Шотландия се надява да се присъедини към ЕС като независима нация

Очаква се нов референдум, 58% от населението вече подкрепя скъсване с Обединеното кралство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шотландия е в същото положение като Крим ,и Каталуния . Шотландия е част от Обединеното кралство,и се ръководи от Лондон за всичко важно,и от местния си парламент за маловажните неща. Точно като Крим и Каталуния. Ако Шотландия организира референдум,и обяви Излизане от ОК, то ЕС, САЩ,Запада е длъжен да ги Заклейми,и да наложи Санкции на Шотландия ...по Същият повод и начин ,по който Осъди и обвини Крим и Каталуния. Приемане в ЕС на Незаконна (според мерките на ЕС ) държава Шотландия...е пълен Абсурд ( според политиката на ЕС досега).

До някъде си прав, но само донякъде! Съгласие за провеждане на референдум се дава от британския премиер, което прави референдума валиден. Така стана през 2014 г. Испанското правителство не даде съгласие за провеждане на референдум в Каталуния!

Крим е анексирана от пРосия територия и там не е имало никакъв референдум, а само ИМИТАЦИЯ на референдум! Каталония въобще не иска да се отделя от Испания - няколко идиота, купени с петрол-рубли подкокоросвани от Кремъл, мътеха главата на шепа лумпени .... Шотландия е съвсем друга бира - тя продаваше риба и уиски на ЕС, а сега нещата се променят заради глупостта на Фараж и компания, на които им пречеха кривите краставици и кривите банани ......

На практика трудно ще се разделят на две, като от векове живеят в една държава на един остров. Препдолага, че на повечето хора им е нужно да пътуват до Англия без проверки, отколкото някъде другаде. Това означава и да приемат еврото и да смятат в различни валути на острова си. Ще трябва да се делят армия, военни бази, риболовни права и прочие. То за това ще трябват нови преговори, които ще продължат 100 години.

Давайте шотландци с вас сме след това и коравите ирландци ще им покажат среден пръст на англезите и ще ги поставим на мястото им .Долна английска паплач най долния народ наравно с руснаците измет .

Назряват събития и е редно своевременно да готвим Спартаните за хуманитарни бомпандировки на Лондон защото не зачитат правото на Шотландия на самоопределение

"Като независим член на ЕС Шотландия ще е партньор и ще може да изгражда мостове, не само към по-силна икономика и по-справедливо общество, а и за улесняване на отношенията на Великобритания с ЕС" Тази наистина не е добре след като може да приказва за ''независимост'' в еврогейкия..,

да бе, 58%, поредните гьобелсови пропаганди, либерастките медии си пишат като Работническо дело едно време, едни и същи опорки, за добрия ЕС и лошия брекзит, а че референдум има, че харата са си казали какво искат, не ги интересува, пишат и драскат. Цял соц лагер се разпдна без да има хър-мър, всичко стана незабавно без каквито и да е условия, не като сега колко години преходни, пък кой на кого какво ще плаща, ще внася, та плюене по медии и какво ли не, няма измъкване братче, толкова за равни и по-равни.

Голям боклук е този Борис Джонсън,тъпо племе са това англичаните и го доказват със всеки изминал ден.

Като ти гледам граматиката май си минал покрай лекарите.

да се обадят... Троянски коне или кранти на империята.

какво не е ясно за ЕС - запада е с либерастка ценностна система, наложена от демократите на сащ, задачата на марионетките меркел, макрон е да я наложат в бившия соц лагер, което вече се получава благодарение да техните пък марионетки, начело с нашия Бою. Изцяло е съюз за ограбване - те ни нареждат кои сектори да развиваме, цялата икономика лека полека е в ръцете на няколко частника - от индустрия, енергетика, селско стопанство, туризъм, целия малък бизнес е унищожен, дори козите на бабите по селата, по една кравичка, който гледаше, по едно прасе, всичко на дребно е унищожено.Внасяме милиарди вноска и после те ни казват къде да го сложим - за "образование" на манго, за строеж на общински жилища за манго, за мигранти, за селско стопанство на няколко частника, но с условие да изнася за запада и то само с високо качество, да внасяме от полша еди какво си да се развиват те и прочие.И накрая цялата млада свежа кръв да отиде и работи на запада за жълти стотинки. Което е добре за Бою, щото не са му на главата да протестират,пращат пари наготово да му подхранват икономиката и да хранят възрастните си близки та бою да краде от пенсиите им, с пълен стаж да взимат по-малко и от неработилите.И няма да изреждам за "ценностите" и прочие либерастки мизерии.Те това е ЕС. Англия се спаси, за нас умирачка, за такива като Бою такава система носи векуване,вие си преценете кой добре ,кой зле.

:)))) Много си тъп ама много :)))

я новия Мел Гибсън мда шотландците са достойни за уважение хора не са ингилизи.

е не може да сте толко кухи, "в ЕС всички страни са равни"- това да се твърди след толкова години вече в ЕС е просто откачено. Виж ако искаш да кажеш че няма измъкване- да, това единствено е вярно, БГ няма абсолютно никакви шансове за измъкване и да иска, защото ЕС си е измислил железни хватки.Не съм чул досега бананови републики сами да се измъкнат. Е, Англия не я броя, защото тя си е най-силната и макар и с много жертви успя, а ние с жертви, без жертви, няма измъкване.

Че кой нормален българин иска да напусне ЕС. Само русофилистаците искат в Евразийския съюз.

като гледам Англия щото излязла та отишла в Евразийския съюз, нарочно се пускат такива внушения, че виждаш ли няма да сме самостоятелни, интерсно целия свят ли е в евразийския съюз, та не виждам защо ние да не можем да сме независими. Друг е въпроса че никой няма да ни пусне,как се получава че който иска да излезе - не може.

От къде да се измъкнеш бе лумпен от Европейския съюз ли и къде ще отидем може би ти се иска да отидем в Евразия. Ами не е трудно ако това искаш стягай си багажа и марш в Русия един тъпак по малко в България.

Хубаво, ама защо си траехте досега? Николинка си пада по заявленията, но действия откакто я заплашиха от британските специални служби, няма.

а ние кога ще станем независими

Ние винаги сме били независими,от нас никога нищо не е зависело...

Много ще се радвам да видя "на живо" една дупка в короната. Падащи бабешки глави с корони - да! На БиДжи баща му да стане французин - да! Разпалих се....

А,и да допълня ,промоциите за алкохол продавани в големите търговски вериги в Кралството не включват Шотландия.Затова Скотите слизат до Камбрия да пият евтина пиячка.Обичам ги,те са също като нас,Българите.Дажи мисля да си купя имот там.

Шотландците са симпатични но мързеливи хора.Те живеят на дотации от Лондон.Реално погледнато гледат само овце,някъде към 6 000 000 са.Друго не се сещам.

Tова няма нищо общо с истината. Шотландия има по-висок брутен продукт на човек, отколкото Англия. Освен това са дали на света парната машина, икономическата теория, телефона, велосипеда, телевизията, пеницилина, инсулина, автомобилните гуми, банкомата, хладилника и т.н. Земеделието им също е развито, но включва не овцевъдство, а кравевъдство. Няма да е зле да престанеш да се осланяш на английски медии, а просто да се поразровиш малко в темата.

Инсулина няма нищо общо нито с Шотландия, нито с Англия, бъпреки че градът където е открит се казва Лондон.

Независими в ЕС няма!

Стърджън и компания май бързат, за да не проличат какви ще са последиците от Брексит-а. Ако се окаже, че цялото Обединено Кралство е на кяр от сделката и излизането от ЕС и шотландците променят желанието си да напуснат UK? Че предпочитат риболова пред евробюрокрацията? Да не повторят историята на Корбин и партията му! :)

Какво знаеш ти за Корбин?Той е Марксист идеалист.Развел се е с втората си жена защото тя искала да запише синът им в частно училище а не в държавно както Джеза е искал .Корбин е от стара ритне лейбъри и много хора го уважават,но му спретнаха този антисемити ски скандал и го отвяха. БоДжо му е през Уя какво иска Никола Стържънт колкото и отракана да е в нейните пасквили.

Dano uspeiat s referenduma i sled tova da se priseadiniat kam EU. WELCOME

Подкрепям. Всички българи сме дължни да подкрепим, ако мнозинството шотландски граждани го желаят.

Успех, Шотландия, дано извоюваш своята независимост. Който има желание, да прочете: https://www.thenational.scot/news/18981492.nicola-sturgeon-scotland-will-back-soon-europe/ В статията, която е от първи януари 2021, обширно се обяснява защо Шотландия иска да е независима и защо ще е по-добре. Към статията има и няколко стотин коментара, като болшинството от тях са в подкрепа на независимост и членство в ЕС. Хората масово говорят за това, че Обединеното кралство им ограбва ресурсите/активите.

Да си спечелят независимостта като влязат в ЕС е пълен Нонсенс, Безсмислица ! Независимостта е Извън ЕС ,а вътре е пълна Зависимост ! Затова Англия се евакуира.

В ЕС, където всички страни са равни и имат правото на вето в Европейския съвет, Шотландия би била несравнимо по-малко зависима, отколкото при сегашната силно ограничена автономия, почти изцяло под котрола на Лондон, който я третира като безгласна буква. Англичаните се 'евакуират', защото кръговете зад Брекзит и Тръмп ги погъделичкаха по комплекса за миналото величие и те, като последни глупаци, се вързаха. Те ще си и останат единствената жертва на този задкулисен трансатлантически проект.

е не може да сте толко кухи, "в ЕС всички страни са равни"- това да се твърди след толкова години вече в ЕС е просто откачено. Виж ако искаш да кажеш че няма измъкване- да, това единствено е вярно, БГ няма абсолютно никакви шансове за измъкване и да иска, защото ЕС си е измислил железни хватки.Не съм чул досега бананови републики сами да се измъкнат. Е, Англия не я броя, защото тя си е най-силната и макар и с много жертви успя, а ние с жертви, без жертви, няма измъкване.

Сърджън се надява, не "Шотландия". Шотландците на 2 пъти гласуваха да останат в ЮК. Това, че мнозинството от тях точно сега искат да напуснат е смао предположение.

Ама повечето мунчовци я карат на емоции, а не на дори основни познания

Теб, като част от 5-тата руска колона, притесняват ли те искането за независимост на Шотландия и евентуално пълноправно членство в ЕС? А толкова усилия положихте в пропагандата по време на Брекзит, а сега продължавате с Булекзит, ама ще има да почакате!

Не ме притеснява искането им! Даже се радвам! Но такова искане идва само от около 30% от населението на Шотландия, а не от всички! По ме притесняват откровените глупости, които пишеш. Затова и ти опонирам. Не че не си образован и не следваш логика. Но нямаш и най-бегла представа какви са нагласите в Шотландия, още по-малко в Ирландия. Да не говорим за последствията.

"Очаква се нов референдум, 58% от населението вече подкрепя скъсване с Обединеното кралство" Твоите данни за 30% откъде идват? Цитирай нещо, което е откровена глупости, че много на ангро го даваш. Прочети следната статия, която е от 1-ви, прочети и стотиците коментари към нея, и пак помисли кой откровените глупости, за които така смело и без покритие пишеш: https://www.thenational.scot/news/18981492.nicola-sturgeon-scotland-will-back-soon-europe/

Два пъти гласували на референдум да останат в ЮК?! Това само по себе си показва колко си запознат със ситуацията в Шотландия...

Напълно подкрепям, света, трябва да живее заедно, всички са хора

Стърджън губи почва под краката си и бърза да спаси колкото може от политическия капитал. ЮК след брекзит е в чудесна форма. Истерията в Шотландия спада. Споразумение с ЕС беше постигнато..... Партийката на премиерката беше в своя апогей точно по времето на истерията след Брекзит. Колкото повече се успокояват нешата, толкова повече ще й пада рейтинга сред шотландците. Разбираемо е да се опита да вдигне врява преди съвсем да се е разминала ситуацията.

Шотландия ще са много по-добре, когато са независими. Ще продават газ и петрол на Англия, ще са пълноправен член на ЕС. Обединеното кралство ще се разпадне без Шотландия. С. Ирландия ще се обедини с Ирландия. Англия ще остане самотна и изолирана. И най-важното - Шотландия няма да зависи от Уестминстър. Гарантирам ти, че Джонсън ще загуби следващите избори, както Тръмп. Те двамата реално са едни и същи.

Колко глупости, изписани само в няколко изречения!

Пич пий си лекарствата редовно. Хоч не си добре.

Само че под Шотландия тук се разбира само г-жа Стържън (както сте я наисали). Ако Шотландия реши наистина да се отдели от Обединеното кралство, то тя ще се разпадне. Минимум 30% от населението й са лоялисти на Кралството и поне още толкова са умерени до там ,че да не искат разпад на държавата. По-скоро ще видим нов премиер в Шотландия, отколкото разпадане на ЮК.

Така са разправяли някога и за Република Ирландия, ама доста добре се справят като самостоятелна държава... Обединеното кралство е създадено със сила.

То щото Германия е създадена с цветя и рози. Бисмарк е обединил Германия с "кръв и стомана" по негови думи. Сега какво - да се разпадат отново на 200 държавици по твоятаа логика ли?

Трябва да питаш германците. Ако те искаш - да се разпадат. В случая коментираме желанията на шотландците, ако не си разбрал. Шотландците решават, а не ти, Германия или омразния Уестминстър.

Точно Шотландците гласуваха против отделянето от ЮК и то не един път. Ако трявба пак ще си наоравят референдум и пак ще гласуват против.

Браво, важното е да се гласува, така е демократично, само че Уестминстър не дават, понеже ги е страх, защото хората си променят мнението. Ще видим какви ще са резултатите на новия референдум, ако Уестминстър го разреши. И понеже имаше една много негативна кампания от Уестминстър срещу ЕС, представяш ли си, ако ЕС беше забранил на Уестминстър да проведе референдум за Брекзит?

През май ще има избори за шотландски парламент, като се очаква Шотландската национална партия на Стърджън за пръв път да спечели над половината места. Ако не тя, кой друг се очаквало да стане 'премиер'?!

Изборите в Шотландия да преминат много по-различно от твоите очаквания.

То е ясно. Ти си трол и винаги очакваш противното, как иначе ще се трупат коментари и импресии.

Блянове, Блянове! И де ши идат като се отцепят? Европата ши им напечата напечата стотина милиарда за добре дошли? Може ли някой изобщо да сметне смяна на валутата на една държава? Колко ще струва на самата държава? И да не е само валутата! Шотландския паунд е обезпечен от английската централна банка, ве, мушмороци! Ако не можете да мислите с тез празни тикви на раменете ви, поне четете!

Населението на Шотландия е 5.5 милиона, БВП е 202 млрд. долара. Пада се по близо 40 000 долара на глава от населението. Над 82% от добивания петрол и газ в Обединеното кралство идват от Шотландия. ""През нашите близо 50 години членство ние получихме огромна полза от четирите свободи на единния пазар, включително свободата на движение. Над 230 000 европейци са се установили в Шотландия. Те са наши приятели, наше семейство и бихме искали да останат", казва Стърджън." Шотландицте могат без никакъв проблем да се оправят в пъти по-добре икономически от България. Очевидно ти нищо не разбираш от икономика.

40 бинки БВП не е нищо особено. Не че е зле - нещо като Испания. Много под Австралия, Канада, САЩ...

Ти пишеш глупост след глупост! Понеже ти разбираш от икономика и геополитика, обясни на нас-невежите, след като Шотландия се отдели, каква валута ще ползва и с какво ще бъде обезпечена тя? Ще ти дам жокер- няма писан закон, който да забрани на която и да е държава да ползва, която и е валута! Давай, " икономисте ",чакам с нетърпение твоето прозрение!

Ти явно се имаш за по-умен от шотландските политици или се чудиш се какви аргументи да си изсмукаш от пръстите. Ще ползва такава валута, каквато реши правителството и народа на Шотландия. Ти нямаш думата - можеш само да лаеш в Дир.бг. Сигурен съм, че от ЕС ще ги приемат по бърза процедура и ще могат да използват и евро.

Шотландците има защо да искат независимост. Ако не сте чели, четете за чистките в Шотландските планински райони - Highland Clearances. Всичко е организирано от англичаните. Хиляди шотландци са изселени насилствено и емигрират - сравнимо с Голямата екскурзия в България. В тези години много хора от Ирландия и Шотландия емигрират отвъд голямата локва - САЩ.

Това което саси причинявали шотландци и англичани в исторически план бледнее отално пред това, което народите на контитнента са си причинявали един на друг. По твоята логика ЕС трябва да се разпадне на секундата.

Ама мунчо от де акъл да го знае това? Европейски съюз в тогавашната му форма е създаден точно, заради това- да не се водят войни! Защото колкото повече две или повече държави са обвързани с търговски взаимоотношения, толкова е по-малка вероятността те да воюват!

Ако седнем да изброяваме насилията сещу чужди народи в Европа, дори няма да се сетим да споменем процеса, който си цитирал. Т Някакъв си икономически процес, при който земевладелците забогатяват, а обикновените хорица остават без препитание не е нищо особено в европейската история.

Всеки процес може да бъде омаловажен, както и всеки е свободен да напише каквото иска. Но фактите са, че повечето шотландци мразят Уестминстър и искат независимост. Последните изследвания го показват.

Не е просто мое мнение - очебиен факт е. Стига да имаш поне нещо общо с науката история.

Всичките 150 поробени народа ще гласуват за свобода и излизане от кочината. Русия ще остане с Московска област и бункера на Путин с Путин вътре

ако бие шута на кравария,там ще останат само негрите и соросите

Да загуби най-високите заплати в целия свят, за да носи фланвлка с лика на Путин? Смях

Тези народи не са поробени, а са просъществували досега благодарение на Русия. Някои даже имат държави, каквито никога не са имали.

Ти шегуваш ли се?

Различна вяра, култура, обичаи, но е част от Русия и е просъществувала благодарение на нея Доста ниска топка си

Много общо има Русия с Шотландия и обединеното кралство...

Че Русия в враг на цивилизацията и изконен български враг и затова ни интересува много повече, отколкото някаква си Шотландия

Статията няма нищо общо с Русия. Всеки човек си има собствено мнение, не се опитвай да натрапваш чужди мисли и да казваш кой какво го интересува и как трябва да мисли. Намери си статия за Русия и се упражнявай в тролстване там.

Браво на шотландците!

След Шотландия ще е Уелс и Сев. Ирландия. Няма и помен да остане от "великото" на Британия.

Обединеното кралство е един съюз, създаден с много кръвопролития и геноцид. Векове наред англичаните са окупирали и нападали съседните държави. През цялото това време насилствено са англицизирали и променяли вярата, езика, културата и обичаите на хората. Всичко започва със англицизирането на шотландската аристокрация - в България на такива хора им казваме "еничари". Например със закона за образованието от 1872 г. Англия налага ексклузивното изучване на английски език в Шотландия и забранява изучаването на шотландски език. Затова днес в Шотландия всички говорят английски, а не шотландски. Ние в България имаме богат опит с опитите на една група да претопи друга. Да вземем за пример и една Македония. Друг голям проблем на Обединеното кралство е, че там всички решения се взимат еднолично от Англия - Уестминстър. Поредното доказателство за това е референдума от 2016, когато Англия не се съобрази с вота на Шотландия. Доказателство е и недемократичния отказ за втори референдум от страна на Борис Джонсън, който е наполовина турчин. Прадядото на Борис Джонсън - Али Кемал, е турски предател, убит от тълпата и обесен на уличен стълб. Европа очаква независима Шотландия с отворени обятия. Сложете край веднъж завинаги на английската окупация, продължила толкова векове. Ние, българите, можем само да завиждаме на шотландците, че имат политици като Никола Стърджън, които знаят как да отстояват националните интереси.

Аре бегай !!

Сепаратист гнусен!

бе ти за российската империя ли пишеш бе?

В Шотландия магаретата ли преобладават?

Много изкараха след нас...ингилизите! Съчувствия!! Амшн!

Шотландското уиски е хубаво - ама само с него ще им е трудно да се прехранват...

Що? Че не могат да копат ли??

А шотландките как са? Ще помагам.

Муци са!

Е, ми въпросът почти е решен.

Ами тогава ще им се наложи освен уискито, да измислят и други неща. Напр. парната машина, икономическата теория, телефонът, велосипедът, телевизията, пеницилинът, инсулинът, автомобилните гуми, банкоматът, хладилникът, и т.н. Пардон - всичките тези неща вече са измислени точно от шотландци. И в тази връзка, съвсем неслучайно, Шотландия има по-висок брутен продукт на човек, отколкото Англия, ако не броим Лондон (който е столица не само на Англия, а и на цялото Обединено кралство и така концентрира материалните блага на цялата държава, вкл. и Шотландия).

Значи , борис джонсън е борец за независимост !!! ??? Пречи му Европейския съюз !!! Да бъде така добър и да уважи стремежа за независимост на Шотландия, както Европейският съюз уважи стремежа на джонсън да бъде велик политик, обединяващ Лондон и предградията му в свещена Лондонска империя !!!:(((

Не пипайте Кралството, ейй!

Гребена няма да иска да им даде нов референдум. Ама ще клекне накрая и изкуствената Великобритания ще се разпадне.

С борис джонсън, англичаните настъпиха ядрена мотика !!!! Просто си разсипаха окончателно империята и се превръщат в средно голяма индийска провинция :((((

Няма независиманация в ЕС, всички са роби на глобализма и толерастията.

ти си роб на педерастията и содомията

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън днес изрази надежда, че Шотландия ще извоюва независимостта си и ще се присъедини към ЕС, като подчерта, че Брекзитът е станал против волята на шотландците... Трябва им само едно "Смело сърце" и ще извоюват независимостта си.

пожелавам им успех в "отцепването", те го заслужават

Вземи прочети историята ! Никакво смело сърце няма да им помогне !

Червени, гладни, бедни и болни селяндури, глейте си празните хладилници и съдраните джобове, бре! Ганьо, както винаги разбира от сичко, включително и геополитика.

Шотландия се надявала... Надай са Калино на млад уй...

В "Brave heart" не беха ли баш скотиши?Теа шибани кръвосмешители инглишите...да ги изкоркат по такъв абдалски начин.Начи Бг вече могат да споко.Не са най-големите идиоти в европа.А некой вече спомня ли си за еврейската свиня давидчо камеронов.Не, той си изпълни поръчката от началниците и се изсули като пръдня из гащи.И сега балъците ше плащат.Както винаги е било де.Тарикатите си тарикатстват,балъците плащат сметката.

В Шотландия освен политиците никой друг не мисли за независимост.

Това не е вярно. Поздрави от Шотландия:)

Повечето от моите познати шотландци искат точно независимост. Пък и аз лично гласувах на референдума през 2014г. :) Мога да те уверя, че тенденцията е ясна и категорична - въпросът не е дали Лондон ще загуби Шотландия и Сев. Ирландия, а дали Англия ще остане и без най-старата си колония -Уелс.

На всички им писна от лигавщините на англичаните.... все едно само те са най-хитрите и искат само те да живеят като царе а всички други да ги търпят. Махнаха се най-накрая- то бяха лиготии, все претенции- законите да важат за другите, а пък за тях да имало изключения.... Да ходят сега да целуват задниците на американците, да видим какво ще им дадат стиснатите евреи. Честито!

Шотландия ако стане независима и бъде приета в ЕС куп други територии ще искат същото, започвайки от Каталуния. Много труден сценарии е това.

Не е същото. Ама хич. Шотландия си е независима държава. Каталуния е област в Испания.

Уточни си понятията.

Бе то и Косово беше област в СФРЮ...

Браво на Шотландия. Най-сетне да се опълчат на погазящите правата на другите във Великобритания. Независимост за Шотландия.

Да не стане като с изборите в Англия, когато лейбъристите щяха да вземат власта, да правят 2-ри референдум и да се връщат в ЕС. Естествено прогнозите бяха на тяхна страна. Последва един от най-големите разгроми в историята им и млъкнаха засега.

Хубава идея, но няма премиер на UK който да одобри провеждането на референдум. Ако им го позволят край на UK.

пожелавам им успех,това ще бъде хубав шамар по зурлата на онези паразити от "двора"и любители на джендърството като садъка и борето!Освен това ще се наложи да си провенят името от Велика Британия ,само на Британия! Името "обединено" кралство ще бъде само кралство!

PEYTSCH

Шотландския език е по-велик от „македонския“ защото от Шотламдия е уискито и готените полички без гащи отдолу !

PEYTSCH

Те ще влязат в ЕС поне 100 години преди скапаниъе скопяри...

Русия ще се разпадне без никакъв референдум За кеф на свободния свят Ще има ссср 2

за евросъюза ли говориш

Не, за майка ти

Не се наврещя, ей! Къде ви изравят такива, бе ?!

а е това русия??