17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Необходимо е основните телевизии да пуснат многократно клип, демонстриращ гласуването с машина. А то, впрочем, е по-лесно от работа с банкомат!

Лелелеее, клакьорите, лакеите и троловете на Тиквата ореваха света.. Там, където машините не работят, ще има от любимите ви хартийки, но няма шанс да добутате 200 000 мъртви души и 200 000 купен вот, така че се стягайте за 3-4 политическа сила с 8-9% вот...ча0!

Заменям машина за човек.

А, не, що. Ори си нивата с човек вместо с трактор, носи вода от кладенеца вместо с помпи, удряй по наковалнята да си направиш нож вместо да го произвеждат в завод, оди пеш вместо да се транспортираш с машини.

Човешко е да се греши, но за да оплескаш съвсем нещата, ти трябва машина.

А те машините не правят нищо на своя глава. Дебилът-оператор е оплескал нещата, а не машината.

Мен друго ме вълнува, ще заработят ли всички машини в изборния ден? Защото на последните избори, не всички машини проработиха!

Спокойно, Тиквопитеко. Там, където машините не работят, ще има от любимите ви хартийки, но няма шанс да добутате 200 000 мъртви души и 200 000 купен вот, така че се стягайте за 3-4 политическа сила с 8-9% вот...ча0!

Да, много ще ни уселни! Ашколсун :)

Ще ни улесни , но ако работят!

Да прогнозираме как ще гласуват "интелигентните" турци, които не знаят български език. Много лесно. Ще обявят, че машините нещо не са наред и ще им връчат готова попълнена хартиена бюлетина. Колкото до недействителните (надраскани нарочно) бюлетини същите ще отидат в графата "не подкрепям никого". И така БСП ще заеме почетното 4-то място след ГЕРБ, ИТН и ДПС. Язък за паричките ни другарко Нинова.

Няма никакво значение дали е лесно, трудно или невъзможно! Трябва да е машинно, за да може резултата да е такъв, какъвто е необходим! Защо трябва да се купуват цели махали и населени места, след като е необходимо да се купи само един човек - този, който ще може да манипулира програмата. Народът ще получи най-перфектните избори от 681 година досега! А, да - и Борисов няма вече да е на власт! С хартията не можаха да го свалят, но сега с мешината всичко ще е наред! ГЕРБ ще бъдат преборени по един или по друг начин. Или както казваше Юмручко:" Де юре съм обединител, а де факто - разединител"! Мила родна действителност! Сълзи от умиление пред честните избори! Иначе, ако попиташ някого кои избори е организирал ГЕРБ докато беше на власт отговорът е - президентските и последните! Всички други, които ГЕРБ най-безсрамно "фалшифицира" бяха подготвени и проведени от служебни правителства назначени от президент. Да ви е честит "новия" морал!

И как се манипулират хиляди машини без връзка с мрежата, дръвнико?!

А с рабош ли ще се сумират резултатите от хилядите машини, другарю! Или с някое руско сметало с топченца - още се ползват в селските магазини в Русия!

А протоколите, които ги плюнчат и мажат на коляно, накрая с какво ги сумират и обработват резултатите бе, умнико?

Спокойно, Тиквопитеко. Там, където машините не работят, ще има от любимите ви хартийки, но няма шанс да добутате 200 000 мъртви души и 200 000 купен вот, така че се стягайте за 3-4 политическа сила с 8-9% вот...ча0!

Щим е от Маямата, значи е трипер или измама!

Няма как да не затрудни бабите ни ! Те никога не са сядали зад компютър. Представете си вие как ще се справите с плетката им ???

Щото турските баби са ОК!

А как бабите пазаруват зеленчук в Кауфланд? Гласуването с машини е по-лесно от пазаруването с електронна везна.

Тия ваши баби колко са годишни? Щото сегашното поколение баби имат години опит с дистанционни управления, смартфони, банкомати, перални машини, микровълнови и т.н. "много сложни" апарати, които са част от съвременния бит и са буквално направени така, че и идиот да успява да се оправи с тях.

По-лесно е от работа с банкомат!

Дедо Байдън така “спечели” изборите - с машините на сорос които и 12 годишен може да манипулира. Да Ви е честито!

С машини или без, все едно - ГЕРБ пак ще са първи, а презрата на Фатмака и Черепа ще отиде на боклука.

Само дето ДПС ще са 2-ра политипеска сила!

Дано да продължават ГРОБ да са така "първи" както от президентските избори насам, хи хи хи!

Не съм видял някоя баба или ром да не може да си купи домати на промоция от Кауфланд. Така че - интрига тук няма никаква

Гледам Доганя се хили доволно!

Щом Маямата го е предложила, значи е мушенгия!

Машинно или "традиционно", гласуването е отговорност на всекиго от нас. Навярно една от най-важните ни отговорности в момента!

Разбиро се, че няма да е по-лесно, след като и преди нямаше нищо трудно!

Любопитно ми е, какво ще се случи и къде ще отидат 400- 500 хиляди гласа, които до сега се брояха недействителни. Дали са били плод на "интелегетност", или на манипулации.

Сега нито един мангал и резняк няма как да направят недействителна бюлетина, поради неграмотност!

Точно така, сега всеки ще, не ще, ще трябва да гласува за когото му е платено. Иначе ако беше по-отракан правеше бюлетината недействштелна! Ха честито на печелившите!

Въобще не става въпрос дали ще се справят хората с гласуването с машини, тук големият въпрос е, че хората не вярват на софтуера и очакват голяма манипулация! Затова ЦИК трябва да се намеси и да вземе решение да се броят машинните отрязъци и ако има разминаване да се вземат резултатите от ръчното преброяване!!! Въпрос на един час, след края на гласуване, а резултатът честни и прозрачни избори!

Глупако ти всеки път ли като теглиш от банкомат викаш касиер да ти брои банкноти?!

хората и на касовите бележки не вярват и смятат дари тотала им е същия ама кво да се прави, и на ковида не вярваха...

поне ще има малък ценз и неграмотните няма да успеят да гласуват

Точно обратното е!

кое му е обратното?

Точно неграмотните няма къде да сбъркат, камо ли ако някой услужливо им помага!

Хич не е случайно, че джендърите на Джо Байдън в сащ искат гласуване по пощата, а спонсорираната от тях ДБ иска гласуване с машини.

Искам да питам следното всички, дето приказват, че машинния вот щял да бъде лесно манипулиран, а нима с хартиите всичко беше честно и истинско, така ли? Нима не ви показваха по телевизиите как се купуват гласове и как се прави контролиран вот, така ли? Хайде стига лъжи!

Хартията я броят 15 човека от различни партии. Машината я брои руския хакер и тоя дето и е писал софтуера.

По добре Руския хакер да брои отколкото Про Американски психопат !

Интересно как руският хакер стига до машина като няма никаква връзка с мрежата, дръвнико?!

Сме една изключително тъпа нация, винаги откриваме топлата вода, когато другите отдавна са я открили.Не се учим нито от грешките си, нито от грешките на другите, Та защо ли другите страни са отхвърлили това гласуване се пита Ганя.Ще трябва да проверим, ди отговаря той

Защото в Германия никой не предлага 50 евро, за да гласуват за неговата партия. Елементарно.

Ще улесни боливийските хакери само ........

Все ми е тая, щом ще се ходи до секция.

Ха сега да видим "братята Българи" от ДПС как ще гласуват, като не знаят Български. А щом не знаеш Български... Плюс това има достатъчно любезни хора от комисията, който ти обясняват къде и как да поставиш картата, след това всичко е толкова опростено, че и малко дете ще разбере как да гласува. Аз лично предпочитам машинното гласуване, по объркващо ми е това на хартия.

Не ги мисли.Имат стройна организация И когото трябва ще ги обучат, а където може, например в Турция , направо ще си гласува един за всички

Глупос за което сега ръсиме пари, я измисли Мая Тъпата, пое я Путкин и незнайно защо се възприе от що има и няма шарани по таз земя. Но когато българина запали моторетката, мозъкът му отлита и нищо не може да се направи, докато не си строши главата, за което после се тръшка

Без съмнение гласуването е много по-лесно. Тревожния въпрос обаче е манипулирането, защото това също е много по-лесно.

Манипулират яко!!!! Това го знае дори всеки студент lT.

Как ще манипулираш, нали могат да срявнят машинния вот и от листа който пускаш след това във урната. Има го черно на бяло и на машината и на лист. Даже тук има проследимост а не хвърчащи листи в торби, които торби са с отпрани бандероли още по пътя. Само глупости говорите!

Само дето записаха, че хартиените отрязъци не се броят и са без никаква стойност. Сигурно съвсем случайно написаха така закона ;)))

Гласуването с машина е по-лесно и бързо от вашите глупости с"Не съм робот"

То че е лесно лесно е, особено ако имаш елементарен опит с телефон. Въпросът е какво става след като чукнеш по екрана! Точно затова в Германия е забранено, защото не е ясно кой брои. Когато това е човек, можеш да го хванеш, че манипулира и да го накажеш. А ако е софтуер какво? Ще накажеш програмиста ли?

Едва ли програмиста е толкова тъп за да не може да направи елементарен софтуер за отчитане на гласовете.

Само дано няма "услужливи"помагачи на тия,които се затрудняват от страна на изборните комисии!

Ще има!

Само да няма "помагачи" от страна на комисиите към хора,които се затрудняват при манипулиране с машините!

"Помагачи" винаги е имало и ще има!

На 80 г, сега трябва да ходя с него. Незнае как ще се справи. Това е абсолютна идиотщина и пълна .

На 73 години съм и нямам проблеми да гласувам с машина.Работя на компютър,тегля парите си от банкомат.Никакъв проблем.

Тролче!

Щом е прието , че гласуването ще е само машинно, то следва да има и разяснителна кампания за такъв вид гласуване! Средно интелигентен човек ,след като му бъде обяснено и разяснено би трябвало да се справи с машината! Аз обаче очаквам друг проблем, саботаж на работата на самите машини! Сами видяхте, че отричането на машинния вот е доста силно и то си пролича на последните избори, въпреки, че интерес към машинно гласуване от страна гражданите имаше.

Наистина ли мислиш , че всички избиратели са средно интелигентни?

Ако не са, това означава, че за съжаление трябва да бъдат лишени от право на глас!

А как като не са средно интелигентни, ще могат интелигентно да направят своя избор?

Тролче :)

Какво ще ни улесни, всичко е готово, опаковано, купено и само се чака залата пак да заработи.

Нормално гласуване, единствено недоволни ще са комунистите от герб, бсп, дпс, итн, че не могат да купуват гласове!

Няма нужда от купуване на гласове!? -Манипулираш софтуера и знаеш победителя предварително!

С машина се гласува за по малко от 30 секунди, една бабичка да се забави най много 2 Мин... това е...

Жалко ,щях да драскам с химикал по бюлетини с вот различен от ГЕРБ. Губя пари заради тъпите машини.

Да плащаш на цигани да гласуват с машини е пари на вятъра. Отървахме се от неграмотните цигани.

Същото е с банкомата и хиляди пъти по-често от хартията.

Наскоро ми смениха дебитната карта, заради това че някой се опитал от ИНДИЯ да тегли от нея!!!

Да светна някои глупаци ! Вместо цяло училище да се подготвя за гласуване може да се подготви само една стая с много машини и да се икономисат пари от онези глупаци дремещи на масата от които с машините няма никаква полза !

Въобще да няма избори !-Една стотинка, няма тогава да се изхарчи.

Циганьорите определено няма да са доволни, няма да им се плати този път

В България има голям брой избиратели , които ще се затруднят да гласуват с машини. Една част от тях изобщо няма да отидат да гласуват по тази причина. Честито на печелившите.

Значи 80 годишна баба може да работи с банкомат ама с една проста машина за гласуване не..... Интересна логика имаш

Ами има баби и баби. Аз познавам жена на 72, която все още програмира и то сериозно. Но нали имаме всеобщо избирателно право!

А всички баби ли могат да работят с банкомат. А знаеш ли тия които работят колко пъти са се пробвали с чужда помощ докато се научат.

Тази ГЕРБ-ска тъпотия отдавна се доказа , че е долна лъжа като всички лъжи на Толупа с телефончето !

Уважаеми!!!-Голяма част от книжните бюлетини които са НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ са заради това че са неправилно попълнени!-Отбелязана преференция не отбелязана партия.Сложен хикс върху името на партията или кандидат.Странно е сигурно че в 21век има хора които не могат с книжните бюлетини да се справят.А с машините!-Един господ знае.

Супер малко хелекторат на ГерП и БКП по-малко. Аз гласувах на машина, 2 клика и под минута време!

Вярно е, че ще има затруднени в машинното гласуване, но е вярно, че има гласуващи с хартиена бюлетина, които дори не могат да четат. Това не означава, че има някаква дискриминация. Щом искаш да правиш нещо смислено, първо трябва да се ограмотиш и да не спираш да го правиш. И възрастта няма никакво значение! Сегашното поколение 65-75-годишни са тези, които бяха от първите, които работеха с ЕИМ (електронно-изчислителни машини) и компютри и бяха най-добрите програмисти. Да, някои дори не го знаят, но е факт. И е вярно, че щом можеш да боравиш с банкомат, ще се научиш за гласуваш и машинно. Има доста обучителни клипове в YouTube.

Аз съм от това поколение и до сега се занимавам с компютри и автоматизация. И точно затова съм против машинното гласуване. Не минава ден в който с колегите да не се занимаваме с някакъв софтуерен проблем в машините, които ние правим. Отделно е проблемът с хардуера. Има много фрапиращи случаи на софтуерни грешки. Достатъчен е случаят с Боинг-ите. Там е трябвало корекцията на хоризонталния стабилизатор да е ограничена до определен ъгъл. И това е станало, но след няколко секунди е била направена отново и така докато е стигнал до упора. Елементарна софтерна грешка, струвала живота на стотици хора.

Че тези ,които ще се затруднят с машините ,няма да определят резултатите от изборите.Никой няма нужда от неграмотници.