Над $380 млн. от България укрити от данъци в Швейцария

Над $380 млн. от България са били насочени към швейцарския клон на HSBC в периода 1988-2006 г. Свързаните със страната клиенти на банката са били 74.

Обратно в новината

Коментари - Над $380 млн. от България укрити от данъци в Швейцария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОПС!!! . МАЙ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА С-КИТЕ

Задължително ! при това - В Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност.

Липсата на ефективен контрол води до злоупотреби. Най-задълбочените проверки се правиха от Държавния финансов контрол, но същия беше закрит през април 2006 год. Ефективния контрол пречи на съпътстващите фирми на политическата класа.

Ако обичате - Вашата-Лична Кандидатура ЗА Работната-Ни Група по Контрол, Колега !

Кандидатирам се !!!

Когато сринат цялата тази схема с офшорните сметки, ще видим кой политик какви пари има реално!!!! Но до тогава трябва и СЪДА да е оправен, иначе просто ще разлгеждаме статистика! НАследниците на отряда Чавдар от 1944 май са в топ листата с най много заграбени пари от народа!!

Да. НО ! - Трябва да Ррразпарчатосаме И бърлогата на 'наште' в ЕСПЧ, Колега !

браво, от цаде изкопаха тези хиляди милиона нима тази бедна страна моя да направи това????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Именно от 1988 г. - Перестройката! Нашите са грабели народната пара и са се окопавали

Тогава ДС и КГБ здраво прехвърляха пари от БГ....После си направиха офшорни сметки и се върнаха да купуват социалистическите заводи за които всички Българи преди 1989та са платили!!! Това се нарича справедливост по Руски!!!!

който му разбира пред банката в швейцария се спира :) ми такива са законите. онея от нап,хап,руп,антикоруп поп и боб и каквито още ги има да поработят малко ама не за себе си а за народа и държавата си вместо ден през ден някой бивш или настоящ началник да я съди иии... всичко ще се оправи

Да. НО ! - Трябва да Ррразпарчатосаме И бърлогата на 'наште' в ЕСПЧ, Колега !

ПОЗНАВАМ ЕДНА "ДЕВОЙКА" ВЕЧЕ ГОНИ 70-ТЕ. ИМА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ, НО СТАНЕ ЛИ ДУМА ЗА ПАРИ И ПЕЧЕЛЕНЕ, ЦЕЛИЯТ БАНКОВ ЕЛИТ НЕ МОЖЕ ДА Й СТЪПИ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ. ХА СЕГА, КАЖЕТЕ, КАКВО ОБЩО ИМА УМНОТАТА СЪС СМЕТКАДЖИЙСТВОТО!? А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО "ОТКРИТИТЕ" МИЛИОНИ В ШВЕЙЦАРСКАТА БАНКА, РАБОТАТА Е ПРОСТА: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ОПОВЕСТИ ТЕЗИ ДЕТО ИМАТ ТАМ УКРИТИ СМЕТКИ (хората ни го казаха, нали?) САМО ЧЕ...КОЙ, БРАТЯ МОИ, ДА ГО НАПРАВИ!? НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА, ЧЕ АКО СЕГАШНИТЕ ГО НАПРАВЯТ, НАПРАВО ЩЕ НИ ТРЯБВА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО!?

И без да ми се струва знам, че трябва ново правителство, нов съд, нова прокуратура, нова полиция, нова администрация и много други нови неща и не ми пробутвайте дузините си раздадени дипломи като аргумент. Всички знаем каква е стойността им. Въпросът е дали не трябва нова държава!

А защо не ново население?

Добре де, разбрах за братчеда на Асад, министър от Египет и незнам още кой си. Що един от нашите не написахте бе? Нали за тях е статията.

Струва ми се Е Воистине-Свестен Човек... - ама - Ще го Препитваме де ! ;-)

Чудесно ! - тамън Ще Помогнем И на комшиите !! ----- Надявам се Колегата 'Информатор' да Ни попоупъти Как-Точно ! ...ама май се е заблеял я по Варуфакис я по 'там-долу във Пиреееяааа' ...:-)))))))

Е хубаво бе. И аз имам постоянно местожитекство в Бг. Ама работя и плащам данъци в Швейцария. От какъв зор и на каква база да съм обложен двойни и да плащам в България??? А като мене са доста хора.

Колега ! - ама Вие Сериозно ли ?! - Само- Изкараното в Швейцария - Се облага Там ! - Само-Изкараното у Нас - Се облага у Нас ! ...и Отделно - Вие-Лично Можете/Сте-Авторизиран/Е-Легално да Решавате дали да не Си платите данъците Сумарно на Едно място ! (т.е. Ако Ви Е по-Изгодно у Нас - Всичко Си плащате у Нас... Ако в Швейцария - Там.)

Ако имахме държава, тези хора трябваше да са в затвора, отнето имущество, върнати парите.

Хм. Ти не четеш ли? Общо 200 МИЛИАРДА. От тях 384милиона само "български". Мислиш, че останалите до 200 милиарда са по-чисти от българските ли? И другите ли нямат държава?

Тъй де ! - мигар Не разбрахте Какви Се изпозавихриха из Франция, Германия и Англия ?!

провери т.н. tax avoidance schemes на огромни корпорации във Великобратияни и САЩ....това в БГ е капка в океана...

Забележете започнали от 1988 г. Тогава комунистите разбраха от къде духа вятъра и са започнали да грабят народната пара. До тогава Кой имаше толкова много пари и Кой можеше да си открие сметка в Швейцария? Те не даваха на народа да диша, знаеха всичко за всички! А тези сметки?

Работна План-Програма : - Действа Симеон от Москва - Действат Хора от у Нас - Действат Хора от Цял Свят ... И ! - за седмица-две --> щрак марийке на портрет ! че И ! - с Белезниците Навред.

Вследствие на извършващата се неолиберална революция България днес е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов и икономически потенциал, без обща кауза, с потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение.

Факт който всеки знае. И? нещо ново да ни кажеш?

Чест прави на д-р Тренчев !, че С тези Откровения - Сам си подаде оставката.

Преди 20 - 25 години да си подаде оставката. Сега е ...

Сигурна съм даже, че не е единствената. Но пак е малко. Продадоха БТК за 240 милиона, а 3 месеца по-късно я препродадоха за 1.2 милиарда. И това беше масово явление 25 години. Не говорим за милиони, дори и през една банка, освен ако нашите олигарси нещо точно на тази банка не са сърдити.

Тези пак ни вземат за канарчета. Каква 1988-ма година! Че тогава управляваше най-честния и почтен българин. Маже ли така да се петни името на Тодор Живков! Хайде стига вече!!!

от онези здраво украли държавата и народа си като кърджалии ,като се опитват да се скрият зад антикомунистически лозунги ! Не е изключено всичко да стане ясно и на слепия народ да му светне ,че бай Тошо е бил най малкия крадец и че други са го драли на живо!

А ти си откровено неграмотен. По бай Тошово време ли си учил?

Именно от 1988 г. - Перестройката! Нашите са грабели народната пара и са се окопавали

Богатите управляват Света. Факт от памтивека. Нито Маркс успя да го промени, нито Ленин, нито Сталин, нито Мао Дзе Дун, нито Фидел Кастро, нито Чавес. Швейцария, Монако, Люксембург, Лихтенщай, Дубай, Кипър правят възможното за да привлекат парите на богатите, България прави възможното за да ги изгони.

Сложноватост, Колега. (Извинете !) - Да ! - Е Вярно че Всяка Държава гледа да Осигури Сериозен поток Влизащи пари.... НО ! - Чисти. - Не ! - тя таз тая че парсата Днес Воистине-Работи - Не е вярна... ... И ! - Именно-Затова Хората Навсякъде Днес : а. Се Гнусят от Мръсотии ! б. Се стремят Всячески парите Да Работят. ---- А 'наште' - СА Идиоти ! че И ! - се пробват Нонстоп да Ни правят на такива.

Парите не миришат.

Неоспорим факт е че богатите трябва да управляват света! Това не е проблем, проблемът е как се подбират кои трябва да са богати! Предполага се, че за да стани един човек богат, трябва да има акъл в главата си. Щом има акъл да стане богат, той е достоен да управлява. А така ли е при нас???

А по какво съдиш, че не е така? С колко богати хора си контактувал в България, че съдиш за акъла им? Това са митове и легенди за простолюдието. Докато вярваш на това ще си бъдеш беден.

Поредната шумотевица, както много пъти преди това. Досега не е излязло никога дори едно конкретно име. Дори и за разследвания Бисеров вече 2 години швейцарците не дават данни.

Момент ! - за Да ги дадат Данните - Някой Трябва да ги Взиска, Колега . (Извинете !)

Колеги ! - вместо да се офлянкваме, ако обичате : - Давайте Кандидатурите ! ... За какво ли ?! - ЗА Работната-Ни Група по Финанси/Фиск ! - ЗА Работната-Ни Група по Международно/Глобално Позициониране ! - ЗА Работната-Ни Група по Контрол !

туй за кандидатурите добре, обаче кой ще купува бронежилетките? допри Цацаров едно време при случая с бюлетините Костинброд сам призна че не е знаел към кого да се обърне за съдействие измежду всичките ни силови структури - най-сигурeн бил изглеждали пожарникарите /no comment/ Моята версия е че в случая Щатите искат да втвърдят редиците на марионетните си елити и да внесат допълнителна мотивация сред местните олигарси да съдействат на големия бял задокеански терорист - нещата им се запичат на много фронтове и янките търсят всеки възможен ресурс който може да се мобилизира за да се измъкнат ама надали ще успеят

Благодаря Ви ! - бронежилетки Няма да Ни трябват, Колега !...защото Има И Работна-Група по Ред-и-Сигурност да Създадем !, която Допълнена с Тази по Международно - ще Осигури Тотален Вълчи/Мечи капан (Нали Никой Не очаква че бихме Допуснали дори-Вероятност за загуби ?!) - Другото - Да !, Е Вярно че Америка гледа да Е Навсякъде.. НО ! - у Нас Си Е ВСЕ-Същата задунайскогубернистическа ВОНЯ. ... с което - 'наште' Систематично се опитват да Съсипват Всяко Добро Начало дори-Преди да Е тръгнало.

Голяма новина,Нещо всеизвестно и на децата,с изключение на БНБ,Прокуратура и МВР.

Ами хайде дано се върнат. Или ти предпочиташ да идат като чужди инвестиции в дубай да речем? На доста места по Света няма да питат откъде са.

Няколко Коза : А. HSBC - Е Доказано-Свързана С а. Мръсни пари Изобщо б. Доказано-Руски от вида а. в. 'консулта'/'одита' на 'управлението' на 'наште' ... И ! - Е Систематично ГЛОБЯВАНА заради а.+б....като - Си плаща Глобите Без гък. Б. Видяхте ли Бройката 'наши' ? - че то И Неродените им Знаят имената ! В. А че СА пропуснати Поне една-две Значещи нули в сумата - Ясно кат Бял ден. ------ И Отново - позволете да поподсетя Всички-Ни : - Работните-Ни Групи СА Глобални по Дефиниция .

Кажи имената. Аз не ги знам.

Благодаря Ви ! за Честта да Сложа Първия Камък : - 'наште' 'евродепутати' - 'наште' Оли-гарсончитъ - командированите 'отличници' И зулумаджии на 'наште' ...които В Швейцария СА концентрирани в Явни авто'износители' и подприкритийници в Сериозни Тамошни компании. ----- Всъщност - Се Твърди Аргументирано че Падането на Прословутата банкова Тайна (което Тръгна от Швейцария ) - Е В резултат на 'странни' банкови сметки Именно на 'наште'.

Когато се мъчехме да създаваме по новите пазарни механизми нещо, с което да се реализираме и да се храним, и плащахме данъци и такси като луди, някой си е източвал България. Вижте периода и вижте кой, кой, кой!

Да ги земат да ги земат, колко да ги земат? Те са си техни когато им потрябват, ще си ги земат, що да ги не земат. А ти си упражнявай тука уроците по писане. нали за това ти пуснаха интернет?

18 години. 21 милиона долара годишно. Ха да не ни занимавате с пари за семки, а? От България излязоха милиарди годишно, те ми развяват някакви смешни стотинки! Обидно е, разберете!

Abu Talib

Апашлъкът си има своя предистория. Който пречете книгата на Игор Бунич "Златото на партията" ще разбере, че това са убийци и крадци,пълнещи сейфовете на Швейцарските банки с мръсни пари.А основен идеолог на този башибузлук е КПСС?! А кой е видният баща на тази криминална перестройка?!

Наскоро се спомина човека. Как ли не го кръщаваха ама с Фашизма ще го запомним всички ние

И за какво са им толкова много пари? Какво ще направят с тях? Това не са щастливи хора. Това са болни хора, които цял живот мислят как да укрият парите си. Някакви маняци.На човек не му трябват много пари. Трябва му сърце и много любов към всички.

Свобода и човешки правдини ;)

То за тфа и си имаше остров Болшевик край Белене ама ся няма вече Та кайш тия де, болни са, а? Та затуй съд не ги лови?

Наивница!

Щастлива наивница.

Идеалистка като мен. Но май ние сме по-щастливи, те не разбраха, че гробовете и ковчезите нямат джобове. Алчността ще погуби света.

Напълно Ви подкрепям ! НО ! - тия 'наши' 'имащи' - Са просто я куфароносач(к)и я 'пощенски' Центрове.

Дано научим имената, Швейцария да направи така, че да падне банковата тайна за искани данни от прокуратурата, защото много от тези пари може би служат за тероризъм. Дано узнаем и на българите имената, крайно време е, във всеки случай не са на обикновените българи.

Иван, Драгой и Пундифай са. Ко праим ся?

Добре. Ще и кажа на Швейцария.

Станишко, Бюреков....

Не така, и тези, които споменаваш, добре, но знаеш ли колко други има, не смееш да ги напишеш, нали, защото си на хранилката?

да не се окаже, че ние финансираме ЕС?

Швейцария е богата страна с парите на наркотрафиканти, нацисти, евреи и престъпници от целия свят, включително и България! Заради това тя не желае да е в ЕС и да са събразява със закони! Колко цинично?!

Разбираемо. Ти да не би да желаеш всякакви мизерници отвсякъде да ти надничат в канчето и да те коментират? Образно казано.

Българските власти обаче биха могли да ги оповестят, защото френските данъчни органи, които през 2008 година са получили от информатор всички данни за банковата схема, твърдят, че са ги предоставили на всички заинтересовани страни. " Ти да видиш! 7 години оглушително мълчание от страна на българските власти! А толкова "демократични, проевропейски ориентирани правителства " се смениха за това време! Толкова гръмогласни радетели на "правовата държава" се изредиха да ни убеждават как вървим по чисто нов, правилен и най-вече демократичен път! И накрая кво - изведнъж се оказа, че демокрацията по български - досущ като парите, обичала тишината;о)

И какво следва след оповестяването? Узаконяване на откраднатото чрез едни дела завършили с "невинен" или недостатъчни доказателства. Ние не сме нито Румъния нито Китай, да наказваме престъпниците, ние ги боготворим, след като толкова години си ги избираме да ни управляват.

Ако се вземе в предвид населението на България сигурна сме на едно от първите места

да-а-а, най-после и ние да минем напред в класациите

О, ама ние сме на върха на много класации. Абсолютни лидери. Престъпност, корупция, мизерия, ..., .., ...

Дааа, но ако ги питаш - "Коя е най корумпираната страна в Европа" - единодушно ще ти кажат - България...

Алоооо, Прокурора???? Къде е разследването за нашите български пари в Швейцария? А с Бисеров какво стана? И за майка ти да питам къде е ....

Британската Хонг Конг Шанхай Банк корпорация също е основана на основата на апашлък от баш апаши.Които са сложили бели ризи и вратовръзки и апашират с писалка вместо бухалка. "Да обереш крадеца" това е движещата сила в мотора на един е клоновете на СентИнтСърв. Затова се води безпрецедентно разузнаване-подслушвне,хакерство, интриги,ако може и по вадомера подслушват, само да се доберат до информация. Къде има мръсни пари. след това е лесно.Заплашват се собствениците на сметките и фино се прибират парите. За БГ е много лесно.Дава се на един БГ апаш-политик възможност да богатее и след това му се взаемат парите, А може и цяла банка -Си,К...Пълниш кошера с държавен мед и след това Горският прибира кошера. Елегантен обир с финес.Това е скритияt ефеkт на IBAN

Нали щяхме да ставаме Швейцария на Балканите!? Това се казва швейцарска демонстрация, дори и Хитлер не я пипна, а германците и евреите напълниха сейфовете на Цюрих и берн. Германия преди 3-4 год. беше купила! една дискета с имената и сметките на герм.граждани и после какво стана не е ясно.този стандарт там не се постига със шоколадчета и часовничета. HSBC не е КТБ, а английска структура която пази и милиардите на руските олигарси от времето на Елцин. Сигурно и Порошенко има някой милиард там така че страшно няма.

Сега разбирам защо сме гладни

не разбираш! Виж те, разбират.

КЪДЕ са протестните плужеци ??? Кротко кютат до държавната каца и си ближат от меда до насите !!

Значи във швейцарските банки е имало пари от повече на брой страни, отколкото са по света. С други думи там са парите и на междугалактичните перачи на пари.

В България няма правосъдие. Предположения за имената на "успелите" българи: Първанов, Костов, Бисеров..........

Борисов къде го изпусна, а Доган и т.н.

Не съм фен на Доган, Местан, Борисов, Първанов, но нека не злоупотребяваме с имена, нека като общество да искаме имената им , тогава можем да говорим, иначе не сме нормално общество.

Това не е злоупотреба с имена. Това е свобода на словото. Мисля че е очевадно, че те са злоупотребили с труда и живота много българи и малкото стойност, която те са произвели е отишла в сметките на най - високите хора в държавата или техни протежета. А най - качествените и трудолюбиви хора емигрираха.

Пак сме на едно от последните места. :( И повечето дори нямали българско гражданство. Поне да имаше малко богати хора и в България, а то - само бедняци.

ако всяка швейцарска банка извади списъците с диктатори,нарко и оръжие трафиканти ....ще имат гръцки стандарт в алпите :D

Ала-бала...

Като не са искали да платят 10% плосък данък в България, да платят 50% данък в Щвейцария - чиста работа. Щвейцарските мормоти също трябва да живеят от нещо.

В България нищо няма да плащат Даже лихви ще получават (това са влогове). Но кой би си рискувал парите в КТБ, като в Швейцария са на сигурно? Все тая, как са придобити?

Не е никакъв проблем да се натиснат за парите.Комунисти, фашисти, социалисти-да връщат парите,че дяволите ще ги вземат.Тези отгоре , да не се туткат, ами да действа,само скимтят,че нямало пари.

Ми те, що мислиш, си мълчат бре?

куйрука! Парите са пренасочени, разбити по сметки и т.н. Това сега е дъвка за такива форуми, за да се изпусне напрежението!

Писна ми от дезинформаторски фойерверки! Някой може ли да даде идея какво ще последва от поредното думкане на тъпани, цяло десетилетие след евентуалното "събитие" Тия журналя май започват да стават нагли с безсмислените си "разкрития" най вероятно изфабрикувани в родината на "демокрацията" за да вдигнат параван пред случващото се днес

Коя тройна коалиция управляваше в България през 2008?Кой ограби КТБ през 2013?Кое пръстче беше позлатено ,да варди отвън , докато доган и другарите бомбят банката?Кой вади милиони за телевизия,плакати ,екскурзии до варадеро ,лондон и париж и за рождения ден на Путин?