МВР се закани люто на пияни и дрогирани шофьори

СДВР обявява нулева толерантност по отношение на нарушенията, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Обратно в новината

Коментари - МВР се закани люто на пияни и дрогирани шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А досега колко процента толерантност имахте към тях, господа униформени? Май колкото е числото на банкнотата, която ви подадат! И ся кво праим, няма да взимаме вече рушвети, а?

Тъпунгери. Нали за това ви плащаме, бе идиоти?

Закани ред не прави. Държавата не работи.Единствено храним все повече държавни служители!

Няма такъв, дето никога да не е карал пил! Освен, ако ВЪОБЩЕ не пие! И правете разлика между пил и пиян - ако те спрат с 0.6 алкохол, значи ли "пиян"!?

Според статииката излиза , че за спортуващите с по 200 километра в час и малко по-малко в населените места ще има толерантност.Към кретените с моторите които карат на зиг-заг също ще бъдем толерантни .Парата отива само за свирката на потъващия кораб

Пиян зад волана с 30 км/ч или трезвен самоубиец със 150 км/ч в населено място?

"Проверката с дрегер отчела 2.28 промила алкохол в издишания въздух. Водачът бил и без книжка." - а от коя партия е?

който не е пил и не снася, казармената схема - почва пълна проверка на пътя - аптечка, триъгълник, подмишници, бедра...

преди 30 години, такива, ги лекуваха с труд в Белене . сега се пишат, десиденти

Колкото и да се напъват управляващите , пак няма да гласувам за Цецито !

Няма ли?... идваме...

Ден до пладне от пладнешки разбойници.

По скалата от 1 до 10 колко е била толерантността до сега. Вероятно 10, защото всички пияндета ги пускат и малко след това им връщат книжките, че дори им се извиняват за грешката от страна на полицаите.

по скалата -> 129...

И какво, ще им налагат мъмрене или дори строго мъмрене ли? Трябва колата отнемане на книжката за две години, през това време колата на трупчета в полицията на отговорно пазене срещу заплащане, пък ако ще в семейството на пияния водач да има още десет правоспособни шофьора.

Предлагам да издават по една седмична брощурка, както на ЛиТл и КуХланд... с точно местоположение GPS координати, снимки и тарифи на рекетчето - проценти-промоциики... да знаеме кога, къде, как и КОЛКО. Безплатно приложение - координати за всички платформи GPS да си ги лоаднем...

какво значи - СЕ ЗАКАНИ НА.....? МВР над закона ли е? А какъв е закона???? Дали изобщо МВР си върши работата, без да се закани???? И знае ли закона туй МВР?Да вземем и ние да се заканим - на всеки пиян нарушител да бием по двама от МВР!

ами то и един още все се ЗАКАНВА по цел ден се на някой се заканва... и останалите му подражават... визуално, лексикално...

ЕФЕКТ - КАТО ОБЯВА ВЪВ ВЕСТНИК - ТОВА С ОБЯВИ НЕ СТАВА ............

По време на "АКЦИИКИТЕ" на КАТ ще има ли намаление на рекета?

кастрация и в Белене да чука камъчки 10 години и колата на вторични

Ей как искам да ми падне един такъв да му разкажа една приказка, ама само с ръце и крака.

Както и преди съм коментирал - аман от тази кампанийност на МВР и КАТ. Да сложат график на МВР: понеделник 20:00-24:00 кампания за пияни шофьори вторник 18:00-20:00 кампания за пребити жени сряда 12:00-14:00 кампания за минаване на червено четвъртък 20:00-24:00 кампания престрелки в люлин . . . . В останалото време - правете каквото си искате А искате ли да плащам данъци само на това, което изработвам в неделя 9:00-10:00, а?

Не съм съгласен с тебе! Защо полицаите ще работят цели два пъти повече от катаджиите? То при престрелките е опасно, по-добре им отмени това задължение. Или поне го замени с проверка, дали си носим личните документи.

се закани люто на пияни и дрогирани шофьори. И защо чак сега? До сега спахте ли? Или такива са указанията от Брюксел? Пак нищо няма да направите, защото утре водач ще е момченцето на ШЕФА, в друг ден щерката на балдъзата. С един аршин трябва да се мерят всички нарушители на закона. В България обаче това го няма.

Дотук - добре, макар че съм абсолютно съгласен с "00". Ами на "чичковците полицаи" кой ще поореже малко крилцата, та да не карат без застраховка "гражданска отговорност" и по правилата (с включени фарове). Тия дни на двойна непрекъсната, без видимост, в завой, без сирена и сигнализация ме изпревари бус на "охрана на съдебната власт", та ме изправи на спирачката. Ще слагам регистратор и в "Нова ТВ"

"Малко по-рано, около 10 часа, 27-годишен мъж без свидетелство за управление, употребил наркотични вещества, е блъснал пешеходка на бул. Сливница. Полицаите установили, че автомобилът му Фолксваген Поло е спрян от движение. Полевият тест, направен от служителите на отдел Пътна полиция, отчел положителна проба за употреба на канабис и амфетамин у водача" Само за това деяние в нормалните държави директно ще получи минимум 20 години затвор.А пред вид нашата родина този за това сигурно е получил само глоба тъй като няма книжка за отнемане и колата му уж спряна от движение.Все тези наказания пък уж трябва да спират от движение лудите шофьори ама е ефекта е нулев.

Казано е "Страх лозе пази". Ясно е, че КАТ не може спира всяка кола и да проверява водача за алкохол. Но ако стане нещо и се установи алкохол му съсипваш живота - голяма глоба, затвор, конфискация и тем подобни. Само това ще спре простотията по пътищата, не разни показни акции - сетил се КАТ да се побара.

...надали. Сега чакам да прочета че трябва Велико Народно Събрание и промяна на конституцията, за да вдигнат символичната санкция за каране без книжка, спряна кола от двежение и т.н.

Едно е да се заканиш, друго е да го изпълниш. Или както беше по Н.Хайтов - едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. Тоя, дето е "измислил" тая PR акция, що не го уволнят за измама?...

Кой шче мЕ уволнява мене?

Какво означава това? Пак поредната ПР акция на МВР! До сега каква да не би да са толерирали пияни и дрогирани??? Всъщност най-вероятно е така, иначе няма как да си обясним високата бройка пиещи и каращи. Така или иначе МВР и в частност КАТ не се справят очевидно ама никак добре.

Абе ти какво искаш, да спират всички на пътя и да ги проверяват ли? Трябва гражданите да сигнализират за такива, само тогава можем да ги спрем. Както между впрочем става в другите страни.

Не искам да спират всички, просто не разбирам как може да обявяват нулева толерантност. МВР е институцията която на 100%, винаги и по-всяко време трябва да са с нулева толерантност към пияните шофьори. От обявената сега акция излиза, че до сега не са го правили и се питам: как така?? През годините се нагледах на всякакви акции, срещу зимните гуми, срещу липсите на вериги, срещу високата скорост, срещу престъпността....ефект никакъв. Всеки министър си избира някаква акция и я започва и ...нищо не постига. Аман. Не ни трябват акции, а да си вършат работата, по дяволите!!!

Ще се обадя, че мъжа ми кара пил и после.....

Те каквото и да се канят - ония в черните дрехи, дето се смятат за господ - "взимат рушвета и кой от къде е". Цялата работа се обезсмисля.

Скоро гледах по една от телевизиите наш дипломат в Швейцария как обяснява техния закон:при употреба на алкохол от водача полицаите му съставят огромен акт от 1000 евро и веднага на място той трябва да плати с карта чрез посттерминал в полицейската кола.Ако няма карта,другия полицай и нарушителя се качват в колата и отиват в на-близката автоморга,където на преса се смачква колата на метален куб с размери 1 метър на 1 метър и се връчва на нарушителя да си го вземе.ГАДНО,НАЛИ........

Моята кола струва 500 евро, защо да плащам 1000 евро, по-добре да им подаря колата!

ами за останалите 500 да те пратят при тъмнозалениете да им станеш булка

Голяма фантазия имаш... и в Швейцария ползват франкове, швейцарски франкове! Другия път така разкажи измислицата си ;)

глупак,хората са написали,че са го давали по ТВ,какво има да соментираш по-вече...

Всичко това по-горе показва 1 - смехотворно законодателство! Напъните на СДВР са откровенно предизборни. Къде бяха до сега?!

в храсталаците... в последните 10-на години забелязвам вопиющо отсъствие на тюфлеци по улиците... в редките случай (1-ти на пъти) дебнат в разни храсталаци за скорост, но антирадара ги хваща от далече.

исках да кажа 10-на пъти за 10-тина години... а за това време само 2-3 пъти са ме спирали - 1 път с нагласен радар... след като питах в колко часа е нарушението, беше 8 мин. преди това и за да ги издразня допълнително им казах "охоо преди 8 мин още си пиех биричката...", естествено не бях помирисъл даже..., връчиха ми "документацията" - пожелаха ми приятен път... и бързо-бързо спряха следващата риба - с нагласеният радар... другите 1-2 пъти "хайки" - проверка на документи.

Основният извод който се налага, за да няма законодателни промени по въпроса, е че депутатите и техните семейства - карат пияни и надрусани.

а на мвр кой ще се закани люто да си вършат работата а не само да констатират и спят нощно време,да идат там откъдето излизат пияните и дрогираните,те знаят много добре къде са тези места

Вижте сега - и един обикновен гражданин ще Ви каже откъде вечер тръгват надрусани и пияни. Само че тоя обикновен гражданин не знае, че таксата спокойствие се плаща редовно и напред.

това се знае,защото полицията ни пази,както се пееше в химна им

Обявете нулева толерантност към високата скорост.....в София се изшиват вече и лелките от крайните квартали и е нещо като регионален спорт.

те не се ли заканваха през месец? нищо не правят заптиетата само си усложняват някаквата си дейност мързи ги да гледат и много лесно рецедивистите могат да бъдат спряни след разговори с прокуратурата

Какъв брой от всички заловени пияни шофьори са служители на МВР? Питам щото сметката нещо не излиза или проверка на полицаи не е извършвана!?

Тоя 27 годишният е без книжка и с кола, спряна от движение. Щото толкова е спряна - само на документи.

Докато не почнат да им махат регистрационните табели и да ги спират от движение - няма как да стане.

Да,бе, знаем ги вашите "акции". Резултат - 0. Докато не почнат да ги вкарват директно в панделата, още при залавянето, няма да прокопсаме.

Най-простото решение: Ако те хванат да шофираш с алкохол над 0,5 промила - конфискация на управляваното МПС за период от една година. Държи се на държавен паркинг за сметка на собственика при такса от мин. 50 лв./мес. Всеки отговаря за собствената си кола - ако са ви я взели без разрешение - обявява се за открадната без да се конфискува, а шофьорът се съди в доъплнение към вече извършеното нарушение и като авто-крадец. При второ нарушение да няма право на условна и пробация, а задължително ефективна присъда "лишаване от свобода". С тези две правила животът ви ще се подобри неимоверно, но повечето българи просто не го искат.

Такъв развой на събитията би разбил доста семейства.

Но пък ще спаси много повече животи - може би този на жена ми, детето ти, майка ти или брат ми.. което би било безценно..

Трябва да се направи нещо и за ченгетата, дето ще те спрат и пуснат след почерпка.

Във форума всички са против карането пил и без книжка. ..да се чудиш кой е карал тези 700 коли, спрени само за месец.. Да се чудиш как в колите е имало по 2-3-4 човека, съгласни да ги вози пиян или без книжка.. Живеем два паралелни живота - на самомнението ни и на реалността.

Във форума пишат 0,1 % от населението, което въобще не е представителна извадка и няма нищо общо с простия, свиреп, див народ, радващ се на слободията.

От КАТ да си погледнат статистиката. За 2015 има 191 ПТП поради алкохол с 10 загинали. В същото време има 604 ПТП от тип "отнемане предимство на пешеходец" с 30 загинали. Отделно в графата "блъснат пешеходец" има 164-ма загинали, което води до извода, че 134-ма са загинали, пресичайки неправилно. В този ред на мисли, предвид съотношението от 10 загинали поради алкохол и 134 поради неправилно пресичане, няма ли да е по-продуктивно КАТ да организират кампания "пресичай безопасно"? Същото може да се продължи и за превишенат и несъобразена скорост. Превишена скорост -- 1 загинал; Несъобразена скорост -- 333-ма загинали. Няма ли да е по-продуктивно КАТ да организират кампания "съобразявай скоростта", вместо да клечат в храстите? Убеден съм, че в една адекватно организирана кампания биха се включили всички читави телевизии!

Ти искаш да им вземеш хляба :) Нали трябва да има X документирани нарушения на месец, за да докаже че е работил катаджията. С превенцията не могат да отчитат дейност.

До сега къде спахте ушеви? Дори и да им се каните съдът ги пуска с условни присъди! Вкарайте законопроект! Ама то трябва и акъл... не става само с рушвети!

КОНФИСКАЦИЯ НА КОЛАТА И ПОНЕ 2МЕСЕЦА ПРОБАЦИЯ ,ДА ЧУКА КАМЪНИ ,а не статистика !!!!!

Пак КАТ ще работи кампанийно три дни. А през останалото време?

един пиян ме блъсна , когато влизах в магазина, явно искаше да ми помогне с отварянето на вратата. Страхотна координация е имал и не за първи път. Счупи ми 3 ребра и главата и т.н. - 3 месеца на легло. Още му повдигат обвинение, още малко и аз ще изляза виноват

Само рушветите ще увеличат, но пак боли.

Никой на жълтите павета не си мърда пръста за нищо!Само приказки,приказки...И така вече...27години!Еденственото,което ги интересува,е да откраднат!

Лютата закана е "Ти мене уважаааш ли ме?", "И ся ко праим?"

Мой приятел падна с мотора на сръбска магистрала.Счупи си раката. Дежурен съдия в местната полиция го осъди на 100 евро глоба, защото щом е паднал от мотора е карал неразумно. Не ми се мисли ако те барнат с 3 промила алкохол.Бързата процедура и в затвора. А тук някакви пияни, дрогирани и без книжки летят по улиците.

Смея да твърдя, че на 200 грама шофирам по-разумно от 70% от шофьорите в София. Така че ако разумността е критерият за глоба...

Критерии е! Строши си джантата в някоя дупка, извикай КАТ и гледай сеир.Ще ти пишат акт, защото не си се съобразил с пътната обстановка.Ти си неразумен.Нищо, че тая дупка нито си я копал ти, нито ти ще я зариваш, а просто си щял да се утрепаш в нея. Иначе това за тия 200 грама не ми се ще да го правиш, пък ако ще и така да е.

нормално е с увеличаване на колите да се увеличават и нарушенията, само с проверки няма да стане в БГ-то няма уважение към законите и правилата, а това в училище и семейството се учи не от катаджии. Мен са ме глобявали не малко пъти полседно платих общо 450 лева актове за превишена скорост и не виждам да съм спрял да карам с превишена скорост, та така...

Значи, пак малко са те глобявали. Когато започнат за всяко превишаване да те глобяват и натрупаш не 450 а 450 000 и дойде съдя изпълнител, и те остави гол като пушка, ако още не си си избил идиотизма от главата, значи верно си за почетен гражданин на тази държава.

Ограниченията на скоростта са неадекватни на твърде много места, като спазването им би причинило безумни задръствания. Класическиият пример е алея "Яворов" с три ленти в посока, видимост над 300 м. и пълна липса на пешеходци.

да бе а що не 1 милион направо роб до гроб. А що да не глобяват учителите че не са ме научли да спазвам закона,а? Че ни учат кой хан на кого бил набучил главата на кол и как се опрашват птичките и пчеличките, а не ни учат на истинските неща от живота, да ги глобяват тях не мен, аз съм просто жертва на скапаната образователна и възпитателна ситема толкова е просто за разбиране. И аз съм склонен да си поема вината, но не съм само аз виновен.... Виновен ли съм че мразя турци - ми не, то цялот и образование до 12 клас е насочено към изграждане на омраза към тях. Това е всичко е в образованието.

Отново пишете с чужд ник. Многократно съм Ви предупреждавал. Да сбърка може всеки, но да упорства в грешката си може само глупакът и наглецът. При Вас упорството явно е диагноза...