Предложили ”малоумни идеи” на президента

Финансовият министър Симеон Дянков категорично отхвърли идеите, подготвени от екипа на президента по отношение на данъчната политика. На пресконференция Дянков ги определи като "малоумни идеи, които няма да се превърнат във факт", предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Предложили ”малоумни идеи” на президента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе малоумници анадолски,що си не върнете министъра на комунягите,да ви обере докрай и да видите какви сте боклуци 8 години ви краднаха и е.....,ама ви е малко

Малоумен е този, който употребява израза малоумна идея. Такъв език не подхожда да бъде използван от т.н. вицепремиер и министър на финансите. Личи си, че неговото етично поведение е равно на нула. Е, точна е поговорката: остави го на тъмно, за да го видиш какво представлява.

Малоумен е този, който употребява израза малоумна идея. Такъв език не подхожда да бъде използван от т.н. вицепремиер и министър на финансите. Личи си, че неговото етично поведение е равно на нула. Е, точна е поговорката: остави го на тъмно, за да го видиш какво представлява.

Не си ти този дето ще ми оценяваш труда че 400-500 лв са ми много...Абе парвеню смотано такиваподсмърчащи мамини синчета/дъщери/ дето и бушон немогат да сменят пък учат по чужбината на гърба на мама и тате и като се върнат се мислят за голяма работа и че знаят всичко за вселената.Тука говориме за несъответствие за заплащане на труд и разходи....Погледни сатистиката /макар и тя да не е обективна а дори нагласена/какво показва за средна заплата и тогава говори срещу мен .Това означава че говориш срещу една голяма част от българския народ.

Промени в данъчната система по време на криза е не просто малоумна идея, дебилна е! И понеже експертите, писали доклада, не са дебили, то следва, че се опитват да провалят правителството. Но не случиха на финансов министър..., мисля... А каква работа има Първанов да се занимава с публичните финанси на държавата?

Добре им го каза на всички заблудени гербери,още малко време им остана да се нахъсват и самозаблуждават.Това са платени клакьори ъв форума ,но обикновените хора много скоро ще усетят камшика на новоизлюпените господари!

Може ли някой да припомни каква беше позицията по тези въпроси на ГЕРБ преди изборите. Не съм сигурна, но те не бяха ли ЗА необлагаем минимум и против плоския данък? Или бъркам...

Най-големи спестявания имат...,сещаш ли се? Ами.. комунягите, разбира се!

Дянков, понеже си пич, да те светна: Я обложи с 50 % всички лихви по банковите депозити на фирми и бедните български граждани, възлизащи на около 50 милиарда лева! Приход за годината ще получиш около 2.5 млрд. лв.

Аз не знаех, че в България има чак такива експерти, да съветват САЩ какво трябва да правят по кризата. Ние пък не знаехме, че в Америка има такива изключително добри икономисти, като Вас уважаеми, които не успяха да предотвратят или ограничат кризата в САЩ, но в България ще се справят безапелационно, нали?!

Прочетете (15.09.2009 г. 01:02ч.) !!!... и помислете какво направихте... Какво следва и как ще го отнесем и ние, заради вашите умници - управници

Г-н световно неизвестен експерт и по ирония на съдбата министър на финансите - Благодарим Ви, идете си там, където сте показали, че струвате нещо. За тук не ставате....

Президента просто не е улучил нито темата на този КСНС, нито времето на свикването му. Защото тези въпроси са от компетенцията на изпълнителната власт и не е работа на президента. А въпроси за консултативен съвет по национална сигурност дал бог. Най важен според мен е въпроса КАК ДА СПРЕМ ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ. Не е тайна за никого че нацията се топи като ланшен сняг и това е въпрос който засята съществуването на нацията. Разпиляните ни по света сънародници няма да се върнат докато не станем НОРМАЛНА държава. Затова темата може да се формулира и така -ЗАЩО НЕ УСПЯВАМЕ ДА СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА. Въпроса засяга и четирите власти и затова е от компетенцията на национален съвет при президента. Иначе тези идеи за промяна в данъчните закони не са лишени от смисъл.Не става ясно тези 1000лв в годишен план ли са или месечен. За месечен са много но може да се помисли за 200-300лв. Сега всички усилия на правителството трябва да бъдат насочени към преодоляване на кризата.Една от най важните мерки в тая насока е да се стимулира потреблението, а това може да стане само ако във фирмите и масата от хората се оставят повече пари за закупуване на стоки и услуги за да се оживи икономиката.

Не знам защо се заблуждавате, но данъщите съвсем не са 10%. Интересува ме разликата между начислената сума и това, което получавам. И то НЕ Е 10%. Медицински и пенсионни осигуровки фонд за безработица и т.н. и в крайна сметка 30% данъци... без да бройм 20% ДДС, който ти взимат във всеки магазин, без да броим акцизи, мита, такси и т.н. Ако сметнем правилно ще видим, че турците са взимали Десятък, а сега ти... оставят Десятък. Колкото до малоумните идеи не зная защо трабва да се открива топлата вода. Почти в цяла Европа данъкът е пропорционален, като в някои страни за високите доходи дори драстично пропорционален, например в скандинавските страни, Англия, Австрия и др., данъкът достига 50% и то само данък общ доход...

ai de be ,stiga s provokazii,komunisti vavedohte ploskijat danak,vie okradohte BALGARIA 60 GODINI,SEGA VI E JAD ,NE MOJE DA SI PROSTITE CHE NE KOMANDVATE,E VREMETO VI MINA...NE SE MISLETE SA BOGOIZBRANI,CHEDA NA SATANATA...!

Примат,сделай си хари-хири в църквата, с теб не комуникира и джелатин, камо ли дипломант от ТРИНИТИ КОЛИДЖ !

Май ти трябва да помислиш 1-во. Седнал си да сравняваш България с Франция и Германия! Искаш да въведеш външен модел за данъчно облагане на доходите... Що външен бе, тоя плосък данък да не би Орешарски лично да го е измъдрил??? Я, си направи справка изобщо къде съществува такъв тъп данък без социален минимум, преди да дрънкаш, глупак!

Безспорно плоският данък от 10% е единственото хубаво нещо случвало се в данъчната система. И вместо да ревете срещу него, накарайте работодателите си да не ви плащат официални заплати от 250-300 лева. Такива заплати НЯМА. И не е редно, за това, че се скъсвам от работа за заплата от 3500 лева да бъда наказван.

Дали са Предложили малоумни идеи или не, ти си решавай, но е НАПЪЛНО МАЛОУМНО да продължиш да пълниш хазната само от най-бедните с изключително социалния плосък данък на Орешарски, който направи бедните още по-бедни, а богатите още по-богати!

Започна да ми простееш, господин Дянков.

Дянков и хабер си няма какви ги върши. точно е преценил , че е малоумен!

Доволна съм, че мутренския език стана официален в държавата! Евала на тоз министър дето определя така труда на няколко български икономисти като малоумен! Ако не е съгласен с тях, може да се изрази по- цивилизовано... но не! С педалското си гласче той три пъти най- малко каза: малоумна идея, та малоумна идея! Да предложи някоя многоумна идея тогава, де! Ама засега нема никаква. А да видим след некой друг месец кой е малоумен...

Сарказъмът на Дянков си е занегова сметка. Точно това негово презрително отношение към нашите икономисти показва,че той въобще не е наясно кой и с какво причини световната финансова и икономическа криза в световен мащаб. А това са точно неговите учители и кумири в САЩ,които в стремежа си да удължат благоденствието на Америка /а и своето собствено такова/ -разбира се на гърба на целия останал свят - използуваха безнаказано дълго време т.н. вторични финансови инструменти и раздуха до спукване на, първо време, ипотечния балон,който беше последван от нескочаем фалит на банки и финансови пирамиди,а най-накраяи от огромни промишлени и други конгломерати. Разбира се,кризата не подмина и всички други страни в света,благодарение на статута на долара като резервна световна валута,която обаче нямаше необходимото зацелта златно или друго покритие. На практика,целият свят няколко десетилетия подред/от 1973 г.,когато беше свалено златното покритие на долара/приемаше на юнашкодоверие зелените хартийки и по този начин кредитираше САЩ и позволяваше на населението им да живее не според чергата му,т.е.далеч над реалния му жизнен стандарт.Така,че сарказъмът на Дянков е напълно неуместен в случая,най-малкото защото даже и в САЩ видяха,че безкрайно либерализираните пазарни отношения съвсем не се оказаха чудодейното лекарство за кризи от такъв характер и мащаб,а се случва точно обратното. Куриозното е,че понастоящем погледнаха към оплювания досега Маркс и засилиха до невиждани дори за реалния социализъм ролята на държавната намеса в този оздравителен процес. И е учудващо и, бих казал, непростимо за икономист като Дянков да не забележи,че всичко, на което са го учили в Америката,на практика в момента е невалидно. А съвсем друг е въпросът,че и използваните понастоящем социалистически спасителни методи на държавно регулиране се осъществяват некадърно и дилетантски. За да спасят от фалит някои знакови за страната частни финансови и стопански субекти в държавата направи фантастично голями парични вливания в тях ,за сметка на свежоотпечатани зелени хартийки. А това на обикновен език означава да се мъчиш да гасиш пожар с...бензин. А съвсем отделен е въпросът за очевидната несправедливост на този акт - когато са били на печалба,въпросните частни субекти са си я прибирали за тях самите,а сега,когато са на загуба,тя се поема от държавата,т.е. от населението,при това не само на САЖ,а и на всички засегнати страни в света. Та така,г-н Дянков,сарказъмът би е неуместен...

Това са финтове на президента отново да влезе в ролята на социалния президе и да зациклят безсмислени спорове!

Рядко се натъква човек на толкова комплексарски изказвания. Маниакалния ти егоцентризъм и схващания за подчинението на масите няма какво да се коментират. Ти не знаеш какво е свобода, никога не са те пускали от клетката. Ти си роб на собствената си идея да подчиняваш масите. Колко типично за комуноидните параноици. Не можеш да оковеш живота и да го държиш с юзди. Неестествено е и няма как да стане, особенно от еволюционна грешка като теб и готованковците зад теб. Не само, че е излишно да се аргументирам, но и ще посоча, че именно опропастяването ви на българите и държавата, в която живеят, показват калпавите ви способности и висшата некадърност, която е основен белег за дегенерати като комунистите. Не, ти не си просто кретен, който по някакви неведоми причини е решил, че е повече човек от всички други. Ти си един оскотял умствено продукт, жертва на провален модел. Наивник, който като му вземеш камшичето/ нездравите интереси/ самолюбието и става по нисък от сянката за курешка. Не се заблуждавай, че разбираш света. Не и ти. Подчовеците не владеят тая сложна материя. Те изпълняват само една функция - съществуват, за да натискат околните надолу, че да изпъкнат те... докато не им строшиш ръчичките, разбира се! След което започват да лаят на умряло, точно както ти си започнал с тези постове.

da maloumni sme niya .Za6toto glasuvaxme.

Г-н ДЯНКОВ, Обръщам се към Вас с настояването да бъде спряна политиката на геноцит към българския народ, водена през последните няколко деситилетия. Докога ще продължава политиката на формиране на бюджетни излишаци, които се ползват не от данъкоплатците ? При заложени в Закона за бюджет 2008 приходи в размер на 18,9 милр. лева в края на месец декември бяха събрани 27,3 милр. лева. Бюджетния излишък за 2008 година е 50 % от планираните приходи !!! Вместо с тези средства да бъдат увеличени разходите по здравеопазване , отбрана, образование и наука, този излишък бе налят във финансовия сектор, като с повече от 2 милр. лева от него бе подкрепена изпадналата в ликвидна криза банкова система, а с останалата част от него БНБ закупи никому ненужните и обезценили се ценни книги на банкрутирали западни банки. В същото това време и при този огромен бюджетен излишък Орешарски и Станишев обявяваха, че парите за здравеопазване били изразходвани и умиращите деца и раково болни оставени без изискващата се от държавата здравна помощ. Помоща дойде не от събраните приходи на бюджетния излишък, а от организираната от Първанов и съпругата му дарителска кампания Българската коледа. По голям цинизъм и по голяма гавра с данъкоплатеца от тази не може да има. Какво означава да имаш милиарди бюджетен излишък е да не подпомогнеш с някакви десетина милиона от него умиращи деца и раково болни ??!! Кое е по важно господин Дянков, здравето на българските деца и болни, или стабилността на някакви банки които не само, че не са държавни но не са и български. Извършеното от Орешарски и Станишев престъпление се квалифицира като геноцит към българския народ. Казвам Ви всичко това, защото ясно забелязвам вашето желание да натрупате за сметка на мизерията и здравето на българина бюджетни излишаци, които ще отидат не по предназначение и не в полза на обществото, а отново по сметките на МВФ в Световната банка. НЕ ГОВОРЕТЕ , ЧЕ ЛИПСВАТ СРЕДСТВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , ИЛИ ЗА ОТБРАНАТА НА ДЪРЖАВАТА. Повярвайте ми, че цинизма наречен Българската коледа тази година няма да се състои.

V USA STYAHA DA TE OSADYAT ZA NANASYANE NA OBIDA,NO TI SE ZAVARNA V BULGARIA,ZA DA MOGES BEZNAKAZANO DA OBIGDAS I DA SI NAPALNIS PRAZNITE DGOBOVE.

Коментара ти е чудесен Напиши го с по-малко думи, че да го разберат умните герберчета. Ще отговорят ли някога на въпроса защо преведе Дянков толкова пари - д.ДВА милиарда- на МВФ.И кога ще им преведе и валутния резерв.Стоте дена ще му стигнат ли.

я па тоа мъжкар взе ли си изпиттите в Германия , че оди дава акъл навсякъде??? Нещо се подочува май че там професорите му отрязали квитанцията като го разбрали колко чини , та момчето било прибрано в задокеанските кибуци на отглеждане от унгарските евреи от Тимишоара...дали е вярно не знам)))))

ами на малоумен президент,малоумнита му орда от съветници /ВСЕ доносници като Гоце/какво умно да му пошушнат.Президенств е вертеп ,оргии и интриги всякакви.

Не е нормален ПРЕЗИДЕНТЪТ ни,пък да не говорим за това некадърно и алчно,съсловие от съветници,все демагози и шарлатани/около 1000 търтеи високо платени/,които лапаха доволно при станишев и си мълчаха като п....ки.Първонов е смешен и крайно непочтен индивид,винаги е след събитията и винаги се натрапва нескопосано.ЕдваЛи има по некадърен президент от него в света.Просто цървул и то пробит и миризлив.

на доходите над 1000 лв. и скалата над 3000 лв. наистина е малоумна. Тези хора в президентството са извън времето и пространството. Може да стане, но ако средният доход е 3000 лв. Но при население, чиито доходи в 80% са около 500 лв., това е безумие! Както безумен е плоският данък, изземващ доходите на най-бедните, а като добавим другите данъци, такси и акцизи, бедните буквално са ограбвани - нарича се геноцид. Не знам какво става, но е едно е сигурно - държавата ни, май се управлява от неадекватни психари.

Не е грях да си тъп, малоумен или глупав. Човешко е, не е укоримо или осъдително и няма нищо смущавощо в това. Обаче, тъпо е, малоумно и глупаво е, да притежаваш тези качества и да демонстрираш умно поведение. Казал го е Толстой. В случая оценката за предложенията до Г.П. е емоционална, без логически аргументи. Все пак става дума за някакви научни работници, макар и от родния БАН, затова оценката трябва да е аргументирана, обоснована и отрицанието да е извършено с езика на занаята. Емоцията върви на селска вечеринка, в кръчмата или в детската градина, в семейната свада между двама невротизирани съпрузи. С тези изразни средства институциите не работят, политика не се прави и не се управлява държава. Езикът е продукт от мисловната дейност на конкретната личност, банално но факт. Случаят е значима индикация.

Плосък или Прогресивен НЕМА да го плащам! Нека ме фанат за УЯ.

Тоя Дянков да изчака да му мутира гласът, пък тогава да са прави на мъж като ББ.

Плоският данък удря по бедните,които се стремят да изкарат някой лев да си купят лекарстваухрана и да не са на студено.Трябва да има необлагаем минимум -равен на 100 лева всеки месец.Тогава годишният необлагаем минимум ще е 1200 лева и ще направи живота на стотици хиляди малко по-поносим.А на всички останали данъкът да бъде пропорционален на получената месечна сума.Това не е комунизъм.Това е социална държава.

ТАЗИ ИЗВАДКА МНОГО МИ ХАРЕСА ЦИТИРАМ : Дянков коментира, че е чел доклада и му е направило впечатление, че той дори съдържа идеи за това какво да правят за справяне с кризата в САЩ. Аз не знаех, че в България има чак такива експерти, да съветват САЩ какво трябва да правят по кризата.

Станишев въведе многоумния плосък данък под натиска на НДСВ и ДПС. Плоскоумния СД не разбира, че президента е схванал, че първосигналния ББ прави точно обратното на това което му препоръча, и така ББ играе по свирката му по-добре отколкото всичките му съмишленици.

Такъв език не подхожда на министър. Все пак става въпрос за становища на негови колеги. Колеги? Тези некадърници?! А такъв език подхожда на всеки, дори и министър, щом нарича нещата с истинските им имена.

Най накрая някой да им го каже в прав текст!!! Супер спецовете от Утре Носете Съответната Сума (УНСС) си умират да дават акъл за работи дето само са чували през човек, който е недоразбрал, но поне е прочел за управление икономиката в оригинал. Иначе маститите ни професори си пишат трудовете през Babel, а на последък и Google Translator.

Ти ако струваше поне нещо нямаше да взимаш 400 лева. За кадърни хора работа винаги се намира - е може да не е милиони на месец, но много повече от 400-500 лв са. А като се замисля, едва и толкова струваш, така че все пак трябва да си доволен, че и толкова получаваш. А че идеите на тези идиоти са малоумни, спор няма, даже много меко казано са малоумни.

до демократ - ти си толкова демократ , колкото аз съм космонавт . демокрация в буквален превод значи -управление на народа , и колкото и да не ви се иска това да стане , рано или късно ще бъде реалност- примирете се .

Гроздето е кисело, а? Каква справедливост, как ти се събра в устата?! Най- тежките удари по българите след турското робство са извършени ослед 1989 именно от бившите комунисти(настоящи социалисти). Какво има, кое те вбесява, не можеш вече да се разпасваш на воля ли? Лапачката свърши, така ли, крадливо червено псе такова? Това ли те кара да пишеш тези изтървани фрази? Удариха те през алчната социалистическа ръка, нали? Гляден си, мамицата ти червена, искаш да грабиш българско!!!! Няма на кого да смучете кръвчицата вече, пиявици недни!

До: Капиталист (14.09.2009 г. 14:10ч.) Заминавай за Америка,

Това парвеню Дянков защо пък мисли че само в Америка знаят да пишат и смятат.Той като там е научил колко прави 2+2 защо си мисли че в България няма умни математици учени икономисти и т. н.Като са такива умници в САЩ защо от там тръгна тази криза питам аз Малоумния Дянков....Да почне да взима заплата като нас по 400лв и да няма никакви други привилегии пък да го видя как ще изкара месеца и да каже тогава на всички българи като икономист как е изкарал???Лесно е ОТ ГОРЕ да дава акъл ама я слезни долу тарикат такъв!!!

Все пак малоумните идеи не са на Първанов, а на негови съветници, не може да се каже, че той стои зад такива глупости, нито са от негово име, надали ги е и чел.

Като чета тук, ако някой каже нещо, което не изнася на една част от пишещите, се чува само едно ---- ууууу, комунягил Ако друг напише, което не изнася на т.нар. комуняги, от тяхна страна следва - ууууу, капиталисти. Питам се, има ли нормални хора на тази територия? Май не......