Париж и Рим искат промяна в Шенген, Брюксел обмисля

Силвио Берлускони и Никола Саркози поискаха временна промяна на Шенгенския договор, която да позволи на страните да се справят с възникнали изключителни обстоятелства. От Брюксел обявиха, че обмислят как да стане това.

Обратно в новината

Коментари - Париж и Рим искат промяна в Шенген, Брюксел обмисля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аиде сега с френските камъни, по френските тикви....след като границата им се явява толкова слаба и контрола е толкова слаб, предлагаам да се изключат от съюза....нали се в нашата граница гледах и не им харесваше???!!....сега по същия,със същите критерии да се вгледат в техните граници с морето....нещастници.....ето как бъдеики наи-бедни, наи-добре си се пазим, никои не ще да идва при нас....

КАКТО ИМ УЙДИСВА!!! А ТУКА РАЗНИ ОТКАЧАЛКИ СЕ ХВАНАХА НА ПРОВОКАТИВНОТО ЗАГЛАВИЕ!!!

Единственният шанс България да стане бяла страна, пропада отново. Който се е хванал с нас, не е прокопсал. Римска империя, Византийска империя, Турска империя, Руска империя - всичките изчезнаха. Сега е ред на ЕС, след което идва Арабско.циганска империя. Горко ни!

Да, бе!Наистина защо бягят тези тунизийци от демокрацията!...Сигурно е като нашата - намерих обяснението.

То като гледам ние си останахме май едни от най-чистите Евро държави... , като изключим турци и мангали, но меже би по-добре с такива отколкото с други 20-30 националности като в Холандия, Франция и прочие...Ще ядат хурката скоро, точно тия дето толкова години гледаха на източна европа, като на втора ръка хора. Хак им е! Никакво състрадание на такива перковци!!!

разклатило ви се е... онова... гроздето май не може да го стигнете, затова повтаряте, че е кисело :)))))

Цялата работа е да го духат бедните

A бедните винаги са го духали ...

точно преди Българя да влезе в Евро Съюза бях писал по форума, че НИЕ влезем ли в Съюза ши са разпадне както стана с Германия и СССР. Които се хване с нас хубаво не вижда.

На този Шенген ще му видим сметката още преди да сме влезли. Хайде на африканците -- по двама за левче. Произвеждат ги с френски бомбардировки. Гаранция Франция ...

Да! Който се хване с нас, за да ни мами или експлоатира (като работна ръка, ресурси, територия), рано или късно Бог/природа/провидение го наказва! Защото в нито един случай, българската страна не е правила и най-малък опит да разрушава съответния съюз, в лицето на който търси подкрепа, приятелство, сигурност. Изключение са Византия и Турция, защото там става въпрос за национално-освободително движение, а не за съюз.

Брей, каква сме нация - закриляна от бога! Страшно сме съзидателни и всички се натискат да се съюзяват с нас! Как си ни описал - направо да се разплачеш!

не си оригинален ама хич! ако знаеш колко съавтори имаш.... ама нали сме българи требе се покажем колко много "знаем" :)

Страхотна снимка на братя Луциферови :) Браво на фотографа :)

че си нещо по-различно...

С други думи - вече имаме достатъчно роби, които да ни слугуват, не ни трябват повече...

Естествено - ти какво добро направи за тунизийците или за някой друг!

ха ха ха !! Шенген ще се разпадне преди да влезем там!!!

България може и трябва да приеме от бежанците идващи от Африка. Европа ще оцени това!

Мелиха, ти колко ще всемеш във вас?

Африка може и трябва да приеме Мелиха и такива като нея.

Друга дупедавска идея имаш ли? Ние цигани си имаме достатъчно.Който им е натресъл демокрацийката да им плаща сметките. Кога, какво и къде си видяла да те оценява "положително" ако не си забиеш авто гол ? Примери колкото щеш. На Франция мръсната работа щяла да върши ми иди там да "помагаш". Аман от петата колона.

Това не е новина знае се , че където и да ни приемат следва закриване и разпадане ! Ако има нов съюз някъде , нали ще ни приемат в него и ако кандидатсваме няма да ни подгонят с пръчки да ни пребият !?

Това е само началото ... на края ...

Пари ли ви на задниците,а?

.....СТАРАТА БОДЛИВА МАИИ ПАК ЩЕЕ НА МОДА.....ХА ХА ХА ХА арххивите са живи...........

Не Шенген се клати а целият Европейски съюз. Нали на всички ни беше известно от историята, че България в който и съюз да влезе той се разпада. В момента има поне 3-4 западни държави, които са готови веднага да напусанат съюза!

Айде стига сте ревали - сякаш на вас ви пука за другите! що не приемете тунизийците от европейска солидарност! Какво търсят българите във Франция и Италия - да си стоят тук! Двуличници и ревльовци - ами направете си държавата уредена, произвеждайте и изнасяйте за Франция и Италия! Даже може да ги поканите да работят тук! Хем сте голтаци, хем се репчите!

По принцип съм съгласен с теб. Само не ми стана ясно кои сме ние, кой си ти?

Бате !!! Нас ни изгониха и кинти дадоха , за Вас говори човека :)))))

ало,по препоръките на твоите господари от европа ние нямаме производство и аец (половината) беше закрит...за да работи румънската построена с капитали от франция....затуй българина няма работа и ходи във европата...схващаш????трудно е...

Естествено, че схващам! Само не разбирам защо българи-юнаци и разбирачи като теб не направиха нищо за Родината си, а подвиха опашки и духнаха навън?! Като сте дупедавци ще ви дупят - за вас остава мърморенето и перченето по форумите!

Ей на това в нашето село му викаме намкьорлък.Значи тези заради собствените си интереси Шенген са готови да прекроят,ние със виолетовите заплатки и безмерната мизерия неможе един акциз да намалим щото скън,подписали сме в Брюксел.Или е така или тези нашите пожарникари и физкултурници,барабар с пратеника на еврейските банки хер Флик ни стрижат щото наистина сме овце.Нещастна работа сме.Безнадеждна.

ПРЕДИ ШЕНГЕН СИ БЕШЕ,ШЕНГЕН....СЕГА КАТО ГО ПРОМЕНЯТ,КАКВО ЩЕ СТАНЕШМЕНДИКАПЕЛИ'ШЕНГЕН...АПРОПО ОБЕСМИСЛЯ СЕ СЬЩТНОСТА НА ШЕНГЕНА!?ЩОМ НЯМА ДА ИМА ИЗЦЯЛО СВОБОДНО ПРЕДВИЖВАНЕ,ТО КАКВО Е ТОВА?НИЩО ОБЩО СЬС ШЕНГЕН.В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ,КАКВО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ,ЗНАЧИ ВСЯКА СТРАНА ЩЕ СИ ПРЕЦЕНЯВА КОГА И КОГО ДА ПУСНЕ.ИЗОБЩО НЯМА НУЖДА ОТ ШЕНГЕН,ВСИЧКО СЕ ОБЕЗСМИСЛЯ!

Не се учудвам.Докато им беше широко около врата,се правеха на демократи и човеколюбци .При най малкия зор,дезертират от "европейските ценности"

Крайно време беше! Още в самото начало се видя, че това са запъртъци, които няма да доведатдо нищо добро! Време е всяка жаба, т. е. -държава да си знае гьола, а не да сервилничи и да лапа чуждите боклуци и изнася що годе читавото! Браво! Географските величини нямат нищо общо със слободията на ...

тъй тъй,значи франция и италия се дърпат от шенген,нашият банкянски простак се натиска.....no comment.

Само след 10-15 години от ЕС ще има само жалки остатъци. Големи амбиции, много шум, но още по-големи различия в интересите! Никой е луд да си разваля хаира заради проблемите на другия ???

Двамата фашизоида от Европа се обадиха пак. Единият дърт фашист и мафиот, другият полуевреин и крайно-десен популист. Браво, браво. Каква Европа само!

А Саркози кога ще върне парите дето отмъкна? либия ги дължеше на нас, а се оказа че са у Саркози.

Саркози не е виновен,че наш Бойко е гъзолизец и си мислеше,че като замеря французите с милиони евра народни пари и те от радост ще ни пуснат в Шенген.Да ама не,Саркози прибра милионите от Либия и от нас(двете остарели корвети за които Боко плати 700млн.Евро) и после ни показа среден пръст.

Ха, че нали двамата наглеци, особено по-дребния и грозен, искаха много да воюват, естествено се цел преразпределяне на влияние в тяхна полза. Та значи като ще се взема е ОК, ама като в резултат на тяхната подкрепа сега идват бежанци, да могат другите страни от ЕС. Ей, голяма наглост е това ЕНП, пък аз си мислех че само наш бат Бойко е наглец

СЛЕД КАТО НИ УЧИХА НА ДЕМОКРАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ, ЦИВИЛИЗАЦИЯ СТИГНАХА ДО ИЗВОДА НА БАЙ ЖЕЛЮ: "НИЙ КАКВА Я МИСЛЕХМЕ, ТЯ КАКВА СТАНА....". ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА? ЗА СЪСЕДКАТА ОТ КВ.МЛАДОСТ ВАРНА. ХАЗАИНА Й Я ИЗГОНИ ЗАРАДИ 30 ЛЕВА И ТЯ ОТ МЪКА УМРЯ ПРЕД 4-ТЕ СИ ДЕЦА И МЪЖА. АМА НА ВЕЛИКДЕН И КАМБАНА И ЛИНЕЙКА И ДОКТОРИ И ПОЛИЦАИ НЯМАШЕ ЗА НЕЯ/ПРАЗНИК Е!/. ТАКА Е В ЖИВОТА: ЕЛАТЕ В ШЕНГЕН ЗА ДА ВИ РИТНЕМ, КАКТО НИЕ СИ РЕШИМ....

Който не вижда по-надалеко от носа си ей така приключва.

Мед без жило няма... Хем да ги бомбардираме и да сложим ръка на петрола и другите им благинки, хем пък те да си стоят там и да чакат да им падне бомбата на главата! Демокрация и свободно придвижване, ама само когато на нас ни е изгодно. И - всички сме равни, но някои са по-равни...

Не може да има през 2011 г. по-равни сред равните!!!!!! Какво е това вътрешно сдружение на тайни масони, което иска да подмени общия съюз? Затова ли псевдодържавата Словения, която е нещо като нашата покрайнина Македония, се прави на верен шенгенски пес? Който не знае, тия никога не са имали държава, били са слуги по дворците в Северна Италия и Австро-Унгарската импершия и са им подарили великодушно статут на държава от 15-тина години, там някъде....Срещу нашите примерно 1360 г. или какво да каже Индия с нейните 5 - 7000 г. и т.н., аоко започнат и те да настояват, ще стане направо патаклама. Ми дайте ние, румъните и сърбите да се обединим в "Костинброд - 1" и да гледаме с пренебрежение на околните, а? Защо, какво му е лошото, след като ме имат за втора ръка оттатък Београдско, та до Атлантика? Но вие, вие как го търпите да ви обиждат ежесекундно и да си траете като плужеци - това ми е странно. А сега и ще ме цензурирате от страх, но първо си сменете памперсите, че Левски се жертва за такива като вас.

Абсолютно си прав. А и тона, което предлагаш е напълно възможно. Ето Западна Европа се гнусеше от арабите и демонстративно напускаха, когато араби бяха настанявани в хотелите им. А сега Най-престижните архитекти, инженери и т.н. ще си счупят краката и гърбовете за да се уредят с някоя поръчка в строителството на какво да е в Обединените Арабски емирства. Значи и другото е възможно

Хубаво предложение, но този тройния съюз като създадем трябва и да го докараме успешен, за д аможе към него да има интерес да се присъединят и околните, на които ние да можем да гледаме с пренебрежение. Нали сега усещаш къде е разликата между нас и и старите стрени, основателки на ЕС. Че ние се стремим към нещо, което те са създали за себе си и то първоначално като икономическо обединение. Затова сега те диктуват, пък ние и другите дрипльовци като нас се облизват за някое кокалче от голячата трапеза. Също го възприемам като наведена поза и обидно, но въпроса е както по-горе един колега каза, че ние просто се оказваме негодни сами да направим нещо, което да предложим на пазара. Та, както казва Вачката едно е да искаш, второ е да можеш, трето и четвърто да го направиш.

Няма лошо. Стига да са навити румънци и сърби! Дори и да не е по-притегателен за околните, достатъчно е да е стабилен, да е полезен за всички граждани от тройката, да произвеждаме, да намерим място на пазарите. Пък, високомерието/самочувствието ще дойде от самосебе си. И от мерките са самозащита на съюза. Според мен западняците са високомерни по природа, без значение дали опонентът е повече или по-малко достоен от тях.

Вие,драги ми господине /както би казал врабеца по Радичков/не само че не сте Българин,а сте точно дрипльо без самочувствие в тая тържава наречена България!Не че има с какво да се гордеем-с честни политици ли,с нормален живот ли,но и да се наречем дрипльовци не приемам!Заради дупедавци и чуждопоклонници без самочувствие като Вас сме на този хал!А щом се облизвате за кокалче от европартньорите ни,значи сте от малцината,които можете да се облагодетелствате от членството ни в този съюз! За НАС всички останали от цялята еуфория от това членство остават само безброй неизпълними правила,регулации,санкции и прочие щуротии довеждащи дребния бизнес до фалити и КОКАЛЧЕ но отзад от което боли!Така че това,че от това членство,като ни отказват достъп до трудови пазари и свободно придвижване под различни предлози и поводи,ни остава само големия ЧЛЕН! По здрав на този "Българин"

Където България се е присъединила следва разпад.Справка - най-новата ни история. Първо хитлеристка Германия - разпад, после СССР и Варшавския договор - разпад. Да се готвят НАТО и EU.

Саркози и Берлускони, барабар с американците разбазикаха арабухите и сега, Брюксел да му мисли! Хич да не се надяват, Боко - картофа ще ни изработи като Тато. "Работодателите" за няколко евро се циганят, а ще вземат да "хранят" араби вместо гладуващите българи. Да питат д'Янков за пари след 2013 година!!!

Пак ли тия двамата убавци се правят на големи разбирачи.