Щатът Ню Йорк забрани пушенето до 21 години

Промяната в закона е подписана във вторник от губернатора Андрю Куомо

Обратно в новината

Коментари - Щатът Ню Йорк забрани пушенето до 21 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали ще има смисъл? Че то 90% от пушачите започват сигурно на 13-14 години. Четох вчера статия за Чехия как били тревога, че пушенето води до повишени разходи за здравеопазване и Филип Морис им сметнали, че поради смъртносста от тютюнопушенето Чехия е спестила 147 000 000 $ - от ранната смърт на хора, които щяли да „точат“ здравната и пенсионната каса и им предложили да стимулират населението да пуши повече за да пестят. Чехите учтиво го помолили да дгд.

Легална трева !

В България няма право да пуши само този, който не може да си го позволи.

Викаш, баси демокрацията, САЩ само могат да се учат от нас.

Остава още само една стъкпа в закона. Всяка година границата на забраната да се почишава с една година.

Цигари и алкохол са забранени до 21г, но притежаването на огнестрелно оръжие не.

Мдаааа, Америка уверено крачи по пътя към комунизЪма!

Аз пък искам на тютюнджиите да им направят цигарите по 50 лева кутията. Ако може аз да прибирам тези пари ще е супер. А! И да им разрешат да пушат навсякъде с такса 20 кинта, която пак да прибирам аз.

В суперите особено в близките до властта се продават дори на четиригодишни деца.

Забраняват пушенето,но нищо не казват за употребата на наркотици?

понеже не са забранени макар че не са разрешени

Идвам за месец в София и съм шокиран от пушенето на обществени места, младите жени пушат нагло и безсрамно навсякъде, на автобусните спирки, пред магазините, в парковете, по улиците,..а мъжете пият бира като обезумели, в трамвай, паркове, спирки на градския транспорт, метрото...направих забележка на млада жена да не пуши в лицето ми на теамвайна спиека, тя ме наруга..какво чакат депутатите в НС, защо не забранят пушенето и пиенето на алкохол на обществени места, ние в Европа ли сме или в Африка?

Със същото впечатление съм като теб. Хайде, на властта не "стигат ресурси" да следи за спазване на реда между 17.00 и 8.30 на следващия ден обаче не мога да си обясня защо работодатели не взимат мерки. Отиваш до търговски обект или офис и те посрещат пушещи с цигари в ръка. Най-гнусно е пред входовете на големите МОЛове, които отвътре демонстрират разкош, но не са обособили едно свястно място за пушене на служителите.

Пиенето на алкохол на обществени места е забранено от време оно ... И от тогава нито някой го спазва, нито някой е санкциониран . Повечето хора даже не знаят, че е. Но съм напълно съгласен , че трябва да се ограничи драстично пушенето ... Тук още е "модерно" , за съжаление ...

ми да. планира да те прати да убиваш по светъ на 18....как така ше пушиш придш това ти бе.

Тютюна, доказано вреден за здравето - продава се легално навсякъде. Марихуаната, доказан лек за редица болести - нелегална ! Извода е, че правителството има повече изгода от това да има болни отколкото здрави хора, за да може да си взима дивидента от продажбата на гадната химия, с която но трови фармацевтичната индустрия !

Във връзка с употребата на марихуана да се премахне шизофренията от списъка на болестите. След това можеш да претендираш за безвредност и легализация.

Няма нито един доказан случай на шизофрения предизвикана от марихуана ! Не плямпай простотии като си невеж по материята !

Трябва да си доста напушен или просто ограничен за да твърдиш, че тревата е лековита и безвредна. Да, притъпява болката понякога, но той и хероина има такова действие... мини на хероин по тази логика.

Мини ти на хероин кат тие толкв акъла в кухат алейка ! Кво общо има хероина с тревата бе умньо ?