Сигнали от граждани за недостиг на лекарства постъпват в Министерството на здравеопазването

Сред тях са медикамента, използвани за инхалации, за понижаване на кръвната захар, антидепресант, два инсулина, както и нискомолекулни хепарини и антитромботични средства

Обратно в новината

Коментари - Сигнали от граждани за недостиг на лекарства постъпват в Министерството на здравеопазването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само Калинки ни управляват

Сега се почва ,скриват антибиотиците и това е втора част от плана за затриване на част от населението.Преди това обаче пускат вируси под формата на гадни биооръжия.Изтествани вируси и бактерии ,които предицвикват инфекции .Без адекватно лечение много хора ще останат увредени ,а други направо ще си умрат от сепсиси!

С електронните рецепти скриват всичко.

Или банани липсват , или лекарства. Избрахте сами. Сега, яжте си бананите, имат калий и успокояват нервите. Уж.

Повече от 2 месеца в аптеките няма ТИОГАМА. Имам диабетна невропатия и препарата ми е нужен. Писах до НЗОК и МЗ- отговорът и от двете институции бе преписан май от "12-те стола" на Илф и Петров: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

Е alpha lipolic acid. Намира се в огромни количества във всеки магазин за добавки. Няма какво да чакаш тия от агенцията и да се влошаваш междувременно.

Пробвай Аптека Промахон. Намираш я в гугъл, а оттам телефона, съответно вайбъра. Пишеш запитване на български с името на лекарството, в скоби пишеш активното вещество, защото търговските имена в различните страни са различни. Отговарят веднага, пишат цена. После поръчваш и плащаш с карта, следвайки инструкциите. Вече половин година съм там и са коректни и е по-евтино. Не се мъчи с нашите тулупи, ще пълним чужди джобове, защото нашите са безнадеждно некадърни. Дано да съм полезна с това.

МЗ да провери колко е вноса и да оповести кой прави реекспорт за пари и обрича болните на мъка. Щото съм сигурен, че точно това се получава.

За отворен пазар и за частни предприятия. До това води - като частно предприятие избирам на кой да продам - този който дава най-много и като сме ма глобален пазар нали се сещаш.

68% от лекарствените суровини идват от Китай и Индия, вносът беше намален в пъти , неслучайно

Когато дебелите съграждани използват инсулин за отслабване, няма за диабетици. Проверете как в аптеките се продава инсулин на дебели плужеци, които хем ги мързи да се движат и да отслабват здравословно, хем искат тънки крачета

От инсулин се пълнее, не се отслабва! Лекарствата които се използват за отслабване повишават инсулиновата чувствителност и намаляват инсулина в тялото, това намаляване на инсулина позволява отслабването. Клас GLP-1 антагонисти са. И с движение не става - ако имаш инсулинова резистентност си трябват лекарствата. Ако имаш хранително контролиран диабет (чрез ниско въглехидратна диета) пак си трябват лекарствата за да се излекуваш, отслабването е страничен ефект от тях. Проблема е че Ново Нордиск изкуствено намали производството в пъти и цените скочиха до небето (над 6 пъти увеличение) и инкасират свръх печалби . Кутия от най-калпавия и нефективния (лигатглютид - саксенда) с 5 инжектора (за 1 месец) е над $950 в САЩ, семаглютида е над $1400 а мунджаро е над $2500. До това водят частните компании, легализирания монопол (патенти) и глобалния пазар - намаляваме производството на нещо на което сме единствения производител, цените скачат в пъти, и продаваме само на този който е способен да ни предложи най-много пари. Разходите ни се свиват 4-5-10 пъти, печалбите се увеличават 4-5-10 пъти, и акционерите са щастливи...

Сиофор от 1000 мг няма по аптеките.

Метформин няма 1000мг разфасовка терапевтична. Дозите са 500, 800 и 1500

Следвайте съветите на хомеопатиците. Водичка със захар.

В МЗ трябва да работят само контактьори, за да са в непрекъснат контакт с който и да е.И те така ще се появят лекарствата от реекспорта, само с контакти.

Написали сте го преди мен, адмирации.