САЩ готвят нов арест на Роман Полански

САЩ са разочаровани от решението на Швейцария да не екстрадира режисьора Роман Полански, който има присъда за изнасилване на 13-годишно момиче.

Обратно в новината

Коментари - САЩ готвят нов арест на Роман Полански | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми сънародници, които смятате Полански за невинен, ИМАТЕ ЛИ ИДЕЯ КАКВО ЗНАЧИ 13-годишно момиче да бъде изнасилено? Колко я е боляло, колко я е било страх и срам да си признае, как й е пострадала психиката? Защо да не го съди, когато събере кураж за това, пък и след 20г. (присъдата е от 1997)? Та на нея животът й е съсипан! Вие ненормални ли сте да го защитавате? А дори и да не я е изнасилил (въпреки че се е признал за виновен) пак е за затвора, понеже тя е малолетна! Секс с малолетни лица дори и по нашето смешно законодателство се счита за изнасилване! Аз съм на 30г, не чувствам сексуално влечение към 13-годишни момиченца, за разлика от вас, които го защитавате! И не се укривайте зад смешни твърдения, че бил велик режисьор (което е факт и според мен). Тоя е гаден чифутин педофил, бе! А на умника дето писал, че имало 20г. давност, ти чуваш ли се? И след 50г. могат да те съдят, така че ако изнасилваш деца (което явно правиш, щом защитаваш плужека) не се надявай да ти се размине! А Швейцария доказа, че е най-гнусната държава на света, издържаща се от укритите пари на престъпници, а вече укрива и самите престъпници! Който не вярва, да прочете за скандала с Германия, когато успяха някак да вземат списък със сметки на германци в банки в Швейцария.

Няма давност за престъпления само против мира и човечеството,това не е от тях!!!!И за сведение не подкрепям,подобни изверги дето насилват деца и при възможност лично бих ги отстрелвал,но това е друга тема трябва да се прави разлика между моралната и правовата страна на въпроса!

Естествено. че единствената цел на американците е да излапат паричките на Полански с всякакви скалъпени обвинения. Един ОГРОМЕН поклон на неутрална Швейцария

За разлика от БГ съда аз лично вярвам на щатския. И щом е отсъдил, че си виновен (още повече Полански сам си е признал), то следва да си изтърпи и наказанието. Всякакви изказвания, че бил голям режисьор и т.н. са абсолютно смешни. Значи американците могат да вкарат в затвора световно "неизвестния" Майк Тайсън, пък Полански да не могат. Ние почнахме да мрънкаме като за Ставийски - бил "световна звезда", не можел да лежи в затвора, да мачка и да трепе на воля. Относно давността - същата е за налагане на наказание, не за изтърпяване на вече наложено. Реално той е беглец. Много добре го е казал Кроули "13-годишно момиче е било дрогирано и изнасилено от пълнолетен. Това не е технически въпрос"! Още повече, че за такъв важен случай аз лично не вярвам янките да са сгафили документацията. И на последно място бил искал да спомена, че ако собствената ви дъщеря е потърпевшата надали щяхте да сте толкова ларш - независима политика, Гуантанамо и т.н.! Щяхте да искате да го изядете жив!

И щях да го изям жив,даже без да го варя и без да занимавам съда с тези "наши препирни"!

Тази какво е правила с режисьора толкова малка-явно си е курве а майка и е проститутка-после той бил виновен-ами нали ако съдеха за секс с 13 годишни-1 милион цигани трябваше веднага да влязат в затвора... Просто курветината иска да изкара пари а САЩ искат скандал за да не мислят баламурниците американци за кризата...

ШВейцария докава на практика как се прави неутрална и независима външна политика. Да - има международна заповед за арест и го арестуват, САЩ не си подготвят и не представят всички нужни на съда документи и показания - няма екстрадиция и Полански е на свобода, защото е много лесно на САЩ с типа правосъдие на Гуантанамо - хващаш, вкарваш в затвора и след това изтръгваш признания или скалъпваш обвинения, както се оптват да работят МВР и Бойко Борисов в България! Просто като бял ден и с аплодисменти! Не е зле и нашия Б.Б., да понаучи нещичко от света и да не поляга на САЩ при всеки удобен случай и възможност за неясни индулгенции и облаги.

Като хване някой 45 годишен "творец" 13 годишната ти дъщеря и й скъса трътката, да не ходиш после да търсиш "правосъдие" при Б.Б., а директно в правова "Швейцария". Щото в документа пишело 17.30 часа, а не 5 и нещо следобяда!!!

А ти откъде знаеш какво НАИСТИНА е станало тогава? Може би онази 13 годишна е била също като нашите 13 годишни които, айде да не се лъжем, много от тях ходят с батковци и чичковци само и само да им се дигат акциите сред съучениците, че били нещо повече.

Като този "творец" хване дъщеря ми и направи това дето казваш,наистина няма да ходя при ББ,чисто и просто ще му покажа "нови творчески хоризонти" така,че никой и никога да не го открие в "новите му творчески търсения"!Нещо в стила око за око,зъб за зъб,дупе за живот!!!

Justice for all! Нима в Европа изнасилване на 13 годишна и укриване от правосъдие се разглежда, като творческо търсене и инспириране на талант?!?! Нищо не оправдава посегателство върху деца

Престъплението е извършено 1977г. много от вас изобщо не са били родени тогава,за такова престъпление в почти всяко европейско законодателство има давностен срок 20 години!Така ,че янките да си сядат да дупетата щото Полански няма да напусне Европа,освен ако не го отвлекат по приома на Мосад и да си го вкарат в техния затвор.....

човекът на Уорлик...ми питай си патрона да ти рахясни тй много ги разбира тия неща...

Демонстрация на "прнципност". В америката ще го съдят още десетина "изнасилени" докато му изпапат всичките пари.