Берлин експулсира представителя на US спецслужбите

Германските власти са взели решение за експулсирането от страната на представителя на американските спецслужби в посолството на САЩ в Берлин.

Обратно в новината

Коментари - Берлин експулсира представителя на US спецслужбите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баба М...... ЗАЩО ГИ ГОНИТЕ НАЛИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ЕВРОПА ОТ РУСНАЦИТЕ ?????? НАЛИ С ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ ЩЕ ГРАБИТЕ БЕДНИТЕ НАРОДИ В Е.С. ???????

Бaбa М......л е много ядосaнa и то основaтелно,от къде нa къде ще я снимaт кaк си сменя пaмперсa,нa кaкво приличa товa безобрaзие.?

Битката за Европа продължава. Американците това със сигурност не са го очаквали,не и от Меркел. Интересно каква подкрепа са и дали китайци /и руснаци/ в Пекин,че за пръв път от 1945-а немците си позволяват такъв остър тон. Работил съм с немци- и източни, и западни. Общото между двата вида /нехаресващи се един друг,безспорно/ е омразата им към САЩ. Познанията ми по немска вулгарна лексика се разшириха значително след една вечер с много порции от класическата комбинация"халба бира + чиния вюрстчета",в която разговорът се завъртя около американската база в Рамщайн.

Тези истории почват да стават съвсем абсурдни. При толкова несправедливости спрямо спецовете, разузнавачите и тайните персони от партньорските служби в Европа би ли било неочаквано, ако им дойде вече много и масово излезат на демонстрации и протести за защита на правата си и искания за прекратяване на дискриминацията срещу тях? Мнозинството или дори почти всички политици в есовските столици, а за сганта в Брюксел въобще няма какво да се говори, отдавна, всеотдайно и всеизвестно работят за Вашингтон. Това се представя не само като нормално, но също достойно, похвално и въобще връх на европеизма. Разбира се, почти всички от партньорските служби също работят за Вашингтон отдавна, както могат и всеизвестно. Например тези от Бон като дойдоха в Берлин да не би да изгониха всички кадри на ЩАЗИ с цел никой да не работи за Вашингтон? При това обаче политици не биват използвани в скандали за прикритие на спецовете, а напротив самите политици от време на време надигат вой пред местното население: вижте само как ви пазим от посегателствата на Вашингтон срещу вас (или вече е по-точно да се каже просто хулиганското му поведение) и даже разкриваме тези дето работят за Вашингтон.

Не е представителя а шефа на ЦРУ в Германия.Обама не знаел,за какво му е да знае,някойда не си мисли че той управлява д-вата,просто е кукла на конци, нещо като шефа корееца на ООН,само плямпа по диктовка или Барозу аниматора. За уса няма съюзници така че шпионирането и т.н. разузнаване към германия е същото както към Русия,китай дори Британия.

Тук ЦРУ взе да става за смях. Няма специалисти от калибъра на разведките от 70-80те. И как да се чудиш със смешните пари които им плащат. Деградацията в американското общество е очевидна.

хахаха,... смешник

Германското правителство от седмици обмисля подходяща реакция срещу американското шпиониране! И ето измислиха-вече няма да стоят непрекъснато на колене пред американците,а един път в месеца ще стоят прави-цял ден!!

Отминала слава на ЦРУ ... Хамериканското разузнаване допусна Едуард Сноудън да занесе безценна информация в Москва. От тогава шпионските скандали тресат хамериканците. Mежду ЦРУ и Белия дом явно липсва елементарна координация. Или дори същестува противопоставяне ... ЦРУ проспа и присъединяването на Крим към Русия, което Обама научи постфактум, по дипломатически канали и от медиите. ЦРУ забърка и кашата в Украйна. После бъркотиите в Ирак... Сега и в Германия .... Гаф след гаф по хамерикански.

Цялата им държава е гмеж

като ЦРУ имат "правомощия" да гръмнат и президента си ако им пречи и не им играе по свирката?!

Когато блатото пресъхва (разбирай ресурсите, които могат да бъдат откраднати са намалели в световен мащаб), алигаторите започват самоизяжане. Много неща още предсоят да се видят. Дори и при рептилите е валидна поговорката "Няма вечни приятелства.Има вечни интереси."

Такава духовна нагласа винаги води до падение.

Това е в отговор на ситуацията с банката. А тя държавата им има участие в нея. Изглежда, вече и на германците им писна, само французите проспаха ситуацията и се предадоха (както всеки път).

В България ако такова нещо излезеше наяве, от US-посолството щяха да накарат премиера да дава обяснения за действията на българските институции, след което щяха да му наредят да постави подписа си върху предварително написано заявление за оставка.

Големи тъпанари сега обонго как ще знае какво иска меркел.

Че Путин е виновен зa уси.....то нa СAЩ е ясно той е виновен зa всичко, aмa дaли не е зaмесенa и крaвaтa нa Кaдиров и булонкaтa нa Путин ?

Очаквам и от България ако имаме политици да бъде изгонен Америкнския посланик.

Абе хора... всичко е пълен цирк - - 1во не го експулсират, а го молят да си тръгне - 2ро всичко се прави за пред хората, но и те не вярват вече, защото се опитват да потулят скандала с всички сили като омаловажават предполагаемата изнесена информация и принизяват "двойния агент". Това е пълна заблуда, защото той е бил на средно чиновническо ниво и е имал оперативен достъп с гриф "строго секретно" за всичко което се е случвало вътре в държавата като решения и намерения касаещи външната и вътрешната политика. -3то според мен, по начина както "изгърмя" (уж се опитал да продава и на руснаците) е станало следното: За пореден път руското разузнаване влиза в действие като разкрива "къртицата" и дава да се разбере, че ако германците го потулят ще стане като с Ноланд и всичко ще лъсне в нета. Ефекта щеше да е още по голям срам. Сега руснаците искат да покажат по всякакъв начин колко двулична и безпардонна е Администрацията на Белия Дом пред европейското общество за да може хората тотално да се погнусят и да натиснат от вътре политическия си елит който отдавна знае какво се случва, но е принуден да се съгласява със световния хегемон (все още) поради ред икономически и политически причини. И немците и французите им е писнало да вървят по гайдата на САЩ, само дето никой не смее открито да го заяви и се надцакват със скандали, съдебни дела, поемане на стратегически контрол върху газопроводи, TIPP и какво ли още не. ВАЖНОТО Е ЧЕ тези които ще седят на студено тази зима със сигурност са ясни - българите! Иначе може да диверзифицираме, само идеите до сега всички са или пълни глупости или научна фантастика.

А, и да не забравя - немското BND е толкова сраснато с ЦРУ, че едва ли не е европейското му продължение. За съжаление резултат от изхода на 2та Световна. Толкова много централи и стратегически пунктове за наблюдение, контрол ( предимно на дрони) и анализи ИЗВЪН американските бази, че сега като почна да се разчува и немците онемяха... тук все едно си в задния двор на Ленгли...

Опппааа ! - казвате - Схема от вида 'милорд делает импасс'...albeit - пошел на х..тиит.... Всъщност - Звучи ! ---- Бихте ли упътили : А. Какво/къде да попогледнем ? Б. Бидейки в Германия - каква е Вашата оценка за Резултата от историята ?

нищо не разбрах , а ти разбра ли какво си написал

Явно не съм достатъчно интелигентен да разбера 1вата част от написаното, но относно въпросите след това : А. информация и коментари във онлайн изданията на Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) и SPIEGEL днес цял ден.( хубаво е да обърнете внимание и на коментарите) Б. Оценката ми за резултата базирайки се историята показва, че американците ще постигнат ако не всичко, то частично своето за което ще платят тези които им се опъват и като цяло Европа. Колкото повече САЩ напира да седи на върха, толкова по безцеремонни стават и си печелят все по големи врагове. За да избегнат ефекта на сплотяване ще всяват раздор като как могат. Надявам се на съм бил от помощ.

В България е бъкано от шпиони и шпиончета на всякакви служби и службици! Сигурно само ескимосите нямат агенти в България! България е разграден двор! Те ви правителството Олигарски- пълно с руски и турски агенти! Те даже не се и крият!

ескимосите сме обидени! Имаме към 100 агенти предрешени на пингвини. И ви зноеме и ледените шушулки!

Откриването на източника на информация, с нищо не променя фактите. Важни са, последствията!

хаиде всички на влака за москва и емиграция в сибир при истинската демокрация :)

На тия почна да им идва акъла, но дали ще успеят докрай да се отърват от военната окупация? Крайно време е да отхвърлят американското иго, а ако това стане-верижна реакция и свободна Европа. Дай Боже!

По един от нaшите тв.кaнaли гледaх интервю с Мaри Люпен.Стрaхотнa женa ! Тя е твърдо зa излизaне нa Фрaнция от НAТО, зa игнорирaне нa aм.влияние в ЕС.,против сaкции срещу Русия.Фрaнция се събуждa от илюзорния сън , ще се събуди и Гермaния !

Ако позволите : - фамилията (Le Pen) е отдавна в Основата на Френския Национален Фронт - баща-й (Жан-Мари) е имал доста нагоре-надолу в класациите - самата-тя (Марин) - след една серии изцепки (както във Франция, така и по колониите-й) - завладя сърцата на Французите/ойките НО ! - доста-неуместно се скара Публично с баща-й (, а там на това не се гледа добре) Сумарно : - Твърд Националист; - Твърд Анти-емигранти; - Твърд Анти-семит; ....като Именно-тя : - Бе една от тримата, които Успяха да стопнат 'наш' Волен - Е де-факто ЗА Сериозно стопляне на отношенията със САЩ

Канцлер-Акт има в гоогле е договор сключен между Америка и Германия с давност до 2099 година с които се оказва помощ за възстановяването на Германия при изричното условие, че тя ще се съобразява със САЩ за всичко касаещо външната им политика. Кои каза нещо за яката Германия. Вярно че Баварските илюминати не са кои и да е и че върхушката на САЩ е съставена не от кои да е, а от елитни германци от онези времена. Операция Пейпърклип пък прехвърля част от научния елит които не е изкарал 6-цата от тотото за да го вземат в базите под Антарктика. На Антарктика са взети елита от елита от учени, медиуми и военни.

Браво на германците! Това е държавата, която трябва да служи за пример на всички европейски страни във всяко едно отношение!

Жaлкa и униженa Гермaния, срaм.СAЩ нямaт приятели и съюзници , a сaмо вaсaли и слуги !

ГЕРМАНИЯ ЕКСПИЛСИРА АГЕНТ НА ЦРУ, А БЪЛГАРИЯ НАЗНАЧИ АГЕНТА НА МОСАД ЖАКЛИН КОЕН ЗА ШЕФ НА БЕХ ( ГОТВЯТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА АЕЦ-А) :)))

Безсмислен дипломатически акт на отчаяние. Отчаяние от това да осъзнаеш каква долна колония си всъщност в очите на "най-добия си съюзник". Смешна Германия!

Смех,смех,сме,е,е,е,х.Вземи се гръмни!

САЩ ще накарат ли ЕК да наложат санкции на Германия, списъци, арести на германци, това-онова?

ЧУК

Тази карикатура -сащ ,вече и шпионаж като хората няма! Двайсет и пет хиляди евро,бедняци!

Направи ли ви впечатление: "Германската опозиция приветства решението на правителството..." - нещо невиждано по нашите земи.

Deutschland über alles!!!

VIPER

Крайно време беше германците да понаритат самозабравилия се "световен полицай " и "господар на света"

Прекрасен Коментар по-долу : Призив: Балканите зона чиста от US държавни служители и ЦРУ!!! ЕС СЪЩО !!

се доказа, че в междунарадните отношения няма приятелство, а само интереси. Заедно подслушваха останалите държави и си "разменяха" подслушаната информация за държавните структури и гражданите на другите страни, но това е повече еднопосочно към САЩ. Е, сега, както много други страни така и Германия на практика усети "демократичната съюзническа любов" на САЩ и дълго време занапред ще има да погасява последиците от тези "приятелски" действия.

Калпазани! Мен колко години не ме хванаха!

Бомба за господин председателя- действието се развива 70 години на миналия век. Щирлиц спасява своя докторант, българина Попов, отвлечен в Бундес репабликата.

Путин хитро е подшушнал на Меркел, за какво става въпрос. САЩ много скоро ще изпаднат в немилост. Скараха се с французите, сега се издъниха с германците, още повече че не са в състояние да им върнат златото. Призив: Балканите зона чиста от US държавни служители!!!

Мани, мани то стана да не си приятел ни с Путин ни с Обама.

America triabva vednaga ga spre tsialata finansova potkrepa za Germania, I da mahne bazite, da vidite kakvo ste stane ses Germania! Da ne mislite che te ne spionirat,ha! Az ziveya ot 25 godini vev USA, Belgarka sem, omrezna mi da davam chast ot tacsite si, za voenata otbrana na Germania! Americanskiyat narod gi pazi a te se praviyat na interesni!!! Koya strana me spionira??? Tova e chast ot igrata!!! Kakvo e dala Germania na Amerika, nisto, aide chao!!!

Мале, че си пазачка и ти.... бетер кучето ми на вилата си. Гахти и промитите мозъци (теб визирам)!

Трябва да си изпиеш хапчето за шезофриния!Като отидат хората ХАмерика и бързо лудват!Хубаво е че го знаеш и си сложил в ника си ЛУД!Но защо пишеш за себе си в женски род?

Проста от по-проста, затова пишеш този коментар, а като не разбираш, не си ври муцуната , където не ти е работа. Американците са окупатори и искат да владеят целия свят и да им бъдем послушните роби. Познавам американци в интернет и ги е страх една дума да обелят по повод, каквато и да е политика, защото знаят, че са следени. Може и ти да си такава и да се подмазваш на властите да пишеш угоднически за тях. Не съм фен на германците, но мога да те уверя, че Германия е най-цивилизованата в Европа, а може даже и в света. Постоянно пътувам и виждам живота наоколо.

ти да не се казваш лудия мартин а?????

от това "Kakvo e dala Germania na Amerika", защото Вернер Фон Браун не само им даде цялата германска ракетна технология, но им създаде и ракетните програми и благодарение на Германия сега САЩ са космическа и военна ракетна сила . И не е само това, защото безброй технологични и други достижения на германците станаха собственост на американците и дадаоха значителен тласък в техническия им напредък. Това важи и за другите победители от ВСВ.

Госпожо, Вие хубаво живеете от 25 години в САЩ, но си личи, че сте доста неинформирана. Ако не са били немците и Германия, държавата САЩ е нямало да съществува. Вземете прочетете два реда вместо да си баете. От кого пазят американските бази Германия? От Полша ли? Напишете само German Americans и погледнете какво пише в най-тривиалният източник - Wikipedia.

На немците не им трябват хартииките без никакво покритие.Дреме им!

И ти смрадло дебела, без извинение, ще обясниш ли на нас низшите духом защо САЩ отказват да върнат на Германия златния й резерв? Или и него пазите, а ти джавкаш по всеки, който се доближи до ФЕД?

КОЛКО СА СТРАННИ ТЕЗИ ФРИЦОВЕ НАШИТЕ ВЪТРЕШНИ МИНИСТРИ НОСЯТ НА РЪКАВЕЛИТЕ СИ бутонели, на които пише - "United States - Secret Service" (САЩ-секретни служби). !!!! НА КОЙ МУ ПУКА, ЧЕ ЦВЕТАНОВ БИЛ АГЕНТ НА СЕКРЕТНИТЕ СЛУЖБИ НА САЩ !!! Да не е на Руското КГБ я!! ИЛИ МОЖЕ БИ В ГЛАВИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА ОКОЛО МЕРКЕЛ СЕ ПРИВИЖДА НОВ ТРЕТИ РАЙХ !! Я влизайте в правия път защото ще гледате пак като бити магарета как се строи отново берлинска стена и как всичко се дели на две!! Или вие сте за Дойче, дойче, юбер аллес! СОРИ НО ТАКАВА ПЕСЕН НЯМА !! ВСЯКО ПОВТОРЕНИЕ НА МИНАЛОТО СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ФАРС !!

Не разбирам тези които със спортен ентусиазъм ми слагат минусчета !! Ако Цветанов е представител на американските секретни служби то трябва да сме наясно на чии служби са представители политическите партии които ОТ КРАЙНОТО ЛЯВО ДО КРАЙНОТО ДЯСНО ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ СПЕКТЪР СЕ СУБСИДИРАТ ОТ НЕМСКИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ФОНДАЦИИ държащи под контрол не само политиците , но и живота в България !! ТЕ НЕ СА ЛИ АГЕНТИ НА НЕМСКИТЕ СЕКРЕТНИ СЛУЖБИ И ТАЗИ СУБСИДИЯ НЕ Е ЛИ ЕЛЕГАНТЕН НАЧИН ЗА ДА СЕ ПЛАЩА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПАРТИИТЕ, КОИТО СПОКОЙНО МОГАТ ДА БЪДАТ ОБВИНЕНИ В ШПИОНАЖ??!!! ЗАЩО ЦРУ ПРОСПИВА ТОЗИ МОМЕНТ ??

Не само минусите, много неща не разбираш.

ООН-ТО ДА ПРИЕМЕ КОНВЕНЦИЯ : ХВАЩАШ ШПИОНИНИ ИЛИ ГОНИШ ШПИОНИН - ПУСКАШ МУ СНИМКАТА В ИНТЕРНЕТ ...:)

да не би Станишеф да има пръст в цялата тая работа, от както го рекрутираха на Западия Фронт започнаха да им излизат кирливите ризи:)

ако всички държави направят това то ще заживеем в една малко по-добра Европа без намеса на мършите от САЩ

сега червени картуни, изкарайте че ББ е виновен:)

Не, бееее, не си разбрал! Путин е виновен.

Не, милиционера няма акъл да е виновен за това. "Той е прост" по негови думи и затова не може да се впише в подобен филм. Тъпак, на теб ти е трудно да го проумееш.

Тези лафове, че Обама не е бил своевременно информиран от Цру са пълна глупост. Обамата е отговорен за това, какво знае и за това, какво не знае, за това какво е направил и за това, какво не е направил.

Западния фронт нищо ново, спокойно е:)

Ха сега ми кажете: гарван на гарван око вадили?

Аз пък виждам точно обратното, да не би да са ти сложили очила с червена окраска Мичмане:)

Друже, опасенията ти са напразни. Никога не съм имал нещо общо със старите КОМУНОИДИ, нарекли се сега социалисти. Никога не съм гласувал за тях, няма и да го сторя някога. Няма да гласувам и за герберите, нарекли се ДЕМОКРАТИ, а пръкнали се също от старата партия-майка. За ефендетата не си заслужава и да говориме... Има много по-важни критерии от партийните, а това са България, истината и справедливостта.

То останаха спонсорираните от УСА И СОРОС реформатори-деформатори според теб!

ЧУК

Демократорите пак настъпаха мотиката! Нищо сега и в Украйна ще видят кон боб яде ли!

:-))))))) (Мат-И-Матика) ---- Такова си таковата Навсякъде. Щурнаха.

На мен ми се струва че това е постановка за успокояване на духовете в Германия с идеята да покаже на местните данъкоплатци че управляващите имат принципна позиция и следват интересите на гражданите. Защото самите граждани и фирми започнаха в последно време силно да се съмняват в това.

Проамериканската Меркел неиздържа на простотията на краварите

Какво виждаме: 1. Руснаците, а не янките, решиха да върнат Източна Германия на Западна Германия. Западът беше поставен пред свършен факт. 2. Руснаците изтеглиха всичките си войски от обединена Германия, янките останаха там заедно с военните си бази. 3. Янките, които произвеждат и малко, и неконкурентно, поддържат високия си стандарт чрез изцеждане на Германия, и не само на нея. Договорите между Германия и САЩ облагодетелстват САЩ. Вече 70 години след войната САЩ експлоатират Германия, за разлика от Русия. 4. Почти всяка година американските евреи представят на Германия списъци от убити, ограбени или поругани евреи, които никога не са съществували. Германците плащат веднага милиардни репарации, без дори да поглеждат представените списъци. 5. Златото на Германия е в САЩ на сигурно място. Наскоро германците си го поискаха, но им беше отказано. 6. Янките шпионират не само хората в Германия, но най-вече техните фирми, за да си присвояват чуждото ноу-хау. 7. Сегашната сага с Украйна е поредното доказателство за това, че САЩ ограбват Германия, а и останалата Европа: янките искат да сложат ръка на Украйна, за да контролират пътищата на руския газ към Европа. Затова саботират и Южния поток. 8. Американската фирма Шеврон насилва Европа да започне производство на шистов газ, с което да я превърне в пустиня. От друга страна американската фирма Монсанто напира да осее Европа с генномодифицирани продукти, та и жива природа да не остане в нея. Всичко това би донесло мултимилиардни приходи на американците. 9. Германците уважават руснаците, които в открити битки победиха, а ненавиждат янките, които се възползваха от победата на Русия. Който е живял в Германия, е установил това. 10. Янките гледат на германците по същия начин като на нас. За разлика от нас обаче германците произвеждат и поради това имат пари, а ние произвеждаме цигани и цигания.

И все-пак, Колега - Германците/ките - Са Най-Стриктните Данъкоплатци и/или Бизнес Хора в Америка. (Извинете !)

Пояснение : - Данни. Просто - проверете. (Регистрите там - Са Публични.)