е била и подарявана, като всичко останало, защото са били бедни като църковни мишки!

защото има 20 деца и внуци- да ги гледа, а ние нямаме и по 1. търсете тези дето ви взеха заводите, а не този дето си търси къщите. вие не си ли взехте нивите? защо не ги оставите на "народа"?

Я, си спомни - не управляваха ли заедно през периода 2005 - 2009 година, или си забравил?! Турци, комунисти и монархисти!!!

тои за това няма оправдание, но да си взема къщите. всичkи си взеха имотите.