"Шпигел": Европа отчаяно търси боеприпаси в Индия… и ги намира в България

Американската военна помощ за Украйна е блокирана в Конгреса, а европейците са в надпревара с времето

Обратно в новината

Коментари - "Шпигел": Европа отчаяно търси боеприпаси в Индия… и ги намира в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познайте кога Индия ще продаде оръжия за Украйна, докато вади десетки милиарди от препродажба на руски газ и петрол. Виж от продажния и тъп българни, може да се намерят ръждясали снаряди за около седмица бойни действия. А после? Само до момента Северна Корея е продала на Русия над 6 милиона снаряда 155 мм и увеличава производството. Бабин Макарончо пък щял да вкарва френски войски в Украйна - щом иска французите да го провесят с главата надолу като Мусолини, нека опита.

т.е. има изгода войната да продължи. СССР на кого други да продават?

Време е да се пенсионираш. Русия не използва 155мм това е натовски стандарт снаряд ако не си чувал. Хайде сега бегай в дупката обратно

Снаряди! Давам половин държава за един вагон снаряди!

Европейците допуснаха пълна зависимост от САЩ в продължение на 100 години. Вижда се колко недалновидна е тази политика и трябва да се спре изцяло вноса от САЩ за да може да се развие Европейската военна индустрия до нивата от преди Втората Световна война.

Не си чувал САЩ спасиха европа по време на втората световна. Еврогеьовете не искат да харчат за военна индустрия за това разчитат на САЩ. Никой никого не е заставил за разлика от просия която иска да държи всички в подчинение. Т.е. Тя държа европа зависима от нейните полезни изкопаеми ама това време свърши

В снаряди газим, няма с какво да ги изстрелваме... Не за индийците, ами и за индийските маймуни сме само повод за смях...

Ма много си права, сестро, всяка цев си има живот колко снаряда може да изплюе. Освен снаряди трябват и оръдия.

Да водиш война с гаубици и да правиш нови заводи за снаряди?! Това ли е нивото на този германски генерал, шеф на ген. щаб за войната против Русия. Германия не си е взела никакви поуки от последният си пердах, а сега подмолно и под сурдинка се е загрижила за Нов световен ред. Нещо не им ли напомня това на историците. Европа не е само ЕС, а светът е петкратно по-голям по територия и население от евроатлантическата пасмина войнолюбци. Пък и еднополюсния модел отдавна се е провалил.

Донякъде си прав, но и много заблуден. ЕС не е цяла Европа, но ние живеем в тази Европа и сами сме избрали да сме част от ЕС, следователно, а и е редно да подкрепяме тази политика, в противен случай мястото ни не е в ЕС или бъркам??? Ясно е, че много българи са закърмени с любов към Русия, но истината в исторически план е малко по различна и постепенно излиза на бял свят. Относно снарядите, я ми кажи какви други начини знаеш да държиш на дистанция нападаща армия? А и колко струват тези методи???? Все още артилерията и снарядите са най евтиния конвенционален метод за водене на война от близка дистанция. Но докато има хора които оспорват (без покритие) знанията на професионалистите - винаги ще има

Редно е не да подкрепяме, а да имаме своя политика. Поне обясни защо и какво "подкрепяме". "Европейски ценности" са демагогия, не политика. Обща европейска политика се изработва на място, не с единодушие. Обаче как да стане, като е бюрокритазирана машината? Предишният комисар-алкохолик дали разбираше европейската политика? А напудрената бабичка сега, какво разбира, че е толкова едностранно, антиевропейски войнствено настроена срещу най-големия доставчик на суровини в света?

При превземането на Авдеевка руснаците намират купища неотваряни съндъци, пълни с РПГ-та, производство БГ. Сега ще ги използват срещу нашите БМП-та. Само ги чакат да се появят, така както краварските Абрахамски танкове, за които вече броенето започнаааааааааааа...

ЕЖК- А ФЕЙК, ЛЪЖЕШ , РАШИСТКО КУЧЕ -

ЕЖК, трябва да се чете Една Жана Каза, нали?

Глупак си да се радваш на агресора просия дето за нищо не става

Ликвидирането на пРоссия трябва да е първостепенна задача на днешната човешка цивилизация! Защо ни е свят в пРоссия ?!

Не само на човешката цивилизация а на всички цивилизации от целия космос.

Знаейки нивото на корупция в Русия (по всички етажи на властта), май ще се окаже, че снарядите които ще се даряват на Украйна от "трета" страна извън ЕС, може тази страна да е самата Русия.... каква ирония... във Вашингтон имат чувство за хумор...

ЕС да заминава при СССР ! Време му е ...

Нормалните не се вълнуваме от полюциите на червената измет

За глухия всички, които танцуват са луди.

Ние сме баш на нивото на Индия - турски серияли, чалга, певачки, простотия и рязък контраст със супер лукс при липсата на всякакви мозъчни гънки и морал. Индия сме си, а да...естествено, че ще ни бива в правенето на пиратки, които сигурно ще се разпаднат на бойното поле преди да са употребени по предназначение.

Прав си. Пълно е с функционално неграмотни, които пишат "сериали" с Я.

с "а" ли?

Сащ правят това на Русия,което на тях не искат да им се прави!

Какви снаряди бе това са отживелици, ЕС, ЕП, ЕК и т.н. Шолц, Лайнен, Борел и т.н. като се разпенят по микрофона и като прочетат по една гневна декларация и войната е приключила а опозицията в Русия е взела властта! Така действат европейските ценности. А след войната ЕС отчаяно ще търси руско/украински петрол, жито, газ и т.н.

Империята на злото много скоро ще украси Червения площ с червени фенери...

Козяско-соросоидната сган да бъде закарана в Екарисажа ...

Какво щеше да се случи, ако ГРУ се беше настанило в Мексико и заедно с мексиканците работеха за унищожаването на САЩ ?? Да си спомняме ли за 1962г за ракетите в Куба заради, които САЩ бяха готови за ТСВ.

А да си спомняме ли за сваления от руснаците южнокорейски пътнически самолет през 1983 г.? Както и за последвалата фалшива тревога на дефектиралата руска отбранителна система? Добре, че тогава е имало един отговорник с акъла си, който е решил да не спази протокола с риска за кариерата си. Сега са останали само неграмотни гопници, мечтаещи за западни перални.

Тъп си, признавам ти го!

В Казанлък и Сопот вече никой не иска да работи за под 2000лв. чисто! Оръжейните заводи освен 122мм. снаряди, май преоборудват линии и за 155мм. Проблема е не в парите от конгреса а че няма мощности за производство в такива количества! Ние имаме инерция от сирийската криза и затова заводите имат хора и работят на три смени от години! В Германия това не е така, нито в Франция! Другото което е никой не иска да помпа така нещата защото не е учстник във войната! За руснаците е екзестенциално те нямат избор и задействаха каквото имаха, но и на тях не им стига щом докупуват, но за европейците и американците не е толко важно! на всичко отгоре няма безработица в тия държави, дори да направиш завод, кой ще работи в него, трябва поне 30% по високо възнаграждение да дадеш за да се премести някой! В САЩ вече за под 6-7000гущера на месец никой не иска и да говори! Тоест ти дори да намериш хора тоя снаряд ще излезне 10 пъти по скъп от руския :)))))))

Затова има мехиканос мигрантос.

България - тъмна Индия.

В Северна Корея ги има. За три месеца доставиха на Русия 1 млн. боеприпаси. От там да ги купях. Украйна приключи.

България трябва да има определяща роля в победата на Украйна над дивашка раша воняша!

Всеки ще си получи според заслугите.

От ЗЕЛЕНИ идиоти.

Рашкият башибозук требе да се трепе,чии са снарядите е без значение !

Касетъчните били забранени, а?!

Драмата е с чифутляците кво ще става :)

укросъюзницитевключват 2 задна... ББААХАХА баси кекавио есъюз и партньори

Че у тях става най крехкото, печено укросвинско :)

А укросвинско от къде?

Санитарите в Карлуково и тази нощ са изпуснали русофилистичната паплач от контрол

Важното е да не секва аудиенцията на укрофашисти при бандера :)

изпуснали са же5ати пак из турскио паркинг дасуче резаните биберони на турските тираджии... ББААХАХА иди наХуЙ ве тъпо гурбетживотно, безгласно и бездумно... ББААХАХА

Укрите ще погинат подмамени жестоко от "съюзниците"!

Чудесно :)

"Пари не липсват, казва Фройдинг. " - това ми хареса много! Значи има пари и за децата и няма да се налага да събираме капачки за кувьози, има пари за пенсионерите и няма да се налага да работим до гроб, има пари за земеделците, които да произвеждат качествени продукти. Или има пари само за оръжие, с което да се избиват стотици хиляди хора?

Има пари за гешефти, където договорите са с "трета" страна и тайни условия ... Колко от увеличението на цената на снарядите, произвеждани от Рейнметал, от началото на войната потъва в джобовете на тия като "главния купувач" ? Ако някой си мисли, че на немския двузвездник му пука за украйнците в окопите - ми най-вероятно ще сбърка.

Проверете и в дома на Ален Делон.

В момента се събират денгите за купуване на снаряди от юар. 1.5 бил. долара. прителчетата от брикс нямат нищо против да заработят малко пари за сметка на путинските чмобики, за които всу ще устроят голяма веселба с тези снаряди.

Не бил. а мил. Хохолски смешник :)

Като ви чета коментарите, се сещам за оня българин, дето отишъл доброволец в руската армия, а като го ранили тежко, спешно отишъл да се лекува във виенска болница. И там умрял. Всички благославяте Русия, но бачкате на запад и инвестирате в апартаменти в България. Защо не отидете в Русия, а търчите на запад ?

гъз

Линк

Дир.бг: Българският доброволец в Донбас Цветомир Гетов е починал във Виена, след като е бил тежко ранен на украинския фронт, съобщиха негови приятели. Гетов е в редиците на опълчението в Донецк от 2017 г., като първоначално се е занимавал само с хуманитарна дейност, а после се включва и в сраженията, в отряда за специални операции и бързо реагиране.

Ами той затова е умрял. Направил е грешка, по-добре да се беше лекувал в Русия.

и ще се радват

Теорията, че историята се била повтаряла не е вярна, този път ще ги ебем в гъза с кубинки!

щом допряха до Индия и Арабските държави, не че ще им дадат нещо, но значи положението на Запад е много зле, а за наште продажници е ясно, готови са да продадат и майките си за шепа хартийки долари

Вместо или освен боприпаси и пушечно месо да намери, че тогава ще я втасаме... Че с нашите продажни нещастници, които са свикнали да се насират още преди от Гейропа да са пруднали - нищо чудно!...

Сър Чадър току що ме пенетрира двойно. Направо се ..... от кеф. Малко мирише ма се гушкаме. Все пак съм Двойно Пенетриран.

Да използваш моя ник е като , да си правиш дъвка от нечий фекалии, да не кажа моите.

Леко съра, да не фанеш дедовия на къра и да омажеш парапета като мустаката Ленка Минета.

Украйна искат на запад. На запад животът си е "лайф" а в Русия е "жизнь", ...ако разбираш какво то казвам.

То това гледам на картата.Все по на Запад отиват.

И аз съм на запад, мия чинии но с кеф го правя

Парите, които изкарваш с миене на чинии, са точно толкова, които руснаците получават, за да се сражават в Украйна. Пак си по-добре.

Спрете да доставяте оръжие на Украйна и войната ще приключи. По-добре лош мир с повече милиони живи, отколкото "добра победа" с милиони жертви!

Ще ли ти се русодебилен загубеняко. Надявай се светът да капитулира пред поредния нахалник. И неговият селски бунт срещу цивилизацията ще свърши като всички останали такива, ама ти си поврякай докато ти подхвърлят по нещичко.

Да си лягаш?Още врякаш?Не ти ли пресипна гласчето?

Прочети поста ми колкото пъти се налага.

Ако си се подмил ще има налагане.

хаха хапчетата малоумнико пий си хапчетата, че с тея бунтове много ти се е размътил мозъка

А бе, повече от ясно е, че историята се повтаря. Досущ като през ВСВ, цяла оглупяла Европа срещу Русия, че и ние отново в кюпа откъм шибаната страна заради управляващите ни безмозъчни идиоти. Е, които не сме си загубили акъла знаем как ще свърши, т.е. 9 септември, Народен съд и ... както му е редът!

Мале какви имбецили ви изравят за руски врякалници ей. Поне начално образование да беше завършил преди да се разврякаш бе.

Килийно,от килията в Ловеч.Що твоето какво е?

Е в тая килия толкова ли не ви разказаха какво е ставало през войната за която врещиш бе. Или си толкова умствено изостанал, че и това не си запомнил.

Някакви с пречупени кръстове руснаците ги пречупили.Тези същите не си взели поука пак си нарисували пречупени кръстове и пак ще ги чупят.

Само за проба, да видя още ли е отворено за коментари само от руски щатни врякалници.

Врякай на воля,излей си душицата!

Бих изказал благодарност, че пак сте отворили не само за руски врякалници но не ви се полага. Очевидно сте се видели принудени да го направите, хората отдавна не ви четат врясъците та се напъвате да си докарате публика покрай обажданията на такива като мене, дето не врещят все същите идиотизми, дето ви спуска руското началство. Врякайте си нататък, аз може да се обадя може и да не се обадя.

Но шило в торба те стои и ще продължиш да врякаш с друг ник.

Принудиха ме да добава "1" към подписа си, никога не съм ползвал друг. Ако ме принудят пак да го променя - това го направиха специално заради мене - пак ще го направят така, че да е очевидно кой съм.

И в Индия, и в Китай, и в Иран, че и в Северна Корея има боеприпаси, но те не са предназначени за война срещу Русия ! Напротив, ако Русия ги помоли, те ще ги предоставят на нея ! Та в случая възниква логичния въпрос : к’во прайм ся ?

Към Никито той беше в Украйна да се договаря за подарък или за бракуване и даване за части.

Не мога да разбера тия от западна Европа защо се набутват в този конфликт - има някаква лудост.

Защото за да можем да ви наложим корпоративният фашизъм ни трябва паника, сриване на икономиките, банкови фалити и болестта екс. Иначе няма как да приемете дигиталните пари, социалният рейтинг, следенето и управление с ИИ, карбоновите данъци и да не притежавате нищо и да сте щастливи. За това е цялото напъване. Ако пък стане гаф и литнат ядрените ракети, ние си имаме подземни градове. Така ще постигнем нет зиро и 90 процента от населението на планетата ще е фира.

Въпрос : Не мога да разбера тия от западна Европа защо се набутват в този конфликт - има някаква лудост.... Няма никаква лудост. Чети повече и ще разбереш. Нека ти помогна: Будапещенски меморандум На 5 декември 1994 година Великобритания, САЩ и Русия подписват меморандум за гаранциите на сигурността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространение на ядреното оръжие (Будапещенски меморандум). Хайде сега го намери и прочети. От там ще научиш защо и кой трябва да се намеси.

Някакви Мински споразумения …това лие?Май са от по скорошна дата.

То няма правно обвързващ характер, а представлява рамка за по-нататъшно решаване на конфликта. Първо чети, после коментирай.

СмЕхУрКо: Защо според теб е "нарушен" този меморандум

САЩ ги набутаха с подкупни политици.

Луди хора ! В Африка децата умират от глад, а тия дават десетки и стотици милиарди долари за оръжие за да отнемат човешки животи ! Пълно безумие ! И нищо добро не ни чака, щом военните почнаха да определят политиката ! Както имаше една поговорка: когато Господ е раздавал акъл, военните са били на учение !

Джуджето е виновно. Не може да прости на Украйна, че му би шута и иска да се присъедини към Европа.

Ви разката фамилийката, а още загрява. БУХАХАХАХА

Схвана за кое джудже говориш па и нашето въобще ще трябват имена да се ползват май.

От долу написалия : " Макрон се омаза в лайна с просотията да праща официално тикви да мрат." А, бе , тарикат. Когато дойдоха украинските войници да те освобождават от турското робство и да мрат на Шипка, бяха освободители, нали ? А сега, когато имат нужда от помощ " няма да се мажем в лайна". Оревахте света: " Оръжие, няма да пращаме. Армия няма да пращаме. " По твоята логика, трябваше император Александър втори да си седи на гъза а ти да носиш кирлив фес на главата.

Глупако. РУСКИ ИМА. УКРАИНЦИТЕ СА РУСНАЦИ. 20 процента олигофрени от Лвов и околията са БАНДЕРИСТИ и ФАШИСТИ.

Да, бе ! И поляците са руснаци. Точно колкото ние сме турци. Различен етнос са, говорят различен език, имат различна история, Руснаците и Варягите.

Имало ли е такава държава тогава.Ако България окупира Н Македония и повечето войници са Шопи ,България ли е окупатор или Шопландия?

Спри наркотиците поне за седмица. БТВ, НОВА също. Мое да спреш да следваш Укропростотията в нета. Ще ти светне пред очите. По-здрав ще станеш. Сега от джамбурето дето си спретнал личи, че си тотално скъсал кабела.:)

БТВ, НОВА... ?! Не ме занимавай с глупости ! Чети книги, момче ! Чети история !

Много да не ходиш назад в историята. Стига ти успеха на Хитлер и Наполеон. От там е ясно колко и сега ще ви върже. Помаци сороски.

Помаци ? Ти даже не знаеш кои са помаци.

Тогава имало ли е Украйна?И мароканци да са били под руските знамена пак Русия те е освободила.Писна ми от такива дето се пишат на много умни и се опитват да пренапишат историята.Ще почна да попържам.

Александър втори е руски ,а не украински император !

лорде я кажи кой украински управник ги е пратил украинците да ни освобождават, или те като се напили и не получили отговора на писмото си до султана, решили да се поразходят зад Дунава. Може ли да посочиш и как точно са се наричали украинските формирования участвали в странно защо така се нарича в историята Руско - турската освободителна война/1877-1878 г./. Като по това време дори такава васална държава не е имало говоря за Украйна.

От което България печели луди пари, а кой бяга от хубавото? Украинците да го духат, жените им и без това го правят постоянно

Кихат, кашлят, пръцкат в нета. Нюландовица страда пред камерите в отчаяние. Байдън се пробва да изивива китки да лапне процента от 60 те милиарда. Макрон се омаза в лайна с просотията да праща официално тикви да мрат. Стотенберг се чуди как да мие посраното. Мижитурките са отворени и скачат. МА НЕ ИМ СЕ УМИРА. А умирането е гарантирано. До края на годината Русия ще произведе според калкулация на западните специалисти над 4.5 милиона снаряди. Това без тия дето и подари С.Корея. Колективно ОТАН по подобни изчисления ще изплюе 1.5 милиона снаряди. Ма Русия няма да спре, да чака ОТАН да навакса. Нали сте наясно, че те си имат ресурсите а производството не е разпиляно като в ОТАН. Продължаваме с най-важното. Човешка сила. Само на фронта в Украйна в ротация са 600 000 армия. Всичките са платена армия. Мобилизираните взимаха повече от летците лятото. Никой не е гладен. Никой не се бие с лопати.ФАБовете са с насочване. Дневно средно 200 кацат на тиквите на укронацистите. ОТАН прави най-голямото си учение с 90 000 военни. По-малко от половината са пехота. Разликата е не само в цифрата, в опита. ОТАНската армия няма такъв. Всичко е ученийца по компютърни изчисленийца и усвояване на мангизи. Някой от тия малоумници фашисти в Европа и неокон/неолиб ционистите на САЩ иска Трета световна. Само дето конвенционално въпреки, че на книга ОТАН превъзхожда Русия, реалностите ги виждаме на фронта. Конвенционалната война в представите на НАТО няма нищо общо с реалността.Какво като има хиляди самолети като ПВО то на Руснаците е толкова на гъсто. Какво рипа за сила в окена и моретата, като Британците направиха два теста на Трайдънт и двата неуспешни.Америка от 11 самолетоносача, който са идеална мишена принципно, има 3 в движение.Освен терористични актове и "специални" операции ОТАН нищо не може да изплюе. Френски генерал каза на Макрон, че ако стъпят официално в Укрия, това е официална война с Русия, логично имат три дена да оцелеят французите. А реално имат не повече от три часа.

А къде ще се скриеш ти лично като те подпука НАТО ?

НАТО мое дойде на гости. Верно си прав тука нема НАТО има безплатни бази на САЩ. И преди ги фръгахме у треворляка с шамари. Май са забравили. Ти миндил, не ни мисли нас. Ние сме оцелели при ДС садизма 34 години вече. Колко много ВИС, СИК, Барети целуват при нас дъното на язовира, па някви джендери от НАТО ще ни притесняват. Вие там по шопско и околията тря мислите, как ще се оправяте с резаните карабини, щото като гледам как обичате Деписето и Прасе Пеевски, фесовете и потурите са ви гарантирани.

Монтански, кой бе си пратил на дъното, име?

Бат Венци имаше един. Стана на сом. Срастна се с водораслите:)

Постепенно им става ясно че се води трета световна и ако искаш да не си от губещата страна трябва да се прати всичко което иска Украйна.

500 000 бройки укромесо требе ама нема укри. давайте там гейагитките съберете се и на трено и у укропитекия на фронто.... ББААХАХА

Хайде всички да си купиме Масквич и да емигрираме в Мацква

Има ли луди да поръчат руска кола.?

И да искаш, скоро за ефрожендарите и руски коли няма да има - само тротинетки и коуеуета хихихи

Мисля че е лицемерие да не искаш да пращаш жива сила в Украйна. Всеки един, гласуващ за евроатлантизмът, трябва да ходи да се сражава за честта на Украйна.

А гласувалите за про-кремълските партии? Защо още не сте хукнали с пералня на гръб в украинската кал?

Щото няма нужда, нашите печелят

После ме убедете, че не са невестулки...!

Екстра, да пращаме още, ще пратим всички рашистки боклуци на братска Украйна да победи руските варвари.

"Когато Кристиан Фройдинг говори за артилерийски боеприпаси в наши дни, в това има нотка на отчаяние. "

иди провери пералнята, Путин да не е проникнал у вас и да е свалил чипа