Дянков: Бедността ражда трагедии

По време на такава трагедия ние трябва веднага да помогнем на семействата на загиналите, за да не бъдат те притеснени, заяви Симеон Дянков вицепремиер и министър на финансите пред БНТ по повод решението на правителството да осигури по 10 000 лева обезщетение за близките на жертвите в Охрид.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Бедността ражда трагедии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да си представя, че подобно безумие е верно. Сигурно или грешиш, или преувеличаваш, или го излагаш със зла умисъл!

Трагедиите ги раждаш ти, хер Флик. Я марш обратно при истинските ти работодатели в Световната банда, да не те наритаме ние.

Сигурно не знаеш, тъпан, че при капитализма, безплатно е само сиренето в капана за мишки.

Дама Пика е съвършено права! Цитирам: А корупцията и липсата на законност, която да важи за всички, ражда заплахи. Това го публикуваха само Днес плюс' и ' Позвънете :.........Чрез медиите, до председателя на Министерския съвет на Република България. Уважаеми господин Министър- редседател, Актив на организациите и граждани, участвуващи в организирането на подписката за ревизия на сделката за продажба на 122 дка от Морската градина и крайбрежната ивица на град Варна вече няколкократно биват заплашвани и им се поставят крайни срокове за прекратяване на акцията, ако не искат да пострадат те и техните близки из цялата страна! Обръщаме се към Вас с единствен, но изключително важен въпрос: В състояние ли е българското правителство да гарантира нашата сигурност? От гражданското общество на Варна, представено от над десет граждански организации. Бедността ражда и престъпност и така е още от времето на Виктор Юго. И ако правителството не вземе мерки, в най-скоро време ще има взрив на престъпността - кражби, а може и убийства, сред бедните хора. И МВР ще продължи да бъде хроникьор на това, защото никой няма да иска да разследва такива деяния, т.е. обикновеният човек е извън защитата на държавата! При нас бедността е причинена от кражби и няма много общо със Световната криза! Освен трагедии бедността ражда и простотия, простащина и злоба. И може да се излекува много лесно със строго спазване на законите! Трагедиите раждат бедност по порочен кръг. Значи трябва да се преодолее бедността, но с ликвидиране и превенция на престъпността и създаване на условия за квалифициран труд и учение. Размразяването на заплатите и пенсиите е крачка към преодоляване на бедността. Всичко ще си дойде на мястото, когато нещата се обърнат и животът на алчните богаташи стане трагедия! БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА БЪДЕ ДОНОР НА БАНКРУТИРАЛИ ФИНАНСОВИ СИСТЕМИ!

Добре де, за тези умрели давате по 10,000 лв на семействата им, ами защо не давате по 10,000 лв на семействата на всеки умрел в България? Хората умират всеки ден - от глад, разбира се.

И още нещо до долния дето ще се мери по долно мекерество с мен, да мунапълня лъжливата тиква: ///Това са облигации които се КУПУВАТ. Т.е. България трябва да се ръсне с 670 милиона евро, за да напълни гушката на МВФ, което после да и отпуска заеми. Затова и хер Флик орязва всички проекти в България, за да събере парите за МВФ.

Ще се примерим оная работа по долно мекереснство кокато прочетеш и проучееш следното, без да лъжеш НАГЛО/Потърси в Гугъл с МВФ емисия. Цитирам от сайта на Пазари: На 9 септември фондът ще емитира нова глобална емисия, от която България ще получи 136.3 млн. СПТ. Новите права ще струват 672 млн. евро (при сегашния обменен курс на СПТ и еврото). Което значи, че на Дянков му трябват към милиард и четиристотин лева за да купи от МВФ облигацийки, наречени за заблуда на лаиците - СПТ. Така, че затова новото правителство спира проекти и икономисва, и така обрича българските фирми на фалит, а българите на безработица. Трябват му парите да ги налее в МВФ. После като го закъса тотално държавата, ще вземе същите пари като заем от МВФ, но вече с лихва и с безброй ограничения за какво точно да ги похарчи.

Престанете да разпространявате тази гнусна лъжа! Държавата не е дала и 1 лв за тези СПТ, те се предоставят безвъзмездно, защото тя има право на тях в качеството й на държава-членка! Как не ви е срам! Долни мекерета такива!

Че е българин не е от значение. Важното е да НЕ е подкупен. Когато са подкупни и продажни политиицте по морал, те стават лесна играчка в чужди ръце. За това в развитите европейсик демокрации има страшни антикорупционни закони с работеши съдебни системи и не допускат продажни политици да бъдат избрани и да работят за чужди интереси или срещу народа си.

Бългърия да бъде управлявана от българи, а не от чуждопоклонници.

г-н Дянков ВЪРНИ ПАРИТЕ много бързо се налапа и вдигни пенсиите, опитай се да живееш със 134 лв. на месец с колкото живеят и възрастните.

Г-н Дянков, бедността ражда и престъпност и така е още от времето на Виктор Юго. И ако правителството не вземе мерки в най-скоро време ще има взрив на престъпления - кражби, а може и убийства сред бедните хора. И МВР ще продължи да бъде хроникьор на това, защото никой няма да иска да разследва такива деяния - за жълти стотинки... Т.Е. обикновеният човек е извън защитата на държавата ( отново и за пореден път...)

Само че при нас бедността е причинена от кражби и няма много общо със Световната криза! И нашата бедност може да се излекува много лесно със спазване на законите, което дай боже ще стане поне този път...

Голямо откритие направи този педал.След като замрази заплати и пенсии,бедността ще започне да ражда нещо друго.Комици като него и колегите му сигурно.

Бойко, вярваме ти - че ти и твоят екип, само внимателно ги подбирай, ще въздигнете България - загиналите са хорица дето цял живот са работили като пчелички и са били бедни...Бедността убива хиляди в България

Бедността сред възрастните се е увеличила с 12%. Явно през предишния мандат, не е направено достатъчно да се намали тя звездата пак дръндори глупости преполагам че със замразяването на пенсиите той ще помогне на пенсионерите .

Да се проверят и нашите корабчета и лодки по крайбрежието.

да, така е

Не се предавайте! След като ви заплашват, значи се чувстват безсилни.

Отново сме царе на двойните стандарти и на лицемерието: колко тона хвалебствени слова се изляха по медиите за прекрасната реакция на другарите, Гоце и Боце се надпреварват кой да бъде по-голяма медийна звезда, та даже задържали оцелелите в Охрид, за да може Гоце да си проведе ПР акцията на живо от там. Защо обаче по всички медии се крие и премълчава умишлено СПАСКА МИТРЕВА?!?!??!?! Не, медиите не са я забравили, сутринта слушах хоризонт, за нея от кумова срама се каза точно едно изречение никакво изречение. Но никой не каза ясно въпроса: КАКВО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПРЕЗИДЕНТА, ИЗОБЩО ДЪРЖАВАТА ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ КЪДЕТО БОЛНА ОТ РАК НА ГЪРДИТЕ ЖЕНА Е ОТКЪСНАТА ОТ ДЕТЕТО СИ И Е ХВЪРЛЕНА В ЗАТВОР ЗА ТРИ МЕСЕЦА ЗАРАДИ.......БРАКОРА ДЕЛО....!?!?!?

Какво да правим ние с тези заеми, нещо нещата замлъкнаха с намаляването на лихвения процент. Нашите заеми са теглени за текущи разходи, ток, вода и др. А сега с тази криза и безработица, как да ги плащаме с минимална заплата? Моля, направете нещо.

Прав е министър Дянков! Освен трагедии ражда и простотия, простащина и злоба.

Ало фирмадйията ти купуваш ли българска стока или техниката у Вас е Сони(или нещо подобно) ?!?! Бялата е Индезит и т.н.

ама разбира се, че бедните хора са пострадали, защото са броили стотинките , за да излязат, някои от тях за първи път в чужбина! а кой е виновен наистина в случая????

са верни, Дянков е поредният национален предател - кандидат за разстрел. Ще бъде включен в списъка до изясняване на фактите. Борисов!!!!

Хубаво, че им помагате, но ми се струва, че срещу някакви пари гледате да си вдигате рейтинга - това е основната причина за загрижеността.

А корупцията и липсата на законност, която да важи за всички ражда заплахи. Това го публикуваха само Днесплюс' и ' Позвънете :.........Чрез медиите, до председателя на Министерския съвет на Република България Уважаеми господин Министър- редседател, Актив на организациите и граждани участващи в организирането на подписката за ревизия на сделката за продажба на 122 дка от Морската градина и крайбрежната ивица на град Варна вече няколкократно биват заплашвани и им се поставят крайни срокове за прекратяване на акцията, ако не искат да пострадат те и техните близки из цялата страна! Обръщаме се към Вас с единствен, но изключително важен въпрос: В състояние ли е българското правителство да гарантира нашата сигурност? От гражданското общество на Варна, представено от над десет граждански организации

аууу какво прозрение!!!Все едно ние не го знаем!!!Олигофрен!!

Адаше Дянков, лошо е, че помагате, когато човек си отиде, а иначе замразявате и пенсии и заплати! Спряхте закупуването на новите правителствени самолети и веднага ви се наложи да ползвате такива! Самолетът ТУ е като корабът Илинден-връстник на прабаба ми! Дано се върне от Охрид само с 15 трупа! Че както е тръгнало...

по-добре здрав и богат отколкото беден и болен

Има и друго, което възрастните да направят за себ си - да не карат по-младите да ходят в чужбина. а младите, за да не изпадат в такива положения - да намалят дискотеките и да раждат деца. А това, което всички можем до направим, за да покачим доходите си е да купуваме българска стока. Когато купим чужда стока-с толкова намаляваме заплатата си. Ако не са фирмаджии като мен и хотелиерите да върнат ЧАСТ от парите тук-буквално с толкова пари намаляваш заплатата си. Ето как работи просто системата:вие отивате на семеен хотел и давате 100 лв.,хотелиера купува чершафи от някои, който купува софтуер от мен.аз пък купувам нещо от вас или шефа ви, той ви дава заплата. Всички имаме 100 заплата.Като се сумират всички такива пари получаваме истинската заплата. Мога да ви го обясня и с термини и по-дълго, но ще загубя част от аудиторията :)

Как няма да краде чиновник с 500 -700 лева заплата, та семейството му на фотосинтеза ли да я кара?............... умни приказки от човек, който не познава реалностите у нас. Резултата го знам. Печален е!

Трагедиите раждат бедност по порочен кръг.Значи трябва да се преодолее бедността,но с квалифициран труд и учение, и с елиминиране престъпността и преразпределение към престъпност чрез кражби,измами и т.н.Размразяване на заплатите е крачка към преодоляване на бедността,която всички очакваме,както и защита и превенция на престъпността.

Колко е прав човекът! Е сега е времето да се раздадат пастите.

Дерзайте! С вас сме.

G-N MINISTRE, RAZDAJTE EVROPEJSKI ZAPLATI NA HORATA - 4-5000 EURO I STE POCHIVAME KYDETO E BEZOPASNO.

Крайно време е да се създаде и комисия за разследване на криминалните престъпления на режима на ББ.

г-н дянков,сигурно и вашите са били бедни!?

Всичко ще си дойде на мястото, когато нещата се обърнат и животът на алчните богаташи стане трагедия.

Моля за разяснение - ..През 2011 г. може да бъде 18%... Кое ще бъде 18% - акциза ли (а колко е сега), или събираемостта му? И дали не е имал предвид ДДС?

Г-Н ДЯНКОВ,това е лицемерие и демагогия!!! По подобие на царските юпита вие извършихте преди известно време едно деяние, с което направихте още по-беден българския народ. Защо не дадохте гластности не обяснихке как на 31.08.2009 закупихте от МВФ никому ненужните хартиики наречени специални права на тираж (СПЖ)?. При тази финансова операция приведохте по сметката на МВФ в Световната банка повече от един милиард долара. Тези един милиард долара бяха извадени от резервите на НОИ и Здравната каса. ПОДКРЕПАТА КОЯТО НАПРАВИХТЕ ЗА БАНКРУТИРАЛАТА АМЕРИКАНСКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА Е ЗА СМЕТКА НА ОРЯЗВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПЕНСИИ. Кой губи и кой нечели от тази операция Дянков? .Защо не обясните на българския народ че той най- много е закупил?Загубило е неговото здравеопазване, то е сведено до екзистенц- минимум и ОЦЕЛЯВАНЕ на принципа всеки сам да се лекува и спасява. Не стига че България дава едва 4,2% от БВП за здравеопазване- най-малко в Европа, другите страни дават над 8%, и вие го режете още повече откъм средства?Обяснете на българския народ кое породи необходимостта да купувате такова огромно за страната ни количество от тези никому ненужни хартиики наречени СПТ. Единственото за което може да ги ползвате е да ги върнете обратно на емитента (МВф), който не само ще ви ги оформи като заем, но и ще ви наложи начина на тяхното ползване. Като участник в Холанската група на тази банкрутирала взаимоспомагателна каса наречена МВФ, на България и се дава възможност да увеличи с левовата равностойност на заема паричната маса която е в обръщение. По този начин МВФ регулира не само паричната маса , но и темпа на инфлация. Заема от МВФ ползва единствено и само Холандия и Израел които като представители на Холанската група единствени получават обратно средствата във валута. ЦЯЛОТО ТОВА БЕЗУМИЕ ДЯНКОВ Е ЕДНА ПОРОЧНА ПРАКТИКА ЗАЛОЖЕНА В ЗАКОНА ЗА ВАЛУТНИЯ БОРД. Не е ли безумие това да притежаваш валута да я дадеш на някой, и този някой след време ако прецени да ти я преоформи като заем с абсолютно неизгодни за тебе условия. ДЯНКОВ КАТО ОБИКНОВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ПИТАМ: КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ МВФ??? Мисля си, че с тази финансова операция Вее се представяте като чиновник на Световната банка и МВФ, а не като български министър на финансите. ЩЕ БЪДЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГАТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОБЯВИТЕ, ЧЕ ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РЕЗЕРВИ. Тогава със сигурност ще Ви пратим да вземете парите на касата от тези на които сте ги дали. БЪЛГАРИЯ ДЯНКОВ НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА БЪДЕ ДОНОР НА БАНКРУТИРАЛИ ФИНАНСОВИ СИСТЕМИ !!!! НЯМАТЕ ПРАВО ДА БАРАТЕ РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ !! ТАКЪВ СЛУГИНАШ НА ЧУЖДИ СИЛИ НЕ Е ПРАВИН ПРИ НИКОЕ ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО! ideyazabulgaria.org

браво на правителството че дава обезщетения на семействата н а загиналите

welthhelth, stara pogovorka.zivota e takuv...

Е гатии и лицимерието, тоя ся разбра, че сме бедни. То тея дето додоха от уолстрийт да ни управляват юпи ли глюпи ли бяа, всите разбрая туй , ама понатрупаа пачки на гърба на бедняците идеалисти.

Трагедиятя е голяма, мир на праха на загиналите. Но популизмът на ББ вече граничи с безумието. Защо праща самолет за останалите туристи? Защо ще изплаща тези суми? Ако ги даде от себе си или от Цветелина - шапка му свалям! Но ако е от нас - не съм съгласен! И след земетресението край морето пак се хвърли да обезщетявя, без още някой да беше поискал нещо! Той думата застраховка не я ли е чувал? Лесно е да си добър, бъркайки в общите пари!

защо не качвате коментарите

защо не качвате коментарите

защо не качвате коментарите