Прогноза: 53% не искат независимост за Шотландия

Привържениците на оставането на Шотландия в състава на Великобритания водят с 6% пред желаещите независимостта й, сочи последното допитване по въпроса.

Обратно в новината

Коментари - Прогноза: 53% не искат независимост за Шотландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

60 % за Независимост 40 % за Зависимост

Чул те Господ!!!

Тогава си останете скотове завинаги!

Какво? не щете фрииииииидъъъъъъъъъъм???? НЕ ВА Е СРАМ!!!

е уолъс, ма как така фриидъм от царството на парите? При тез кекави поданици. Да нсъ горди кат тебе, а? Назобени и зарибени от 3 поколения убав живот. Нема а напуснат кошарата към планината никогиж! Фриидъм пред телевизоро! И да ни пуснат брадъра да се позабавлеваме малко.

Защо им е на шотландците Европейски съюз?! Ще се договарят с Китай , Русия, Бразилия и т.н.

че хората предварително се регистрират за участие в изборния процес и едва след това гласуват. За разлика от България и разбира се от великата савецка страна, в часност Крим. Някой може ли да си представи кримчаните първо да се регистрират и след 2-3 седмици да гласуват? Хахаха...

Ако това е истина, проруските блядки могат да се хапят отзад....

Само дето в Крим сноваха зелени човечета с танкове, бронирани коли и други агитационни материали за референдума .... А това го няма в Шотландия!

В Шотландия значи може, а в Крим не може-даже е забранено...

в Шотландия може, защото хората не са под дулата на автоматите на английската армия. В Крим беше цирк неземен, само в савецката държава имаше такъв. За това там НЕ МОЖЕ!!!

промени ще има , без значение какъв ще е изходът от гласуването

резултата, като референдума ще върви още 2 часа и 20 мин.?

Независимо резултата ше си сипя едно... Chivas Regal 18 Year Old Blended Scotch Whisky

добро е това уиски. Аз си предпочитам Лагавулин, 16 годишно

От това да имаме саксонци за приятели, по-лошо е само да ги имаме за врагове...

Абе кой ще им позволи да се отделят от великата колони-британия беее, алооо? Ето че вече според "прогнозите" резултата щял да бъде за оставане, то е ясна работата. Един вид, "ето ви на, направихме ви "референдум" (със предопределен резултат) и "ВИЕ" сами си гласувахте да оставате към британията, нема се обаждате повече, "вие" си го гласувахте". Най-добрия начин да накараш някой да млъкне е като му създадеш илюзията че получава това което иска, но всъщност така правиш, че си става на твоето въпреки всичко. Естествено, резултатите ще са "за" оставане към ингилизията, (ама кой ще й позволи на Шотландията да се отделя бе??), резултатите ще се сигурно много близки, (щото така е най-убеждаващо) но ще води оставането, работата е ясна.

Хаха, ти явно никога не си стъпвал във Великобритания. Очевидно е, че не знаеш как се провеждат избори тук. Машинациите се случват по време на кампаниите, когато се вадят компромати, кирливи ризи, подслушва се и какво ли не. Опре ли до гласуване - там "лабаво" няма. Цялата процедура е абсолютно публична. Всеки може да отиде да гледа, брои се ръчно, а не със съмнителни компютърни системи и резултатите се обявяват веднага, на момента. Така е и на парламентарни, и на общински избори, и на референдуми. Това да не ти е България, май френд.

Живота не щади овците който слушкат какво казва телевизору и интернету. А ти ако си във ингилизията както твърдиш, ще си твърде зает да чистиш тоалетните вместо да си във български интернет сайт и да следиш кой какво пише.

По леко с ентусиазма . Очевидно много хора са забравили какво се случи с референдума за така наречения Лисабонски договор . Референдум до дупка докато се получи ''правилния'' резултат

"Машинациите се случват по време на кампаниите, когато се вадят компромати, кирливи ризи, подслушва се и какво ли не... Цялата процедура е абсолютно публична. Всеки може да отиде да гледа, брои се ръчно" Ми още по зле! Мозъците им се изглаждат със медийния натиск предварително, въпросните "компромати" и подобни жълти лъжи и помия. Ето я й типичната "прогноза", част от пропагандата която ВЕЧЕ насочва към какво мнение ще "гласуваш". А със колко ли подобни "прогнози" са ги заляли преди това? Явно обработката е предварителна.

Ако изборите в коя да е държава наистина решаваха нещата, повярвайте щяха да ги забранят.

Напълно съгласен съм, предлагат ти се 10 бонбона във различни опаковки, само че вкуса им е един и същ.

Правилния ам-англ. филм, където се посочват автентични артефакти от разкопки в полосата м/у Румъния-Молдова-Украйна, наричана Голяма Скития (ака Сарматия, населявана от Аспарухови българи), като свидетелство , че т.нар. крал Артур произхожда оттам, ще започнете да разбирате характера и особеностите на ингилизите и останалите островитяни, които са ни бртовчеди по права линия!

Не само англичаните, но и уелсците като преки потомци на кимерите.

A vie kato tzitirate zastho sashtevremenno ne se nauchite da izpolzvate BG dumi....? I izobstho kakva e tazi tapa moda v BG da se izpolzvat postoainno angliski chujditzi....! Mnogo e tapo, ne vi pravi nito po umni nito po obrazovani ili moderni....

Друже, какво точно искаш да кажеш с този си ник, че нещо не става ясно как се вързва с "негодуванието" ти?!

Ако шотландците решат да се отделят от Великобритания, това ще е първият прецедент за излизане от ЕС...

Не си спомням в ЕС да е приемана полу-Британия?

В ЕС е прието обединено кралство Великобритания, но сега ако Шотландия се отдели, нейната територия и население дефакто излизат от ЕС. А това би било първи прецедент на излизане от ЕС. До сега няма механизъм за изключване или напускане на съюза

Статистика от генетични изследвания показа, че в българите тече 17% келтска, 42% тракийска, 12% славянска, 12% прабългарска и 17% кръв от племето пеласги, населявало Балканите преди идването на гърците. Всъщност обаче, келтите оставят следа не само в сръбските гени, а и като цяло, в историята на целия Балкански полуостров. Историческите извори сочат, че на територията на Тракия около 3 в.пр.н.е.е имало Келтска държава, но тя е просъществувала сравнително кратко време. В периода от 278 до 213 г. пр. Хр. по долината на река Тунджа келтите обединили под своята власт сродни племена (трокми, толистобогии, тектосаги и етосаги), които не последвали другите келти в малоазийските им походи през 278 г. пр. Хр. Местоположението на келтската столица Тиле е обект на спорове и до днес. Някои я пращат към Кабиле край Ямбол, други - чак на юг от Одрин. Мнозина изследователи обаче смятат, че Тиле се е намирал на мястото на днешно Тулово. Последният келтски цар е Кавар.Преди две години швейцарският Институт по генетика "Игенеа" оповести данни за генетичната чистота на балканските народи.

КОгато по нашите земи е иало високоразвита цивилизация, Когато тук е обработено най-старото обработено злато в света, келтите и живееите по британските острови още са серели от черешите и са си застъпвали пръстите на ръцете като ходат

Никой не оспорва древността на българската култура, българите са библейски народ, ако не най-древният народ то един от най-древните, но според генетичните изследвания имаме такива гени, смесили сме се явно по-късно с тях.

Хубава работа, но като се пресилят леко нещата започват да стават съмнителни - да не казвам смешни. За сравнение - имаше един турски историк - "учен". Толкова се увлякъл в трудовете си, че изкарал Омир - турчин, с име Юмер Ага. А Агамемнон - Ага Мемнун. И да се смеете - тоя си е вярвал. Тъй че внимавайте какво четете.

това е защото ги нямаше вежливите зелени човечета с автомати, както в Крим. Иначе щяха да са 95% за независимост

ште има ли за кържали и лудогорието

Събуждаш се и си се отвил абе калъф, кога е имало Кърджалийска и Лудогорска република ама сте смешини, вашите жени да не искат бурки или синовете ви да искат да ги скопят затова че са погледнали момиче!

Шотландия си е отделна държава от Англия, и по принцип си е независима. Кърджали държава ли е? Ще се набиват на някой шабаните ама ще видим на кого и кога

Уолас и Ботев са духовни братя! Свобода за Шотландия и България!

БЪЛГАРИЯ АКО БЕШЕ ОСТАНАЛА МОНАРХИЯ СЕГА ЩЕШЕ ДА Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕДИ МНОГО НАПРЕДНАЛИ ДНЕС СТРАНИ!

Пич,ама ти сериозно ли?

sps_hrsf@abv.bg

ха,хах,хах,хах,хах,........... ако некой е добър монарх, си има стратегия и тактика за запазване на династията и владенията. С тия, кобурготите не ни се получиха нещата. И кво щеше да ставе, ако бехме останали монархия след 1944-та? Ми идва симеончо и греда! Щеше да проиграе на рулетка България за един сезон. Посуе - ДГД поданиците. Сори, ма не стаа.

То келтски техния дали е еднакъв с ирландския? Абе в тази Британия някой с някой въобще разбира ли се като говори? То не бяха галски езици,уелски -нормански и други.

НИКОЙ НЕ ГОВОРИ КЕЛТСКИ-САМО ПО СТАРИТЕ ЖИТЕЛИ И ТО РЯДКО!САМО СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ КАТО НАПУДРЕНИ СЕЛЯНДУРИ!

Не плюй братовчедите да не видиш шут в ............

То и тук искат да ги "диктатури" една Ординарна Тиква, че и Куха на всичко отгоре.

от Великобритания. Освен уиски нищо друго нямат, като нас, голи цървули, ама с шише уиски и гайда.

Тия "голите" държат всички находища на газ и нефт, държат търговията с уиски и добивът на риба!

БЕЗ КОНТАКТИТЕ НА МОНАРХИЯТА И ТЪРГОВИЯТА ЩЕ ИМ СЕКНЕ! ГЛУПАВИ СЕЛЯНДУРИ ИЗЛЯЗОХА ШОТЛАНДЦИТЕ(НЕ ВСИЧКИ,НО ЧАСТ)

Успех на братския шотландски народ! Дано да успеят да постигнат независимостта си и да се отърсят от английския гнет! Свобода и за Ирландия!

ШОТЛАНДЦИТЕ ПОДОБНО НА ВСИЧКИ СЕЛЯНИ КРЕЩЯТ ТА СЕ КЪСАТ,А ВСЪЩНОСТ НИКОЙ НЕ ИМ Е ОТНЕМАЛ СВОБОДАТА-ИМАТ СИ ШОТЛндско право и парламент,позволено им е всичко,за което една корумпирана република може да си мечтае!Проблемът им е'промити мозъци'-слава богу само на част от тях!

Шотландците и българите са братя, народи любители на гайда, на свободата, хубавата ракия и вкусното шсембенце! Freedom for Scotland!

Тааг д"на!Таагъ гу он дзирса!Аалба селса! Чист галски език! Шотландия свободна!Шотландия неависима!Да живее !!!

Аалба саорса!Обърках се с испанският келтски! Бати тъпите езици!

Не бих се учудил,при впрягането на всички тайни служби:-(

Тук някаква юдеохазарска подлога сравнява референдума в Шотландия с референдумите в Крим и Източна Украйна. Абе боклук да виждаш при провеждане на референдума в шотландия някакви зелени човечета, който да следят за путлериски демократичното му провеждане!

Не мога да разбере какво толкова ги сърби нашите еврогейове за оставането на Шотландия към UK? Нещо не си спомням да бяха против при отделянето на Косово? А сетих се-това беше правата линия посочена от уса-то! Да изпаднеш толкова много,че да нямаш собствено мнение и да слушаш насоките от вън си е жив резил! Нека си решават хората,НО ПРАВИЛНО!!/иначе може да има и санкции/!Нали ,кончитки?!

Аз пък не мога да разбера БГейците, които се радваха на Азис години наред да си завира бръснатия задник в лицата им, но когато от Кремъл им щракнаха с пръсти станаха големи анти-гейове. Азис и чалгаджийските кви уса-то ли ви ги докара бе, нещастници? Какви кончитки са те патили бе, те ли са ти виновни да си най-простия и мизерен загубеняк в Европа?

Не бе ,Русия ни ги докара,да те пера в чалгаджийската кратуна! Смотаняк,гейовете ,чалгата и всички останали простотии ни докара ,така наречената "демокрация",т.е. такива като тебе лицемери!

Английското ДПС, управлявано от сараите на султанката, пардон кралицата, сигурно е изпратило автобуси с изборни туристи, които да обърнат вота. Има сигнали, че плащат на индийците и пакистанците по 20 паунда да гласуват. Купен вот е това! Шотландия остава в лапите на английските дегенерати.

ами нека си стоят в африканско-арабското гето наречено британия....

СРЕДЕН ПРЪСТ ЗА РАШКИТЕ И ТЕХНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЪЗОЛИЗЦИ!!!!!

ку-ку,ку-ку!

Що така бе бастун?! Защо Шотландия МОЖЕ да се оцепва от Англия,а пък Крим и източните райони на Украйна - НЕ?! Да не би в Шотландия да са с три крака и три глави? Кажи бе, бастун!!!

МАНИ ГО ТОЯ КАЛЪФ АМЕРИКАНОФИЛСКИ - КЪДЕТО ГО ВИДЯ ЩЕ ГО БИЯ НА ПОЧИВКИ

Шотландия е част от Конституционна Монархия с традиции и истинска аристокрация,а Украйна си има работа с руската КГБ диктатурана селяците-мужици,произхождащи оригинално от долна класа хора с изродено мислене,огромна доза завист,злоба и алчност,гарнирана със селяндурка жажда за власт -да грабят колкото могат,защото идват голи като пушки,а аристократите освен пари имат и традиции,на които строго държат-не си менят мнението за едно денонощие..ЕТО ЗАТОВА!

Само се спрете за момент и прочетете отговорите на Хахаха...Без да вземам отношение към спора не мога да си представя по-дегенерирали, прости, озлобени и направо побеснели от невежество, мизерия и душевна мръсотия същества. Добре че ги има тези "форуми", та спряхте да драскате по стените на клозетите...

Естествено, че САЩ и техните подчинени ще са против. Сега водят за носа Камерън. В Северно море има 24 милиарда варела нефт на стойност 1 трилион долара. Това би дало възможност шотландците да се превърнат в нормална независима държава, която има контрол над бъдещето си. Демократичните фактори не биха го позволили в никакъв случай. Накрая с "не" ще са гласували 51% процента и ще кажат как са били спазени всички ценности на демокрацията. Точно както бяха спазени във Флорида 2004-та, когато Буши спечели.

++++++++++++++++

Ами тоя нефт ще свърши , и после?? И на първо време Шотландия е вън от ЕС. Всички чужди фирми и банки ще я напуснат и безработицата ще се увеличи много. Като е вън от ЕС тя е нерентабилна и не конкурентна.

Същото може да се каже и за арабите, че вече им привършва нефта, защото дълбаят за леснодостъпни находища в океана от април 2010г. насам. Шотландците ще бъдат по-добре самостоятелно, защото след време биха получили и място в ЕС. Цялата тази кампания за гласуване против нямаше да бъде необходима, ако липсваха доводи да се мисли обратното. Да не забравяме, че 2017г. Великобритания ще има референдум за излизане от ЕС и според първоначални прогнози 75% от англичаните ще гласуват "за", тоест оставането ще се крепи на шотландци и уелсци, ако са все още заедно.

ще свърши по бързо когато са в UK, а сега от вноските на шотладците в общата хазна се връщат само едни жалки 10% 5

Абе глупендер колкото Шотландия е вън от ЕС, толкова и Полу британия е вън от ЕС, кой е приемал в ЕС Полубритания, приели сме Великобритания, така че да не джафкат много вън са от бара Англичаните!

Е, що да се против като те имат интерес от разцепване и отслабване на Европа и UK?

Обама бил"против".Всичките останали клакьори от ЕС-също.Причините:голяма част от петролните концесии в Сев.море,биха попаднали в шотландски териториални води."Самотната звезда",Тексас,ще веземе мнооого лош пример.Същото би важало за Валония в Белгия,Каталуния в Испания,Бавария в Германия,Бретан във Франция......А най-верното кученце-съюзник на САЩ,май съвсем ще се спихне ....като Великобритания.

Ха ха ха, това за Валония, Бавария и Бретан сега ли си го измисли???? Ами кога ще говорим за Сибир?? Те наистина искат да се отделят, Дагестан, Ингушетия, Карелия, Японските острови. В Тексас само 30% са за отделяне, и къде ще отидат??

Толкова си прост,че направо вдлъбнат.

В демократична държава като Шотландия можеш да кажеш и НЕ, това не са руските референдуми в Крим и Dumbass. Които бяха подпомогнати от зелени човечета и автомати Калашников. Едно си е европейската демокрация и съвсем друго е руския тероризъм и тоталитаризъм. Нямат нищо общо.

Дано в Шотландия да не са такива промитаци като теб!

Вижда се съвсем ясно кой е промитак :-)

ТЪЙХТЪ,толкова си кух,че направо празен,лумпене...

Българите работещи и учещи в Шотландия ще гласуват ПРОТИВ отделянето, защото искат да запазят купища преференции, които имат кат европейски граждани.

Българите няма как да гласуват на шотландския референдум.

lu4ka

Абе остави човека. Той да си каже. Подготвен, неподготвен, все се обажда, нищо че става за смях.

Не знам защо си хабят енергията и времето тези с гайдите и полите! Ще си останат в КИНГ дома и ще забравят въобще,че са се натискали да се махат! Пълна загуба на време ,а още повече да ги коментира някой!

Ако се отделят ще сбъркат много. Ама колко ли хора го разбират? То това не е като да се биеш в гърдите - вижте ме аз съм патриот. Напротив националният им интерес е да са в съюза. Някой знае ли кои са аргументите за излизане?

Бай бай Грейт Бритайн, Разпадна се великата империя. Браво на шотландците. Сега как ще се казва United Kingdom UK? Divided Kingdom ще им пасва много добре на надутите пияндета.

Случайно попаднах на тв интервю с млада шотландка, на около 35-40 г., явно интелигентна, съдейки по начина на изразяване. Тя каза, че е ЗА отделянето на Шотландия, за да може страната да поеме по друг, различен от Англия път. Тя изтъкна, че в Англия социалната политика е много слаба и би искала Шотландия да се развива по модела на скандинавските държави, където няма социални контрасти - много богати и много бедни.

Младо момиче - моя възраст. Към 30, 40 до към 50.

На видео новините на Google News показваха и двете страни - всички възрастни хора са срещу отделянето, защото от Англия ги плашат, че загубят пенсиите си. Младите хора предпочитат отделянето въпреки, че сега английските паспорти им дават много предимства, когато пътуват по света. Явно много от тях смятат да си стоят в страната и да си знаят своето, а не да гонят чуждото. Но още отпреди доста време Шотландия въведе допълнителни шотландски визи за чужденци от Индия и други територии на Кралството и обикновено не ги допускат на своя територия.

Ако се отделят, трябва да има граница, визи, митници... Едва ли го искат наистина, просто не са го осъзнали; учудва ме, че са цели 47%?

Ако останат в Европейския Съюз след отделянето - няма да има граница. Но Испания се обяви срещу тяхното приемане, защото Каталуния също обяви дата за референдум и те със сигурност ще се отделят от Испания. Сега Испания обмисля да им отмени федеративния статус. В Шотландия също смятат да въведат дясно движение по пътищата както в Европа и да не купуват английски автомобили. По такъв начин ще затруднят максимално надменните англичани когато пътуват из страната на уискито...

че то имали англииски автомобили ? мини = бмв , воуксвол = опел , бентли = фолксваген , ровер = тата ....няма нито една под техен контрол .

Браво на Анди Мъри. Той е един достоен шотландец, а не някаква английска мижитурка!

По-вероятно е да е просто глупав, като повечето професионални спортисти.

Кой ще позволи да се отделят?Скотланд ярд няма да дремят и да чакат на случайността.

Абе не ви ли е ясно какво ще стане? Вчера лично баба кралица се намеси (прецедент!)! То ако трябва Камерън сам всички бюлетини ще пусне и лично ще ги брои! А днешното съобщение си е типично в български стил - подготвят електората да приеме манипулацията. То и тука Съюз от 307 години! Къв съюз бе? Те ги окупирали, поизбили ги, после - съюз на принципа, ако откажеш, освобождаваш територията и се преселваш при прадедите!

Най много ще загуби кралицата,че в нейната хазна ще влезнат по малко пари от данъци и ще трябва да прави икономии.

Пидал ага и шайката му от варадеровски папури иска пък зависимост на Натовска България от Путистан!

В явно нарушение на изборния ден се публикува резултат от социологическо проучване. Нищо. Това може и да послужи за мобилизиране на YES.

Великобритания няма да се разпадне, това да не ви е умрялото СеСеРе с измислените партийни секретари и смешните петилетки

Е, че тя Великобритания е голяма колкото Подмосковието.

Но е богата колкото три Русии

Циркове ,циркооове ..,еврейски ,разбира се !

Англичаните здраво купуват гласове за да не се отдели Шотландия.

Това да не ти е ДПС и Булгаристан

КОМУНИСТИ ПОД ФОРМАТА НА ИЗМИСЛЕНИ ДЕМОКРАТИ И СОЦИАЛИСТИ ПО СВЕТА ЖАДУВАТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА НАЙ-МОГЪЩАТА МОНАРХИЯ,СЪХРАНИЛА СЕ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ,НО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!ХОРАТА НЕ ИСКАТ КОМУНИЗЪМ И ИЗМИСЛЕНИ ЛИБЕРАЛИ ДА ИМ СЪСИПВАТ ЖИВОТА-УМНИТЕ ХОРА ИСКАТ КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ И ДОБЪР СТАНДАРТ,КОЙТО САМО МОНАРХИЯТА ЧРЕЗ МНОГОБРОЙНИТЕ СИ КОНТАКТИ И ИНВЕСТИЦИИ МОЖЕ ДА ИМ ПРЕДЛОЖИ!

Ходи в Англия да целуваш кралски задници, вижда се, че си плачеш за чорбаджиите.

Тц... Като му гледам писанията,направо е един от тях!! От благородниците!! Мама и татА-първи братовчеди....

Швеция и норвегия...Приказка... Все кралства, но мужиците могат само да мечнаят за подобна монархия... Техният цар не мисли , че само с топове, ракети и пр. никога нЕма да ги стигне. А кралете им имат скромни резиденции, далеч от тази на Янукович например.

Мале, даже и комунистите ги измисли в тази история. Май капиталистите са успяли да дадат на повечето патешко образование.