Сигнал за нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Всички композиции в движение се почистват и дезинфекцират по график преди да тръгнат на път, а основно почистване се извършва на 28 дни, твърдят от компанията

Обратно в новината

Коментари - Сигнал за нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изгониха въшките и бълхите Още водят война с хлебарките

Уйлям фан Херберт описва пътуването си от Стамбул доВидин и Плевен през време преди руско турската война. В Белово ги изяли дървениците, после в едно село спали на двора в каруца пак заради дървеници. И какво 150 години след този поход дървениците отново са на мода -пътуват си по железниците и се развъждат в България

Ех тази неравна борба с Й - "някоЙ хора...."

Борбата с кафявите дървеници без билет ще бъде вечна.

"Твърдят от компанията" и лъсна лъжата! Всеки, който се е качвал във влак знае за каква "хигиена" иде реч.

Всякак сме ги наричали, ама дървеници е ново определение...

да бе да били почиствали ... били пръскали.. то за това има дървеници...

"всички композиции в движение се почистват и дезинфекцират по график" Ако обаче се почистват и дезинфекцират едни тъмносини пътници без билет, тогава и дървениците ще изчезнат, заедно с въшките и бълхите.

Искайте им билет и сами ще слязат.

Който дори само от време на време пътува с БДЖ добре знае, че влаковете НЕ се почистват и не са почиствани с години. Те са много мръсни, някои направо гнусни, смърдят. Да се чудиш коя болест ще хванеш като седнеш или докоснеш нещо.

Билет 1 класа – дървеници йок. Билет 2 класа – дървеници чок.

Ами мизерници сме си и това е. Аз съм виждал човек да се напива във влака и никой нищо не му казва.

Що за безхаберие и тъпотия? Дървениците наред с много други хапещи насекоми могат и пренасят бацили на смъртоносни болест! Отделно те са безкрайно сложни за пълно премахване така, че не завиждам на нещастните пътници, ще си ги носят с тях и ще заразяват домовете си.

Не мисля, че се прави услуга на някого като вагоните на БДЖ са стари и мръсни, но за сметка на това превозът е евтин, нека цените да се вдигнат, но качеството на услугата да стане европейско, не може във вагоните да се въдят дървеници и бълхи и да се возят клошари и цигани за без пари. Цените на ЖП превозите в цивилизования свят са по-високи от тези на автобусите и има защо...

Пак ли, бе, Чалева?? Пак ли нелепици, написани от научил правилен български?? Поне да си беше направила труда да провериш как се пише ентОмолог, а не ентИмолог вместо да преписваш от други източници(които не си проверяват правописните грешки)!!!

Защото е поредната простотия на невежата и недоучила български, Чалева

Пи неволя изпита и аз какво е да те хапят дървеници, и то само преди няколко години...в Гърция! В така наречената,,квартира за нощувки,,давана от наша жена,българка! Същата вземаше по 5 евро,тогава,за нощувка. В тази цена нямаше бонус от тоалетна хартия,сапун,или други консумативи. За сметка на това пък....дървеници бол! Всички жени там бяхме заприличали на решето, навсякъде бяхме с рани. А самата гарсониера не беше боядисване поне 30 години. Мизерия! Та не ми говорете,че дървениците не хапят,и че са безобидни. Който не го е изпитал,той нищо не знае!

За дървеници не знам, но при последното ми возене с БДЖ преди около 5 години, ме нахапаха бълхи, а и доста понамирисваше във вагона. Оттогава на влак не съм се качвала...

Борбата с дървениците е много трудна тъй като след третиране се унищожават възрастните насекоми но остават яйцата които се излюпват и всичко започва отново. В БДЖ използват тапицирани седалки които са скривалища за тези насекоми и яйцата им. В къщи се сблъсках с този проблем, и въпреки многократното пръскане с препарати, го разреших едва след като изхвърлих спалнята с матраците.

Сега е хапе и се разнася из цялата страна. Мръсен кенеф е всичко на таз територия

Когато СДС-Чумата налази държавата, не се намери институция,която да изреже тумора.Сега жънем с пълни шепи плодовете и.

Борбата с дървениците е много трудна,както борбата със СДС-Тумора.Биеш го,трепеш го, изрязваш го до здрави място,накрая уж си го утрепал, пак се появяват пипалата му в някоя нова партия,че дори и Евроджендърския парламент.

Вагоните са 100 годишни. Да се вдигнат цените, за да се оправят нещата? Хахахахаха.