17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да съм луд!:))) Сам да се тровя с плесен, мухъл и рак!!!! Ефектът е под 10%!!! Ще ми вдигнат данъка двойно!!! В момента плащам 8 пъти по-малко ток от тия със стиропора!!! НЕ СЪМ ЗАВИСИМ ОТ НИКОГО!!!! ПАПАЗИТЕ НЕ СА ГЛУПАВИ И МАНАСТИРИТЕ СА СЪС СТЕНИ 75СМ.!:))) КОЙТО ИСКА САНИРАНЕ, ПЪРВО ДА СИ СЛОЖИ ЕДНИ НАЙЛОНОВИ ГАЩИ И НА ДРУГИЯ ДЕН ДА СЕ ЧЕШЕ И ДРЪГНЕ КАТО МАГАРЕ.............ЩЕ ИКОНОМИСА ТОПЛИНА!:))))))))))))))) И СМРАД!:)

Като тъй наречените "майстори" как санират ! Нема нужда ! Да не говоря , че ако ги питам защо за избрали точно този материал и тази дебелина на материала няма да могат ми отговорят !

Не се избират от майсторите.Има проект,който се одобрява от общината и собствениците на апартаменти.

Прикрито финансово заробване и в последствие възможно изнудване е това 'безвъзмездно' саниране, Защо иначе ще изискват задължително сдружение?

Първо, защото апартаментът ми е саниран. Второ, защото банките искат финансови гаранции и по-платежоспособните трябва да са гаранти на по-неплатежоспособните! Това е нещото, което съзнателно се пропуска!

Събират

Новото строителство има 150 години гаранция на конструкцията,санирано ,с дограма ,нова ел.инсталация,нова ВиК мрежа,нов здрав покрив. Разликата в цената между новото и старото строителство е минимална, по-добре ново защото няма никакъв шанс да бъде съборено от евро бюрокрацията.

Стиропора гори като факла ,запалиш ли му единия край в долната част на блока изгаря всичко заедно с хората вътре.За фибран нямало пари .

Над 28 метра изолацията е каменна вата.

На саниране ще подлежат само конструктивно стабилни сгради строени преди 1999 г. Панелките не отговарят на това условие. Който се излъже да плати десетки хиляди левове за обследване ще разбере официално, че сградата му е негодна за живеене. Реално санирането не е безплатно защото се плащат огромни суми на фирми да проверят сградата.

Включени в безплатната програма се обследват безплатно.

Всичко гори след т.н. саниране https://www.youtube.com/watch?v=Zzvki9q4tiI

Санирене под сбърканата БГ форма, състоящо се в облепяне на фасадата с горима топлоизолация (99%) води до цялостно унищожаване на всички апартаменти при евентуален пожар. Съгласно общите условия застрахователите не поемат щети вследствие на некачествено строителство или проектантска грешка.. При едно т.н. саниране на стар блок вече имаме нова документация и строител, като при претенция към застраховател сте пренасочени да си търсите претенцията/щетите от изпълнителя, който се оказва, че няма капитал и/или недвижимо имущество, което да запорирате. В крайна сметка оставате с изгорял апартамент, хем плащате застраховка, хем след 3г. съдебни дела пиете студена вода отново за ваша сметка.

Най-добре е вместо да санираш да направиш заменка на шест наследствени апартамента за луксозно ново строителство с псалм на фасадата! Остават и за частен асансьор от гаража до хола!

Не, не можем да направим никакво сдружение. Половината апартаменти са необитаеми - хората са по чужбина да бачкат и рядко се връщат по едно и също време, обикновено за Байрямите и Велик ден, Коледа и Нова година, и никой за нищо не подписва. Освен това, половината апартаменти в нашия блок - всеки си го е санирал на частно, пари са давани, а сега заради тез, дето не са, да го направят нацяло, те ще ни развалят и нашто саниране, и нема да дават пари! Е, как да се съглася!? На мене да ми дадат едно 5 000 лв, то аз съм си го правил, ама много качествено и толкоз излиза, ако беше да плащам на други.

сдружение? че нали после ше се фанеме за гушите и ше се избиеме за пари? Ами ако сме на челмево и ти искат по ено 10-20 хилки кеш за "услугата"? За да не фалираш, требва да пресметеш сека стотинка. мръсните копелета санитори, лъжци - на сапун и хо-далече

Всичко е безплатно

Ами ако блока е тухлен Ко ши сканирате ве Сложете върху мазилката и тухлите стиропор

_stankow

"спрял за проверка автомобил в близост до пътното платно" За съжаление беше въпрос на време да се случи. Полицаите не спазват закона. И с това дават много лош пример ! Казано е, ако се извършват работи на пътното платно - трябва да се сигнализира. С конуси ! Не с мигалки ! Проверката може да се направи и извън пътното платно, нямат работа там. Полицаят може да застане от страната на банкета, а не да се шири до осевата линия. Трябва да носи отразителна жилетка, ама половината - не носят. Нарушава ли се закона - белята не пита !

Объркал си се яко :)

Кво общо има саниране с лепене на стериопор

Така в БГ крием пукнатините по стените, изгнилите заварки на фасадните панели и щети по конструкцията. :) А стане ли пожар по добре да няма никой в сградата :)

Никога

Какво правим, ако сме къща и нямаме преки съседи?

Санираш си сам, плащаш си сам и накрая идват от общината и ти вдигат данъка, защото новата PVC дограма и изолацията правят имотът ти лукс.

Е просто бутафорно разкрасяване на фасадата. При саниране в Германия - целият блок се изнася с покъщнината. Разкъртват се вси1ки стени за да се проверят свръзките и заварките една по една. Подменя се целият водопровод и окабеляване. Слага се външна изолация (не стиропор обаче). Сменят се дограмите и вратите. Реновира се покрива. Това тук няма да стане и след 50 години. А до тогава панелките ще са паднали от самосебе си.

Защо да го правим като немците, щом панелките ни няма да издържат дълго?

Няма да издържат дълго защото не го правим като немците.

но и съм негов председател. Санирането на нашия блок приключи преди 2 години, много по-топло е,някои хора не си пускат парното,оправиха покрива, свениха винкела по стълбището, прозорците на апартаментите,поставиха изолация с вата -10см, смениха осветлението на стълбището и етажните площадки със сензорно, боядисаха общите части, прокараха кабелите на кабелните оператори под земята и всичко това напълно безплатно. Сигурно си мислите,че съседите останаха доволни. Нищо подобно.като се разкрещяха срещу работниците, защо им било мръсно докато се извършват строителните работи, искаха да им се правят допълнителни неща на кой каквото му трябва: безплатни комарници, безплатен ремонт на баня ,безплатни врати и др.

Преиграваш :) И лъжеш, но лошо!

Ще допълня че съседите до последния момент не вярваха че ще има саниране.Строителната фирма ни предложи да обсъдим проекта,да кажем кое не ни харесва и да го променят,а съседите твърдяха,че саниране няма да има.Чак когато заградиха блока,докараха фургоните и скелето повярваха.

Каквонсдружение с некфи дето не искат 10 лева да си платят за чистачката и асансьора, луди ли сте?!

От 4 години не изнудват за пари за ремонти и то в частните им подземни гаражи в блок на 10 години, без да дават никакви финансови отчети нито веднъж за 4 години...я се шибайте, залепих им ЗУЕС на вратата на входа и спряха да ме изнудват за пари, само и само да не дадат финансов отчет...

Българите най-много мразят други българи.

Има защо!

_stankow

Тц, най-много мразят бившите българи. Дето сега се пишат небългари и се имат за нещо повече.

Не, на тях завиждате. :))) Чак след това ги мразите. :))

КОЛХОЗНИЦИ, вашите червени лидери издигнаха тези грозилища и настаниха цигани от кол и въже, които 80 години по-късно не искат да си санират паметниците на културата и да ги преведат в 21 век и то БЕЗПЛАТНО!!! Друзя, много добре се справихте, даже се престарахте с промиването!!!

Освен собствените си палати.....Домусчиев в национален парк Витоша изсече 40 Хил декара и надмина сараите на Доган на Росенец....

Това дето са издигнали, не можете и да го санирате! ВЪН БСП ВЪН ГРУ ВЪН ДС ВЪН ДПС!!!!!

В Плана за възстановяване освен затваряне на Тецовете пише за събаряне на панелните блокове.Не ви казват защото има избори. Както не ви казаха миналата година за Тецовете защото имаше избори. КОЙТО ИМА МОЗЪК НЕЗАБАВНО ДА ПРОДАВА ПАНЕЛНОТО ЖИЛИЩЕ,ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВА МНОГО. Цените на панелните блокове ще паднат практически до нула . Както цената на Тецовете ще падне до нула защото трябва да затворят до 3 години.

_stankow

Четох го плана. Изключително тъп и провокативен документ. Но за събаряне на панелките нищо не пише !

Ами който няма мозък и не си продаде панелното жилище... няма ли да съжалява после?

Я дай цитат на текста :)

ТОВА Е КАПАН При обследване ще стане ясно как 90 процента от панелните блокове са негодни за живеене и се налага освобождаването им.Едно укрепване на сградата е колкото стойността на сградата. Значи хората остават на улицата.

Абсолютно никой нищо не обследва. Лепят се едни стиропори поне половин година, адска мръсотия, молиш се таваните да не протекат след ремонта и това е.

Включително се пранят замервания от архитект конструктор.

Те вече 90% паднаха още при пернишкото земетресение. Не ви ли актуализират информацията вече, или просто строителните фирми не могат да си пласират продукцията и затова?

Само когато се обявяват за съселяни. Иначе не

Цените на строителните материали са се увеличили с 100 процента за 1 година.Гражданите трябва да платят минимум 20 процента от стойността на санирането, дограма, изолация, скеле,труд.

Никога!!

Само ако има след санирането и обследване на блока за да се намали коеф, с който се пресмятат топлоенергията !

ㅤ

Не. Моят си е саниран по условие.

Те моите съседи са дърти комуняги и си мислят, че ще им вземат апартаментите

прочети условията и после се замисли! Освен това след това "безплатно саниране" има повече вреди, отколкото ползи! Целият ни апартамент е мулхясъл заради стириопора, който изпозлваха. Да не говорим, че НИКОЙ не направи обследване на сградата! Да не говорим, че дограмата, която сложиха е някакво качество... което само след 5 години трябва да се изхвърли.... Единствено замазаха фасадата. Вътре в блока сложиха една боя и толкова. Това не е саниране, а крадене на пари! Няма един протокол за извършената работа :) Случайност?

Точно така! И ако преди това си се санирал сам, ти махат старото саниране, ама нали ти е ясно, че новото е некачествено, защото когато сте кандидатствали за саниране е било за определена сума, която след одобрението /обикновено минимум година/ вече не стига за посочените материали и се избират долнопробни. Същото и с дограмата, ако не си достатъчно нагъл да си държиш на своята.

Ние си оставихме дограмата :) но така и не ни дадоха протолко какви материали са изписали за нашия апартамент :) Вероятно документално са сменили дограмата на целият апартамент :)За това и писах, че протоколи за извършена работа НЯМА :) За мен това "саниране" е абсолюнта идиотия и по-скоро хората да си съберат пари и да го направят.. за да не страдат!

Лъжеш ! Ти си дърт селски педер !