Дянков сега харесал президентския доклад

Харесва ми, че в този доклад е отбелязано, че излизането на България от кризата зависи най-много от макроикономическите и фискални политики на правителството, заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Дянков сега харесал президентския доклад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕЗ ДА БЪДА ФЕН НА ПРЕЗИДЕНТА И ЕКИПА МУ СПОДЕЛЯМ ОСНОВНАТА ИДЕЯ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ В НЕГО ДОКЛАД. ОСНОВНАТА ИДЕЯ В ТОЗИ ДОКЛАД БЕ ДЯНКОВ И РАБОТЕЩИЯ С НЕГО ЕКИП ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД ДА ИЗРАБОТЯТ ПРОЕКТ ЗА БЮДЖЕТ 2010 В КОЙТО ДА СЪЩЕСТВУВА МИНИМАЛЕН СТИГАЩ ДО ЕДИН ПРОЦЕНТ ДЕФИЦИТ. Това наистина е балансиран бюджет при които плащаш толкова колкото потребяваш. За съжаление тази идея бе посрещната на нож от Дянков и приятелчетата му от МВФ. За тях балансиран бюджет е този в който по подобие на Бюджет 2008 се натрупват огромни излишаци, които не се връщат обратно в здравеопазването образованието, културата, отбраната и сигурността, а се инвестират в обезценили се деривати на една банкрутирала финансова система каквато в момента е тази на Америка. ДЯНКОВ И ЕКИПА МУ ОТ МВФ РАБОТЯТ В МОМЕНТА ВЪРХУ СЪЗДАВАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА БЮДЖЕТ 2010, В КОЙТО Е ЗАЛОЖЕН ОГРОМЕН БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК. ПРИ ТОЗИ ПРОЕКТ ПОЛУЧАВАМЕ КАТО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА САМО ЧАСТ ОТ ТОВА КОЕТО СМЕ ДАЛИ ПОД ФОРМАТА НА ДАНЪЦИ. БЮДЖЕТНИЯ ИЗЛИШЪК КОЙТО СЕ ПОЛУЧАВА В РЕЗУЛТАТ НА ПО ГОЛЯМАТА ДАНЪЧНА ТЕЖЕСТ ПОДКРЕПЯ ИЗПАДНАЛИ В КРИЗА ЧУЖДИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ. Такъв бюджет не може да бъде балансиран и Дянков не бива да спекулира с този термин. НЕ С ДРУГО , А ТОЧНО С ПРИХОДИТЕ ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ И С ЧАСТ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ БЯХА ЗАКУПЕНИ ОТ ДЯНКОВ НИКОМУ НЕНУЖНИТЕ ХАРТИИКИ НАРЕЧЕНИ СПЕЦИАЛНИ ПРАВА НА ТИРАЖ, КОИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ТАЗИ ИЗЧЕРПЕНА ОТ СРЕДСТВА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА НИ ПРОДАДОХА ЗА ЦЕНАТА НА ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА !!! Вместо в здравеопазване отбрана и сигурност тези средства ще отидат в чужди финансови институции, които могат да върнат само част от тях при определени и несъответстващи на националните ни интереси условия. Наглостта на МВФ стига до там, че с предоставените ни от нас средства, тя ни създава задължения оформени юридически като заеми от МВФ. В действителност този милиард изваден от бюджет 2009 ще отиде в подкрепа на разполагащата със средствата на МВФ Световна банка , която ще вложи тези пари в Американската финансова система. ТОВА МОЕ ТВЪРДЕНИЕ СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ДУМИТЕ НА ДЯНКОВ, ЧЕ НЕ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА ТЕГЛИ КРЕДИТ ОТ МВФ. Възниква въпроса: А за какво тогава Дянков закупи тези СПТ. НЕ ОГРАБИ ЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НЕ УНИЩОЖАВАШ ЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, КУЛТУРАТА И СИГУРНОСТА??? !!! ТАКА ЛИ ДЯНКОВ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ РАЗХОДВАН ОГРОМНИЯ БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК КОЙТО СЕ КАНИТЕ ДА СЪБЕРЕТЕ ОТ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ПРИХОДНАТА ЧАСТ НА БЮДЖЕТ 2009 И НАМАЛЯНЕТО С 15% НА РАЗХОДНАТА МУ ЧАСТ?? Нали се сещате че планираното от Вас намаление в разходната част на Бюджет 2009 само по себе си е мероприятие което трябва задалжително да мине през парламента. В противен случай Вие съвсем умишлено нарушавате Закона за Бюджет 2009, като облагодетелствате с това чужди финансови институции. БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛЕН ДЯНКОВ !!! ВСЕ ПАК В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ ЖИВЕЯТ АБУРИГЕНИ, КОИТО НЕ ВИЖДАТ КАКВИ ГИ ВЪРШИШ.

Нямам конкретно мнение за Дянков /засега/, но говори твърде много и което е по-лошо, непоследователно за финансов министър. Напомня ми наистина много средния ешалон менъжери в Щатите -в повечето случаи некомпетентни, но много шумни, арогантни и безочливи. Без да съм фен на Костов,смятам,че той щеше да е най-добрия финансов министър за България. Не говоря за политика Костов, говоря за финансиста Костов.

Искаме да помолим PR на Дянков да не пишат в стила на боса си във форума, просто им личи. Днес е харесал доклада, утре не. Хамелеон. Утре с БСП може и да се прегърне. Зависи за какво? Какво стана с имотите на Доган, които не ги пипнахте? Защото Доган си е като мафиот. Нищо. И със заменките нищо. Е пуснете БСП да си продължи. Жалко, че ви повярвах. Защото и и вие ще изтискате българския народ. Затова млади момичета и момчета заминавайте оттук, поне да знаете, че тук оправия няма. Пък може и вие като Дянков да се върнете и дерибействате.

Всеки, които критикува Дянков е болшевик. Аз съм член на ГЕРБ и този човек не ми харесва. Лъжа е, че Кристалина Георгиева му е леля. Тя просто му е помагала в един момент. Задавам си въпроса защо проф. Илиян Михов не дойде у нас? Той наистина е висока топка. Разочаровах се от Дянков как всеки два дни е с различно мнение и посока на изказ. Говори за нестабилност. Вярно е, че БСП не стават, но този човек е прекалено импулсивен, непоследователен и навява мисълта ( за съжаление), че работи за идеята да сме по зле. А имаше толкова хора от нашите среди, дори от СДС икономисти. То термините макро и микро икономика, фиксална рамка и други са добри, но тук е моженето да се направи за хората, а не за както говорят комисионите на Дянков. Но ГЕРБ трябва с друг човек да продължи

А тоя сбъркан Дянков, който за 2 минути може да изкаже 2 противоположни твърдения и то доста диви, минава за най -умният и най компетентният в правителството. Страхотен кадровик е ББ!

Мисленето е трудно упражнение за г-на Дянков и това е видно от снимката му. Много, много му е трудно, определено е в групата на малоумниците.

Момчетата на царя май бяха по-добре подготвени.Никога не са говорили глупости. А сега какво става, всеки министър дет легне, дет стане говори глупости. 100 дни може би са им много, просто ще бъде загубено време...

И той не знае.. Да си беше останал в Америка по-добре..

Накрая и фин. министър и ББ, а също и останалите министри ще проумеят, че светът не почва от тях. България я е имало и ще я има дори, когато накрая и те си тръгнат и ще продължава да работи. С радикализъм и отричане нищо не се постига(освен комунизъм и всякакъв друг вит -изъм). Барем до ден 100 се освестят и приемат по-умерен подход иначе не мисля, че ще искарат още твърде дълго.... или ние самите няма да изкараме твърде дълго.

Абе не четете само заглавията преди да коментирате. Има малоумни идеи в доклада, това е безспроно. Има явно и добри - и това е безспорно. Чете ,бе хора!

Един политик не бива да казва това което мисли /особено ако не е разбрал това което е прочел/. Не трябва да поставя диагнози на хора с които утре ще му се наложи да работи. Кристалина Георгиева /лелята на Дянков/ е добър специалист, дано и племенника и се справи успешно с настоящата си работа.

типично за герб като животни са първосигнална реакция и после като някой им обясни щото са тъпи и сменят мнението...така беше и с белене и с рускит епроекти всичките СПРАВКА: С.Дянков: спираме всички проекти.месец по-късно нищо спряно...

Тоя индивид , така добре подхождащ на образа Флик най-накрая успя да стопли , че един доклад с такъв обем има повече от един автор и повече от една идея. Така че съвсем нормално е да има и глупави и умни неща в него, при това пак повтарям казани от различни хора ДО президента, а не ОТ президента.

пиша и сама си огтоварям :) http://www.presi случай, че и на някой друг му е интересно

Мислите ли, че като плюете по форумите така жалко и комплексарски, ще успеете по някакъв начин да разколебаете надеждата на народа, окончателно да се отървем от вас и да ви оставим в историята единствено като лош спомен и назидателен пример за следващите поколения? Имате ли и най- малка представа колко смешно и неестествено звучите, опитвайки се да подкрепяте ония безчинства и грабежи, с които буквално унищожихте цвета на българската нация? Толкова сте безочливи, толкова сте нагли... с тия злобни и комплексарски постчета показвате само едно - мъртви сте! Знаете го отлично, за това е тоя вой на умряло. Дори не ви съжелявам. Гнус ме е дори, че ви обръщам внимание, като ви пиша.

Ти не си само ошашавен.....

Дянков говори така все едно , че не знае откъде започна световната криза. Сигурно там, в САЩ,в банките преобладават такива като него. Единствено, което не знаем ние простите е дали си е получил бонусите.

А бе трябва да му купим еднопосочен билет на момчето, докато не е направил големите магарии, след които няма връщане. Явно идва тука за да продаде енергетиката, която започна да продава Костов, и успя частично (ЕРП, ТЕЦ МИ-3, ВЕЦовете и т.н.). Този иска да я довърши. Един въпрос, знае ли някой да има държава с изцяло чужда собственост на енергетиката? В САЩ например това е стратегически отрасъл, който е със статут на военен обект. Нека да кажат емигрантите в САЩ, някой пускал ли ги е да влизат в техен АЕЦ, да не говодим за работа там, а още по-малко да придобие собственост от АЕЦ?

дали някой може да ми даде линк към доклада. Исками се да видя все пак за какво става въпрос!

Ако имахте нещо между ушите освен въздух, щяхте да вникнете отвъд тенденциозно поставеното заглавие и да прочетете за какво става дума! А колкото до аналогиите Дянков Милен Велчев - това е все все едно да сравняваш Канада с канализация!

със всеки изминат ден ще се увеличава броя на тези ,който ще се срамуват да казват ,че са гласували за ГЕРБ!БАЛОНЪТ БОЙКО ЩЕ СЕ СПУКА ПО-БЪРЗО ОТ БАЛОНА СИМЕОН!

Боже колко мъка има на тоя свят,боже... Ще цитирам хер Флик след очета за месец август:Рапортувах на премиера за резултата от изпълнението на бюджета за август и той ми каза:Отлично,продъ в същия дух!. Вижте аз наистина съм отчаян и имам чувството че живея в края на 50-те години.

Мисля, че този човек има нужда от еднопосочен билет. Колкото по-рано го получи, толкова по-добре. Във връзка с доклада, очаквам след още два дни да обяви, че по-мъдър документ не му е попадал в ръцете. Глупак! Ходи си в Световната банка.

Момчето Дянков е добре, само дето бавно загрява за какво иде реч. Само един от авторите на доклада е предложил отпадането на плоския данък и както им прилича, PR и сеир да става за гласувалия за тях електорат, ревнаха за сетен път. Мъка, мъка ... за многострадалния български народец с тези бавномислещи управляващи.

Очевидно има много хора в БГ, за които запазването на статуквото, кражбите, далаверите и измамите са изключително важни за личното им благоденствие, базирано не на лични качества, а на участие в далаверите и това личи особено от писачите във форума!

което можеше, по точно му беше казано и то веднага. Плати вноскава в Световната ВС Каза с парите в резерва на осигуряването. Те това е то и му стига.

G-n Djankov mai se doseti che e po-dobra taktika fokusiraneto vurhu makroramkata i fiskalnite merki da ne bude zasluga samo an GERB.

Гоге, струва си да вземеш да прочетеш всичко, което е казвал Дянков откак са на власт. После кажи какво си разбрал. Може би си млад и зелен и амбициозен, но това не значи, че трябва да си папагал.

Вероятно е време да видим публицистично-корект поведение на медиите у нас . ...инак току-виж започнат серии от дела за клевети и/или изкривено представяне на факти/изказвания . А че му е сложна работата на новия ни министър, е ясно (да не говорим, че изясняването на неща вън от финансите е ресор точно на структурите, лицата от които блокират дейноста му)

Дянков довера пиеше кафето с плейбой в ръка сега ми управлява цяла институция - вън некадърните от екипа на герб!

нас ни управляват само прости хора

А ти за кого гласува? Имаш ли смелостта и куража да ми отговориш?

Поклон пред фантазията и разнообразието в лъжите на опозицията!

Хората гласували за промяната - сдържани, разумни, четящи, интелигентни коментари. Хората останали в опозиция - слепи, безочливи, арогатнти, цинични, слабопаметни - и най-важното винаги виждат дървото и никога гората. Сила, кураж, воля и решителност срещу злоба и агресия. Интересно е - коя е вашата алтернатива към 05.07.2009г?

Мойто момче имам 2 висши и затова не гласувах за ГЕРБ за разлика от повечето глупендери, които гледаха само визията на Бойко, но не и реално на нещата!!!

егати фурната - за два дена колко пируета направи - до седмица сигурно ще му се завие свят. Що не си ходи в световната банка, че кризата почна да стихва - да и даде един вид нова сила

Не знам какво си е пожелал Дянков от съдбата, но май е скочил в плитката част на басейна! Лесно е от позицията на световната банка да отидеш някъде и да се озъбиш на местните властимеющи. Сега обаче е като въртоглаво агне, и май скоро ще го отсвирят.

Ауууу...

Няма значение мнението на министъра, по-важното е че не се е научил още на елементарно уважение към институциите в БГ. Ако леля му не беше в световната банка и за касиер в чейндж бюро нямаше да го вземат...

Господин Дянков ,преди да говориш помисли малко . защото и др. са умни глави ,не са случайни личности особено 30 учени икономисти на България.

Пак започнаха псевдожурналистическ манипулации и комунягите изпълзяха от землянките. Хем са икономически инвалиди, хем оценяват какъв бил Дянков. Паплач болшевишка.

А бе докога ще търпим разни мижитурки да се учат на наш гръб? - Румен Овчаров и БСП имаш предвид нали?

Това вече е отношение към доклада на политик - сдържано, обмислено! Все още има какво да се желае, но моите поздравления г-н Дянков, желая Ви успех!

Хер Флик е успял да стопли най-после нещичко от доклада. А бе докога ще търпим разни мижитурки да се учат на наш гръб?

глупаци такива, човека си е с всичкия. Явно е, че сте прекалено тъпи за да схванете, че човека говори за различни глави от доклада ... Жалко че държавата ни е пълна с такива малоумници като вас!

този Дянков опрделено НЕ Е САМ - има му нещо

Хайде, бе, няма ли да ви уволняват вече! (за тези отдолу :))

Той (Данков) такива ги вършеше и в банката където беше младши експерт, ама като по-млад шефовете все му прощаваха и смеейки се въртяха петте пръста като въртележка.

Бе като гледам и вас тука така са ви избирали драскачите :)