17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Централното парно на група облагодетелстване го плащаш цяла България.

Е седем пъти по евтин от в Европа.

Не ,няма да си намаля отоплението,за да икономисам от сметки,просто няма да ги плащам.Не аз трябва да плащам на Топлофикация, а тя на мен ,че й ползвам услугите и ,че дори да искаш не можеш да се откачиш от нея.

И доверието си в политиците, другото остава.

Ако намаля отоплението още това значи изобщо да го изключа. Вече 39 годинине се отоплява целият апартамент през зимата. И така са доста хора

Не се отоплява имах предвид. 30 години все някоя стая е изключена а останалите стаи се отопляват по 2 часа не повече

Ше намалим бе, как нема да намалим.. за да може авангарда на богатите еврогейци да могат да си купят и тая година новия айфон, новото беенве. Да може да рупа черен хайвер. Всичко даваме, само и само евроелита да остане и да ни управлява. Без него сме за никъде.

Нямам парно от 90-те. Плюс това сме енергоспестяващи - качествена дограма и саниране. За сметка на това получавам все по-големи и по-големи суми за топло. От изравнителната сметка ми се подкосиха краката - 300 лв. Много ми е. Искам да се откажа тотално. Защото ако сиренето стане 50 лв. просто няма да купувам, но с Топлофикация това е невъзможно. Все ще ми лепнат някоя наказателна таксичка като например Общи части или Сградна инсталация.

Няма да намаля отоплението, но ще увелича топлоизолацията.

Това е абсолютна глупост, защото топлината напуска основно през прозорците, не през стените, особено тухлените. Изолцията е измислена, за тези които я монтират, а не за тези, на които Я монтират.

Ти имаш ли изолация, та говориш? Постави си хубава изолация и тогава дрънкай глупости. Веднага ще усетиш коренна разлика

Ще увелича псуването си по "организацията" наречена БЪЛГАРСКА КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА. Молитвите ми за ВТОРО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ, дано да попаднат в ушите на Господ българина.

Ние от години сме го намалили,защото не можем да си го позволим.Ток,вода ,кабелна и каквото остане за лекарства .И накрая храната,разбира се ........

ㅤ

Ще спра отоплението на газ и ще мина на ток. И това ще го направят всички, които са на газ. Ще бъка от токови удари и режими, та ще е чудо.

България има свръхпроизводство на ток и недостиг на ток няма.

Тока ще спира заради 2 причини: 1. Липса на достатъчно мощна инфраструктура - софия е направена да се топли от топлофикация, не на ток. 2. Заради масови кражби, заради цената. Освен това, ще крадат масово тези, които нямат пари за климатици и термопомпи, ще се топлят на реотани. А в някои квартали масово ще минат и на гуми и брани дърва от гората.

Особено елегантно е да питаш затворник, няма ли да поспре пътешествията и да си седне на задника.

Един умен човек, беше казал"икономията е майка на мизерията!" Та това е и моя отговор!

измекяри с плакатите от Газ-протеста да вървят да прегръщат котлетата на топлофикация. И така сметките ще са нулеви.

Единственото време през ,което съм се топлил истински през зимата,беше по времето на социализма. От тогава вече 33 години "демокрация" само пестя, студувам и плащам големи ,дори непосилни сметки. Това е моята истина ,дами и господа!

Условията по време на социализма? Доколкото знам някои от сградите в лагера Белене все още си стоят.

Дрисльо, Белене кат политически затвор през най-добрите години на соца - 1965-1985-та НЯМАШЕ! Тогава си беше обикновен затвор. За убийци, крадци изнасилвачи...... А сега тези са на улицата! Ясничко..... Колкото за отоплението, човекът е прав - никой не студуваше, вида на отоплението си беше личен избор - какъвто кеф!

Да го дуят европ3д3рите. А на вас да ви е за урок - на п3д3р4си власт НЕ СЕ дава.

Меглена Куневица - Пръмова ще замени през зимата радиаторите ви с лозунги и плакати! Да се кандидатира на изборите след два месеца за премиер!

Моето момче и ти атомни централи да бяхме построили пак щеше да ти е такава цената на тока. Аз ти обяснявам в прав текст че имаме свръхпроизводство на ток, цената на производството на ток не се е променила от 2020 до сега. Обаче ти тъпо и упорито-вероятно заради партийно поръчение-ми обясняваш че като произвеждаме повече тук щяла да падне цената. И колко ток трябва да произвеждаме според тебе за да падне цената? 200 процента повече отколкото е необходимо? 300% повече? Да не говорим , че производствената цена на тока от твоето любимо Белене щеше да бъде по-висока отколкото всички други производство на ток в момента в България.

Ги бесехме, щяхме да имаме ниска цена, да. И "скъпият" ти ток от Белене щеше да се изнася, а евтиният от Козлодуй да задоволява вътрешният пазар. От Мариците на каква цена е? Не знаеш нали? БЕХ от кой се управлява? Не знаеш, нали? Въобще нищо не знаеш, тръгнал акъл да дава.

При положение че в момента ти продават евтиният ток скъпо, защо си мислиш че някой ще ти продава евтин ток независимо колко ток се произвежда??? И ако още не си доразбрал тука ти го дигна първото служебно правителство на Радев когато ти пробутаха Кирчо и кокорчо. Колкото до твоето малоумна повтаряне на Белене topola не-тоя проект никога няма да бъде изпълнен ако ще и 50 руски и 100 американски ядрени централи да построим. Най-малкото защото скапаната площадка на Белене е геологически нестабилна и изключително опасна за строеж на атомна централа.

Глупако защо не си зададеш въпроса колко работни места щяха да бъдат открити в АЕЦ Белене и Южен Поток ?! Тогава да си говорим за цената на тока от Белене !!!

Защо не провериш Какво ще стане ако построиш атомна централа върху геологически нестабилен терен??? И откъде ще вземеш специалистите за тия работни места???? Миячи на чинии като тебе не работят с ядрени реактори.

А не бе. Ще плащам по 1900 лева за парно.

Ще плащаш и хоро ще играеш като ходят да крщят пред президентството против Газпром така е...

Не, просто хлебарките наизлезли пред президентството на припек ще ги размажем. Ще ни стопли душите, ако не телата.

Защо имаме АЕЦ и плащаме по-висока цена за ток отколкото износната? Защо и кой спря Белене?

В момента изнасяме над 40% от произведения ток. И като имаш митичното Белене какво щеше да ти помогне за цената на тока?

Покриваме на 100% вътрешния пазар с ниска цена и остатъкът се изнася. Кое не разбираш?

И в момента е ниска. Има предостатъчно за да покрие вътрешния пазар. Ма гледам цената на тока е висока.

Човече, каквото и да имаме, пак ще сме най-големите мизерници на Вселената. Вервай ми!

Е то затова сме така

Винаги съм пестяла. И тази зима ще внимавам в разходите. Никога няма да разбера хора, които потребяват без мисъл за това, че ресурсите са скъпи и ограничени. Нямам много съмишленици обаче.

Ще си го преместа в длугия крачобл, на по-топло.

Като цяло поддържаме 20-21 градуса вкъщи и е перфектно.

Вместо да се намалява отоплението трябва да се обесят пред НС веднага Кунева, Костов, Дянков, Тиквата, Трайков и всички пригласящи им идиоти и зелени простаци , които ебаха майката на ядрената енергетика!

На коя ядрена енергетика неадекватно хлапе???? Козлодуй продължава да си работи и производствената цена на тока не е мръднала. Скочиха само цените когато твоите честни и почтени се докопаха до властта.

Хубаво е да добавиш и едни 30 фирми търгивци и производители на ток, които удобно си трайкат в момента и прибират стотици милиони на ден чиста печалба. Мдаа, някои от тях са добре познати на широката публика.

Чакайте да питам Урсула. Без консултации и задника не си бърша.

Малоумие! Ще намалиш разходите за отопление и ще ги увеличиш за лекарства! Фармамафията, с нов план за увеличаване на печалбите!

Не ходи на лекар и пий само отвари преписани от врачки.

Колко още да намалявам.

Правилния въпрос е :"Ако се отоплявате с парно ,ще гласувате ли ПП и ДБ?" Отговорът "Твърдо НЕ!! Да вървят колективно на х@й!"

ПП каза, че са успешен кабинет. Вие що плашите хората? Ако толкова сте загрижени, елате да ми платите сметките. И няма да ви отговоря на анкетите да ви е гадно :)

Ще берем нелегалнос дърва!

Не. Защо да го правя?

Отоплявам само кухнята и хола,защото сме пенсионери в къщи по цял ден! Какво очаквате ПОВЕЧЕ???

Има още какво да направят! В Германия пподготвят бомбоубежищата, където да нощуват пенсионерите. По-лесно щяло да им бъде да ги топлят. Следваща стъпа е да започнат да предлагат пари срещу евтанази при достигане на пенсиона възраст. Та, нека не ги предизвикваме :)

За пенсионерите не е нужна европейска директива. Те икономисват от всичко по подразбиране.

Не. Минаваме на ток, защото цените ще си останат непроменени. Ако цветните комунисти ПП и ДайБг решат да слагат квота за ниско потребление (както напр. САЩ) в държавата ни, която има излишък на ток и собствен АЕЦ, както и въглищни централи, за които отдавна ни рекетират да ги затворим, но които в момента хранят целия балкански полуостров с ток, ще бъдат свалени отново от власт скоропостижно и повече никога няма да помиришат и 10%сумарно на изборите. А пък ако това го наложи евроатлантическа коалиция, България излиза от ЕС. България е една от малкото стабилни енергийно държави в източна европа, въпреки рекета на цветните комунисти - неолиберали.

Ще останат? Чакай да видиш двустепенно потребление- до 100 киловатчаса, както досега, тези киловати от 101 нагоре- по борсовата цена за деня и да видиш, мислиш ли че някой ще ни остави така както е сега…

Това казвам - нека да пробва. Значи България си има АЕЦ, успяхме да си опазим въглищните централи и някой ще дойде и ще ни налага ограничителни квоти, като "цени за бедни" до 100-200-300 киловата? Кой ще е този? След 2 месеца има избори. Нека да излезе и да го каже, да го обещае... Да излезе сега, ако не иска да си тръгне после с разбита глава. Всичко останало е измама, трик.. да вземем избори, пък после ще излъжем хората. Ок. Нека. Ще гледаме сеир тази зима.

Заради 5 % психари и мизантропи, които за жалост управляват света, може и в пещерния период да се върнем.

Жалко че Путин ме свали от власт, щях да ви довърша окончателно! Но като се обединя с мравояда, корнела де вил и тиквата нищо добро не ви чака!

Тъп ,тъп ,ама я колко българи излъга ,не че трудно това

ДА СПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИТЕ НА 2 ОКТОМВРИ И ДА СЪСТАВИШ КАБИНЕТ ... Е ВСЕ ЕДНО ДА КУПИШ В БЪЛГАРИЯ ФАБРИКА ЗА ПАТРОНИ ЗА ВЕРМАХТА НА 8 МИ СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА

Помня пролетта на 97-ма, бях взел някакви ненадейни пари и в добро настроение се прибрах изчислявайки колко продукти ще напазарувам още днес за да изкарам месеца що годе спокойно. За 75 кв.м. панел ме чакаше обаче сметка колкото заплата и половина. Тоест оставах на нула. Така и стана-останах на нула, но се зарекох да е за последно. Спрях парното. Минах през десетки гишета в следващите месеци и накрая успях-демонтирани радиатори. Впоследствие ми сложиха някаква "такса мощност"-60-на лева на месец и я плащах без проблем. Санирах панелката, която е с южно изложение и се огрява добре през зимата. Сега нямам проблем с отоплението. Дори напълно да спрат парното на блока, ще избутам. Помня че по онези времена цените на имотите със спряно парно бяха по-високи, един вид екстра. Помня и по соца колко струваше парно на месец с пуснати на макс всички радиатори-3-4 лева тогавашни пари. Вода, включително топла, ток, бяха стотинки. При заплата 200. Нямало е нито европейски борси, нито диверсификации.

Аз от 15 години живея извън София. Още помня как с облекчение се отървах от апартаментчето в центъра и скъсах всякакви отношения с Топлофикация София.

При соца парното струваше 30-40 лв. при 200 лв. заплата.

По времето на соца се чакаше за апартамент 20 години. По времето на соца ако беше посмял да кажеш нещо подобно за времето отпреди сожа щеше да заминеш директно в Белене.

а сега има свободни апартаменти, но никой не ги купува - интересно. Голяма част от тези, които купуват, са си продали имотите в прованса, а тогава къщите си стояха твои. Да, има апартаменти, но няма хора, не зная кое е по-добро, ти ще кажеш, щото си умен! А опорката за Белене вече е прегоряла на фона на световните събития, освен това никой не го е еня какви ги дрънкаме, оставени сме да се самозадоволяваме гласно!!!!

Апартаментите в градовете ги купуват. Интересно защо не искате да си седите по селата като по времето на соца Ами все към София и големите градове напирате????? Много е смешно когато вършите неща, за които по времето на соца щяхте да сте в затвора. Ама иначе много обичате соца.

Слушам един Маймун Шеф на Газпром Топчйски , що го оставиха шеф нямам отговор ! Лъже та се къса и все повтаря за жалост ! Абе Тикво , мен и много Българи не ни интересува от къде е газа , важно да е 200 лева , а не измислени 315 лева ! Махайте го този Помияр , писна ми разни Случайни Изроди да ме Управляват ! Сложете нормални Управляващи Газпром , а не На Тиквата хора и да продължим Живота си напред !

Не само, че няма да намаля парното, но дори ще отворя прозорците и ще включа във всяка стая по две духалки.

Е за какво да мръзнем, като танкерите с газ от САЩ не са се спрели!?!

Кога видим 19’градуса у Европарламента в Брюксел, да идете да ми се обадите. Също така искам да видим и семейството на Урсула как пести, а дано ама надали. На маймуни ни направихте ве

Не, не ми се налага! Първо домът ми е изцяло с южно изложение и до януари месец не включвам отопление. Та и на отворен прозорец седим. Второ, мога да си позволя да плащам високи сметки за ток :) ЕС да си блещят идиотии колкото искат. Аз определям какво и колко ще използвам!

САМО ЧАСОВНИКА НА ВЛАДИ ГЕПАНОВ - КАРАБАЛЪКА НА ГОЙЬО МОЖЕ ДА ПЛАТИ ПИВИШЕНИЕТО НА СМЕТКИТЕ НА 10 СОФИЯНЦИ ... А АКО МОГА ДА ГО ВЪРЖА НА ЕДИН ЧЕНГЕЛ ЗА 2 ЧАСА ... И НА ПОЛОВИН СОФИЯ :))

Гуми и боклуци дал Бог по тези земи. Кюмбета също!

Ще увелича участието си във всеки протест срещу условията на живот в България, защото овчедушието и простотата българска е причината за всичко, което ни се случва

С локално парно съм. Цените на горивата са тези, които ни принуждават да се опитаме да икономисваме. Имам познати, също с локално парно, които се връщат към дървата и въглищата заради цените на газа и пелетите. Но дори на дърва отоплението тази зима е два пъти по-скъпо от миналогодишното. Така, че няма избор. Налага се пестене защото доходите ми не са мръднали.

Видяхме голите задници на Европата и колко са напред без суровини. Само не знам, защо искаха да се ебават с Русия като подкокорсваха тъпите украинци за това.

ЗАЩО СЕ ПРЕДЛАГА САМО ЕДНА АЛТЕРНАТИВА ... ДА НАМАЛИШ ПАРНОТО ? .... А АКО БЪЛГАРИТЕ НАПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИЙКА ? .. СИК, БАЦЕ , АХМЕД И КОМПАНИЯ , ЦЪРВЕНА КАКА .. МУТРИ И БЕЙОВЕ ИМАТ ПАРИ ДА ПЛАТЯТ 2 ПЪТИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ ... И НАРОДА МОЖЕ ДА ИМ ГИ ВЗЕМЕ .. ДА СИ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ :))

Могат да им ги вземат само хамериканците, щото те знаят в кои държави и банки са им парите. Ние нищо не можем да им вземем, но можем да бъдем подчинени на хамериканците, щото управниците ни са марионетки (с пари, но все пак - марионетки)

Всички трябва да намалят потреблението заради намалените доставки.

Аре бегай ве, не ми казвай аз кво да прайм, село нарежда кво трябвало, заради безхаберници, аре чиба ве

Отоплявам се на газ. Миналата зима сметките бяха около 400 лева за 126 кв.м. жилище. Температурата в помещенията беше 22 градуса. Тази зима смятам да намаля градусите на 20. Надявам се сметките да не надскочат 650-700 лева на месец.

Без топло съм от години накъде повече.