Сакскобургготски: Историята не бива да се заличава, рушенето на паметници не е добър признак

Бившият премиер бе гост във Военната академия в София, където беше отбелязана 130-ата годишнина от рождението на цар Борис Трети

Обратно в новината

Коментари - Сакскобургготски: Историята не бива да се заличава, рушенето на паметници не е добър признак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпрос към "Цар Борис III не изпраща българската войска на Източния фронт!!!!" (нерегистриран),2024-01-31 11:50:55 Да ни светнеш ти коя точно история се опитваш да ни разказваш? Смесването на исторически истини с исторически неистини си е една лъжа, нали се сещаш? При това нескопосан. Само ще ти дам пример с несъществуващата тогава и цитирана от теб "Австрийска империя". Чети, бе човек!!! Австро-Унгарска империя —.1867 – 1918. Споменавамя за факта, че тя е намесена много пряко заедно с Руската империя в описваните от теб събития.

Дъртия козел да си ходи в Мадрид! Точно като паметниците той и неговото семейство са ни натресени от външни сили. Да си взима паметниците и марш. Като пукне, дано спрат да ни занимават със семейството му!

Мъдър и умерен политик.Омаскариха го платените медии и лумпени в тая територия.На мода сега са простаците и продажниците.

Не. Префинен, витиеват мошеник, по чието време изгаряха звездите на Доган, Пеевски, Илия Павлов, Бойко Борисов, Спас Русев, юпитата и още куп играчи и нагаждачи.

Паметниците трябва да се пазят, но не и окупационните символи на чужда държава. Пирамидите не са политически символ, нито Триумфалната арка и са си съответно Египетски и Френски, а не на чужда окупационна армия. Тоя ЦарВул или е много тъп или му се плаща да бръщолеви тъпотии. Аз залагам и на двете. Но не знаех, че толкова го е закъсал финансово.

Една мъдрост и умереност излъчва царя, която често ни липсва! То в това се състои и благородството на един цар! А когато не сме умерени и мъдри и прагматични са идвали и големите бели за нас като народ!

Между 'умереност' и ' подъл, жалък и продажен боклук' има доста голямо разстояние. 'Паметник' е нещо с човешки размери и пропорции (виж в цивилизованите държави) a не 30 метров символ на окупация в безчовечен концлагер. Ние ли сме били 'най-големите фашисти' през ВСВ (паметта на баща си ли индиректно тъпче) че да сме заслужили подобно натрапничество и 'назидание'? А паметта трябва да се пази, да - включително и за мародерствата и безчинствата на тези които 'паметника' изобразява.

Няма рушене,има преместване на идолите.

Къде се скри и покри? А зам. министърът на отбраната Ат. Запрянов се уплаши да бъде запаметен на обща снимка с Н.ц.в. Симеон II. Че могат да му дръпнат ушите от украинското посолство... Не друг, а честваният български цар Борис III отказа на Хитлер да изпрати български войски на Източния фронт. Тагаренко-магаренко и Ат. Запрянов, обаче, са готови на всичко, само и само наркоманът Зеленски да ги похвали и да се изпъчат пред началниците си - убийците от нАТО.

Цар Борис III е кръщелник на благодетеля на българския народ - руския император и цар Николай II, който пръв в света признава обявилото се на 22.09.1908 г. за независимо Царство България, включващо васалното на Турция (Османската империя) Княжество България и турската автономна област Източна Румелия. Начело и на двете е бил Фердинанд Кобурготски - като княз на васалното на Османската империя княжество България и като генерал-губернатор, назначен от турския султан, на автономната османска област Източна Румелия. До признаването от братска Русия на независимото и обединено Царство България, след самопровъзгласяването на българската независимост на 22.09.1908 г. от самопрогласилия се за цар Фердинанд Кобурготски, нито една държава в света не признава българското Съединение от 06.09.1885 г., което нарушава тогавашното международно право. А международното траво по онова време е било закрепено в клаузите на българофобския и русофобски Берлински договор (13.07.1878 г.), продиктуван от враговете на България и на Русия - Британската империя, Австрийската империя, Френската империя, Италия и победената Османска империя в Руско-турската Освободителна за българите война, завършила на 03.03.1878 г. със създаването от братска Русия на Целокупната Сан-Стефанска България, с подписите на големия приятел на българския народ Граф Игнатиев, - пълномощник на руския император и Цар Освободител Александър II - и на османския министър на външните работи, упълномощен от султан Абдул Хамид II. Руската империя е била принудена да подпише позорния и фатален за европейския и за световния мир Берлински договор, източник на Балканските войни за обединението на Царство България, и на Първата световна война, под непосредствената заплаха от нова "Кримска война", т.е. от нова война на другите велики сили - Британската, Австрийската, Френската и Османската империи, плюс Италия, срещу изтощената от Руско-турската освободителна война братска Русия.

Нещо май историята си я учил по комунистическо време :) Отиди в народната библиотека и прочети малко исторически извори, които са неподправени нито от руснаци, нито от американци за Граф Игнатиев и т.н. Общо взето цялата работа на руския интерес на балканския полуостров е "стани да седна".

Тия путлерастски лъжи отзад си ги наври Съединението получава дипломатическо и международно признание с българо-турската спогодба от 20 януари и Топханенския акт на Великите сили от 24 март 1886 г. В замяна на османското съгласие за персонална уния на Княжество България и Източна Румелия начело с българския княз България отстъпва на Османската империя Кърджалийска околия и Тъмръшките села. Независимостта на България е "призната" от Русия, защото се прехвърлят плащанията от Турция към Русия и България става зависима от Русия, поне такава е била целта на зараждащата се Империя на злото

Няма ли Симеон най-после да каже нещо умно?!

Царят е ясен още от преди повече от 20 години. Кой го сложи и кой му дърпа конците. Сега му е наредено да формулира обществено мнение. А мръднал нанякъде извън това което му наредят а си загубил имотите.

Иначе признаваме статута му на "цар" какъвто не е.

съвеЦки бастун, скрий се някъде надалече и не се показвай повече в България!

Руският агент - бивш цар, паднал до дъното на монаршеския позор като министър-председател, се обявил и той против преместването на съветските тотеми в България!!! На някой да му е чудно?!

Никога не съм бил негов фен, но виждам много мъдрост. Човекът е роден като цар и това е очевидно - не e като другите аматьори.

Разбира се, родили са го с корона. За да бъде историята истинска, трябва паметника да се поправи на руски войници, който насилват местни жени и деца.

Кой от катуна насили децата ти?

“По делата им ще ги познаете!” И по … оправданията (думите) за тях! Да припомня как се оправдаваше престъпната мафия (клика) веднага след 10 ноември 1989 г. за престъпленията, ОРГАНИЗИРАНИГЕ ЮРАЖБИ и КЮРУПЦИЯТА СИ: 1) Няма престъпления, няма кражби и корупция, които ще наричаме с безобидното клевети да ЗЛОУПОТРЕБИ, но всъщност е само едно безобидно УСЕЩАНЕ за корупция и престъпления от едни, дето .. СИ БИЯТ НЕГРИТЕ и са истински корумпирани! 2) Е, добре, след като повече не може да крием и отричаме НЯКОИ - но не ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, а ДАННИ ЗА … ЗЛОУПОТРЕБИ?!?!, ще ги дадем на … ПРОКУРАТУРАТА, където ПОЗНАЙТЕ ОТ 3 пъти КОЙ ЩЕ ГИ РАЗСЛЕЮДВА? Да, пак НИЕ! Нашите протежета, които ние като много умни и хитри (о ние - прости) мнооого отдавна сме се погрижили да инсталиране там точно ако и когато се стигне дотук - негодника Мръчков, негодника Татарчев, негодника Филчев, тунеядеца Велчев, негодника-тунеядец Цацаров, негодника Гешев, негодника Сарафов… 3) Е, добпе се - вина (и кражби, копупзия, рекет,.., убийства) има, виновни НАМА! Защото … такива са. такива бяха времената, щото “който не краде и те лъже е балък, тъпак, неудачник, лузър и гей, и животът му е тежък и жалък - кошмар… - тоест ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ - тоест никой! Сега сме точно на този етап - в този смисъл сега се връщаме около 33 години назад в началото но т.т. преход, защото не сме си научили уроците на историята!

какво бъдеще е искал за България...София да бъде срината със земята и там да се отглеждат картофи... И кой е попречил на това? Да отговорят бутащите паметници...

какво бъдеще е искал за България...София да се срине със земята и там да се отглеждат картофи... И защо не е станало така?! Да отговорят бутащите антифашистки паметници...

т.е. Чърчил е бил фашист? Заминавай към карлулово, ушанка

Отдавна го подозирам, че е свързан с ДС и с червената мафия.

това не са паметници а пропагандни момументи нещо пак си препил с руска развалена водка

копейка долна е тоя урод, унищожи България за 800 дни ограби я и още иска

Както винаги, царя е разумен. На днешния ден, цяла България е ликувала за раждането на цар Борис.

Точно на този ден щеше да бъде по-добре, ако не беше правил това изказване.

не е важно КАКВО се говори - важно е КОЙ го казва! комарджия може и извънземни да види срещу закриване на борчовете му

Царя остана неразбран, подценен и бързо беше завъртян в българската върхушка от мафия, чалга и измамници. Взе си неговото и разбра безнадеждното положение на тоя клет народец... Не останахме, по-малко от 6 милиона сме

Рушенето на паметници е признак на зараждаща се революция. Всички тия измекяри дето са се запътили да си живеят живот по острови с наши пари, нищо добро не ги чака.

Политически труп не може да дава политически оценки.

и не дава политически оценки...а посочва чудесни примери...за ТРИУМФАЛНАТА АРКА, за ПИРАМИДИТЕ... Това е историята...тя ни напомня, тя ни учи, тя ни предпазва от грешки... Но духовното явно вече не вълнува....със сигурност не вълнува духовно бедните...

Да сравниш Триумфалната арка и пирамидите с МОЧА, ми иде доста неадекватно. Съвсем различни послания са. Едното е слава, другото е унижение на един народ. Що не вдигнем паметници на султаните дето са ни завладели и присъединили към великата Османска Империя?! Нали пак е История?!

ТРИУМФАЛНАТА АРКА и ПИРАМИДИТЕ не са паметници на чужди армии.

Давайте му бастуна и да се маха

Не усетили поне разликата между аристократа- Симеон Втори и хунвейбините- жълтопаважниците? Сравни неговото мислене с твоето. Всъщност, няма как да бъдат сравнени.

Интересно послание от страна на бившия монарх. Хайде, да бъдем реалисти- в личен план е загубил прекалено много / меко казано/. И все пак намира сили да посъветва разумно наследниците на тези, които са убили чичо му, него са го изгонили в невръстна възраст...

Какво точно е загубил този никога не коронован стар човек? Освен едно - уважението на хората. И от тази си своя позиция, какво право има той да дава "съвети" на когото и да било. Би ли посочил едно негово дело, а не думи, негово лично дело, което е донесло полза на България или на който и да било неин гражданин? Но хора всякакви, мнения различни. Ти ако искаш иди го разцелувай, аз например бих го поставил в затвора - има поне дузина причини за това и нито една за да го величая.

Това мухлясало старче което едвам си сдържа пръдн§та какво пак е изпълзяло от дълбините на ДС? По-добре да си гледа пияната си дъщера и да се наслаждава на живота!

Ти си един простак и нищо повече

ВРЕМЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛЬЖИ ДА СЕ РУШАТ. НЕ НА 3 МАРТ НЕ НА 9 СЕПТЕМВРИ НЕ НА БКП И КПСС ВРЕМЕ БЬЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА ЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА ИСТОРИЯТА СИ.

Шило

И ква е тя?

Че ние никога не сме били братя с руснаците, още повече славянски братя. Че азбуката на която пишат руснаците е създадена и разпространена от България /не от Македония според путин/. Че християнската религия в Русия е дошла от Гърците и от нас Българите по техните земи. Че ние сме винаги били предавани от Руснаците. Че по време на първата Руско-Турска война от българия са изселени над 100 000 Българи от Тутракан и околните области и на тяхно място руснаците заселват черкези. Че съветската армия влиза в България на 07.09.1944 като окупационна армия след едностранно обявяване на война от СССР на царство България. Че 7 години тази армия е грабила, убивала и насилвала българският народ /виж писмата на самият Г.Димитров/. .........мога да продължа още много, но едва ли теб те интересува истината.

Историята и географията са двата предмета които почти не се преподават на запад. Когато лишиш човек от миналото му и го дезоорентираш, можеш да го манипулираш както си искаш. На запад е почти невъзможно да срещнеш човек който да знае нещо за историята на собствената си държава, камо ли нещо от световната история. С географията са още по зле Разбирам, че и в България нещата не са по добре. А тези учили н запад, без минало и родина ни управляват.

Е най опастния предмет.Ако бях политик щях да я забраня и каквото кажа АЗ!

Казваш, историята е "опасТен" предмет...!!!

Симо(зара) да вземе да го каже това на комунистите които го докараха от Испания и разрушиха всички паметници и църкви строени по времето на дядо му Фердинанд.Голям плаши-путак излезе тоя.Вече се съмнявам дали е от чреслата на Борис....честно.

Шило

Казва го на всички, ама жълтопаважниците са с уши, пълни с кал!

не се коси деде, когато комунетета от партия 3 март дойдат на власт ще ги възстрановят за не повече от 800 дена

а на тебе кой ти дава пари за казината що не кажеш, не рушим паметници те си стоят рушим монументите на руската и съветска пропаганда това не са паметници, язък ти на образуванието ахмако

Извинете но този човек не може да се изказва свързано на български език,искал е да каже,че преместването на многобройнте като за България съветски паметници във музей на тоталитарното соц мнало не е добър признак,те не се рушат или събарят просто ги местят на определено място за такива паметници,който иска може там винаги да им поднесе цветя и да им се любува на красотата на съветският окупатор войн! То май и на Тодор Живков ще издигнем мемориал!

е това вече е дъното, некакви солдафони честват някаква годишнина на монархо фашиста Борис който донесе предпоследната национална катастрофа на България, последната я донесе синчето му от мадрид, това по средата на щрак марийке на портрет. абе това ако не е неофашизъм, какво е бе глупаци

Паметника на Брежнев пред университета, кога ще го възстановяват?

Единствената заслуга на комунягите е, че махнаха монархията.

рушенето на паметниците от времето на СССР и НРБ се управляваот кобургите... или не е тка?... царските слуги го правят или не е така, а?

Те тава е! Децата на номенклатурата рушат паметниците построени от лизогъзните им родители. А царят който има достатъчно право да се оплаче от комунизма му се налага да ги защитава. Защото потомствените лизачи са способни на всякакви простотии само да се 'докажат' на някое посолство.

Тоя що не го питат за неговите министърчета Велчев, Малкия Мук, Севлиески?А само го реабилитират!Къде бяхте, когато показаха снимката на лодката в Монте Карло?А когато тоя мадридски плешо разпродаде медалите и ордените на дядо си и баща си, за да си плати дълговете в московските и монтекарловските казина??А когато се прегърна с децата и наследницитен същите тези, които УБИХА баща му и чичо ми??КЪДЕ БЯХТЕ, бре мамка ви жалки плъхове???Щото много хора още помним!!!!Дека бяхте, бре джурналя, когато му дадоха 800 кв. км. гори в Рила за свободна сеч?Дека бяхте, бре, долни и жалки мръсни тролчета - коментиращи тук?

Пак изпълзя вербуваният от КГБ да ръси акъл..........Баща му беше достоен човек, а това какво излезе........

Разликата между разумната дипломатичност и фрапиращата политикарска простотия.

На тълпата и дай хяб и зрелища. Това са те новите борци за свобода. Гнусните им жалки поддръжници на бутачите на паметници могат само да ядат дюнери и да се дават в пропаганда. А като изтрезнеят от този евтин алкохол, ще видят че са завърнали до шия в собствената си повърня.

А законно ли е да изсечеш Рила планина,а да лъжеш ,че е твоя,а 800дни факире

А защо най високите паметници са на рашите,откраднаха Камчия,благодарение на комуниската изгубена Станка им подари,ОСЪЗНАЙ СЕ БЪЛГАРИНО НИТО РУСНАЦИ ,НИТО САЩ ТИ МИСЛЯТ ДОБРОТО,ЗАЩИТАВАЙТЕ СИ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ,ПАМЕТНИКА НА ЛЕВСКИ,БОТЕВ,ИВАН ВАЗОВ СА ЧОВЕШКИ РЪСТ,А МОЧА СЕ ВИЖДА ОТ ДАЛЕЧЕ

беше пърият, който българският народ прие за цар и ръковидител... руснаците го затриха... а сина му му плю на паметта и се постави в услуга на отцеубийците... крадливия деодо от мадрид...

Хитлер го отрови заради евреите бе ! Или в Посолството ви диктуват нещо друго ?

Извади си за малко главата от гъза.

И какво спечели Хитлер, след като бил отровил цар Борис III? Евреите ли пратихме на заколение, във войната на страната на Германия ли влязохме?

Тези май плачат за уволнение след като канят този дърт крадец и лъжец.

ИДИЛ гърмяха паметници в Сирия ги наричаха варвари. Ми тези в център на София със флексовете, как да ги наричаме? Неоварвари наверно? Все пак не гърмят а ползват инструменти, па макар и груби с режещ пъб.

тва е да си безсрамен син на баща си... гьонсурат...

То и комарджийството и краденето не са добър признак, ама................!

Пълен покерджия и срам за баща си е крадлив дедо. Подмолна твар без устои , която събори , тези които го върнаха и върна тези , които го събориха. Накрая шофьорчето му взе царството , а ченгетата му национализираха имотите втори път. Така става, когато нямаш достойнство и оставяш всичко на рулетката. Сега пак крои и мери да се завърти покрай някаква завера , да оглави някаква банда , да топне сламката във властта. Обаче , вече не става за лице , профукал си е царствеността , която му беше единствения актив.

руснаците не бяха убили баща ти, такива шамари щеше да ти набие...

Не са имали причина руснаците да убиват баща му. Още повече, че след разстрела на чичо му, Сталин лично се разпорежда Пазете момечето. Не случайно Симеон има перфектни наследствени документи. С тяхното оформяне се занимава регнта, по профрция юрист и по убеждения комонист Тодор Павлов.

път когато рушняшките педали губят почва в България вадят тая мумия...

Че не е жив баща ти да чуе какви ги плещиш. Срам да се сприателяваш с убийците на баща ти. Не го убиха немците, уби го кгб българския народ знае това