Дянков: Нешева и Павлова изгоряха след политически спекулации

Това беше политическа спекула. За съжаление изгарят добри хора като Нели Нешева и Гергана Павлова - така финансовият министър Симеон Дянков коментира оставката на шефката на Здравната каса и отстраняването на зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Нешева и Павлова изгоряха след политически спекулации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо като министър не ги защити. Толкова хвалби и от опозицията но ги освободихте. Обърканили сте или вече започнахте да угодничите.

А г-н Дянков,като ръководи бюджета на Държавата Абсурдистан , колко ли получава като бонуси под масата?

Гергана е работила в Софарма-колежка ми е била.Донев лъже

Гергана е работила в Софарма-колежка ми е била.Донев лъже

Дянков, изгоряха,защото са безкрайно нахални ,алчни и нагли!Уморихте ни!Надявам се все пак дяа има някакво възмездие за алчните наглеци.

Ама що не вземете та цялото правителство да изгорите и пепел да не остане от вас защото и тя ще вони.

И тоя не е на ясно. Не е нормално сам да се оценяваш бе Симеоне. Те могат да оценяват подчинените си , но сами себе си -ИЗКЛЮЧЕНО. Техните бонуси, премии, награди и др. се определят от този който ги е назначил на работа.

ЛЕЛЕ, КАКЪВ ПРОТИВЕН ЧОВЕК. ИМА ВИД НА ЕСЕСОВЕЦ. И ДЕЛАТА МУ СА ТАКА ПРОТИВНИ КАТО НЕГО.

Дянков , с какво ще стимулираш пенсионерите да живеят ? Чакам отговор !

Изключително ,нагъл и отвратителен човек,незнам тая Ирина Велкова как му дава,то проститутка ни би му пуснала.

Дай боже всекиму . Ако ме разбираш

Ей, щатски лайнар, бивше наше провинциално говедо, ти не разбираш ли, че става дума за фармацевтична мафия с далавери за милиарди лева?! Че нацията е ограбвана и разорявана от типове без морал и дълоко мразещи своя народ, доведен до просяща тояга от новите демократи от криминално-затворнически тип? Че ти си зад тях, ти, който разсипа Грузия а днес успешно проваляш и България? Няма ли Бог на небето, та да ви накаже и да ви прати там, където ви е мястото- в ада. Докога ще се плодите такива - без жалост, без сърце и ез род и родина? Странстваш авантюрист, човек без име и история - това си ти, кух и празен, минувач в историята без лик и спомени в сърцата ни.

Приятелю/ко ... Време е да Правим ( Всички ! ) България !!! .... Успях да мина през Геенната (информационна) и да Ви прочета ... Вие мен разбрахте ли ме ?(няма ! )

Симеоне ! Не ми се вратовръзирай, ами върши Работа ; Толкоз !

давате им добри заплати и добри боноси , а като застанеш на гишето за да те обслужи е готова да те разкаса като побесняла ако си сбаркал в документа които подаваш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дянков ти си гад и антибългарин. Целта ти тук, явно е, провеждане на геноцид спрямо народа ни. Но, и твоят края ще дойде, не си вечен.

Това, за Нешева ми беше ясно още в самото начало, Дянков е прав. Не разбирам обаче, защо той не предпази хората си с точна нормативна база и сериозен контрол. И защо не се поучим от други страни. Да се определя годишно възнаграждение за държавните служители. Няма бонуси. Добре свършена работа, дрън дрън. Нали е разпоредител със средства, логично е да упражнява контрол. Ако не контролира, не си върши работата, просто ВЪН.

За тоя Хампарцумян не ми говорете Не може да се изпише цифрата която прибира месечно.а в зората на демокрацията отговаряше за техническата подрьжка на банката по точно свьрзано с охраната и .Хората на запад цял живот учат банкерство и пак има какво да се желае,но в БГ е така, всеки прави това за което е назначен

Тези изобщо нямат представа от живота на хората.А сит на гладен не вярва.Ще ни доят още по-жестоко-няма да развият реална икономика,/като в съседна Румъния-там се напълни с фабрики/,защото са некадърни!Ще крадат като за световно,бог да ни е на помощ!А тях,боже накажи!!!

Положението е извьн контрол,вижда се с просто око А остават година и половина до изборите смятаите какво ни чака

Добре се стимулира служителите надържавна работа.В българия са важни само служителите на държавна работа,всичко останало е стадо овце . Морално ли е да имаш работа /за което трябва да работиш двойно повече/ и отгоре на всичко да те стимулират защоот имаш работа.Щом не искаш да работиш си тръгваш , защо трябва някой да те стимулира.Пълна пародия.Този стимул е от нашите пари , на онези които работят но не ги стимулират . Срамота , простащина е да се прави това на фона на мизерстващите българи.Да но им заседне ,както засядат сълзите в гърлата на онези които се чудат броеки стотинкиет си , как да си купят хляб.

Зашото като го запишат твърдо в договора, тогава вече може да работиш, може и да не работиш.

Помните ли какви ги говореше тоя шебек като дойде да става министър и какви ги върши сега. При толкова квалифицирани и безработни висшисти за какви незаети щатни места се говори? Този явно вече се е нагушил и само чака удобен момент да се изниже от България. Танов, вземай мерки по границата.

Не е луд тоя, който яде баницата , луд е тоя , който му я дава ! 25 % ,, бонуси си е разхищение , явно кризата е свършила както казва г-н Хампарцюмян / технически кризата е свършила / . Няма морал в такъв стимул - дмс - средно на шефчетата по 20/30 , че и повече хилки на година а за обикновен служител - 500/1000 левчета на годишна база ?

Моля Ви, г-н Дянков, за каква компетентност говорите относно г-жа Нешева? Когато тя се включи по телефона в ефира на една телевизия обясни, че бонусът, който е получила е с ДДС!!! Не може човек на такъв пост и управляващ милиарди лева да не знае, че ДДС не се начислява върху трудови възнаграждения. Така че, спокойно, има по-компетентни специалисти, но търсете и извън редиците на ГЕРБ. Това е "ключът от бараката".

Току що получих информация , че ще изнасяме компютри за Япония , малко по-късно разбрах , че ги връщат не били компютри а компоти !

По времето на социализЪма изнасяхме и електрокари,заради вложените цветни метали в тях...

Време е за оставки и на министри: 1. Финансов 2. Здравен 3. Земеделски 4. Икономически... Както и е време някой на прост език да даде отчет по всички ведомства какви пари изтичат и къде са похарчени парите от резерва, от здравната каса, от пенсионните фондове, от сребърния фонд сега и т.н.... Вече стана много май.

Точно така.

Гледах по ТВ7 вчера Огнян Донев. То бива наглост, но толкова не бива. С него бяха и две хлапета финансови анализатори и се хилеха. Такива наглеци трябва да си получат заслуженото. Но явно имат и подкрепа от някого..........

За Коледа и Нова година българският народ яде пица. За едни пицата беше с всички екстри, а за другите беше пицата на Дянков, само тесто. За някои нямаше и това. Криза е. Набива ни се в главите, че не можем да искаме за всички пица с екстри, трябва да помогнем на икономиката, трябва да търпим да мине това или онова, та така 22 години от нашият живот отлетяха. Една трета от живота на две-три поколения отлетяха в мизерия. Жалко за нас щом можем да го търпим.

наглец, изгорели били заради дрън-дрън, изгорели са б.нако, заради това че са крали от държавни пари, точка по въпроса, после оня дългуч ще казва, че здравеопазването било толкоз за толкоз пари, мизер.ници.

"здравеопазването е толкоз за толкоз пари", другите са ни за бонуси!!!

наглия очилат лилипут! "Дянков: Нешева и Павлова изгоряха след политически спекулации"

Ей буклук, бий си камшика за САЩ, час по-скоро, защото възмездието идва!

Жалко, че само Нешева и Павлова изгоряха. Трябваше да изгори и Дянков. Този мушморок обещаваше, че няма да раздава допълнителни пари, заради кризата, но излъга. Вината му е толкова ,колкото и на двете изгоряли. Най вече за несправяне с финансиите трябва да си отива в Америка. Този човек не изпитва никакво уважение към българите, ошушка всичко възможно, сега е на ред сребърния фонд. Но това не му пречи да намира пари за бонуси и привилегии.

Когато не се раздадат бонуси, хората напускат. Остава държава без ръце и крака. Това ли искаш? Кой в София ще остане на 600 лева, когато наоколо предлагат 1600 на всяко кьоше за такъв като него? А, или е по-лесно да изберем простаци на ниски заплати. Нихилизъм се нарича поведенеито на българина! Заради собствената си завист и низост проваля държавата, като оплюва и окрещява всеки талантлив специалист. Така специалистите правят пари за пенсионерите на Запад, а в България са 1% от населението останали. Ние (в чужбина сме) плащаме 10% данък за това, че сме чужденци, но тук ценят знанията ни. Така храним 4-ма пенсионери. Но сме доволни, защото премат талантите ни. В България не ни премат, гонят ни некадърни администратори. Такива, каквито простаците искат.

Първо сега положението не е по-добро. Всеки чиновник работи в страх. Началниците се сменят непрекъснато, което винаги поражда неудобства и сред персонала. Но най-голямата причина да смятам, че Дянков трябва да си отиде, е това ,че ЛЪЖЕ. Излъга, че пари няма и няма да дава на чиновниците, защото е криза, а с раздадоха тиомълком. През това време пенсионери и чиновници мизерстваха. Защото бонусите са между началствата, а не на обикновените служители. Да не говорим, че точно Дянков ни кара да мразим богатите зърари, миньори, лекари и т.н

Преди всичко проблемът е в назначаването на всички държавни служители, с една дума "шуробаджанащина". Друг голям проблем е, че могат да се получават дипломи, без да се притежават знания. Така и да се обяви конкурс, пак няма да го спечели най-знаещият. Трети голям проблем е пълният хаос в администрацията, която непрекъснато се реформира по някакви европрограми, а резултатът е "Пременил се Илия..." Този хаос позволява размиване на отговорността, т.е. пълна безотговорност на държавните служители. Като възникне някакъв проблем се започва едно безкрайно прехвърляне на топката, докато не ни писне и не ги оставим на мира да продължават да не си вършат работата. Като не може да се установи отговорност, не може да се наложи и наказание, не напразно няма наказани държавни служители дори при очевидно престъпни деяния. За корупцията да не пиша, че е безкрайна тема.

Хаосът поражда също безкрайно раздуване на щата, така че в един момент за работа, която може да се върши от 50 души, но щатът е 100 души, а назначените - 70, ние сме информирани, че са спестени заплати за 30 души, а всъщност са преразходени заплати за 20 души. Ако всичко това не съществуваше и имахме една малка и отлично работеща администрация - сами ще им дадем бонуси. Ама засега това е в сферата на ненаучната фантастика.

Този рапон дето виреше постната пица и постоянно пилеше да затягаме коланите, сега се извъртя в обратната посока. Щото, видите ли, управлявала 4-милЯрден ресурс, тези бонуси били смешно малки за нея. Какво излиза - той като управлява целия финансов ресурс на държавата, заплатата му от 3 хил.лв. е шепа трохи; ами премиерът, като е началник на държавата - 3-4 хил. какво са. Излиза, че за държавните чиновници тези "скромни" заплати, съобразени със стандарта в държавата, са само параван, зад който се раздават чудовищни суми, на фона на цялата мизерия и безхаберие в кочината БГ!!!

Това е мнението на финансов министър, който веднага с идването си на власт назначи за свой съветник дипломиран физик. Явно не е намерил или няма близки /приятели завършили финанси. Наскоро го прати да ръководи друга фирма, а не лаборатория по физика в БАН например.

Това е мнението на финансов министър, който веднага с идването си на власт назначи за свой съветник дипломиран физик. Явно не е намерил или няма близки /приятели завършили финанси. Наскоро го прати да ръководи друга фирма, а не лаборатория по физика в БАН например.

къде са парите на народа,на кого ги раздаде под формата на комисионни,допълнително материално стимулиране и тем подобни? Защо здравеопазването в България е толкова лошо?Защо образованието в България е трагично? Не разпределяш нашите пари по пера,а ги подаряваш на приближени до тебе мафиоти. Докога така Дянков?

Рибата се вмирисвала от главата.Когато една система не функционира както трябва,първи си заминават ръководителите,те министрите. Мен ако питате и Народно събрание с тия многото уж народни представители не ни трябва.За резил на народа са станали!

не го е срам този Дянков незнам Бойко Борисов какво мисли за него ,но той обрече нацията на геноцит изобщо не мисли за народа,за мен той е един хвалипръцко

Не разбрах, ще паднат ли цените на лекарствата, на тока, на парното, на водата , на храната вече?

Значи, ще разбереш кога на "виаграта" цената ще падне, когато започне да ти става без нея. Експериментите за тази дейност може и да не ги спираш, дори когато РАЗБЕРЕШ.

Дали някой от тия парцали чете какво хората мислят за тях и действията им... ?!?

Сега по тази логика да помислим как физкултурникът Цветанов ще оцени кадрови разузнавач. А как пенсиониран кадрови разузнавач ще оцени програмист? Ясно е, че кухите кратуни по-добре плуват и те ще оценяват по-тежките?!

Дянков не те ли е срам.Ти вместо да заклеимиш подобно поведение,го толерираш.Това го схващам като негласно послание кьм останалите за грабителство.Явно раздаването на бонуси става с твоята богословия. За твое сведение бившите ти началници от Световната банка сьобщават с тревога,че масовия бьлгарин живее под санитарния минимум,нещо повече станали сме еталон за бедност за целия европеиски сьюз,наи-бьрзо топяща се нация сме ,на пьрво място по инфаркти,инсулти, Рак, детска смьртност,младежка безработица,неграмотни деца непосилни цени на ток,парно и вода, наличие на болестта кучешка тения/болест забравена в цивилизования свят/заради 'успешната'борба с кучетата и т н списькьт предлагам да се продьлжи от сьфорумците Така ако не друго спри да рьсиш глупости и да дразниш хората.Запази циничната си реторика за партиините ви сьбрания

Дянков не го е срам, а го е страх от работодателите си (ЦБ), да не го девалвират като икономист ТОП100. Нито Грузия го искат, нито в СБ, затова се старае човекът, ЗА НАША СМЕТКА.

министре и ти скоро сте изгорис и никож няма да си спомня за теб тиквеник сас тиквеник *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Качествените хора трябва да бъдат стимулирани. Абсолютно съм за дадените им премии, във държавния сектор не са големи заплатите и хората на мениджърски позиции трябва да бъдат задържани и добре платени за да се чувстват комфортно и да не се изкушават. В ИТ сектора има заплати и премии по високи от тази на позиции в които отговорноста не е толкова голяма, така че това не е чудо нечувано.

Това си е цинично, откъде да го погледнеш, на фона на бедните, несретни българи, от чиито пари въпросните държавни пиявици си раздават тлъсти бонуси. Нали когато кандидатстват за работа са наясно каква е длъжностната характеристика и съответстващото й възнаграждение. Като си свършат работата - да получат заплата, впрочем съвсем на дата, ако ли не - да не я вземат. Откъде-накъде ще имат такива допълнителни пари върху заплата? Да не би да са осъмвали и на нощна смяна на работа цялата година?? И да не забряваме, че правителството в лицето на Дянков заявиха, че няма да се дават допълнителни заплати, докато е вицепремиер. Лъжци долни!

Ако си на мястото си , Бойко, ще накараш всичките си възвишени, богоизбрани, незаменими чиновници начело с Флик, да върнат "стимулите" в хазната! Кризата е за всички!!! Защо за нас нямате за законните надбавки, а за тях "имало закон", че можело да си разпределят 25%... Явно има закони за нас и закони за вас, американецът ви го каза в очите!! Спазвате ги когато ви е изгодно, четете ги както се казва "Както дяволът евангелието!" А Флик трябва да бъде уволнен най-малкото за наглостта - кризата да се изнася само бг. народ! И в ЕС и в САЩ отдавна, отдавна да са го измели и от метач на банка!

Да господин Дянков проблема е, че няма правилата за възнагражденията на служителите в държавната администрация и всичко става задкулисно. Не може някакъв си чиновник, независмо колко на високо е, сам да си определя дали заслужава бонус и размера на този бонус, а също и заплатата. Това трябва да прави този, който го е назначил. министерски съвет или Парламента. Затова смятам, че правилно бе приета оставката на Нешева.

Брюксел Разследва България за Държавна Помощ-Наливане на Държавни пари , Само в Определена Фарм. Компания-Софарма !!! Създаден от Правителството на ГЕРБ ,Монопол !!! Значи,,,Брюксел Хвана ГЕРБ в Ограбване на Държавата , и ГЕРБ веднага уволни Бушона Г.Павлова ?? Пито платено ! А само за 1 година Цената на Лекарствата от Монополиста Софарма към Здравната Каса са Увеличени със средно 25 % !!!! Някои с 200 % . Загубата за България Само от Онкологичните лекарства е ......100 000 000 лева Годишно ! 100 Милиона Годишно Ограбени от Смъртно Болни Хора !!! ГЕРБ са Грешници !! Господ си знае работата !

А дали на кретена Дянков му минава и за миг през ума, че да се дава народна пара на държавни служители в тази криза не е редно? Нали те с Борисов постоянно повтарят като заклинание, че няма пари за нищо, защото кризата е невиждана по сила. Някой ще отговори ли, идиоти???

Ужас! Откъде ги довлече Борисов тези нагледи долни... Значи колко й е заплатата на тази пача Нешева, като 1000 лв върху заплатата са под позволения 25% бонус? Бре, такова чак чудо не ни се беше случвало досега!

Между другото и аз работа на държавна работа и от три години за сефте ме "стимулираха" със 130 лв. бонус. Защо и нас на най-ниското стъпало, които ни плюете за всичко не ни стимулирахте с 5-6 хилядарки например. Жалък мазник.