В Шумен също искат забрана на бурките

В Шумен ще се обсъжда забрана за носене на бурки на обществени места. Пазарджик и Стара Загора вече въведоха такава забрана, в Пловдив предстои обсъждане.

Обратно в новината

Коментари - В Шумен също искат забрана на бурките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като видиш бурка по улицата просто я млатни с нещо тежко по главата , пак сте видим кои сте посмее да излезе с бурка навън !!!

Пазарджик, Пловдив, сега Шумен, утре друг град. В тази държава няма ли централна власт, та всичко е на парче.

не може да бъде,осте ли ги търпят????

Кметът на Пловдив, г-н Тотев е разцепил мрака на две със следните си "кристални" мисли: "...първите пострадали от наредбата ще са Мини и Мики Маус на Главната улица,"Те са със закрити лица, реално са неидентифицирани". Нямам идея как да коментирам подобна, върховна глупост. Освен така: :-)))). Да сравниш никаб, както се прави правилна забележка по-долу -с маски на рисувани, комични герои е добро постижение. :-) "Все пак трябва да се съобразим и с туристите, които идват в града ни и носят бурки. Трябва да се реши как да се процедира с тях. Да ги събличаме ли?". Хайде сега мераци. :-) Туристите с бурки идват само по изборни времена. Ще ги оставите ли да гласуват маскирани?

Това, което тези неграмотници носят, се нарича "НИКАБ" (те със сигурност това не го знаят). Никаба е част от традиционното облекло на бедуините (номади, живеещи в пустините) и възниква много преди да се зароди исляма! В този "никаб" първоначално няма нищо ислямско, а е най- обикновенна дреха, която предпазва главите и лицето на бедуините от слънцето и пасъка! Никаба НЯМА ислямски корен и НЯМА ислямско значение! НЯМА! Никаба НЕ Е СПОМЕНАТ никъде в Корана! Този черен Никаб, дето тези неграмотници го носят, е въведен като задължителен "ислямски" атрибут едва през 19 век от турския султан Абдулхамид 2 (18761908) (значи преди малко повече от 100 години), който прави опит да спре европейското и светско влияние. Значи мюсулманите са били добри мюсулмани цели 1 200 години и без да са носили никаб, значи могат и без него и в бъдеще! Днес този черен никаб е типичен само за Саудитска Арабия и Йемен! Ето кой ги финансира тези неграмотници!

жена ти да се разходи по къси гащи в Доха, например! Нищо, че ще се води туристка! Това лапе, мамин Ваньо, за пари е готов задника си да разтвори!

на бурки е грешка!Определено има полза от тях - миризмата се запазва вътре в бурката и не пречи на околните...

При комунизъма беше по-ясно и лесно. No religion. Сега обаче е демокрация! Трябва да се намери демократично решение.

ние варненската интилигенция сме възмотени от тези забрани, всеки има право да носи всякакво облекло !!

възмОтена интИлигенция . . . И таквази имало, бре-е-ей . . .

Chefo77

Вие, "варнАЛИите" можете да сте толерантни, защото по родните места на много от вас си носят бурки от поколения. Ние варнЕНЦИте обаче подкрепяме забраната. Нямаме нищо против вас, само против това да определяте нагласите на всички в града по личните ви предпочитания, обусловени от дългогодишните традиции ...

Всеки сас тръбичка 60 см три четварти и като минеш зад бурката я удари защото тя не може да те види ако мърда удари я пак

Бурките са погазване правата на жените насилствено, от мъже с терористично мислене. Дори е реално погазване правата на мюсюлманите тук, защото и за тях не е характерно, а ще се опитят да ги изкривят. Никъде в Корана не пишело за бурки. Това са въведения от страни тип Саудитска Арабия, които разпространяват ислям на Шериата. В Саудитска Арабия например проповядването на христянство се наказва със смърт. Така че е безсрамно да го изкарват ограничение на права, при тяхните такива. Тук някой с бурка не се наказва със смърт. Най-вероятно това са циркови изпълнения. Единият задържан за проповядване на краен ислям, май бил братовчед на някакъв от главните от ССА (Сирийската Свободна Армия - считай умеренети терористи или разновидиност на ИДИЛ).

Хубаво е да се вземат тези мерки, но исляма вече е реалност в цяла Европа и това е началото на края на християнството.Закъсняха кухите лейки и нямше читави държавници от ЕС, които още в зародиша да предотвратят настъпващото зло.Според мен е късно, бурките са най малкия проблем.Идват вълните от необуздана паплач - дано се намерят млади, хора с мисъл и действие да предотвратят това.

someone

то пък едни християни в европа, нямам думи. 1 на 1, 000 реално може да се нарече практикуващ християнин.

Забраната да важи за цяла България !

Ислямът-ВЪН от България,циганите в Пакистан и Индия,турците в Манафия.

Най-после България се събуди. Браво. Солени глоби и никакви социални помощи за всички идиоти. Само бой и е...бан ще ги оправят тия.

КАКВО ИМА ЗА ОБСЪЖДАНЕ ...?????

В Б-я никога не са се носили бурки. Сега просто искат да ни покажат накъде духа вятъра и да си купим бурки, защото скоро на всички ще ни трябват.

Най-накрая нещо свястно да прочета. Евала. Незнам колко тъп трябва да си, за да вярваш, че като се забулиш ще ходиш в рая.

Който иска да си носи бурки , да ходи там където се носят! В Европа бурки не са се носели и няма да се носят! Във всички европейски държави ги забраниха със закон, защото се опитват да ги внедрят!

Що за глупости от страна на държавата. В България никога не е имало бурки. Нашите туркини винаги са ходели с шалвари и забрадки, но никога бурки и разни други. Какво го умуват толкова - основната релития е христианство, следователно никакви ислямистки облекла не на обществени места, а изобщо. Да си ходят както до сега - с шалвари и забрадки.

Ти чуваш ли се какво говориш, не знаеш ли какво е бурка та обвиняваш държавата - сигурно си и ти от онея със шалварите, дето изглеждате като насрани . . .

Но защо се прави на парче,този град , онова село забранили бурките , а правителството има ли мнение по въпроса, или чака какво ще кажат началниците.То както винаги върви далече след събитията.

трябва да се разреши но задължително да се добави и тенджера на главата

ЧЕ ТО ПРОСТИЧКО НЯМА КАК ДА СЕ РЕШАВАТ МНОГО НЕЩА В БЪЛГАРИЯ. АКО ИМАШЕ ДЪРЖАВНОСТ ,СЪС СИГУРНОСТ ЩЯХА ДА СЕ СЛУЧВАТ НЕЩАТ БЪРЗО И ЛЕСНО.

Много ли е сложна да се реше за България по принцип забрана за бурки, че трябва да се решава град,по град да се намираме на работа !!!

сложно! Само че тъпаците от ГЕРБ не искат да си загубят лапачката, като ядосат купения си цигански вот. Турците не носят бурки, само гладните роми.

Дарт Вейдър кво че прави и той ли да си сваля каската, знаете ли какво има отдолу, ауууу?

Това е бессрамно ппогазваме на правата и свубудите на хората! Моля интилигентните властимашти от турция да се сезират!

бяхте прочели написаното, нямаше да пишете минуси. Щерев направи така, че да не го четем, а директно - МИНУС.

вече съм му скроил шапката! Прав си, само като го видя и веднага минус! Този няма да се промени, докато е жив! После не знам.

НЕГРАМОТНИК!!!! СИГУРНО МАЙКА ТИ Е С БУРКА И НЕ ТЕ Е ПРАЩАЛА НА УЧИЛИЩЕ.

Да, наистина се погазват правата, но на българските християнски граждани, защото изобщо са допуснати бурки в собствената им християнска държава.

Както съм го закършил за 200 лв. и тиган ще сложа на главата си.

Който иска бурки , никаби и чалми с шутове да го натирят през някое кпп и да върви в друга държава да го раздава мисюлманин , тук сме православни.

някой сме атеисти

Съгласен, аз и семейството, и роднините сме атеисти

То повечето сме атеисти - по точно великденски християни сме. А то си е същото но с голяма доза лицемерие.

В цяла България трябва да се забрани ,не само в отделни градове.

да се забрани на жените да носят гащи

А, що бе? Някои е по-добре да са със гащи...

идеята е да ходят само по гащи, а не в черен чаршаф. как изведнъж започнаха да ходят така , като нито майките им, нито бабите не са ходили ... мода ?

Продажните мангали утре и будисти биха станали ако им цакат повечко от арабухите. Те не могат две думи свързани да кажат, камо ли да пишат, но Корана го цитират за щяло и нещяло тия търтеи

това е голяма простотия. все едно да забраниш на мъжете да носят каскети.

или на шотландците полички

ти ако искаш си носи малката червена хапчица с пискюл, с три букви

Така е! Или на някой ислямист колан с жички. И аз не го разбирам.

който се е прежалил, през август месец балтон ще облече и пак ще го направи

ОТ КАКТО Я ИМА В БЪЛГАРИЯ, БУРКИ НЕ Е ИМАЛО! ТАКА, ЧЕ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА КАСКЕТИ, ШОТЛАНЦИ, МАРСИАНЦИ И ДРУГИ ПОДОБНИ! ТАЗИ НОСИЯ НЕ СЕ Е НОСЕЛА НИКОГА В ЕВРОПА, ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА МАРШ НА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА НОСЯТ БУРКИ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО ИМ НАРЕЖДАТ, И ДА СИ НОСЯТ И СКАФАНДРИ, АКО ИСКАТ? ЩОМ ЦИГАНИТЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИСЛЕМИСТИ, АМИ ДА ГИ ПРИБЕРАТ В ИРАН, ИРАК, ПАКИСТАН - КАКВО ТЪРСЯТ ТУК? ТУК Е БЪЛГАРИЯ! ИМА СИ ЗАКОНИ, ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ! ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ КОГАТО ХОДИМ В АРАБСКИ ДЪРЖАВИ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ОБЛИЧАМЕ КАТО ТЯХ, ЗАЩО НЕ РАЗРЕШАВАТ АРАБИТЕ В ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ ДА СЕ НОСЯТ КЪСИ ПОЛИ И КЪСИ ПАНТАЛОНИ? СИКТЕР НА СМРАДЛИВИТЕ ГАДОВЕ! НЕ СТИГА, ЧЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ СОЦИАЛНО, АМИ ДА ИМ ПОЗВОЛИМ ДА НИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ!

като спрат да носят фереджета българинът ще стане щастлив, доволен и нахранен

Ако им спрат парите за бурките и им дадат пари да се разсъблекат, и голи ще тръгнат.

БРАВО!

Абе от кога станаха толкоз религиозни да си крият целите това да не е мюсулманска държава та ще ми ходят с национални носий? До кога ще спят и тия в парламента А? А брадите по тези места с бурките където ги мързи да се обръснат виждаш ли им лицата и на тия ново излюпени фанатици за пари? Защо не почнат да плащат да ходят облечени като нормални Българи да видим тогава ще ходятли като призраци!!!

неправителствени организации плащат пари за да се носят

Да се бръснат? Къпят се по един път в годината, като арабите !

Моля? "НосиЙ" да не би да е братовчед на Клавдий?

Е, те тази ръка на снимката ако е женска трамвай ще стана! Категорично трябва да се забранят всички маскаради на обществени места. Включително и маскираните по мачове и демонстрации.

И бай Тошо забраняваше това, забраняваше онова и видяхме как свърши.

бай Тошо щеше да реши проблема кардинално , ти не го бутай него.

той сам се бутна

ЗАЩО НЕ СЪС ЗАКОН

Щото е бавно, и едното не пречи на другото.

не е ли по лесно просто да стане навионална забрана , а не да се изброяват градовете че може някои град от селски тип да се обиди.....като дулово

да се забранят и екскурзиите до Марс, пак удобен повод за отвличане на вниманието, а билетчето нека си бъде 1.60 лв.

someone

а кога някои ще обясни на доцентите в търновския университет, че не се ходи по 7/8 летни анцузи на такава позиция?

ко туй бря ? "7/8 летни анцузи"

даже в гоогле потърсих, ама няма такова животно , това нещо като 3/4 чорап ли е ? братовчеда на "3/4 чорапа" е "7/8 летен анцуг" Яко !

someone

това е тънък анцуг 7/8 дължина - малко по-дълги от 3/4. много са на мода сред академичния състав на търновския университет. модярни хора.

Защо трябва всеки град да забранява носенето на бурки и чаршафи, нямаме ли централна власт, депутати, народно събрание или са във вечна ваканция тези на които не им пука.

Абе да забранят в цяла България! Какви са тея простотии по градове, направо ми писна от това слабоумно правителство. Да спрат и да се строят джамии, че заприличахме на катун вече...

Айде, приготвяй шалварите, че визите паднаха, ще ти идват съседите на гости!!!

България е на 1 място в европа по брой на джамий на глава население. Браво на Боко и правителството че го направиха възможно

ако забранят и булките то все едно е че сме на сух режим

А прашките да станат задължителна връхна дреха :)))

Мисля, че не е достатъчно общините да допълнят наредбите си за обществения ред с текстове, забраняващи бурките, а и Областните ръководства на МВР да излязат със становище по въпроса.Лицето трябва да е като на снимката за лична карта. Под бурката не личи пола, често може да се крие и оръжие.

Под яке или шлифер също може да се крие оръжие. Да се забранят ли и те?

Но лицата се виждат !

Аз предлагам да тръгнеме Голи и Боси щото и в чанта може да се сложи оръжие даже автомат а в панталон и една две лимонки а в Чепика пластичен взрив . Поповете не ги виждам ама по Килимяваката се познават . Това Демокацията и плашениците от Русия до тук докараха всичко - И ако видиш Руснак по Морето викай колкото можеш - не ме печи и не ме изяждай !

Якето е светско облекло. Бурката не. Едното е дреха, другото строго религозен символ. Якето не ти натрапва нищо. Хората с якета не учат децата си как се режат глави.

Па си си умен нали си Милиционер ! Предлагаш Бурка на главата а от талията на долу Минижуп така ли ?

Е аз пак не разбрах , ако е с бурка от горе с минижуп от талията на долу и ало има "Махало" - терорист или педал ще е щото ако е Гей значи е Европейска ценност .

А,на снимките в личните си карти тези брадясали козели,така ли изглеждат!

Колкото и да забранявате Бурките все тая скоро ще носиме и Потурки . Аферим Машала скоро Турския език ще стане официален в Е.С а при нас Наложителен . Скоро Турските Депутати ще диктуват положението в Е.С ( огромно население) а нашенските са толко ,че щял ден да им дръзват връзките на Чепиците пак няма да Успеят . Много ми харесва Е.С - ЦАННОСТТИ ама на кукуво лято .

someone

между другото, точно така ще стане наистина.

Отново доказваме, какви сме мишоци и мижитурки! Вместо ПРОСТО да се приеме със закон забраната за носене и демонстрация на религиозни атрибути на обществени места, оставяме въпросът да виси и всяка община сама да си решава... Поредното малоумие...!

Поповете не ми пречат на обществени места - защо предлагаш да ги забраним?

Не става дума за религиозни атрибути, а за такива, които скриват лицето. На обществени места това е недопустимо.

като например - шал...

аззз

тези решения на общинските съвети демонстрират колко изостанали сме като нация и колко са зле съветниците по места