Най-скъпото училище в света

Швейцарският интернат "Льо Розе" е известен като най-скъпото училище в света. В него учат принцове и принцеси, деца на поп-звезди, на президенти и на милиардери

Обратно в новината

Коментари - Най-скъпото училище в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ако някои ученик го хванат със съученик от същия пол? Имат ли трапезария за транссексуални?

Всичко е бизнес. Това се търси, това предлагат. После ги зарибяват за частни университети, да си кихат и там. Швейцарските държавни университети са мираж.

Няма начин да няма и постъпили българчета,за доста политици ,юристи и митничари тази такса е слаба ракия,но още по доста вероятно е да има изгонени мами лигльовчета и да няма завършили

Едно от интервюираните момичета, изброявайки няколко страни, от които има съученици, започва с България. Е, как няма да има, след като нашите мутро-политици взимат добри комисионни от постоянните си предателства и продажби на националните интереси, да не говорим да далаверите и кражбите, в които участват, размера на които дори не можем да си представим.

На Надежда Михайлова дъщеря и точно от там я иЗгониха. Ех да бях станала преводачка по Татово време...

Много ми хареса този пасаж:ако не се грижиш както трябва за ученическата си униформа, ако си недружелюбен, ругаеш или закъсняваш, също те чака цяла палитра от възможни наказания: наказателни обиколки бегом около игрищата или дължини в плувния басейн, а понякога дори и задължението цяла седмица да ходиш с вратовръзка Ако това се въведе и в нашите училища ще е друго. А това го имаше едно време. Значи униформите не са ограничение и тоталитаризъм.

Към депутати и дечицата ми: Те не дразнели, а какво правите, може да сме неуки, но с нюх сме от вас: моята внучка мина с шест, а пък моята другата баба мина със седем, с пари на мама и тати лесно се пишат отлични оценки, а у главите им празни картуни, ще ви видим, като паднете от власт, колко са отличници децата ви, все пак са учили заедно, ходили сме на родителски срещи, а и сега разговаряме с учителите им до 12 и V курс, не завиждаме, а само им гледаме от далече сеира

Е затова е демокрацията другари свободни клошари. Да си напечатат неограничен брой хартишки а вие да им се наслаждавате през витрината и да ви текат лигите и когато собствените ви деца поискат близалки да им казвате "мама няма пари".

Демокрацията е да си знаеш мястото и с ум и труд да постигнеш това, което искаш. А ти искаш някой да ти предостави всички възможности на света само, защото си се родил.

тая система не работи, умните и трудолюбивите са използвани за предоставяне на всички възможности на хитрите лаладжии и използвачи. примери колкото искаш. но ти си вярвай, нагледах се на примери на обратното - най-свестните хора, които познавам лично, са на заден план, мижитурките ежедневно са на преден план или са се изпокрили в луксозните си колибки.

като не ти иде отвътре и десет висшета да имат все тая. както казвало едно момче на баба си , на село...бабо не ми се учи право, ама мама ме накарва... насила хубост не става, а и сега няколко изпита в СУ, Право не може да си ги вземе, а тати се разболя, удар сърдечен получи, мама учителка, дано си ги взема, от родата на половинката ни е, Не ти ли идва отвътре, било то юрист, пожарникар, не става, а точно това направиха управниците ни-от шивач в парламента и от тракторист Милиционер хохохо, същото и при Тато, същото и при бай Тато, след 1989, с пари, А има в Западни Държави учат много умни, но без пари и пак на 1/2 е принудена да ходи с този и онзи, за да си изучи щерката, не бяха бедни и по времето на соца, но не бяха и от комунистическо котило, СТРАХОТНО ВЪЗПИТАНО ДЕТЕ, макар че много може да си пише за преуспели деца, а бедни, и с разведени родители И сега Тати се фука не с неговите две щерки, а с щерка си от първият брак, когото чакаха цели седем години да им се роди и след това развод. не по темата, затова може и заличаване от дир-а, за дира, да знаят и да не вземат само страна, на тези, които им плащат

Чудно, ама са без родителите си...Образование, здравословно ядене, дисциплина, ама любов и подкрепа няма как да осигурят чужди хора!

Във видеото се споменава, че има деца от България. Кой българин може да си позволи 87000 Евро годишна такса?

всеки, който бърка в кацата с мед, събран от работни пчелички.

твой познат-Петър Стоянов

Учудващо много за малка и бедна България. Деца на бизнесмени и политици.

ам адир нали пак искат да пръднат

тоя път, с тях тактиката ми е да проверявам, от няколко източника проверих - това елитно даскало е 1 в топ 10 (повечето швейцарски, има 2-3 британски) от най-скъпите в света, друг е въпросът, че искат да рекламират . не, направо рекламират.

Много отрочета на комунисти са възпитаници на това училище. Няма да забравя една възрастна жена професор германка, която ми каза как когато тя е била студентка е имала българи в нейния университет, които са ги водели с частни шофьори. И тогава пак са си пращали децата на запад както и сега.

това е абсолютна дискриминация срещу нашите роми .да протестираме !

СО става въпрос?

за Швейцария друг въпрос не ми дава мира - как от една страна като България, според мене в пъти по-красива, с излаз на море, с щедра, невероятна природа стана такава неугледна западаща държавица, от която бягат децата ни.

отговорът е доста дълъг ,включва историята и манталитета на стадото ! можем да отидем на марс вместо да погледнем Истината в очите -ние бягаме не навън ,а бягаме от самите себе си !абе прилича на циганска работа -но Бог си знае задълженията към всеки човешки образ ...

да дискутираме, прав си. опитваме се да избягаме от самите себе си, което е невъзможно, още римляните са го казали: "всичко свое го нося със себе си".

Швейцария никога не е била като България. И най-вече разликата е в населението, неговото мислене и творческо действие. Няма място за никакви сравнения.

винаги е била облагодетелствана бюргерска държава - понеже не е воювала, и е била ползвана като банка. Така че наистина няма място за сравнения. Природата на България обаче е нещо, което може да бъде сравнено - и България печели.

Извинявай, но на колко си години, че задаваш такъв тъп въпрос?

на въпроса, нищо че е тъп и елементарен. понеже очевидно знаеш отговора. просвети ме. предварително благодаря.

елементарно е , евреите си кътат парите там

хитлеристите също - като са бягали отвъд океана нали се сещаш, че са имали някои проблеми да изнасят пари и скъпоценности.

колко гения са завършили това училище??? Ха ха ха

независимо къде и колко са скъпи не създават гении...Вижте биографиите на повечето гениални писатели, художници, музиканти, физици и т.н. Обикновено са расли в многодетни семейства, учили са се с оскъдни средства, гладували са, много често-непризнати приживе...Другото е-отглеждане в парници... не става...Но-вярно, в съвременния свят такива училища са съществен елемент от биографията, дават начален тласък...Та затова и таксата се плаща за марката...

Интересно чии българчета учат там, и по-важното, откъде са доходите на родителите, които могат да си позволят таксите. Дира може да се пробва с малко истинска журналистика, вместо да препечатва от чужди медии. Интересно ми е да знам, колко данъци са платили за миналата година, мама и тате с отроче в Льо Розей.

Надали ще може да се намери пълния списък. По-скоро информация от познати, съученици и т.н. Ето ви една такава: Дъщерята на Надето беше там, но не изкара много, поради "големи постижения" в обучението.

да ма тука на нащу чаве сабален дават бизплатна закуска - мазна баница с извара! кату са наиде и заспи в парвия час - чак на обид сабижда са да си идва в касти да играи с прасету!и басеин на двора имами - гиол идин хем и кални бани там си праи!ни ви ста скапуту и тапу школо!

едно време имаше военно поделение в село горна малина ,има няма 30 км от софия , да ама отпуски няма ,щефове много и в общи линий си бешше "член при това четвъртит" , затова го наричаха поделението на измамените връзкари . та тая работа от статията много ми прилича на оная от за която ви разказах . таксата за баровци не е висока и съм убеден ,че баш световния елит не учи в това училище . това училище е ковачница за кадри на службите и там се създават зависимоста им от службите . вероятно всеки пубер е подтикнат да направи нещо по-така ,като разбира се всичко се документира.

Там да влезнат откачалки с пушкала ще хвърчат брилянти и златни бижута..наред с лайна и пикня на богаташките изтърсаци

Обучава се БЪДЕЩИЯТ ЕЛИТ НА СВЕТА!!!ЕЛИТЪТ В СЯНКА!!!Но той създава РЕАЛНОСТТА...А тя харесва ли ви????Там се учат ДА БЪДАТ ГОСПОДАРИ!!!!! ОТ СВЕТЛИЯТ ГРАД НА ХЪЛМА!!!/ако го знаете къде е/....А не ,,тъпите ,,обикновени науки за простолюдието/гоите/...!!!

Учат се да си повярват, че са богоизбрани и като как да мачкат гоите ама няма да им се получи. Много е лошо, когато плановете ти не съвпадат с Божиите планове. Още по-лошо е, когато си се заблудил, че Луцифер е Бог. Дано тези хора се осъзнаят и не преминат със заблудите си във вечния живот.

Доста посредствено училище, но с претенции. Познавам четирима, които са го завършили, дори в кампуса бях. За мое удивление като недостигат учители, преподавателят по математика води часове и по география, а този по английска литература е и по проекти.... Сами си вадите изводите какво ниво на образованието има там, а за завършилите да не говоря - най- много ги бива в дисциплината нищоправене... Това училище става само за едно нещо - да хванеш връзки сред международния елит, но само ако си прозорлив и далновиден, за останалите е пълна загуба на ресурс.

прочетох отгоре-отгоре рекламния текст за страната на часовниците, банките и шоколада. странното е, че не получих комплекси, каквато може би е била целта. това ме радва.

целият да съм покрит със злато пак няма да пратя децата си да учат там. такива малоумни училища са вредни. моето основно училище е с над 20 години по-старо от това. и какво? ако ще и в космоса да учиш като си тъп пак такъв ще си останеш. навремето ни учеха как да умножаваме трицифрени числа наум. тези глезльовци сигурно едноцифрени чесли не могат да умножат без калкулатор.

по цял свят на частно се ходи за контактите, не щото се научава повече. просто там са събрани такива, дето другаде не може да срещнеш.

Големи контакти на теория. Ако нямаш кинти за скъпи шампански за рожден ден поне 30 000 евро, те декласират. Най-много с някое румънче да си играете..

направо ужасно, децата са дискриминирани на полов принцип ,липсват тоалетни и бани за третополови ,къде са феновете на ИК.

Тук е за елита, който управлява света-ИК, лгтб-та и прочее кьорфишеци са за масата. :)

Защо от тези колежи никой не може да влезе в истински швейцарски университет, като тези в Цюрих, Женева, Лозана? Сигурно е от ските и натуралния портокалов сок.

да прибавя и HSG

30 % учат след това в бръшляновата лига? Само толкова? Останалите, ако и това е вярно, ги прилапват разни частни университетчета да вземат лесна диплома. И там си има матрица. С този и подобни колежи, трябва да се задоволят амбициите на родители с малък родителски капацитет.

Щеше да е интересно ако бяха добавили инфо за изгонените българчета от този колеж и причините за това.

Интересно какво става ако спипат някой не с различен пол ама с различен джендър на един и същ етаж.

Джендъри там няма. :)

Има филм на подобна тема - "Пурпурните реки", за "елита на нациите".

Е в такива училища учат и са учили децата на нашите комунисти и разбойници. Лошото е, че западните префърцуни плюят срещу България, ама винаги взимат крадените пари на нашия "елит".

мен пък ми е интересно къдее е щерката на нерабойника Боко Тиквата и що я яарстуват със суперскъпа кола в Калифорния да кара пияна?

Такива необикновени училища има и в Европа за обикноени деца. Но сигурно и в България във всеки град има подобно училище-мечта, където децата се учат да носят отговорност, предполагам и се надявам :-)

1.52 sek на Тубата България ли се чува?

ДА.

когато се говори за скъпо частно училище в България се има предвид училище ,в което деца на мутри ... както и децата дебили на някои членове на "елита" трябва не да бъдат обучавани а да бъдат обгрижвани и да им се пишат само най-хубави оценки

Децата на червените джендъри зимъска изучават ,,основи на антибойковизъма,,в бардака на позитано,а лятото ги водят на червено училище из бъзето на копринка и бузлуджа,да пеят ,,хороша страна болгария ,,но руслия лучще всех!

В голяма заблуда си! Точно в училища като горе посоченото учат децата на другарите. Няма нито едно дете на комунист, което да е учило в Русия, Северна Кореа или Венецуела. И после всичките заминават за Америка /при мръсните капиталисти/.

Гроздето е кисело...

Тия правила ,, изчезва на момента,,ако се въведат у нас ,има рев да реват недоклатени мами в нова и бтв какво комунистическо домашно насилие има в нашите училища и как даскала изверг наказва златните им добичета с ,,падни за 20 лицеви опори,, и ,,бегом за 10 обиколки,,.Как пък не се е сетила някоя да му сложи камера в гащите на своя питомец,да запише даскала как ги строява и после да си кудкудякат в курника на БГ мама!

В България няма истински мъже!

Мъже има ,шамарите им не стигат за разпасани феминистки ,еко веганки и кучкарки!

Изобщо не си мислете, че картинката е толкова розова- децата със сигурност доста скучаят и си мечтаят да напуснат "манастира", имат си и вътрешни строги йерархизации-демокрацията е малък мит. Всички знаят кой на кого е дете и не си правят илюзии за равенство. Иначе-опит за създаване на нормалност в света на ненормалното богатство, щото никой родител няма да си хвърли парите на вятъра,всеки иска най-доброто за детето си,иска то да е суперобразовано, супервъзпитано и пр. ама...зависи и от качествата на детето. И, както виждаме- за гетото-слободия, за елита- дисциплина.

Двата ми внука са там. Иначе съм съветски Либералдемократ.

"Да депозират мобилните си телефони..." - преводачът знае ли значението на думата депозирам на български? Силно ми напомня за един друг преводач, който знаеше думата "пасвам", но не беше и чувал за българския глагол "прилягам".

Аз не съм учила в "Льо Розе: , но съм бизнесмен с 100,000,000 активи. Г-н Бфрисов също не учил там, но се оправя прекрасно като м-р председател.

Гинка е учила по "десетопръстната система" а Бочко е прочел кориците на Винету. Това са народните университети на Тато.

дали децата на Маджо не учат там?

Браво, Гинке! Направо къртиш мивката. Само една забележка, това е училище за колонизатори и господари. Те трябва да могат и знаят. На парвенютата и продажниците в колониите това не е необходимо. Те трябва да само да слушат и да изпълняват и тогава може и да имат и повече от 100 млн..

Гинке, там не е за бушони и бушонки.

"Матерен език", "съкласници", "депозиране на мобилни телефони"... Една статия ви мързи да преведете като хората. Или по-лошо - не можете...

... ех, дано следващия премиер да е учил в... "Льо Розе"

Ще е отрочето на някой престъпник.

Прекрасно. Поне не пречат на останалия свят. При такова възпитание и ценности не се учудвам на излагацията на елита в Брюксел и прочие "капацитети"

Много ми е интересно.кои са децата от България? :)

lu4ka

На мустакатата Надка , децата бяха там, но бидеха позорно изгонени.

На Банев и Арабаджиеви, там преподава дъщерята на Маргарита Михнева.

щерката на Михнева обаче отдавна я духнаха

треньор по тенис беше, да не си мислите нещо друго:)

Мисля, че таксите са прекалено ниски. За такива трябва таксата да е поне 100 хилки на месец. Иначе ги учат на същите работи както в нормални училище.