Съдът в Страсбург подкрепи забраната за нови минарета в Швейцария

Европейският съд за правата на човека в Страсбург отхвърли жалби на швейцарски мюсюлмани срещу решението на референдума, с който швейцарците се обявиха против строителството на минарета в страната.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург подкрепи забраната за нови минарета в Швейцария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само някой да гъкне, че българите са най-НЕтолерантни към друговерците!

И да си скъсаш задника не може да го докажеш в никой международен съд!

Дълбоко уважавам българския народ, моята цел е да опонирам успешно срещу елементи като ideyazabulgaria и подобни, които отчаяно се борят за власт с някакви необосновани, фантастични програми не предвещаващи нищо добро на българите, а тъкмо обратното - пълна изолация, загуба на територии и нещастия за изстрадалия български народ, правдивите ми коментари успешно ги оборват и те вече са безсилни пълноценно да ми опонират.

Пълен лицемер и демагог си. "Идея за България" имат достатъчно разумни и читави идеи, които вече се копират от доста политически сили. А твоите пристрастни и тенденциозни коментарии тук е ясно чия кауза подкрепят - НЕ БЪЛГАРСКАТА.

Циганските гласове ще се броят, за да се види колко кебапчета са произведени в деня на изборите /брой гласове по 2/ за да се обложат месарите с данък!

Абе, хора, що се връзвате на провокатори? Примери: - за исляма и турците: Мелиха, JESUS/DELTA и пр. - най-вероятно са си чисти Българи. Мелиха най-вероятно не е и жена. - за ББ - Калитко, който нищо чудно да е от БСП. - против ББ - Антибоковист. Той пък от ГЕРБ. и др., дето не ги помня. Вижте само как като позатихне спора и хоп... появява се някакво супер тъпо, крайно и абсурдно коментарче и ареее... бентът се отприщва. Като се замисля... може и домакините така да поддържат интерес към форума.

Отдавна е известно, че общественото мнение се манипулира и във форумите от, ей такива персони. Лично аз, бих ги оставил без коментар, за да "потънат" надолу, но не всеки се въздържа. От друга страна, ако не се реагира ще излезе, че тяхното писане отразява общественото мнение.

Във форума от години има протурски щатни плюваи и писачи, но ти защо пренебрегваш главният досадник и платен спамаджия дядойоцогледа от идеазабулгариа.цом, крайцерът-обожател на БиБи, както и разни дядоивановци, ого-та и куп други от вечното присъствие?

Мизантроп

Представете си... читалня! Седнали хората, четат. Тук там групички тихо разговарят, чува се тихо шумолене от страниците и леко приспивателния шепот на шепнещите... И извенъж: "ИЙЙЙЯАААУУУУУУ...."! Някой скочи и се изкрещи колкото му глас държи! Това гарантирано предизвиква определени промени във физиологичните показатели на аудиторията. Е... Точно такива съфорумци имам предвид. Или са целенасочени провокатори (не знам с каква цел, може да е просто за удоволствие), или работата опира до дълги, бели ръкави... Не е точно пък моя работа да ги защитавам, ама споменатите от Вас не са в тази категория. Те, все пак, имат някакви аргументи. Не всеки е съгласен с тях, но... добре, че ги има, щото в спора се ражда истината. Амин. Дай боже! :)

Не знам тези дали са платени, но са досадни. Не забравяй и "баба Вуна"!

а за нашите гласове?

Циганино, твоя глас освен 2 кебапчета, не струва пукната пара. Тези гласове в бъдеще ще се отчитат само за статистика...колко крадци и замърсители населяват Европа!

В бъдеще демокрацията ще залага на разума, а не на количеството... примерно 35 турски гласове ще се равняват на 1 български...

Честит Южен Судан, дано Аллах да ни благослови догодина и с Велик Кюрдистан! Бисмиллах!

В Судан се провежда геноцид от арабското мюсюлманско правителство над останалите народи. Има вероятност, Южен Судан да бъде отново поробен, като пусне богати инвеститори заради нефта и негрите да останат пак бедни! Желая им мир и успех! Дай Боже! Ишаллах!

Ние се отделяме от Судан, защото там исляма замъглява съзнанието на хората. Скоро много ислямски държави ще рухнат и ще се разпаднат заради тази допотопна религия. Народа вече се осъзнава!

Абсолютно съм съгласен, за съжаление вместо тази политика, в България се реализира политиката на САЩ. Тя е насочена към дефиниране и създаване на нови етноси, междуетноческо противопоставяне и разделение. Насочена политика - разделяй и владей. Като хитро се отъждествява религия с етнос, което не е правилно.

Трябва да се признаят върховете които е достигнала християнската цивилизация и ценностите които оставя в световната история. Но всичко се повтаря досущ като в началото на Новата ера, забранявали се строежите на християнски храмове, сега се забраняват строежи на джамии, избивани били християните, неотдавна в Сребреница бяха избити хиляди мюсюлмани, но за няколко столетия християнството се разпростира във всички континенти. Но идва време и всяка религия се сменя с нова по жизненоустойчива, на което сме свидетели днес в Европа - бавно но славно ислямът заема своите полагащи му се позиции.

Това става само в главите на задръстени и лишени от градивно мислене примати с килимчета. В кой век живееш, бре? Я малко се огледай, ама не в Анадола, премини Капъкуле...

Очевидно, че в страните с ислям жизнения стандарт не е добър и за това са плъзнали да емигрират в Европа. С тях си носят исляма. Какви са тези глупости колко е жизнена религия. Ако беше, нямаше да емигрират и да търсят уредени държави, за да ги мародерстват. Нали ако ви оставят в тези страни да се разпореждате, бе мюсюлмани, ще се получи същия ориенталски батак. А това се оправя лесно - отнемане на гражданство и бърза депоортация. И ще видиш как разпространението на исляма като религия просто ще изчезне, защото няма кой да я внася. Натова ли се казва жизнена религия.

е То верно ислама е мнооо жизнена религия -щото се плодите като дивите зайци хахахахахахахахахаха за друго май не ви стига ума дето го нямате и без друго

Защо само в Швейцария? Защо у нас референдумите са едва ли не, забранени? Аз предлагам да съдим персонално всички президенти и мин. председатели от прехода, заради отказа им от демократични методи за управление!

Ако беше така нямаше да имате проблеми с бедността днес, с демографската катастрофа, която по най оптимистични данни ви погубва преди още края на този век, наркоманията, алкохолизма, педофилията сред християнските свещенници са ваши изобретения.

Въпреки тези "дупки"( които ги има също в ислямските общества, но там пресата на диктаторските им режими не ги изважда на яве, понеже липсва свобода на словото и глупаците си мислят че липстват), християнската цивилизация е доказала своето върхово развитие и приносът си към човечеството с огромната и на-развита материална и духовна култура, която е творяла и твори. С това ислямската цивилизация продължава да стои в 16 век и галкото и смешно е че не го проуманате -вие ,изваяни от четката на почти диктатора Ердоган!

...християнската цивилизация е доказала своето върхово развитие и приносът си към човечеството с огромната и най-развита материална и духовна култура, която е творяла и твори. С това ислямската цивилизация продължава да стои в 16 век и жалкото и смешно е, че не го проумявате -вие, изваяните от четката на почти "диктатора Ердоган"!

Свалете капаците и вижте че отдавна не е така както си го представяте. Вашата цивилизация е в заката си, бавно но сигурно си отива.

Искаме да се възстанови църквата "Света София" в Констаптинопол и да се съборят стърчилките...Там са коронясвани всички велики императори на Византия и е кощунство това да е джамия! Да се заведе дело в Страсбург!!!

Преди това трябва на мюсюлманите да се възстановят техните си джамии- Голямата джамия сега Археологическият музей и Черната джамия сега църквата Св.Седмочисленици в София, които били заграбени от властите след Освобождението от турското присъствие. Какво съм казал - Не кради!

Алооо DELTA не се разклонявай в +JESUS+! Няма тук плиткоумни като теб!

+JESUS+ = DELTA. Не ни прави на балами и не си прави гаргара с Христос!

Какви ваши джамии, та вие сте нашественици и географски сомнамбули, нямате дори родина, т.е. чергарски досадници...с една прекопирана подправена религия!

Рядко нагли са. Отиват в чужд дом и се опитват да се разпореждат все едно са му собствениците. Да си построят живота в арабско тогава и да си седят там.

Правилно. Засега - само джамиите. След време - и църквите. Айде референдум и у нас!

Проблемът е кой и как гласува в такива референдуми. Джамиите на една малцинство от 10% могат лесно да се ликвидират с референдум, но една ли църквите на мнозинството 90%. Сбъркал си ника си!

Мизантроп

Бърз референдум за джамиите, докато малцинството е още малцинство. После, когато малцинството стане мнозинство, да направи още един - за църквите. И готово.

Не трябва да се строят нови джамии, трябва на мюсюлманите да се възстановят техните си джамии- Голямата джамия сега Археологическият музей и Черната джамия сега църквата Св.Седмочисленици в София, които били заграбени от властите след Освобождението от турското присъствие. Защото всевишният е казал - Не кради!

Чак пък "заграбени"... Една джамия в София стига! Двете цитирани джамии могат да се оставят като историчесик паметници. И те са нужни на България...

В България по традиция винаги е имало джамии повече отколкото църкви, днес се поддържа пропорцията и нищо повече. Най многобройната религиозна група в България са мюсюлманите - 1 млн. следват християните 100 хиляди, останалите са атеисти.

Нещо си се объркал! Знай, че у нас е имало ЖЕСТОКО турско владичество, а не присъствие! Още по-малко пък "културно"!

Не е било жестоко владичество, имало е равноправие, който искал се занимавал с търговия, който можел учел в желаното училище в Цариград, справедливост е имало повече отколкото днес тук.

Аааа, ти отсяваш коментарите и пускаш само това, което ти изнася!

до ДЕЛТА :ти си гостенин на тази земя.всички джамии в БГ ,Сърбия ,Гърция и т.н. са върху съборени църкви.Претенции и голямо нахалство,а сигурно и липса на достатъчно знания по проблема - ето това представляваш ТИ.

Безпорно една добра новина.Швейцарците обаче сваршиха главната работа като гласуваха против.На всички обаче които ще гракнат в един глас обратното бих запитал как биха реагирали ако да кажем в Съодитска Арабия ако някой би се опитал да вдигне църква с камбанария и да бие камбаните не по няколко пъти на ден а само на големи празници?(дори едно скромно малко параклисче ,почти невидимо и тихо би предизвикало религиозни изстъпления и кървави прояви)Никой ,в просветена Европа не е против религиозните вярвания на другите ,но да се набива насилствено в съзнанието и бита на хората една чужда религия не е допустимо.

И да се издигат десетки пъти в повече храмове на малцинството, от храмовете на мнозинството, също не е допустимо...

Защото няма съд който да отмени волята на народа в РЕФЕРЕНДУМ. За това в пряката демокрация е нашето спасение от ново турско робство и разваляне на построените безразборно нови 1500 минарета у нас само за последните 20 години.

Толкова сте бързи и чевръсти, че докато решите да ги съборите ще бъдат построени още толкова, просто такава е всеобщата тенденция.:)))))

мечтаи делта , мечтаи ! защо вместо това просто не отидеш да живееш в някоя прекрасна мю сюлманска страна... препороъчвам ти ..иран

рзаните ги резнаха....и много правилно...щото нещо тая толерантност да не доведе до изкупуване на вазелина скоро

Еми нормално и очаквано решение на Европейския съд. Обратното би било безумие. Недоволните имат възможност да живеят и строят минарета по целия мюсюлмански свят. ТУК Е ЕВРОПА!

Нямам нищо против свободата на вероизповеданията, но да се проповядва на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК в БЪЛГАРИЯ. Като искаш права и свободи, съобразяваи се законодателството в България, защото освен незаконното барбекю, трябва да се бутнат и високоговорителите по джамиите (нарушават обшествено-приетия ред с наднормения си шум).

Днес бях на Синия пазар във Варна, половината продавачи говореха на турски език на висок глас, тенденциозно...