Швейцарците ще гласуват да премахнат ли договора с ЕС за свободното пътуване

Референдумът е поискан от популистката десница и е против желанието на правителството

Обратно в новината

Коментари - Швейцарците ще гласуват да премахнат ли договора с ЕС за свободното пътуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всичко е виновна алчността. По време на чумните епидемии в Европа е измряло повече от 1/3 от населението и се освободила много земя, която крепостните селяни с право поискали от феодалите си, но онези им показали среден пръст. Социалните промени в Европа в последните десетилетия са такива, че коренното население ражда малко деца и популацията му намалява. Това би трябвало да доведе до покачване на цената на труда и по-равномерно разпределяне на богатството, но в ужас от тази перспектива са бизнесът и правителствата. Затова те предпочитат да се напълнят с механична миграция и всичко да си върви по старому. Естествено източноевропейските държави също имат крайни човешки ресурси и покрай тях се намъкнаха и сума ти мангали, които от своя страна също са водени от алчност да паразитират необезпокоявани и да се размножават на държавна издръжка. Това е тяхната еволюционна стратегия. Остава да видим чия алчност ще вземе връх. Разберете, че както всичко друго и ефектът на концентрираното население зависи от дозата. В определени дози е лекарство, а в големи вече е отрова. Да, ние сме социални индивиди и с груповият начин на живот сме развили цивилизацията, но сега това се превръща в нашето проклятие. Адът - това са другите ! Населението трябва да се разпредели в малки, обособени, изолирани една от друга групи, където всеки индивид има своята стойност, защото изпълнява роля, която трудно може да бъде заменена. Тогава обществото ще бъде солидарно на принципа един за всички, всички за един. А сега в голямото гъмжило бизнесът и правителствата ви дерат кожите както си искат, но вие това не го виждате защото в главата ви се върти приказката за комунизма и за богатия Запад и драпате да се доберете дотам. Само че западняците вече почнаха да се усещат на какъв огън ги пекат и затова са тия масови сепаратистки тенденции.

Нека да е ясно, че точи път опитите на Путин ще ударят на камък!

държавичката където са се загнездили юдеите иска да се загради от другите народи които и са като опитни мишлета

Сепаратизма никога не е умирал.Той е бъдеще.

Швейцарците са прозорлив/далновиден народ. Те усещат бъдещия батак, в който се набута Европа с тази извратена Соросоидна миграционна политика. Съмнявам се обаче да гласуват да затворят границите си за свободно движение с останалите държави от ЕС, Соросоидните пипала са се намъкнали и в тяхната прилежна и добре поддържана държава и ще има вой до небесата от импотентно-фригидните НПО-та с основен бизнес общочовешки права и ценности /общочовешките задълженията са изключени от техните двулични програми/.

Това е така, защото мюсюлманите са на път да станат мнозинство в Швейцария и да я унищожат. Ако искат да си опазят страната трябва да ограничат всичките напасти от чужбина.

А защо не гласуват да спрат емигрантите извън ЕС?

Всичко е заради България и Румъния и голямата циганска пасмина от тези две държави.

Уж ЕС бил хубав а пак защо ли швейцарците бягат от него като дявол от тамян сега пак долу горе можеш да влезеш и поработиш ако разбира се знаеш френски или немски а ако влезе тоя закон тогава ромите само ще гледат швейцария през оградата на тях им е ясно че свестен човек няма да си остави дома и да тръгне по чужбина затва ни гледат с лошо око и ни бутат да вършим черната работа

Мога и без Швейцария. Да им се наложи строг визов режим.

Ама що така бе? Що не искат тоз убав съюз? Бапх ти простите швейцарци, и популисти на всичкото отгоре! Сигурно даже са ксенофоби и политически некоректни!

Глупчо, те за нас го правят това. Не им пречи англичанин или французин, искат да няма наши "трудуваци" с бусчета. Те и сега си спират мигранти от трети страни

Спират си друг път. Пълно е със сърби и албанци.

Честит Ви Швейкзит.

Да видим дали френските говеда ще изчезнат от Женева

Вие ще изчезнете първи,бре!Вие сте загиваща държава-първа по смъртност в Европа и четвърта в Света!Крайният ви срок за годност е 2040 година,бре!

Ооо Мустафа, пак ли се обаждаш бе, дязан дебил!

хи хи а после от къде ще пълнят колите в събота с евтина храна

По-скоро питай къде ще заработват германци , французи и италианци

ami daite da se razpadnem na niakolko syuza s durjavici sus shodni interesi kakto sme bili po wreme na feodalizma kakwo tolkowa.....

Свобода и свободия не е едно и също! Едно е свободно с паспорт да влезеш, друго е без паспорт да влезе самотен баща с 3 деца от Африка или Азия...

Така е, но тук става въпрос за миграцоя от страни, които членуват в ЕС, а не за страни от Африа. За африканските трсни и сега има ограничения.

Е то някои страни, които челнуват в ЕС събраха каква ли не азиатска и африканска паплач ..така , че все тая

Е нали на тези 2 000 000 мангала, рано или късно ще им раздадат френски, немски и български паспорти, тогава и те немогат да ги спрат, защото ще са френски и немски граждани!!! Те и циганите не са българи, но с българските паспорти ходят и осират всичко навсякъде.

Мдаа.. и в Швейцария не искат български и румънски тарикати

Не само Швейцария, никой не иска цигани, с каквито и паспорти да са.

Абе, журнобляди - преди да преписвате левичарски издануя, поне проверете в речника какви думи преписвате "по искане на популистката десница". А освен на народа, чии други интереси трябва да защитават продажните и корумпирани политици? Когато трябва да ги изберат, всички се кълнат да служат на интересите на избирателитес си, а после плащат на продажните журнобляди да оплюват политиците, които се опитват да правят това, за което са избрани! След което отиват на заплата при Путин. ПЦ. Понеже журноблядите си нямат и представа какви глупости пишат, нека да питат чичко Гугъл как се превежда девиза на Древноримския сенат - SPQR.

Мда, вместо мостове, държавите започват да строят огради. Най-голямата ценност на демокрацията-свободното движение на хора, даде фира. Брекзитът ще катализира процеса. И "екзитът" ще е думата на 10-летието... Организация "Действие за НЕЗАВИСИМА и НЕУТРАЛНА Швейцария" :))) ВЪВ ВСЯКА себеуважаваща се държава трябва да има такива организации.

Идеята за свободно движение за ХОРА, беше замислена за ЕВРОПЕЙЦИТЕ! Обаче баба меркел и компания, напулни Европа с мангали никой не иска мангали да се вдижат свободно из държавата му!!!

А Европа свършва там, където започва баницата с боза... И не, ти не живееш в Европа. Балканец

Да де , само дето тая другата част на Европа е на шербет с баклава вече

Популистка десница , ксенофобски внушения ... все едно дойче веле чета :)))

Много ясно, да не са луди да се напълнят с всякаква сган от ЕС.

Не искат манхали от България и Румания да им с*рат по улиците.

Тая измислена държава сама си проси разпада, както UK, САЩ и т.н.

България е кочина но ни е родина все пак

Не е кочина-кенеф е!!!И то външен с клекало както я изобрази онзи чешки художник!

Пореден по популизъм, няколко пъти се пробваха и се провалиха.

скоро ще си НЕживущ в швейцария.ха.ха.ха

пиши го бегал

Ами добре! А картофени главички колапродавачи със шкембе и бисепсин от Гроубляне ще може ли дс продалжават да ни лъжат със Италянскинколи който продадени като внос от Швецаря? Аман от фалшификатори.

печат на границата и се любувайте десетина деня на женевските гьолове!

lu4ka

Швейцекзит ли съзираме? И те ли са глупаци? 'Щото много плюене падна за Брекзит-а на UK.

Световните банкери още ,,не са дорасли,, да се включват в Съюзи!?

Швейцария не е държава по същество и в общоприетия смисъл на това понятие. Мисли за Швейцария , като за фирмен или по- точно банков консорциум.

ще изритат навляците....и булгаристанските също

Циганите с български, румънски и всякакви други паспорти, даващи им право да се разхождат навякъде из Европа тряба да се изритат в ИНДИЯ!

Който иска да си донесе парите в Швейцария- няма да го върнем.

В Швейцария има истинска демокрация и за много неща питат директно народа-чрез референдум. Така, че квалификацията "популистката десница" е неуместна. Всеки може да си пита каквото си иска, но важното е, че решава народа( чрез референдум и на светло), а не в някое посолство... няма да уточнявам кое.

Голема група лумпени.... По същество, като махнем ала- бала глупостите, демокрацията се основава на идеята да е управление на лумпените. И има много начини, това да не е точно така...

философ...дървен.

До някъде си прав. Но все пак е много по-трудно да заблудиш няколко милиона, отколкото да купиш 121 депутати, които да ти гласуват под строй. Я питай българския народ дали да приемаме навлеци (т.нар. бежанци), какво ще гласуваме, а?

Напротив, Наблюдател1, много по-лесно е да заблудиш(подведеш) няколко милиона, отколкото няколко десетки! Именно поради това "референдумната демокрация" не е за всяка уста лъжица! И не за всяко нещо за което се сетиш може да правиш референдум. Управление, наложено от мнозивството от народа е най-калпавото управление! И това е така, защото разумът и мъдростта не са привилегия на мнозинството от народа, а на една много малка част от него! Поне в България е така! Спомнете си двата референдума, които взеха тотално грешни решения, подведени от манипулации, лъжи и недомлъвки - Референдума за АЕЦ и Референдума на Слави, както са по-известни.

- на др. макаров

Той не ходи с точилки да точи баници които сам ще гърта след това.

всички държави да си имат граници и да си ги пазят преминаването може да е облекчено но пак да си има едина информациона система

Напълно нормално! Вече няма ЕС, той се превърна в мюсюлманска клоака, все повече страни ще се махнат. Естествено, ще отнеме години, но това е реалността.

гошо... вържи си гащите..

Хасане, хакам ти го в човката, аз съм в южна Америка! Хахахаххаха

Копринка, ти ли си?

Goshe, chii go dirish v Ujna Hamerica? Ila tuk v US.

швейцария - думата на хората се чува! да, трябва да премахнат свободното пътуване за обекти от една тъмна балканска страна, пълна с червени разбойници

Няма да се приеме

Хахахахахахахахаха абе то и брексит нямаше да има ...

Ама безмитна търговия им се иска в едната посока ако може

Бозавите избягаха, сега и тези полека-лека почнаха да се осъзнават. Браво, знаят как да си запазят държавиците, културата, НАСЕЛЕНИЕТО, историята и т.н и т.н. ..

Маи ще има и ШвейцЕКСИТ. хахахаха

А бре неграмотнико-Швейцария НЕ Е ЧЛЕН на Европейския съюз,бре!

За това е една от най-проспериращите страни в света

Малоумник, споразумението за свободно пътуване сключено с ЕС е вратичката за ислямизация на всяка страна. Не е нужно да си страна-член за да се напъват чалмите да ходят там и да си строят джамии.