Дянков: За два мандата ще стигнем гърците по доходи

Ще има още кадрови рокади по върховете на властта. Това заявява в интервю за днешния брой на в. „Труд” вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: За два мандата ще стигнем гърците по доходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков е най-големия икономист в Света. Дянков победи кризата. Дянков е комплексар. Гърция има 28000 долара на човек национален доход, ние имаме 3500$ според The Economist. За оставащите 5 години трябва да извършим 800% скок в доходите, което все едно да изпратим българин на Марс. Ако трябва обаче да пратим някого аз предлагам да е Дянков, защото горивото ще стигне само за едната посока! :)

УТОЧНЕТЕ ТОВА ХУБАВО ИЛИ ЛОШО Е?В ТЕЛЕВИЗИОНЕН ДЕБАТ НАПРИМЕР. КАКТО И ГРЪЦКИЯ НАРОД БРАТСКИ ЛИ Е ИЛИ НЕ. КАКВО МИСЛЯТ САМИТЕ ГЪРЦИ ПО ВЪПРОСА? ЩОТО И ТУРСКИЯ НАРОД Е БРАТСКИ. САМО РУСКИЯ Е ВРАГ. НИЕ СИ ГО НАПРАВИХМЕ.

европа е уясена от "въжода на гърците" а тоя човек к а к в и ги говори??? абе хора, няма ли о к о л о вас малко по-умни? дянков- к а к в и ги говорисч??? ами вземи си един съветник-ако нямаш такъв! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дянков е железен оптимист. Най- големият му успех ще бъде, ако успее да отнеме и върне на държавата, откраднатото от комунисти/социалисти/,костовисти, доганци...Тогава ще има пари за всичко - здраве, образование, заплати и пенсии.

Дянко, провери в НАП колко хора си плащат осигуровките! Ще добиеш доста точна представа колко безработни има в Бг. Ама си дръж американската шапчица здраво, че имам чувството, че ще кихнеш здраво, да не литне....

Най-страшното при този човек е, че си вярва на думите! За две години похарчи държавния резерв, вдигна драстично данъците при замразени заплати, вследствие на което се вдигнаха и цените, но има наглостта да се бие в гърдите, като изопачава фактите, които не само у нас, но и в ЕС са очевадни. И трябва да благодари на Турция, че за 500 години са ни направили послушна рая, заради което му е здрава тиквата.

Два мандата му се приискали... Ние ще стигнем гърците, дето стачкуват, той ще стигне Уил Смит.

Милият ми Дянков се чуди по какъв начин да напълни празната торба.Само с мобилни групи и държавен рекет това не става.Ролята на държавата е да създаде условия така че предприемчивите и находчивите да произвеждат повече и по качествена продукция, да печелят повече и да плащат по-високи данъци.Гърците ще ги стигнем след две години ако се изпълнява тяхната програма за спасение т.е. те ще се движат в обратната на европейците посока и ако Европа не им опрости дълговете .Това обаче не означава , че ще станем по-богати съизмеримо с немци, шведи или ингелизи. А като видим оценката на Брюксел за тенденциите в развитието на Б-я става ясно , че това са само предизборни брътвежи.Драги ми Янков, оценките, които раздаваш също не са от твоя компетенция.Крайно време е Бойко да те върне на хората от които те получи. Нали гушна кредит от 2 милиона долара. Спасявай се докато е време и си обслужвай задълженията и не искам и аз да плащам за твоите глупости и експерименти.Иди в Непал, Бутан или Северен Судан за да ги учиш на икономика.

Не два мандата, а няколко поколения. Не го ли разбрахте това.Или просто ви е страх от истината. Като бяхме умници да си правим комунизъм ще си плащаме сметката.

Нали и другите правиха комунизъм.И то в западната част от Европа.

Може ли по-релистично сравнение-например ще стигнем Румъния или Македония. Щото Гърция и Турция, като технология и общество са 20години преди нас. Те ценят интлекта сега, а интелекуалните продукти са 61 процента от световното производство. По принцип вложението в интлект се отразява след десет години,а след двадет има стабилен ръст, т.е. след двадесет години ще сме още по-изостанали от тях, защото СЕГА не го ценим, а те го ценят не само на празник , а истински -финасово.

дали има и един единствен дарзавник, които да не е бивш комуняга или техен ятак и да не е селяндур и мафиот? за прежуягента и премиера знаем, че са селски червени тупани. за садиите знаем, че са назначени от цоцде и бкп и че са каимака на престапността. на балгаря е нузен един пиночет, които да изтрепа неколко хилияди комуняги-мафиоти по стадионите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

При това състояние на нещата,който устиска до тогава

Ще чакаме ли още два мандата, за да излезем по площадите като гърците?

аа аз сега загрях, след два гербарски мандата, гърците ще са тотално фалирали и няма да взимат заплати изобщо ... та и ний след тях ... жив и здрав да е Невдянков - мозъка !

Дянков е отличен финансов министър. Борисов добре знае на кого може да разчита. Наскоро Балцерович бе в България и подкрепи неговата финансова политика в кризисните условия на постсоциалистическо управление.

А факти, то и кумчо вълчо ще похвали овчарчето ако за да му даде овчиците !!! Айде бегай у лево, то няма кво да ядеш ама гербар ...

МРЗ за Гърция е 862.32 Евро, а за България 122.71 Евро (по курс 1 Български лев = 0,511315165 Евро). Раздели 862 Евро на 6 години. 143 Евро ли е? Броим и тази година, за да стигнем до краен резултат в края на втория мандат. Септември минималната 270 лв ли ще стане или 485 лв?(според изказването на Дянков) Та какво за изхвърлянето с Гърция (Дянков-отличния министър го казва, не аз или ти). Отличните финансови министри не хвърлят прах в очите с +15 Евро за 2 години управление и то...събрани от глоби. Така ли е?

това е няква лудост аз не съм чувала по недоволни хора и изнервени а говоря с много хора

Точно това е проблема, то няма какво да яде ама е доволно че е гласувало за ГЕРБ !!

Гладна кокошка просо сънува. Хората за две години им се повръща от вас та два мандата. СМЕШНИК.

То с два ваши мандата, и по дълг ще ги задминем ! (ама нямаме острови да продаваме)

Доста глупава Заявка за следващите избори . Вместо да се концентрират в Оцеляването си в българската политика,неуките Герб говорят за след 6 години :0 Уважения за оптимизма ,но нямат никакъв шанс .

Да приемем, че това което казва Дянков е вярно. Ще стигаме гърците. Тогава това значи, че всяка година минималната трябва да се покачва с 245 лв, като първото покачване трябва да стане още тази година, през септември, от 240 на 485лв. Ако отложи, само ще си добави допълнителна тежест през следващите 5 години. Да си говорим като зрели (и трезви) хора. Дали Дянков си вярва и на дума?! И изобщо казал ли е нещо...

Много пророчески думи... до тогава гърците ще са фалирали, а Данката ни обещава да ги задминем :)

Да попитам аз ако някой може да ми каже, как стана така, че предложената от Лешек Балцерович шокова терапия изкара Полша от блатото на социализма за отрицателно време и всички са щастливи, докато предложения от нашите мазни комунисти плавен преход ни шокира безкрайно и сега продължава да ни шокира? Всъщност, аз бих го нарекъл "плавно шокиране". И сега Дянков ни шокира с брътвежите си - старата песен на нов глас. Между другото, не съм от гласувалите за управляващите, които после плюят по тях. Винаги съм гласувал за СДС.

Дянков, Дянков ... И за 20 мандата няма да стигнем ... турците по доходи, за гърците - не знам. Да не говорим, че не само че няма да стигнем никого, ами доходите ни ще продължават да намаляват прогресивно, докато накрая умрем от глад и болести! Само че няма да има втори мандат.

Ама дРУГАРЮ дЯНКОВ,ако си зад решетките заедно с другаря Тотю по "ЗАКОН ЗА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД",който комунягите ша приемат като дадат на власт, как ша си изпълниш обещанието АААААА ???????

Ако Дянков иска да ни докара до "нивото" на Гърция трябва наистина да се страхуваме. Очаква ни значи ЗАТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ. link Това е най-некомпетентния финансов министър, който сме имали.

Бойко знае кого да вземе за финансов министър. Няма по-добър от Дянков.

Бойко нищо не знае /в управлението на държавата/ и ако Дянков е най-добрият финансист, пази Боже, какъв ли ще е лошият? И колко ли по-зле можем да сме...

Дянков: За два мандата ще стигнем гърците по доходи-демек ще го забатачим положението още повече от гърците.

ТОЯ Е ШИЗОФРЕНИК АРЕ В АНАДОЛА С боико

НЯМА КОЙ ДА ИМ ДАДЕ ВТОРИ МАНДАТ, АКО ИМАТ ПРЕДВИД, ЧЕ ДОХОДИТЕ НИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЯТ! ИЛИ МИСЛИ ДА ОБЕДНЕЯТ КОЛКОТО НАС??? ПАК НЯМА ДА СТАНЕ! 4 ГОДИНИ ЗА РАЗОРАВАНЕ НА БГ ХОРАТА ВИ СА МНОГО, И ВИ СТИГАТ, ДА СЕ НАЛАПАТЕ.... ГЕРБ - ВЪН ОТ БГ!

Боко да избягва да сравнява най-будните в Европа -гърците с най-заспалите. Да си постави по-простички цели : трябва да стигне първо Албания с 133 евро минимална работна заплата срещу 122 евро за България . В Албания БВП на глава от населението за 2010 е 6,859 долара ,а в България е двоен 12,341 долара . Излиза , че българинът е двойно по-голям глупак от албанския си събрат - изработва двойно повече от него , а получава по-малко.В Македония БВП на глава е 9000 долара, а българският е с 30 процента повече12341 долара на глава .Средната работна заплата Македония е 400 евро, срещу около 340 в България. Явно зависи на каква глава от населението се изчислява БВП -една е заплата при българска глава, друга при македонска и албанска, а пък за гръцка да не говорим. Не случайно през робството българинът правил впечатление на всички именно с главата си -хондрокефал/дебелоглав/ го наричали гърците, а турците суванбашия/лукоглав/Въобще българите да спрат да чакат заплати от Боко/Тато/,Сер Гей и Царо , ами да се опитат като другите да ги спукат от стачки.

Браво пич .... само протестие ще оправят тези малумници ... управляващите ... тогава ще се сетят че ние сме хора ... ХАЙДЕ БРАТЯ НА ПРОТСЕТ ... за да не умрем в мизерята

Как така се увеличи средния доход от 35% на 43 %. Някой нещо да е усетил. Или като в стария виц: аз ям боб, Дянков кюфтета. Средния порцион е боб с кюфтета.

Техническа грешка, нищо сериозно. Искали са да кажат от 43% на 35%. В завода първо ни махнаха бонусите за преизпълнение на норматива, като казаха, че е заради кризата. После ни резнаха и 10% от заплатите, пак заради кризата. Още тичаме след шефа за повече информация - кое смъкване е заради световната криза и кое заради герберастката криза.

Ти се радвай още, че си на работа. Ако си толкова умен създай работни места и давай 2000 лв. заплата.

ДРЪН ДРЪН ТА ДЗЪН!!!ПО ЛОШО НЕ СМЕ БИЛИ С ТЕЗИ ПРИСЪЩИ ЗАПЛАТИ НА ВРЕМЕТО ПРЕДИ 10 ГОДИНИ А ДАНЪЦИ И ЦЕНИ ДОСТА ПО ВИСОКИ!!! ФАКТ Е ,ЧЕ НАРОДЪТ СЕ СТРЕМИ ДА ИЗКАРА И ПРЕЖИВЕЕ МЕСЕЦА И ПАЗАРУВА ДОСТА ЧЕСТО ОТ СИВИЯТ СЕКТОР НА ИКОНОМИКАТА НИ,ТАКА НИЕ СИ ГО ПОДПОМАГАМЕ ,ОБАЧЕ НЕ ОТ ДОБРО СЪРЦЕ А ОТ НЕМАЙ КЪДЕ:) ТАЛКА, ЧЕ САМО С ВИСОКИ ДАНЪЦИ И НАЛОЗИ ЗА ДА СИ ПЪЛНИТЕ БюДЖЕТА ,НЕ СЕ ГРАДИ ДЪРЖАВА И МИСЛЯ ,ЧЕ ВИЕ ДЯНКОВ И БОРИСОВ СИ ОТИВАТЕ АЗ ЛИЧНО ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА ВАС И ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС,ПЪК СИ КАРАЙТЕ И ДЕСЕТ МАНДАТА ОЩЕ,ТОВА СИ Е ВАШ ЛИЧЕН ЕНТУСИАЗЪМ:)

още даже на есен ще сме ги задминали дори по банкруд но на нас няма кой да ни отпусне 120 милиарда защото и тях ще ги опапкате и раята нищо няма да разбере.

Какво е Шизофренията? 1.Погрешно тълкуване и интерпретация на събитията в реалността. 2.Наблюдават се отклонения в мисленето и възприятията. Нарушенията засягат най-основни функции, които дават чувството на човек за индивидуалност, неповторимост, самостоятелност.

Стига бе, Дянков. Гърците няма все надолу да вървят,че и ние да ги настигнем.

НЕ ТЕ ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ !!! НАГЪЛ ЦАЙСАТ ИДИОТ !!!

мистър Дянкоф ти вече си ги задминал гърците по доходи така,че аре бегай си в USA и ни остави ние сами да се оправяме.

Дянков: За два мандата ще стигнем гърците - с 300 000 000 000 дълг!!! А вече и над 400 000 000 000!!! Благодаря, Дянков, нека да поизостанем от тях!

да ходи да оправя гърците този мераклия, там да си експериментира на воля. ние да не сме му опитни свинчета!

за две години успя да ни върне в първи клас, човека. въпросът е къде би ни върнал за осем?

ама те трябва да се върнат много назад за да ги стигнем. пък и кой ще ти даде втори мандат и този ти е много!

За два мандата ще стигнем гърците по доходи....за три ще стигнем Намибия.

браво, Дянков

е те това е положението един иска да ни оправи за 800 дни тоя иска за два мандата нещо да не е слънчасал???????????? да земе некой друг мераклия ???????????абе да отиват на море и да не се връщат!!!!!!!!!

Ама това журналистите - пак не сте разбрали и поишете неверни неща.Човекът решил да помогне и казал "Шъ си фана м...та и ш ода у Гърция ".

По-малоумно сравнение в момента едва ли може да има. Като чуя как ще настигнем гърците по доход, настръхвам при мисълта, дали това включва и фалит на държавата?!

Браво Дянков , за полицията си много прав ! 60 000 полицаи ,които броят звездите и не си вършат работата ! При такава мощ трябва да няма никаква престъпност ,следователно организацията е МНОГО слаба ! Който не си върши работата Цветанов , дисциплинарно уволнение и вън от ЯСЛАТА , има много !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако 4 години не им стигат, и 8 няма да им стигнат!

да бе. хаиде ти ела да управляваш този разграден двор, и тогава говори!

Че кой ги кара насил? Като не могат защо напират да ни управляват?